Beste hondenbench kopen, reviews en aanbiedingen

Opzoek naar de beste hondenbench ? Als u behoort tot de 20,2% van de huishoudens die ten minste één hond bezitten, is het van essentieel belang om een bench te hebben die is aangepast aan de grootte en de behoeften van uw huisdier. Uw huisdier zal zich er echt thuis voelen, en niet te vergeten is het ook een uitstekend vervoermiddel. Bent u op zoek naar een hondenbench? Onze gids zal u uitgebreid adviseren!

Heb ik een hondenbench nodig voor mijn hond?

Het is niet in alle gevallen noodzakelijk om een hondenbench te kopen, het kan wel erg praktisch zijn. Zo kun je deze benches binnen of buiten plaatsen, een aantal modellen zijn in de auto mee te nemen of zelfs geschikt om mee te reizen in het vliegtuig. Afhankelijk van je hond zul je een kleiner of groter model nodig hebben, dankzij wieltjes of een handvat kun je ook een grote hond eenvoudig transporteren. Hondenbenches wordt vaak ingezet om honden te trainen. Het is echter niet de bedoeling dat de hond de bench als straf ervaart, dan kan het dier angstig en onrustig worden. Begin daarom bij voorkeur al met training in de bench als puppy, koop de hondenbench dan wel op de groei.

Gerelateerd: Beste hondenbench auto kopen, aanbiedingen en reviews

Benches zijn overigens ook zeer geschikt om lekker even te rusten. De ventilatie is optimaal vanwege de dunne spijlen, het is uiteraard geen droge plek om buiten te schuilen als het regent. Met een deken of ligkussen kun je de hondenbench comfortabel maken, toch is het geen hondenhok om je hond de hele dag in te laten verblijven. Overdag kan het deurtje gewoon open blijven staan voor vrije in- en uitloop, als het dan even moet gaat de deur op slot. Als je de hond hier aan laat wennen hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Trainen met snoepjes als beloning werkt uitstekend, zeker als de hond nog jong is.

Gerelateerd: Dubbele hondenbench auto kopen en kiezen

Geef jouw hond een eigen plekje

Jouw huis is tevens de woning van de hond maar toch weer niet helemaal. Honden hebben behoefte aan een eigen plekje in huis waar ze niet gestoord worden. Dit is een rol die een hondenbench kan vervullen. Als jouw hond een veilig plekje heeft om zich terug te trekken kun je voorkomen dat je huisdier zelf een territorium gaat afbakenen. Je kunt met een deken tijdelijk de bench afdekken om externe prikkels weg te nemen. Doe dit overigens niet te lang omdat verse lucht van belang is voor je hond. Die open structuur zorgt voor optimale ventilatie. De spijlen mogen niet te ver van elkaar af liggen omdat de hond zich dan kan bezeren of vast kan komen te zitten.

Beste hondenbenches kopen overzicht

Dit zijn de beste hondenbenches en enkele alternatieve keuzes die voor jouw situatie wellicht nog beter zijn:

1. Hondenbench Zwart L – 92 x 57 x 64 cm – Beste klantervaringen

Hondenbench - Zwart - L

Bekijk de dagprijs

Je kunt deze hondenbench zowel binnen als buiten gebruiken. Hoewel het een grotere bench betreft kun je er ook zeker een puppy in trainen. Leg er dan bijvoorbeeld een mand, deken of kussen in om de binnenruimte wat kleiner te maken. Zo hoef je later niet een grotere bench te kopen. Dit product scoort goed bij klanten omdat het een stevige constructie betreft met twee deuren. Zo kun je de ruimte splitsen voor een volwassen hond en een puppy. Je kunt deze hondenbench tevens in de auto vervoeren, voor reizen met het vliegtuig is dit model minder geschikt.

Kenmerken

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Metaal
 • Maat: L
 • Aantal Deuren: 2

Gerelateerd Zwarte Hondenbench kopen – Overzicht beste zwarte hondenbenches

2. Hondenbench New World A-kwaliteit – 123 x 76 x 81 cm – Beste keuze

Hondenbench New World A-kwaliteit

Bekijk de dagprijs

Heb je een grote hond? Dan heb je niet alleen een grote hondenbench nodig maar ook eentje die stevig genoeg is om de kracht van het dier te kunnen verdragen. Dit product voldoet aan alle eisen voor grote honden, de spijlen zitten dicht genoeg op elkaar zodat jouw huisdier niet klem komt te zitten. Toch blijft het van belang om je trouwe viervoeter in de gaten te houden. De sluiting is eenvoudig te bedienen voor mensen maar niet zomaar te openen voor je hond. Ga je deze New World A-kwaliteit gebruiken vanaf puppy leeftijd? Leg er dan een kussen of mand in om de ruimte tijdelijk wat te verkleinen. Dit product is niet op te vouwen maar wel geschikt voor vervoer in een auto.

Kenmerken

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Metaal
 • Maat: XL
 • Aantal Deuren: 2

Gerelateerd Opvouwbare hondenbench: Beste inklapbare benches kopen

3. Topmast Hondenbench Zwart – 121 x 76 x 82 cm + PVC Lade 2 deuren – Onze keuze

Topmast Hondenbench zwart

Bekijk de dagprijs

Deze hondenbench is flink van formaat en daarmee geschikt voor grotere honden. Toch kun je van jongs af aan deze bench inzetten omdat je de ruimte in tweeën kunt delen. Er zijn ook twee deuren aanwezig voor eenvoudige toegang. Dit Heavy Duty model kan tegen een stootje en zal ook een sterke hond de baas kunnen. De sloten zijn beveiligd zodat er geen risico bestaat dat jouw hond zal ontsnappen. Er worden vier wielen meegeleverd waardoor je dit zware product toch eenvoudig kunt verplaatsen.

Kenmerken

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Metaal
 • Maat: XXL
 • Aantal Deuren: 2

Lees ook Hondenbench op wielen kopen, review en aanbiedingen

4. Hondenbench Heavy Duty Zwart – 108 x 76 x 85 cm

Hondenbench Heavy Duty - Zwart

Bekijk de dagprijs

Je ziet direct aan de stevige spijlen dat dit een Heavy Duty hondenbench is. Je kunt de bench aan de bovenzijde en voorzijde openen, er is een rooster aanwezig dat je kunt uitschuiven. Het rooster zorgt ervoor dat vuil op een lager niveau komt te liggen waarmee je de hond een schone omgeving biedt. Je kunt de lade reinigen terwijl je hond in de bench blijft. Met de vier meegeleverde wielen is verplaatsen heel eenvoudig.

Kenmerken

 • Kleur: Antraciet Hamerslag
 • Materiaal: Metaal / IJzer
 • Maat: Zie beschrijving
 • Aantal Deuren: 2

5. Hondenbench Ovation Roldeur – 111 x 72 x 78 cm

Hondenbench Ovation met roldeur

Bekijk de dagprijs

Normaal gesproken is er een deur aanwezig die openklapt, dit is in een krappe ruimte niet altijd praktisch. Deze Ovation Roldeur hondenbench heeft een uniek mechanisch rolsysteem zodat je geen extra ruimte nodig hebt. Het systeem is zo gemaakt dat de roldeur niet zomaar kan dichtvallen. Daarnaast is het ook gewoon een degelijke bench voor grotere honden. Je kunt deze hondenbench inklappen en vervoeren in de auto.

Kenmerken

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Metaal
 • Maat: L
 • Aantal Deuren: 1

6. Duvo Topline Hondenbench 2 Deuren Zwart – 123 x 77 x 83 cm

Duvo Topline Hondenbench 2 Deurs - Zwart

Bekijk de dagprijs

Dit XXL model is toch draagbaar dankzij de dunne spijlen en het praktische handvat aan de bovenzijde. Er zijn twee ingangen voor optimale toegankelijkheid, wat zeker bij de plaatsing in de auto praktisch kan zijn. Dit model is opvouwbaar, het betreft een bench die je van puppy af aan kunt gebruiken. Verklein in dat geval tijdelijk de inhoud met een tussenschot of een deken.

Kenmerken

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Metaal
 • Maat: XXL
 • Aantal Deuren: 2

7. Heavy Duty Bench Super Robuust XL

Heavy duty bench super robuust Maat - XL

Bekijk de dagprijs

Als jouw hond niet alleen heel sterk maar ook een tikje eigenzinnig is, dan is deze Heavy Duty Bench de logische keuze. Met wielen, afgeronde hoeken en een dik frame is het een zeer robuuste hondenbench die ook voor grotere honden geschikt is èn tegen een stootje kan. Opvouwen is mogelijk, in de auto vervoeren niet. Er is één deur die aan de voorzijde is geplaatst.

Kenmerken

 • Kleur: Grijs / Antraciet
 • Materiaal: Metaal
 • Maat: XL
 • Aantal Deuren: 1

Hoe kies je een honden bench

Een hondenbench kopen is een verstandige keuze die afhangt van een aantal criteria, want de uitrusting zal u lange tijd goed van pas komen. Daarom moet uw keuze niet lichtvaardig worden gemaakt, en om u te helpen, hebben wij de criteria samengesteld waarmee u rekening moet houden voordat u betaalt.
hondenbench kiezen

Criterium 1: Gebruik

Om de perfecte hondenbench te vinden, begint u met het bepalen van uw gebruiksdoeleinden door de juiste vragen te stellen. Hondenuitrusting varieert naargelang van het gebruik: sommige benchten worden gebruikt om uw huisdier te vervoeren, terwijl andere zijn ontworpen om stil te blijven staan. In het eerste geval hebt u een lichtgewicht accessoire nodig dat u gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit is het type hondenbench dat gewoonlijk wordt gebruikt om uw huisdier mee te nemen op reis of in de auto. In het andere geval hebt u in principe een zwaar accessoire nodig, zodat uw hond het niet uit evenwicht kan brengen wanneer hij speelt of mokt om eruit te komen. Dit is het soort hondenbench dat wordt gebruikt om uw huisdier te trainen of om in te slapen. Sommige zijn geschikt voor een buitenomgeving, terwijl andere in huis worden gebruikt.

Criterium 2: Omvang

Dit criterium zal noodzakelijkerwijs afhangen van de grootte van uw hond, anders van zijn ras en leeftijd. Pas op, want veel hoektanden blijven groeien tot ze een bepaalde levenscyclus hebben bereikt. Daarom moet u altijd een bench kiezen die op lange termijn aan zijn behoeften voldoet. De uitrusting moet hem in staat stellen gemakkelijk in en uit te stappen, op handen en voeten te staan en te gaan liggen zonder enige belemmering.

Criterium 3: Het materiaal

De keuze van het materiaal voor de kist is bepalend voor de weerstand en de stevigheid. Vergeet niet dat honden van nature speels en soms zelfs destructief zijn, vooral als ze te lang opgesloten zitten. U kunt kiezen tussen een kooi van draadgaas, een plastic kooi en een houten kooi. Wij raden u aan uw kooi te kiezen op basis van het temperament van uw hond:

 • Hondenkooien van draadgaas bieden een uitstekend compromis tussen stevigheid en robuustheid. Als u de voorkeur geeft aan dit soort toestellen, let er dan op dat de spijlen niet scherp zijn, want dat kan uw huisdier verwonden.
 • Plastic hondenkooien zijn populair omdat ze licht van gewicht zijn. Dit moet echter worden gecombineerd met een goede sterkte om de duurzaamheid te waarborgen.
 • Houten hondenbenchten bieden een charmantere en vriendelijkere uitstraling: alles wat uw hond nodig heeft om zich echt thuis te voelen. Kies in dat geval voor behandeld hout om insecten zoveel mogelijk weg te houden.

Criterium 4: Ontwerp

Last but not least is het design een garantie voor comfort en vriendelijkheid voor uw hond. Ook dit criterium is doorslaggevend bij uw aankoop, want u kunt erop rekenen dat de hondenbench als decoratief accessoire zal dienen. Of hij nu in de tuin of in uw huis wordt geïnstalleerd, kies een stijl die bij de omgeving past. Aan de andere kant, zet nooit uw voorkeuren ten koste van het welzijn van uw huisdier. Om zich comfortabel te voelen, heeft uw huisdier natuurlijk behoefte aan goede ventilatie, uitstekend zicht en ruimte om te slapen, te eten en te spelen.

Wanneer en hoe moet een hondenbench worden gebruikt?

Een hondenbench kan in verschillende contexten worden gebruikt, van training tot vervoer van uw huisdier. Het is ook een toestel dat kan worden gebruikt als leefruimte en als speelruimte. U kunt het gebruiken om :

 • Train je huisdier.
 • Zet uw huisdier vast als u weg bent of als u het meeneemt naar buiten.
 • Voorkom schade aan uw huis als uw huisdier chagrijnig is.
 • Straf uw huisdier voor kattenkwaad, opwinding of onhandelbaar gedrag.
 • Neem uw huisdier gemakkelijker mee op reis, vooral als u het niet wilt afstaan.
 • Houd uw huisdier in het zicht als u het meeneemt naar buiten.

Wat je moet weten over hondenbenches

beste hondenbench
Je hebt een comfortabele hondenmand voor je hond uitgezocht, een hondenhok voor buiten en nu twijfel je welke hondenbench geschikt is voor jouw huisdier. Heb je eigenlijk een bench nodig en wat zijn de voordelen? Er zijn ook discussies dat een hondenbench helemaal niet goed is voor honden en zelfs zielig. Is dat echt zo? Alles wat je moet weten over hondenbenches kun je op deze pagina lezen, met koopadviezen voor de beste hondenbench die perfect past bij jouw hond. Er zijn veel opties omdat er ook veel soorten honden zijn, ieder dier heeft specifieke kenmerken en een individueel karakter. De beste hondenbench voor jouw hond is niet altijd de nummer één voor iedereen.

Praktisch gebruik van een hondenbench

Heb je een volwassen hond èn een puppy? Je kunt ze in dezelfde bench laten verblijven met een optioneel tussenschot voor puppy’s. Zo maak je van een grote hondenbench een bench voor twee honden. Als je de bench wilt plaatsen op een ondergrond waar je liever geen krassen op hebt, kies dan voor een model met pootjes om de vloer te beschermen. Dan heb je ook geen last van optrekkend vocht en eventueel ongedierte dat in de bench kan kruipen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is goed om te weten dat de meeste hondenbenches een bodemplaat hebben die los te koppelen valt. Zo kun je de vloer van de bench eenvoudig reinigen voor een optimale hygiëne zonder zelf in de kooi te kruipen. Een aantal modellen zijn opvouwbaar, dit biedt voordeel tijdens vervoer. Als je regelmatig zult reizen met je hond let dan op de mogelijkheden om de hondenbench in te klappen.

Materialen

Hondenbenches kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De meest voorkomende zijn metaal, hout, kunststof en stof. Binnen deze vier categorieën kan de samenstelling en kwaliteit nog verschillen. De voornaamste aandachtspunten zijn:

 • Comfort voor de hond
 • Praktisch gebruiksgemak voor het baasje
 • Duurzaamheid van materiaal en constructie

1. Metaal

Dit is het meest voorkomende materiaal om een hondenbench mee te maken, waarvan de meeste modellen vervaardigd zijn uit staaldraad. De open structuur van de kooi maakt dit type bench naast gebruik buiten ook geschikt voor binnen. Als het wat kouder is dan kun je een deken, kussen of hondenmand in de bench leggen voor thermische isolatie. Het ligt ook comfortabeler op de vloer van de bench. Er bestaat wel het risico dat je hond met de poten tussen de spijlen komt te zitten, zorg er dus voor dat je kunt ingrijpen als dit nodig is.

2. Hout

houten honden bench
De houten hondenbench wordt gewaardeerd om zijn esthetiek en charme. Het is het ideale accessoire voor de binnenruimte, maar ook voor de tuin, omdat het een decoratieve toets kan geven aan het landschap. Hondenbezitters gebruiken het vooral als speel- of rustplaats voor hun hond, omdat het van nature zwaar is. Het onderhoud van dit type kooi vergt tijd en een aantal producten om insecten weg te houden.

3. Kunststof

plastic hondenbench
Een populair materiaal om hondenbenches mee te maken is kunststof. Dit komt voor een deel door de voordelige prijs maar het lichte gewicht van deze constructies speelt ook zeker een rol. Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten plastic, het moet een zware kwaliteit zijn met wat elasticiteit om te voorkomen dat het materiaal snel breekt. Een nadeel van een kunststof hondenbench is de snelle opwarming in de zomer, daarom worden ze ook vaker gebruikt onder koelere omstandigheden. Het is daarom af te raden om deze benches te gebruiken in de zomer en in de felle zon. Let ook op de samenstelling van het plastic, kies voor een product zonder gevaarlijke stoffen.

4. Stof

Dan hebben we als laatste categorie nog de hondenbenches van stof. Het zal geen verrassing zijn dat deze benches hoog scoren wat betreft comfort. Het beperkte gewicht betekent dat je ze eenvoudig mee kunt nemen op reis. Ze zijn wel minder slijtvast dan andere materialen, om nog maar niet te spreken van bijtende honden die het materiaal snel doorknagen. Reinigen kan meestal in de wasmachine wat weer praktisch en hygiënisch is. Waarschijnlijk zijn deze producten beter inzetbaar als reisbench dan als vaste bench voor thuis.

Pas op met een bench van draad!

draadgaas honden bench.
Veel modellen zijn gemaakt van metalen draden of spijlen. Dit is een praktische en effectieve constructie, je moet wel letten op de dikte van het metaaldraad. Zeker met een sterke hond die flink wat druk zet op de spijlen kunnen lichtere modellen te zwak zijn om die krachtpatser binnen te houden. Dit geldt ook voor honden die op de tralies kauwen. Ze zullen niet zo snel door het draad heen bijten maar kunnen hun tanden wel beschadigen. Het staaldraad zal vaak ook gespoten zijn met verf, die kan gaan loslaten en doorgeslikt worden. Dit kan mogelijk giftig zijn. Materialen worden vaak behandeld met een beschermende coating. Die zou veilig moeten zijn voor dieren maar dit is zeker niet gegarandeerd. Let dus goed op alle materialen die gebruikt worden en informatie die de leverancier geeft.

Gaas of plastic hondenbench?

Gaas hondenbench

De draadgazen hondenbench garandeert een uitstekende stevigheid en duurzaamheid. Dit is essentieel voor honden met een sterk en nukkig temperament. In de meeste gevallen biedt dit type kooi het dier voldoende ruimte om comfortabel te spelen. Het is een accessoire dat meestal thuis, binnenshuis of buitenshuis wordt gebruikt, omdat het zwaarder kan zijn dan u denkt.

Plastic hondenbench

De plastic hondenbench is lichtgewicht en draagbaar bij uitstek. Dit zijn de belangrijkste criteria waarnaar hondenbezitters op zoek zijn als ze nomadisch van aard zijn. Meestal zijn deze accessoires klein van formaat en bieden ze minder ruimte om te spelen. Door zijn grootte biedt de plastic hondenbench niet de beste ventilatievoorwaarden. Ook wordt de stevigheid van de kooi direct in twijfel getrokken, tenzij u een high-end artikel kiest.

Conclusie

De draadgazen hondenbench is het meest geschikt voor gebruik ter plaatse. Of het nu gaat om het trainen van uw hond of het bieden van een vriendelijke leefruimte, het is de ideale uitrusting. Het is ook het type bench dat gebruikt wordt voor grote honden.

De plastic hondenbench is het meest geschikt voor reizen per vliegtuig, trein of auto. Als u een puppy of een kleine hond hebt, moet u zeker voor dit type bench kiezen.

Tips

Tips om uw hond hygiëne in de bench te leren

Zet uw hond ’s nachts in zijn bench, zodat hij leert zijn omgeving en de netheid van het terrein te respecteren. De bench moet ook zo zijn ingericht dat hij comfortabel genoeg is, zodat uw hond zich niet buitengesloten voelt. Geef uw hond bovendien geen drinken meer voor het slapengaan, en houd de bench warm.

Sluit uw hondenhok altijd af.

Als u uw hond in zijn bench wilt houden terwijl u samen weg bent, vergeet dan niet om hem altijd op slot te doen, zodat hij niet kan ontsnappen. Je kunt hem uit het oog verliezen en hij kan zelfs omvallen. Sluit hem ook af als u hem een paar uur in huis laat om te voorkomen dat hij rommel maakt terwijl u weg bent.

Zoek uit wat de eisen van de vervoersbedrijven zijn

Voordat u een hondenbench koopt, moet u altijd de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen controleren om er zeker van te zijn dat u aan de normen voldoet. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan niet toe dat huisdieren worden vervoerd, terwijl andere ze wel accepteren, zolang ze binnen de vereiste afmetingen blijven.

Laat uw hond niet te lang in zijn bench

Om te voorkomen dat uw hond zich in de steek gelaten voelt, mag u hem niet langer dan twee of drie uur in zijn bench laten. Als u lange tijd wegblijft, laat uw hond dan in een comfortabele omgeving.

Bewaar uw hondenbench op een veilige plaats.

Laat uw hond nooit achter op een plaats waar hij zich eenzaam kan voelen. Houd hem op een rustige plaats zodat hij niet gestoord wordt door andere dieren. En als u uw hond meeneemt naar buiten, laat hem dan niet achter en riskeer dat hij ontvoerd wordt.

Hoe kun je een hondenbench vergrendelen?

Je zou denken dat de materialen het grootste deel van de prijs vertegenwoordigen, toch zit een flink deel van de kosten in de sluiting. Tenminste, als het een kwalitatief goede hondenbench betreft, er zijn namelijk ook goedkopere benches met een sluiting die niet altijd even betrouwbaar zijn. Een goedkoop model zal met slechts één eenvoudige sluiting uitgevoerd worden, wat een risico geeft op openen door de hond. De luxere modellen zijn voorzien van een dubbele sluiting met uitgekiend mechanisme, dat door mensen eenvoudig te openen en sluiten is maar juist niet voor de hond. De modellen met twee deuren bieden een optimale toegang, als je ook een puppy samen met een volwassen hond zult vervoeren is een dubbele deur ideaal.

Hondenbench maten

Honden komen in allerlei soorten en maten, voor iedere hond is er een passende hondenbench te koop. De afmetingen moeten niet zo groot zijn dat de hond er een wandeling in kan maken, er is wel behoefte aan voldoende bewegingsruimte om te staan, liggen en draaien. Zeker als je hond voor een langere periode in de hondenbench moet verblijven zal wel voldoende comfort en bewegingsvrijheid essentieel zijn. Bij een aantal benches worden specifieke afmetingen aangeduid, soms wordt er alleen maar een indicatie van M, L of XL gegeven.

Heb je een puppy? Dan kun je beter een hondenbench op de groei kopen. In de tijd dat jouw pup opgroeit kun je met een mand of deken de ruimte wat kleiner maken. Als je een rashond hebt kun je opzoeken wat het uiteindelijke formaat ongeveer zal zijn. Bij een maat L bijvoorbeeld kun je niet direct afleiden wat de verhoudingen zijn. Hier zijn enkele tips om de juiste lengte, breedte en hoogte te bepalen:

 • Lengte: Een geschikte bench moet minimaal 10 centimeter langer zijn dan de lengte van de (volwassen) hond. Meet van de neus tot aan het puntje van de staart en tel daar 10 centimeter bij op.
 • Breedte: Normaal gesproken is een goede breedte driekwart van de lengte. Als het een hond betreft die relatief brede schouders heeft kun je beter voor een bredere bench kiezen.
 • Hoogte: Net zoals bij de lengte het geval is moet de hoogte van de bench ook weer 10 centimeter hoger zijn dan je hond. Meet je hond staand op met de nek recht en uitgestrekt. Je zult soms een beetje moeten schatten, neem dan een ruime marge. Daarnaast moet je ook de hoogte van een deken, mand of mat meetellen.

De aanbevolen hoogte van een Hondenbench is voldoende voor een hond om geheel rechtop te kunnen staan op vier poten. Een beetje extra ruimte is verstandig omdat een hond soms opveert en dan wel wat extra ruimte kan gebruiken.

Een bench meenemen

Als je de hondenbench regelmatig mee wilt nemen op reis dan het het uiteraard prettig als de bench hier op voorzien is. Je kunt dan een speciale reisbench kopen. Ook zijn er ‘vaste’ benches die inklapbaar zijn of uitgerust zijn met een handgreep om de bench eenvoudig mee te nemen. Er zijn modellen met (afneembare) wieltjes zodat je de bench kunt rollen wat zeker met zwaardere honden een uitkomst zal zijn. Je kunt natuurlijk een hondenbench zonder wieltjes op andere rollers plaatsen. Die kleine meubeltransport planken met wieltjes worden overigens ook wel ‘hondjes’ genoemd!

Wordt jouw hond sterk geprikkeld door alles wat in de omgeving gebeurt? Dan kun je de bench tijdelijke afdekken door er bijvoorbeeld een deken overheen te leggen. Houd er wel rekening mee dat de ventilatie hierdoor wel minder wordt, ook kan de warmte minder goed weg. Veel honden komen tot rust met het gevoel in een hol te liggen, met een deken of verduisterende doek kun je deze situatie nabootsen in de bench.

Puppy trainen op een bench

Een hondenbench moet een hond niet angstig maken, het moet juist als een veilige omgeving ervaren worden. Als je een hond vanaf puppy opvoedt en je deze in de toekomst in een bench zult laten verblijven, dan doe je er goed aan op jonge leeftijd met het gewenningsproces te beginnen. Introduceer de bench en laat de hond rustig kennis maken met deze constructie. Coach de hond om er in te gaan zitten met open deur, als de puppy rustig blijft kun je het deurtje sluiten. Bouw het rustig op en beloon de hond bij een goede respons met een traktatie. Net zoals je een hond traint om gehoorzaam te zijn, te zitten op commando of naar je toe te komen. Als jouw hond vertrouwd raakt met de bench zul je daar later zeker van profiteren. Zorg dat een hondenbench niet als straf gezien wordt.

Zijn hondenbenches comfortabel?

Er zijn benches die zeer comfortabel zijn, en modellen die minder comfort bieden. Je zult altijd een afweging moeten maken van eigenschappen. De meest onderhoudsvriendelijke uitvoering is namelijk niet altijd de meest prettige optie om in te liggen, een stoffen bench is ideaal om mee te reizen maar biedt wellicht minder bescherming tegen impact.

Als je een hond hebt die snel onrustig wordt en angstig is, zorg dan voor optimaal comfort. Dit kun je beïnvloeden door eerst thuis te oefenen met de reisbench, een vertrouwde deken of kussen in de hondenbench leggen kan ook helpen. De afmetingen moeten ook zeker afgestemd zijn op het dier. Door een te krappe bench is de hond niet op zijn gemak, een te ruim model nodigt uit tot onrustig gedrag.

Wat betreft comfort kunnen ook externe factoren een rol spelen in de beslissingname. Als de hondenbench in een natte en koude omgeving staat, dan is het beter als de bodemplaat geïsoleerd is of er steuntjes aanwezig zijn. Er zijn producten met waterdichte materialen, of dekens die warmte isoleren. In een warme omgeving is voldoende ventilatie weer van belang, met een deken kun je schaduw creëren maar dit kan weer nadelig zijn voor de natuurlijke verkoeling. Je ziet het, ga niet over één nacht ijs en kies een hondenbench die past bij de behoeften van je hond en de persoonlijke situatie.

Ventilatiemogelijkheden

Een metalen hondenbench die gemaakt is van staaldraad zal voldoende ventilatie bieden, bij een meer gesloten model is dit minder vanzelfsprekend. Zeker als je een deken of kleed gebruikt om externe prikkels weg te nemen. Ventilatiekanalen zijn niet voor niets aanwezig, ga dus niet de bench hermetisch afsluiten om deze warm of koel te houden. Aanvoer van verse lucht is van groot belang voor het welzijn van jouw hond. De plaatsing speelt hierbij ook een rol, zet de bench niet op een plek waar een harde wind staat.

Is een hondenbench veilig?

De veiligheid van een hondenbench is voor een deel afhankelijk van de constructie. Zo mogen de hoeken niet scherp zijn en moeten staaldraden afgerond zijn met stevige lasnaden. Controleer de bench ook regelmatig op gebreken. Het kan zijn dat onderdelen los raken of stuk gaan tijdens gebruik.

Naast slijtage is het van belang om op het formaat en de constructie te letten. Zo mag de afstand tussen de tralies niet zo groot zijn dat je hond beklemd kan raken. De sluitingen moeten goed functioneren en eenvoudig te openen en sluiten zijn. De constructie moet groot genoeg zijn maar ook weer niet tè ruim, zeker niet als het een reisbench betreft.

Gerelateerd: Beste grote hondenbench, bench voor grote hond XXL

Garantievoorwaarden benches

Als je een product bestelt zal daar garantie op zitten. Als eerste heb je in Europa een wettelijk vastgesteld zichttermijn bij kopen op afstand. Kopen via internet is daarmee heel veilig zolang je kiest voor een betrouwbare winkel. Die zichttermijn is wel op basis van nieuwe producten die niet (volledig) uitgepakt worden en gebruikt zijn. Het is dus niet de bedoeling om eerst een paar dagen te testen of je hond in de bench wil liggen.

Verder zul je garantie krijgen op de kwaliteit, daarbij gaat het vooral om productiefouten. Wat betreft slijtage is er sprake van ‘normaal gebruik’ terwijl honden toch wel onvoorspelbaar kunnen zijn. Verwacht dus niet automatisch dat je een nieuwe bench krijgt als jouw puppy de stof binnen enkele dagen heeft stukgebeten. Het is wel zo dat er duurdere modellen op de markt zijn die ook echt duurzamer zijn. Dit geldt niet alleen voor het gedrag van jouw hond maar ook wat betreft bescherming tegen roest en krassen. Bewerkingen als een poedercoating in plaats van ruw metaal of lak kunnen de duurzaamheid van het product aanzienlijk verhogen.

Met name bij de goedkopere opties kan het bij schade of slijtage lastig zijn om delen los te vervangen, gerenommeerde merken houden hier doorgaans meer rekening mee. Reviews van klanten zijn doorgaans gebaseerd op nieuwe producten die nauwelijks gebruikt zijn, je kunt bij de fabrikant vragen of er vervangende onderdelen leverbaar zijn. Anders moet je bij een klein mankement direct een compleet nieuwe hondenbench kopen waarmee goedkoop toch duurkoop kan worden.

Welke types zijn er te koop?

In beginsel kun je drie types Hondenbench onderscheiden; met draad, van kunststof en designer modellen. Laten we deze drie types even apart bekijken:

1. Hondenbench met draad

Veruit de meeste benches vallen in deze categorie. Het betreft een kooi constructie gemaakt van staaldraden die onbewerkt, gelakt of gepoedercoat zijn. Ze zijn voorzien van één of twee deuren, met twee deuren kun je ook eenvoudiger de bench splitsen om twee dieren in te plaatsen. De onderplaat is los te koppelen zodat je deze eenvoudig kunt reinigen. Ventilatie is optimaal vanwege de openingen tussen de draden, de isolatie is daarentegen minimaal.

2. Hondenbench van kunststof

Deze modellen worden vaak als reisbench gebruikt omdat ze lichter van gewicht zijn. Daarom worden ze vaak naar de regels van luchtvaartmaatschappijen ontworpen zodat ze mee mogen in het vliegtuig. Deze hondenbenches geven de hond een groter gevoel van geborgenheid wat zeker op reis voordeel biedt. De ventilatie is beduidend minder, reiniging kan wat lastiger zijn op basis van het model.

3. Designer hondenbench

Dan zijn er nog de modellen die vervaardigd zijn uit rotan of houten planken die we kunnen classificeren als designer hondenbenches. Het zijn niet de meest veelzijdige benches en het gebruiksgemak laat soms ook te wensen over. Voor reizen en training zijn ze minder geschikt, voor comfort des te meer. Daarmee liggen deze benches dicht tegen hondenhokken aan wat betreft vorm en functie.

Aandachtspunten bij aankoop van een reisbench

Als je een reisbench wilt kopen dan zijn er specifieke zaken om rekening mee te houden. Honden kunnen niet goed tegen onzekerheid, ze kunnen wantrouwig zijn in een nieuwe omgeving en voelen zich machteloos in een situatie waar ze geen vat op hebben. En dan moeten ze ook nog eens in een kooi zitten waar alleen het baasje de ‘sleutels’ voor heeft. Door de juiste reisbench te kiezen kun je zorgen voor geborgenheid en vertrouwen. Daarnaast wil je uiteraard ook een exemplaar die je als eigenaar goed kunt vervoeren.

Als je van plan bent jouw hond mee te nemen in het vliegtuig let dan op een certificering vanuit de luchtvaartmaatschappijen. Zo is het mogelijk dat de bench in de cabine mee mag reizen in plaats van in het ruim. Stem het ook af bij de vliegmaatschappij omdat hier per organisatie andere regels voor van toepassing kunnen zijn. Als je alleen over land zult reizen hoef je hier minder rekening mee te houden, toch blijven comfort en geborgenheid van belang.

Zachte en harde reisbenches

Er zijn zowel zachte als harde reisbenches te koop, hier zijn de kenmerken per type:

Kenmerken zachte reisbench:

 • Ze wegen aanzienlijk minder dan harde benches.
 • Zijn een eenvoudig op te vouwen voor transport.
 • Vaak is er opbergruimte aanwezig voor accessoires.
 • Er zijn allerlei trendy kleuren en designs leverbaar.
 • Naast reizen over land kun je ze ook meenemen in het vliegtuig.

Er zijn zachte reisbenches te koop voor kleine tot middelgrote honden.

Kenmerken harde reisbench:

 • Ze zijn robuust en daarmee ook duurzaam.
 • De bescherming van de hond is optimaal bij impact.
 • Je kunt ze vastmaken aan het voertuig om schuiven te voorkomen.
 • Doorgaans zijn ze in te klappen zodat ze leeg minder ruimte innemen.
 • Reinigen is eenvoudiger vanwege de harde materialen.

Harde reisbenches worden met name gemaakt voor middelgrote tot grote honden.

FAQ

Wat is de beste hondenbench?
De beste hondenbench hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten het beste zijn.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de bench?
Om uw hond aan zijn bench te laten wennen, creëert u een gezellige ruimte met alles wat hij nodig heeft. Laat hem wennen aan het slapen in zijn bench. Overdag kunt u hem er een paar uur in leggen tot hij eraan gewend is. Vergeet ook niet de bench mee te nemen als je uitgaat, zodat hij zich kan aanpassen aan dit ritme.

Hoe onderhoud ik een hondenbench?
Om uw hondenbench te onderhouden, moet u hem regelmatig schoonmaken. Verwijder alle afval dat uw huisdier heeft achtergelaten. Als het een draadgaasbench is, maak dan de roosters schoon met een borstel. U kunt ook water gemengd met witte azijn en een vochtige spons gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderen. Als het een houten kist is, overweeg dan het hout te behandelen om insecten kwijt te raken.

Hoe richt je een hondenbench in?
Om uw hondenbench in te richten, plaatst u een kussen, een kom en speelgoed. Vergeet ook niet te zorgen voor een kleine toiletruimte.

Waar moet ik mijn binnenhuis bench neerzetten?
Zet de bench voor uw hond binnenshuis op een rustige, zonnige plek, zoals de woon- of slaapkamer. Vermijd koste wat kost plaatsen bij ramen en deuren waar uw hond snel verkouden kan worden.

Wat kost een hondenbench?
De prijzen lopen flink uiteen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de materialen en constructie en natuurlijk ook de omvang of draagvermogen van het product. Daarnaast zullen de prijzen per merk ook uiteenlopen. Het is geen harde regel, toch zullen grote merken doorgaans een betere service leveren en losse onderdelen voor herstel verkopen.

Is het wel of geen hondenhok?
Een hondenbench kan een hondenhok zijn maar is hier niet primair voor ontworpen. Zeker gezien het feit dat de meeste modellen open zijn bieden ze minder beschutting buitenshuis. Een hondenbench is een veelzijdig product dat zich leent om honden mee te trainen, om je huisdier mee op reis te nemen en soms ook als hondenhok. Dit is ook afhankelijk van het type dat je kiest.

Lees ook hondenhok voor buiten kopen.

Beperkt het de vrijheid van een hond?
Aangezien honden afstammen van wolven kun je een hondenbench als ‘zielig’ bestempelen omdat het de bewegingsvrijheid van het dier beperkt. Dit klopt, maar dat geldt net zo goed voor een leiband die in bewoonde gebieden verplicht is om te gebruiken. Een bench kan ook juist geborgenheid bieden. Een hondenbench hoeft zeker niet de vrijheid van je hond te belemmeren mits je er als eigenaar verantwoord gebruik van maakt.

Wat is de maximale tijd in een hondenbench?
Dit hangt af van de situatie en de leeftijd. Houd je overdag een maximum aan van 2 uur en in de nacht 6 uur tijdens slapen. Op reis moet je hier soms van afwijken maar laat je hond zeker niet de hele dag in een bench zitten terwijl je zelf van huis bent. Als de hond goed is getraind zal je huisdier er met plezier in stappen, je hoeft ook niet altijd het deurtje te vergrendelen.

Wat kan ik doen om de veiligheid te verhogen?
Veiligheid gaat boven alles. Zorg als eerste dat de afmetingen aansluiten bij het dier. Verder moet de bench op de juiste wijze gemonteerd worden, de ventilatie moet voldoende zijn en er mogen geen losse of uitstekende delen aanwezig zijn.

Hoe voorkom ik dat de hond kauwt aan de bench?
Kauwen aan de bench komt regelmatig voor, dit kan een teken zijn van angst om de controle te verliezen of verlatingsangst. Door jouw huisdier te trainen om tijd te spenderen in de hondenbench zal de angst of irritatie om er langere tijd in te verblijven veel minder worden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de gewenning te vrijblijvend wordt, het deurtje moet soms echt wel even dicht. Vertrouwen in het baasje maakt trainen een stuk eenvoudiger.

Welke hondenbench moet je kopen?
Op deze pagina vind je de beste hondenbenches volgens klanten, volgens ons en op basis van verkoopcijfers. Naast de top 3 hebben we ook enkele alternatieve opties uitgekozen die misschien beter aansluiten op jouw situatie. Lees de reviews van klanten en stem de keuze af op je eigen hond. Je hoeft zeker niet de duurste bench te bestellen, let wel op met de goedkoopste hondenbenches. Dan loop je het risico dat je snel een vervangend product moet bestellen. Kijk liever naar een goede prijs/kwaliteitverhouding op basis van jouw gebruik.