De beste stevige hondenbenches kopen en overzicht


Mensen die een hondenbench hebben hoor je vaak over hetzelfde klagen: dat de bench niet stevig genoeg is voor hun grote en/of sterke hond die er makkelijk doorheen komt. Hierom hebben wij onderzoek gedaan naar de drie stevigste hondenbenches en dit verdeeld in een top drie. Gelukkig zijn er wel stevige hondenbenches verkrijgbaar. Hieronder zullen ze op een rijtje worden gezet zodat jij er makkelijk een kan kiezen.
beste stevige hondenbench

Hieronder zullen deze stevige benches in detail worden besproken en plus- en minpunten zullen worden benoemd.

welke bench is het stevigste?

Als je een stevige hondenbench zoekt, moet je op de volgende dingen letten:

 • Is de bench zwaar? Wat is het gewicht van de bench?
 • Zijn andere positief over de sterkte en stevigheid van de bench?
 • Heeft de bench een metalen frame? Kunststof of hout kan ook, maar vaak is metaal het stevigste materiaal
 • Is de bench geschikt voor zwaardere en/ of sterkere honden?

Wij hebben ook naar deze kenmerken gekeken bij het uitzoeken van de top drie en zijn uiteindelijk uitgekomen bij de volgende stevige hondenbenches:

PETSTORE Hondenbench Bench Autobench STRONG – Zwart – Honden tot 30 kg – L – 91 x 57 x 64 cm + stevige lade – 2 deuren-Uitneembaar Tussenschot

PETSTORE Hondenbench Bench Autobench STRONG - Zwart - Honden tot 30 kg - L - 91 x 57 x 64 cm + stevige lade - 2 deuren-Uitneembaar Tussenschot

Bekijk de dagprijs

Een bench of kamerkennel is onmisbaar als u een puppy in huis krijgt.

Uw hond kan hier tijdelijk verblijven en een puppy kan hier zijn eigen plaats aangeleerd worden, daarnaast helpt het ook in de zinnelijkheidstraining van uw puppy.

Honden hebben van nature een eigen territorium en voor een puppy is dit in het begin nog erg wennen.

Een complete huiskamer vormt een erg groot territorium dat de pup onzeker kan maken en waardoor hij bijv. meubelen gaat slopen of overal plassen.

Een bench is daarom onmisbaar bij de opvoeding van een puppy.

De bench houdt het territorium beperkt en helpt bij het zindelijk worden van de puppy.

Deze bench heeft bovendien het voordeel, dat je tijdelijk een tussenschot kunt plaatsen, zodat je de bench kunt verkleinen.

De pup zal minder snel in zijn eigen bench plassen.

Topmast Hondenbench STRONG zwart – 91 x 57 x 64cm – Stevige Lade

Topmast Hondenbench STRONG zwart - 91 x 57 x 64cm - Stevige Lade

Bekijk de dagprijs

Een bench of kamerkennel is onmisbaar als u een puppy in huis krijgt.

Uw hond kan hier tijdelijk verblijven en een puppy kan hier zijn eigen plaats aangeleerd worden, daarnaast helpt het ook in de zinnelijkheidstraining van uw puppy.

Honden hebben van nature een eigen territorium en voor een puppy is dit in het begin nog erg wennen.

Topmast Hondenbench Excellence met Schuifdeur 107L× 71W × 79H CM + Stevige Draad

Topmast Hondenbench Excellence met Schuifdeur 107L× 71W × 79H CM + Stevige Draad

Bekijk de dagprijs

Topmast Hondenbench Excellence met Schuifdeur (gepatenteerd) en 1 gewone deur

Plaatsbesparend model ivm de extra schuifdeur.

Robust – met extra hoekbeschermers.

Eenvoudig opbergen, gemakkelijk in te vouwen.

Met stevige bodemschuif.

relaxdays hondenbench – draadkooi – opvouwbaar – stevig – staal – reisbench – transportbox 107 cm

Bekijk de dagprijs

De opvouwbare bench is handig voor hondenbezitters en komt goed van pas bij het trainen van puppy‘s of bij een autoreis, maar is ook te gebruiken als mand voor thuis. Met dank aan de deurtjes die aan de voor- en zijkant van de kooi zitten kun je makkelijk bij de binnenkant van de kooi komen. Het handvat maakt het makkelijk de draadkooi te transporteren. Bij de keuze voor een bench moet je rekening houden met de grootte van je hond en hem zo kiezen dat de hond zowel kan liggen als kan staan. Leg een zachte deken in de kooi om het comfortabeler voor je viervoeter te maken. Met dank aan het tussenschotje kun je de ruimte in de box in tweeën verdelen of kleiner maken.

Heavy Duty Bench – XXL – 123 x 75 x 81cm stevigste bench

Heavy Duty Bench - XXL - 123 x 75 x 81cm

Bekijk de dagprijs

Zoals de naam al genoeg zegt, is deze bench gemaakt voor Heavy Duty en kan deze bench dus zeker tegen een stootje. Daarom is deze ook verkozen tot de stevigste bench. De bench is van het merk Duvo+. Duvo+ is een bekend merk en staat bekend om zijn goede kwaliteit. De mand is verkrijgbaar in veel maten en weegt erg zwaar. Dat draagt dan ook bij aan de stevigheid. Het materiaal van het frame is metaal, het stevigste materiaal.

Hieronder de specificaties op een rijtje:

Door de zwaarte van de bench is het een stevige bench en moeilijk kapot of om te krijgen. Ook het metaal en dikke frame werkt hieraan mee. Hierdoor is deze bench nog steviger dan de andere gemiddelde hondenbenches. De XXL bench weegt 35 kilogram en verdient daarmee zeker zijn naam Heavy Duty. Doordat de bench erg zwaar is, kan je hond er moeilijk in bewegen of hem om laten vallen. Zodat jij de bench wel makkelijk vooruit kan bewegen, kun je er wieltjes onder zetten, maar dit is optioneel. Aan deze wieltjes zitten ook remmen vast, zodat de bench niet zomaar wegrolt. Wij rijden je aan om de wieltjes te gebruiken, omdat de bench anders erg zwaar is. Door de grote maat van de bench past elke hond erin. Je kan zelfs kiezen uit vier maten en zo is deze bench toepasbaar op je eigen situatie. De uitneembare plaat aan de onderkant van de bench is makkelijk uit de bench te halen en schoon te maken. Zo kun je die vieze modderpoten van je viervoeter er makkelijk afpoetsen en is de bench makkelijk schoon te houden.

Plus- en minpunten

Als je de stevigheid van de bench het belangrijkste vindt, dan raden wij de Heavy Duty bench van Duvo+ aan. Door het gewicht van 35 kilogram en het frame van metaal breekt een hond er niet makkelijk doorheen.
Hieronder nog enkele plus- en minpunten:

Pluspunten

 • Verkrijgbaar in veel maten, waaronder een grote XXL bench
 • Sterk frame van metaal
 • Zwaar gewicht waardoor slopen vrijwel onmogelijk is
 • Stevigste bench uit deze lijst

Minpunten

 • De bench heeft maar één deur en geen zijdeur. Hierdoor kan de voorkant van de bench niet tegen de muur staan en kan je hond er maar op één plek uit

DRAADKOOI NINJA EDITION MET SCHUIFDEUR

Ninja Draadkooi

Bekijk de dagprijs

Ook van het merk Duvo is de Ninja Draadkooi, de goedkoopste kooi uit deze lijst. Door de lagere prijs is de kooi minder stevig. Net zoals de Heavy Duty is deze bench verkrijgbaar in meerdere maten. Als je liever wat minder geld uitgeeft, maar toch een goede stevige bench wil is dit je beste optie. Daarom staat deze bench ook op de tweede plek in deze lijst. Ook deze kooi is in meerdere maten verkrijgbaar en is voor zijn prijs erg zwaar. Helaas is deze bench wel minder sterk.

Specificaties van deze bench zijn:

 • De bench is verkrijgbaar in maten Small tot en met Extra Extra Large (XXL)
 • De middenmaat heeft afmetingen 122 bij 76 bij 84 centimeter
 • De bench heeft een metalen frame en tussenstukken van kunststof
 • De bench weegt 25 kilogram
 • De bench is opvouwbaar en dus makkelijk mee te nemen en op te ruimen
 • De bench heeft een voordeur en zijdeur en zo kan je viervoeter er makkelijk uit. Ook handig als je de bench ergens neer wil zetten.

Zoals je kan lezen is ook deze bench erg zwaar, maar 10 kilogram lichter dan de Heavy Duty bench en van hetzelfde formaat als de Heavy Duty bench. Het voordeel van deze bench zijn de twee deuren, aan de voorkant en zijkant. Deze bench staat op de tweede plek omdat de bench net iets minder stevig is dan de Heavy Duty bench. Als je liever wat minder betaalt is dit wel de beste optie.

Plus- en minpunten

Klanten zijn erg positief over de bench van Duvo en voor de prijs kan je het zeker niet laten gaan. De bench is erg stevig door zijn gewicht en frame van metaal. Andere plus- en minpunten worden hieronder uiteengezet:

Pluspunten

 • Frame van sterk metaal
 • Bench die tegen een stootje kan en erg stevig is
 • Gewicht van 25 kilogram
 • Een voordeur en zijdeur
 • Dit allemaal voor een lage prijs!

Minpunten

 • De Heavy Duty Bench is steviger dan de Ninja Draadkooi

Autokennel honden Bench hondenBench

Tectake Autokennel Bench

Bekijk de dagprijs

Natuurlijk wil je je lieve huisdier ook wel eens meenemen in de auto. Hiervoor is de Tectake Autokennel Bench de perfecte optie. Naast de stevigheid van de bench is de vorm ook nog geschikt voor in je auto en handig voor als je op reis gaat. Je kan daarnaast zelfs een dubbele vorm kopen als je twee honden hebt die mee moeten in de auto.

Hieronder de specificaties op een rijtje:

 • De bench is gemaakt van stevig aluminium
 • Verkrijgbaar in meerdere maten en vormen, bijvoorbeeld een dubbele vorm voor twee honden. Je kunt ook kiezen tussen een bench met 1 deur of 2 deuren.
 • één bench weegt 12 kilogram en is 90 bij 65 bij 69 centimeter
 • De bench heeft een voordeur en is helaas niet opvouwbaar

Deze bench is echt voor in de auto en niet geschikt om binnenshuis te gebruiken. Daar is de bench te licht en te klein voor. Door het lichte gewicht is de bench wel makkelijk op te pakken en te verplaatsen. De bench zou dan ook makkelijk in alle auto’s moeten passen. Helaas is het formaat wel wat kleiner, waardoor het niet echt geschikt is voor grotere honden.

Plus- en minpunten

Als je een stevige bench zoekt voor in je auto is de Tectake Autokennel Bench de beste optie. Je kunt kiezen uit verschillende maten en zelfs een dubbele bench bestellen. Het aluminium frame maakt de bench stevig.

Hieronder de plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • De bench is van klein formaat en makkelijk om mee te nemen en in je auto te plaatsen
 • Het is een lichte bench met een sterk aluminium frame
 • Past goed in de auto om zo je huisdier mee te nemen op reis

Minpunten

 • Door het kleine formaat passen grote honden er niet in
 • Klanten noemen dat het moeilijk in elkaar te zetten is

Recent Content