Beste kleine hondenbenches – bench voor kleine hond

Voor een kleine hond is het natuurlijk belangrijk om een eigen rustige plek te hebben. In dat geval ben je het best af met een kleine hondenbench. Dit is de plek waar je hond zich al snel thuis voelt. Die kan je gebruiken thuis en in de auto, maar zelfs om je hondje te trainen. Wel is het belangrijk om de juiste bench te kiezen. Je kunt hier dan ook een aantal verschillende modellen vinden. Dit maakt het gemakkelijker om een goede keuze te maken. Daar hebben jij en je hond allebei het nodige voordeel van.
kleine hondenbench

Beste kleine hondenbenches kopen overzicht

Op deze plek vind je de beste kleine hondenbenches. Daarbij is gekeken naar de prijs en de kwaliteit. Ook is gekeken welk model het best in de auto mee kan. Daarnaast is gekeken welke bench beter is voor puppy’s. Ook naar materiaalgebruik is gekeken. Aan de hand daarvan kan je dan een keuze maken uit de volgende modellen.

Tectake Autobench Hondenbench

Tectake Autobench - Hondenbench

Bekijk de dagprijs

Wil je voor de echt sterke bench gaan? Een model dat ook nog eens in de auto past? Dan is de keuze voor de Tectake Autobench Hondenbench natuurlijk snel gemaakt. Dit model is van hout en aluminium, maar heeft de formaten wel beperkt weten te houden. Aan de andere kant is dit wel gelijk het duurdere model op deze lijst. Dat komt doordat deze bench door de opzet sterker is dan de andere modellen. De duurzaamheid maakt hem bovendien ook goed bruikbaar in de auto. Ook fijn is dat de vormgeving zorgt dat je auto goed schoon blijft na gebruik.

Een nadeel van dit model is dat de bodem wat aan de gladde kant lijkt te zijn. Je moet de Tectake Autobench Hondenbench dus zelf van een wat ruwer materiaal voorzien, denk aan een kleedje met antislipnoppen. Tel bij de bodem ook de wat hogere prijs op als klein nadeel. De bench is wel heel goed te gebruiken, maar daar zit dus wel ook een prijskaartje aan voor jou als baasje. Dit moet je er altijd bij bedenken voordat je tot aanschaf over gaat.

Petstore Kleine Hondenbench Zwart

Hondenbench - Zwart - S

Bekijk de dagprijs

Je kunt wanneer de prijs van het vorige model te hoog is gemakkelijk voor iets anders kiezen. Als het gaat om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan komt vaak de Petstore Kleine Hondenbench Zwart naar voren. Dit is één van de meest verkochte modellen. Dat heeft alles met de prijs te maken. Die is lekker laag gehouden. Je krijgt daarvoor een bench met afmetingen van 61x46x51 centimeter. De bench biedt veel voordeeltjes. Zo zitten er deuren aan de voorzijde en zijkant. Er zitten dubbele grendels op om ze af te sluiten. De bodem is uitneembaar en dus gemakkelijk schoon te maken. Ook is het fijn dat de bench op te vouwen is en slechts 6 kilo weegt.

Het lijkt misschien alsof er alleen maar voordelen aan deze bench zitten. Er is echter ook een groot minpunt te noemen. De tralies zijn namelijk wat minder sterk. Wanneer je hondje zelf sterker wordt, kan dat dus een probleem worden omdat deze ze dan gebogen krijgt. Het is belangrijk om je hond goed te trainen dit niet te doen. Bedenk je bovendien ook dat bijna elke bench wel een zwakke plek heeft en dit dus geen belemmering hoeft te zijn. Het is vooral belangrijk dat je ene bench koopt waar je hond zich goed in voelt. Zo kan je er het best mee omgaan. Het is natuurlijk ook zo dat je hond niet te groot moet zijn voor deze bench. Het draaggewicht is 15 kilo. Het is dus goed om je hond eerst op te meten en te wegen voor je definitief een keuze maakt voor dit model. Zo weet je zeker dat alles past.

Kijk je naar de voordelen dan heb je het over de lagere prijs en de goede kwaliteit. Ook het lichte gewicht, de opvouwbaarheid en de dubbele deurtjes zijn sterke kanten van dit model. Daar staan als nadelen het lage draaggewicht en de kwetsbare spijlen tegenover. Weeg je dit af, dan kan je stellen dat je met de Petstore Hondenbench toch wel een erg goed model kan krijgen voor een hele geschikte prijs.

Gerelateerd: Beste hondenbench kopen, reviews en aanbiedingen

JBDOS Opvouwbare Bench

Opvouwbare bench voor hond, kat, konijn of knaagdieren - hondenbench - reisbench - stoffen bench - hondenkooi - transportbench

Bekijk de dagprijs

Wanneer je een bench wilt kiezen voor je puppy om te slapen en te trainen, dan heb je een ander model nodig. In dat geval is de JBDOS Opvouwebare Bench de ideale keuze. Deze bench heeft een afwijkend, maar aantrekkelijk design. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de andere modellen die hier besproken worden. Het gaas zorgt dat je hondje goed op zijn plek blijft, maar er wel frisse lucht en genoeg te zien is. Dat maakt het een goede slaapplek voor je hondje voor in de woonkamer.

Wanneer je verder kijkt naar de voordelen van de bench, dan zie je bijvoorbeeld dat deze aan de bovenzijde te openen is. Daarmee maak je het ook wat gemakkelijker om je puppy rustig op zijn plek te houden. De formatien zijn 73x73x43 centimeter. Dat zegt al genoeg over de mogelijkheden. Het is echt voor de kleinste hondjes. Hij is gemaakt van kunststof en geef je hond geen ruimte om erin te bijten. Daardoor is het een hele geschikte slaapplek. Nadeel is dat de bench wel wat minder compact is en je puppy eruit kan groeien omdat het model wel heel klein is. Denk daar dus goed over na als je de JBDOS Opvouwbare Bench kiest.

Adori Hondenbench Zwart S

Adori Hondenbench - Zwart - S - 62 x 44 x 50 cm

Bekijk de dagprijs

De Adori Hondenbench Zwart XS en X zijn lekker goedkoop en lekker klein van formaat. Daarom vind je ze ook op deze plek terug. Het is fijn wanneer je wat kan besparen op je aankoop en toch een goed model kan vinden. De bench heeft wel gewoon deuren aan de voorzijde en zijkant. Ook zit er een handvat op de bovenzijde en is het een model dat gemakkelijk op te vouwen is. Het is door de afmetingen echt een hele kleine bench. Hij is 47x30x37 centimeter.

Een nadeel van dit model is dat de spijlen wat gemakkelijk te buigen zijn. Daar moet je je hond dus wel in trainen. De bench moet een plek van rust zijn en geen plek waar de hond opgesloten wordt. Dit is ook belangrijk omdat de deurtjes slechts een enkele vergrendeling hebben. Aan de andere kant is deze bench wel weer wat zwaarder. Hij weegt 11 kilo. Dit betekent dat hij dus ook wat stabieler is. Bedenk dit allemaal naast de lage prijs. In dat geval wegen de voordelen wel heel sterk op tegen de nadelen. Het is dus wel heel slim om voor de voordelig geprijsde Adori XS te gaan.

Topmast Reisbench Nylon

Topmast reisBench nylon Bench - honden Bench S. Blauw

Bekijk de dagprijs

Wanneer je iets anders wilt, dan kies je voor de Topmast Reisbench Nylon. Deze is gemakkelijk mee te nemen op reis. Wel is het zo dat je dit alleen kan doen met kleine honden. Je kan ze dan dankzij de grote handgrepen gemakkelijk meedragen. Je moet dat gewicht dan zelf natuurlijk wel aankunnen. De verdere voordelen zijn dat de bench aan drie zijdes open kan, er een groot handvat op zit, er extra opbergvakken zijn en de bodem lekker zacht is voor de hond. Dit maakt het model ook voor je hond veel fijner dan de metalen opties die je ook op deze lijst vindt. Terwijl de zachte materialen voor het frame toch gewoon goede stevigheid bieden.

Gerelateerd: Beste nylon hondenbench kopen, aanbiedingen en reviews

Let wel op dat nylon natuurlijk wel altijd wat zachter is dan een bench van metaal. Bedenk je dat alleen de erg kleine honden hier goed in passen. De sterke nylon bench is dus wel comfortabel en gemakkelijk te gebruiken, maar alleen in specifieke situaties. Het is in ieder geval een goede optie om de Topmast Reisbench een kans te geven als je een klein hondje hebt dat je graag meeneemt op reis. Zo kan jij ook wat comfort bieden.

Belangrijke aandachtspunten voor een kleine hondenbench

Het is belangrijk om je goed in te lezen over de hondenbench. Zo weet je precies aan welke kenmerken deze moet voldoen. Dat is voor kleine honden niet anders dan voor grote honden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te letten op het comfort. Ook is het belangrijk om te bekijken welke maat perfect is voor je hond. Meet je hond daarvoor op. Het is ook goed om je hondje specifiek te trainen voor de bench. Daarvoor kan je heel veel goede video’s online vinden. Dat maakt het wel zo gemakkelijk. Ook kan je er boeken over lezen.