Beste grote hondenbench, bench voor grote hond XXL

Hoewel hondenbenches vaak worden geassocieerd met bench training, bieden ze ook een gezellige ruimte voor uw huisdier om zich in terug te trekken, evenals een veilige vorm van vervoer in een auto. Als je een grote hond hebt, wil je een bench waar hij comfortabel in past. Deze goed beoordeelde benches voor honden van royale afmetingen zijn er in verschillende stijlen en voor verschillende prijzen.

Voordat u gaat winkelen voor een grote hondenbench, is het belangrijk om de afmetingen van uw hond te weten, met inbegrip van breedte, lengte en hoogte-in aanvulling op het gewicht. De juiste Duitse hond bench kan te groot zijn voor uw Lab mix, bijvoorbeeld.

In het ideale geval moet een hondenbench hoog genoeg zijn om uw hond volledig rechtop te laten staan, breed genoeg voor uw hond om zich in om te draaien, en lang genoeg om haar volledig uit te kunnen rekken. Kratten voor grote honden kunnen sterk verschillen van fabrikant tot fabrikant, dus controleer de afmetingen voor aankoop.

Nadat u weet welke grootte van grote hondenbench krat te zoeken, zult u ook willen overwegen de stijl en het materiaal. Retailers verkopen een verscheidenheid van benches voor grote honden in plastic, metaal, en hout, en elk materiaal heeft zijn voor-en nadelen.

Bijvoorbeeld, metalen draad kratten zijn geweldig voor sterke honden die kunnen kauwen hun weg door alles, maar ze hebben de neiging om zwaar en moeilijk te verplaatsen – vooral als ze oversized voor grote honden. Ondertussen, plastic kratten zijn over het algemeen betaalbaar en ideaal voor gebruik in de auto, maar meestal bieden minder ventilatie. Houten hondenkratten zijn zeker de meest aantrekkelijke van alle stijlen, maar ze zijn duurder, niet inklapbaar en niet geschikt voor kauwers.
hondenbench groot

De beste hondenbenche groot voor Groote honden

We hebben verschillende modellen uitgekozen die elk zo hun eigen voordelen te bieden hebben. Zo kan je dus heel simpel zelf op zoek naar het soort XXL hondenbench dat past bij jou en jouw hond.

Hondenbench Zwart XXL

Hondenbench - Zwart - XXL

Bekijk de dagprijs

Wanneer je niet te duur uit wilt zijn, dan kan je gewoon online de Hondenbench Zwart XXL aanschaffen. Het is een bench in groot formaat tegen een lage prijs. Dit is dus wel heel erg in jouw voordeel. De lage prijs betekent wel dat er wat minder luxe geleverd wordt. Het is bijvoorbeeld niet zo dat de bench volledig in het zwart is afgewerkt. Dit kan roesten in de hand werken. Een ander nadeel is dat het in formaat net wat kleiner is dan de andere modellen. Het gaat om 122x74x81 centimeter.

De lage prijs is wel een belangrijk pluspunt, zeker ook omdat niet alle luxe is weggenomen. Zo is er wel een uitneembare bodemplaat en zijn er deurtjes aan de voorzijde en zijkant. Dat betekent dat je de bench kan plaatsen zoals het voor jou past. Wanneer je genoegen kan nemen met iets minder luxe, Dan is de Hondenbench Zwart XXL dus meer dan goed genoeg om te gebruiken.

Gerelateerd: Opvouwbare hondenbench: Beste inklapbare benches kopen

Midwest Hondenbench Mega

Midwest Hondenbench Mega - 137x94x114 cm

Bekijk de dagprijs

Wil je toch wat meer kwaliteit voor je hond? Dan is de Midwest Hondenbench Mega de XXL bench die jij zoekt. Dat komt onder andere door het heel grote formaat van 137x94x114 centimeter. Dit is ook een belangrijke reden waarom dit model veel verkocht wordt. Het is ook echt een bench voor de honden van het grootste formaat. Dit zal je niet snel zien wanneer je verder kijkt in de assortimenten van de verschillende aanbieders. De prijs voor de Midwest is gelukkig ook aantrekkelijk. Je krijgt daar een goed stevig frame voor dat ook goed bewerkt is. Roesten en dergelijk is er daardoor dus ook niet bij.

De Hondenbench Mega is 38 kilo zwaar. Dat is wel fijn, want daardoor is hij beter bestand tegen een wat meer onrustige hond. Aan de andere kant is het ook wel een nadeel. Voor jou zelf kan dit wel wat zwaar zijn. Daardoor verplaats je de bench wat mindersnel wanneer deze eenmaal een plekje heeft. Wil je de bench schoonmaken, dan is deze gemakkelijk te demonteren zodat je overal goed bij kan. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. De hoge kwaliteit is ook af te meten aan het gebruik van twee deurtjes. Dit geeft jou meer flexibiliteit.

Er zijn daardoor dus veel redenen om voor de Midwest Hondenbench Mega te kiezen. De kwaliteit, stevigheid en prijs zijn daar de belangrijkste voordelen van. Het gewicht is daarentegen wel een klein nadeel. Dit geldt niet voor jouw XXL hond, maar wel voor jou als baasje, mocht je de bench eens willen verplaatsen.

Heavy Duty grote Bench XXL

Heavy Duty Bench - XXL

Bekijk de dagprijs

Voor XXL honden kan het wel heel lekker zijn wanneer de bench wat sterker is. Vooral wanneer de hond zelf ook sterk en wild is. In dat geval kies je voor dit model dat wel tegen een stootje kan. Het is dan ook 35 kilo zwaar. Dat neemt niet weg dat je hem gemakkelijk kan verplaatsen. De wieltjes met remsysteem eronder zijn natuurlijk een belangrijke extra luxe. De extra stevigheid en de grote maten zorgen wel dat de prijs iets omhoog gaat, maar naar verhouding is het nog altijd goed te betalen.

De hondenbench heeft afmetingen van 123x75x81 centimeter. Daaruit kan je al opmaken dat de grote honden er goed in passen. Ook is het gemakkelijk om de bench te reinigen. Juist de uitneembare bodemplaat speelt daarin een belangrijke rol. Zoals ook de bovenzijde gemakkelijk te openen is. Dat is iets wat de andere benches vaak niet hebben. Alles is gemakkelijk te reinigen door het gebruik van de materialen. Al kan je er ook andere opties bij bestellen, denk aan een metalen plaat in plaats van een plastic model.

De sterkere honden met veel energie kunnen goed in de Heavy Duty Bench. Juist ook omdat deze lekkers sterk is. Het is misschien wel het sterkste model dat op de markt te krijgen is. Met wieltjes is deze gemakkelijk te vervoeren, maar er zitten wel remmen op om hem op zijn plaats te houden. Zo kan je dus stellen dat er de nodige voordelen aan dit model zitten waar je direct van kan profiteren.

Maelson reisbench

Maelson Reisbench beige 120 cm

Bekijk de dagprijs

Wil je een XXL hondenbench kiezen die ook gemakkelijk in de auto is mee te nemen? Dan kies je voor de Maelson XXL Reisbench. Juist ook door de luxe en de extra’s die erin zitten. Zo is deze niet gemaakt van metaal, maar van kunststof. Daardoor is de bench lichter dan de andere modellen die hier besproken zijn. Hij weegt slechts 11 kilo. Dit zou je niet zeggen wanneer je naar het formaat kijkt. De bench is namelijk wel gewoon 120x77x86 centimeter. De bench is echter niet zwak. Onder het kunststof is wel een frame van metaal te vinden.

Het model van Maelson biedt de nodige voordelen. Zo is het gemakkelijk op te vouwen. In combinatie met het lage gewicht is daardoor dit model dus zo gemakkelijk mee op reis te nemen. Er zijn ook andere belangrijke extra’s. Denk aan de speciale banden om de hond mee vast te maken voor de veiligheid. Ook is gezorgd voor een extra zachte binnenzijde voor de hond. De hond krijgt van de fabrikant ook een raam in de bench. Zo kan het dier dus ook gewoon lekker naar buiten kijken.
grote hondenbench
Natuurlijk zijn er ook wel wat nadelen aan dit model. Zo is het van kunststof gemaakt en daardoor dus ook net wat zwakker dan een model dat volledig van metaal is. Omdat je het model vooral voor op reis in de auto gebruikt, is dit echter een wat minder groot probleem. Net als het lage gewicht. Er is toch al weinig ruimte om te schuiven. De opvouwbaarheid staat daar bovendien tegenover. Daardoor wordt het meenemen allemaal een stuk gemakkelijker gemaakt. Wil je zeker zijn dat je een goede keuze maakt? Dan is de optie om voor de Maelson Reisbench te gaan in ieder geval een goede.
grote bench hond

Belangrijke aandachtspunten voor XXL hondenbenches

Het is belangrijk om je hondenbench op een goede manier te plaatsen. Zo kan deze niet schuiven en krijg je geen krassen op de vloer. Vooral grotere honden hebben immers de kracht om de bench in beweging te laten komen. Zelfs voor de metalen benches is dit een gevaar. Daardoor kan je dus krassen op je vloer krijgen die je liever niet had gezien. Dit is wel op een goede manier op te lossen. In de eerste plaats door de bench op een plek te zetten waar deze weinig ruimte heeft om te schuiven. Muren en meubels kunnen hier belangrijk in zijn. Een andere optie is om er een zogenaamde onderzetter voor de hondenbench bij te kopen. Voor een klein bedrag van iets meer dan 5 euro kan je dan zorgen dat je bench stevig zal staan.
grote bench
Het is ook belangrijk om je hond even goed op te meten. Dit kan je dan vergelijken met de formaten van de benches die hier zijn opgegeven. Je weet dan wat de juiste optie voor jouw hond is. Zo zorg je voor de juiste mate van comfort. Dat is natuurlijk altijd een belangrijke factor. Let daarbij wel op het materiaal gebruik. Je kiest voor metaal omdat dit sterker is en gemakkelijker gereinigd kan worden. Ook zijn ze vaak wat meer open. Kunststof is echter juist weer wat zachter en het design is leuker. Vaak is het gebruiksgemak ook wat groter. Dit zijn natuurlijk de belangrijkste pluspunten. Het is zaak om dit zelf op een rij te zetten en zo een keuze te maken. Op die manier kan je je hond meer comfort bieden en heb je er zelf ook het nodige voordeel van. Dat is wat een XXL bench je ook moet bieden natuurlijk.
bench xxl