Beste hondenbench voor labrador kopen en review

hondenbench labrador
De labrador is sinds jaar en dag één van ’s werelds populairste hondenrassen. Voor menig aantal baasjes van deze vrolijke, trouwe viervoeter geldt dat ze graag op zoek willen gaan naar een zo geschikt mogelijke hondenbench labrador. Uiteraard zijn er op de markt heel wat verschillende (grote) hondenbenches terug te vinden. Welke lenen er zich nu echter het best voor de labrador? Wij zochten het voor je uit en stellen de drie beste hondenbenches voor labradors hieronder aan je voor!

Hondenbench Zwart L 92x57x64 centimeter

Hondenbench Zwart L 92x57x64 centimeter

Bekijk de dagprijs

Voor deze hondenbench labrador geldt dat ze beschikt over de afmetingen 92 x 57 x 64 centimeter. Dit zorgt ervoor dat je labrador (puppy) over voldoende ruimte beschikt om zich vlot te kunnen bewegen. Eventueel is het ook mogelijk om van deze hondenbench een XL of een XXL-exemplaar te kopen. In dat geval is er uiteraard nog meer ruimte voor handen. Dat deze hondenbench bijzonder kwalitatief en veilig in gebruik is blijkt onder meer uit de dikte van de draad. Deze heeft immers een dikte van zomaar even 3 mm. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat deze bench is voorzien van twee deuren die telkens beschikken over een zeer stevig slot. Daarnaast is het zo dat deze bench is voorzien van een stevige onderlade met antislip laag.

Deze hondenbench labrador doet niet alleen dienst als plaats waar je puppy of volwassen hond zich even in terug kan trekken. Daarnaast spreekt het voor zich dat een hondenbench ook een belangrijke meerwaarde kan realiseren tijdens het volgen van een zindelijkheidstraining. Ben je dus van plan om je hond een dergelijke training te laten volgen? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om een hondenbench als deze in huis te halen.


de-labrador-retriever-geheimen-1

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Hondenbench Zwart L 92x57x64 centimeter zijn:

 • Hondenbench vervaardigd uit metaal;
 • Beschikt over de afmetingen 92 x 57 x 64 centimeter;
 • Het gewicht bedraagt ongeveer 7 kilogram;
 • Voorzien van twee deuren (één aan de voorkant en één aan de zijkant);
 • Afgewerkt in een zwarte kleur;
 • De draaddikte bedraagt 3 mm wat zorgt voor een prima kwaliteit;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Gemaakt van metaal en door de draaddikte van 3 mm zeer kwalitatief;
 • Beperkt gewicht van slechts 7 kilogram;
 • Voorzien van twee deuren aan de voorkant en de zijkant;
 • Voorzien van een antislip laag;

Minpunten:

 • Er zijn meldingen van eigenaars dat de bench soms gaat roesten;

Adori Hondenbench – Zwart – XL – 107 x 71 x 77 cm

Adori Hondenbench - Zwart - XL - 107 x 71 x 77

Bekijk de dagprijs

Ook het merk Adori beschikt in haar assortiment over een hondenbench die zich uitstekend leent voor labradors. Voor dit exemplaar geldt dat ze beschikt over de afmetingen 107 x 71 x 77 centimeter. Dit zorgt ervoor dat ze zeker en vast meer dan voldoende ruim is voor jouw labrador. Daarnaast staat deze bench er ook om bekend zeer sterk te zijn. Dat is het gevolg van het feit dat ze is gemaakt van metaal. Daarnaast valt het bij het bekijken van deze bench direct op dat ze is voorzien van twee deuren. Eén deur bevindt zich aan de voorkant terwijl de andere zich in de zijkant bevindt. Bovendien is deze bench opvouwbaar wat ervoor zorgt dat ze wanneer ze niet in gebruik is geen overbodige ruimte zal innemen in je woning.

Bij het kopen van deze hondenbench labrador dien je er wel rekening mee te houden dat ze niet is geschikt om te gebruiken in de auto. Wanneer je dus met andere woorden je hond ook onderweg mee wil nemen zal je eventueel nog een andere transportbox moeten kopen. In ieder geval, deze hondenbench van het merk Adori is zeker en vast het overwegen waard wanneer je voor jouw labrador nog op zoek bent naar een interessante bench.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Adori Hondenbench Zwart XL 107x71x77 cm zijn:

 • Gemaakt van een zeer stevig metaal;
 • Beschikt over de afmetingen 107 x 71 x 77 centimeter;
 • Voorzien van twee deuren aan de voorkant en de zijkant;
 • De bench kan worden opgevouwen wanneer ze niet wordt gebruikt;
 • Afgewerkt in een zwarte kleur;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Vervaardigd uit een stevig metaal;
 • Voorzien van twee deuren;
 • Perfect geschikt als bench voor een labrador gezien de grote afmetingen;
 • De bench kan worden opgevouwen wanneer ze niet in gebruik is;

Minpunten:

 • Niet geschikt om in de auto te gebruiken;

Home Style Hondenbench 106x71x77 cm

Home Style Hondenbench 106x71x77

Bekijk de dagprijs

Het spreekt voor zich dat een hondenbench voor een labrador al snel over een meer dan behoorlijk formaat beschikt. Dat geldt ook voor deze bench uit het aanbod van Home Style. Voor deze bench geldt dat ze beschikt over de afmetingen 106x71x77 centimeter. Op het ogenblik dat ze niet in gebruik is kan je ze echter in een handomdraai opvouwen. Dat is niet alleen interessant voor thuis, maar zeker ook voor de situatie waarin je de bench wenst mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie. De bodem van deze bench bestaat overigens uit een losse lade die zeer eenvoudig kan worden verwijderd. Dit heeft als gevolg dat ze zeer eenvoudig schoon te maken is.

Dat er aan de veiligheid van je labrador bijzondere aandacht is besteed tijdens het productieproces van deze bench blijkt uit het feit dat ze is voorzien van afgeronde hoeken. Deze hoeken zorgen ervoor dat je hond zich niet zo snel zal verwonden. De poedercoated toplaag voorkomt dat de bench kan gaan roesten. Bovendien valt het ook nog eens op dat deze hondenbench labrador beschikt over een handvat gemaakt van kunststof. Deze zorgt ervoor dat je de bench zeer eenvoudig overal mee naartoe kan nemen. Ben je dus met andere woorden niet alleen op zoek naar een interessante hondenbench labrador voor thuis, maar ook voor onderweg? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om het kopen van dit exemplaar te overwegen!

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Home Style Hondenbench 106x71x77 cm zijn:

 • De afmetingen van deze hondenbench zijn 106x71x77 centimeter;
 • De bench kan zeer eenvoudig worden opgevouwen;
 • Voorzien van een uitneembare lade voor een optimaal onderhoud;
 • Voorzien van een poedercoated toplaag;
 • Gemaakt van metaal en afgewerkt in een zwarte kleur;
 • Weegt ongeveer 14 kilogram;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Meer dan groot genoeg voor een labrador;
 • Poedercoated toplaag voorkomt dat de bench gaat roesten;
 • Voorzien van afgeronde hoeken;
 • Uitgerust met een handvat waardoor deze bench nog mobieler wordt;

Minpunten:

 • Een extra deken of kussen in deze bank leggen is eigenlijk een must;

Veelgestelde Vragen – Over een hondenbench labrador

Hoe groot moet een hondenbench labrador zijn?

Een belangrijke vraag die veel baasjes van een labrador zich stellen heeft betrekking tot de afmetingen waar een bench voor hun hond over dient te beschikken. Dit kunnen we natuurlijk niet heel precies zeggen. Veel is namelijk afhankelijk van hoe groot je labrador uiteindelijk zal worden of hoe groot hij tegenwoordig reeds is. In ieder geval wordt een lengte van 90 centimeter als absolute minimum aanzien. In het merendeel van de gevallen wordt echter aangeraden om te kiezen voor een hondenbench van 100 centimeter of langer. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je hond over voldoende ruimte beschikt om zich comfortabel te voelen. In de praktijk komt dit altijd overeen met een L- of XL-uitvoering van een hondenbench.

Uit welk materiaal moet een hondenbench labrador zijn vervaardigd?

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat er voor het vervaardigen van een hondenbench labrador wordt gekozen voor het gebruik van metaal. Het gebruik van dit materiaal zorgt ervoor dat er kan worden gerekend op verschillende interessante voordelen. In eerste instantie beschikt de bench daardoor uiteraard over een lange levensduur. Echter is het zo dat ze ook je hond veilig houdt. De kans dat je labrador uit een metalen hondenbench zal ontsnappen is echt zeer klein. Andere hondenbenches voor labradors worden ook wel eens gemaakt van aluminium. Ook exemplaren die zijn vervaardigd uit dit materiaal kunnen in principe het overwegen waard zijn.

Waarom is een poedercoated toplaag interessant?

Voor verschillende hondenbenches voor labradors die zijn gemaakt van metaal geldt dat ze beschikken over een poedercoated toplaag. Dat is geen overbodige luxe. Deze toplaag zorgt er namelijk voor dat kan worden voorkomen dat de bench gaat roesten. Wil je dus met andere woorden verzekerd zijn van een zo optimaal mogelijke levensduur voor jouw hondenbench? Dan is het zeker interessant om te kijken in de richting van een exemplaar met een poedercoated toplaag.

Wat is de vereiste draaddikte bij een hondenbench labrador?

Bovenstaande vraag is een lastige. In principe wordt het aangeraden om altijd gebruik te maken van een bench die beschikt over een minimale draaddikte van 3 mm. Dit althans wanneer je kiest voor een hondenbench die gemaakt is van metaal. Bij het gebruik van een ander materiaal zoals bijvoorbeeld aluminium is het mogelijk dat er nog een grotere dikte kan zijn vereist. In ieder geval is het dus zeker een goed idee om een draaddikte aan te houden van ten minste 3 mm. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je bench voldoende sterk is om jouw labrador binnen te kunnen houden. Toch blijft kiezen voor een bench met veiligheidssloten aan de deuren uiteraard aangeraden.