Metalen hondenbench kopen, aanbiedingen en review

Veel hondeneigenaren zijn in het bezit van een hondenbench. Het komt alleen te vaak voor dat een bench niet stevig genoeg is en een hond kan ontsnappen uit zijn of haar eigen plekje. Dit is natuurlijk erg vervelend wanneer dit gebeurd. Zeker wanneer je niet thuis bent.

Het zal je maar gebeuren dat je thuis komt na een lange werkdag en ontdekt dat je hond uit de bench is ontsnapt en alle kussens van de bank kapot heeft gevreten. Met een beetje wrikken en wringen krijgen veel honden namelijk ook een metalen bench open.
metalen hondenbench
Gelukkig zijn er maar genoeg metalen hondenbenches die wel voldoende stevigheid bieden. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat jij je hond veilig thuis kunt laten terwijl jij naar je werk gaat. In dit artikel hebben we de 3 beste metalen benches op een rij gezet. Hierbij hebben we een selectie gemaakt uit de beste prijs-kwaliteit verhouding, de meest comfortabele en de stevigste.

Beste metalen hondenbench kopen overzicht

De beste prijs-kwaliteit verhouding metalen hondenbench : Hondenbench Zwart

Hondenbench - Zwart - L - 92 x 57 x 64 cm

Bekijk de dagprijs

De merkloze Hondenbench Zwart is een bench met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Deze metalen hondenbench is niet alleen zeer stevig, maar is ook nog eens goed te betalen. Voor een bench voor een middelgrote hond betaal je zo’n €54,50.

De Hondenbench Zwart beschikt over 2 deuren en is van een uitstekende kwaliteit. Zeker wanneer je een puppy in jullie gezin mag verwelkomen is een eigen plekje voor de pup onmisbaar. Een hele woonkamer is vaak lastig te overzien voor de kleinste telg van de familie en daarnaast zal je ondervinden dat een pup een groot fan van bijten en slopen is.

Je kunt nu eenmaal niet altijd thuis zijn en helaas kun je ook niet altijd je puppy overal mee naartoe nemen. Investeer dus in een stevige metalen hondenbench voordat je de harige viervoeter mag verwelkomen. Wanneer je kiest voor deze zwarte hondenbench ben je verzekerd van een bench met en uitstekende kwaliteit.

Een groot voordeel van deze hondenbench is dat er op iedere deur twee stevige sloten zitten en dat de onderlade is voorzien van een antisliplaag. Lig je op bed en is je pup erg onrustig? Je hoeft niet bang te zijn dat je pup met bench en al door de woonkamer gaat schuiven wanneer je kiest voor deze bench.

Specificaties
De belangrijkste specificaties van deze metalen hondenbench zijn:

 • Materiaal: metaal
 • Formaat: de hondenbench zwart is verkrijgbaar in verschillende formaten. Vanaf de maat S tot en met de maat XXL. Ook voor grote honden is deze bench dus geschikt.
 • Gewicht: het gewicht van de Large variant is 7 kg. Hoe groter de bench wordt, hoe zwaarder de bench zal zijn.
 • Afmetingen: 92 cm x 57 cm x 64 cm.
 • Aantal deuren: 2 openingen, zowel aan de voorkant als aan de zijkant.
 • Opvouwbaar: ja deze bench is opvouwbaar. Je kunt ‘m dus gemakkelijk opbergen of meenemen.

Deze metalen hondenbench biedt voldoende ruimte aan kleine, middelgrote en grote honden. Het is zelfs mogelijk om 2 honden tegelijkertijd in deze bench te zetten. Hiervoor zijn speciale scheidingswanden verkrijgbaar.

Je kunt deze bench heel gemakkelijk meenemen in de auto of op reis. Let er hierbij wel op dat de bench in je auto past. Zeker de grotere formaten passen namelijk niet in iedere kofferbak.

Pluspunten

 • stevig
 • goede prijs-kwaliteit verhouding
 • scheidingspaneel als extra optie verkrijgbaar
 • 2 deuren
 • gemakkelijk mee te nemen

Minpunten

 • harde ondergrond. Je moet hier dus nog wel een kussen of vetbed in leggen.

De metalen hondenbench Hondenbench Zwart is een uitstekende bench voor een scherpe prijs. Een groot voordeel van deze bench is dat er twee veiligheidssloten op de deurtjes zitten. Je hond krijgt deze deurtjes dus niet zomaar open. Wanneer je deze bench aanschaft is het wel raadzaam om een kussen of vetbed in de bench neer te leggen. De ondergrond van een metalen hondenbench is namelijk erg hard. En het is wel zo fijn dat je harige vriend comfortabel kan liggen in zijn of haar eigen territorium.

Meest comfortabele metalen hondenbench : Adori Bench met schuifdeuren zwart

Adori Bench Met Schuifdeuren Zwart - Hondenbench - 91x61x69 cm

Bekijk de dagprijs

De Adori Bench met schuifdeuren zwart is een zeer comfortabele metalen hondenbench. Deze bench beschikt namelijk over schuifdeuren. Veel hondenbenches hebben openslaande deuren waarvoor je wel de ruimte moet hebben om deze open te doen. Bij deze bench hoeft dit niet. Deze bench kun je dus eenvoudig in een hoek in de woonkamer plaatsen, of in de kofferbak van je auto.

De schuifdeuren in deze bench zitten zowel aan de voor- als de zijkant. Ook beschikt deze bench nog over een extra schuifdeurtje aan de voorkant. Deze kun je omhoog schuiven en vervolgens plat neerleggen op de bovenkant van de bench. Geen gedoe meer met openslaande of dichtvallende deurtjes. Vanaf nu kan je hond altijd in zijn of haar bench zonder dat de kans bestaat dat de deurtjes dichtgevallen zijn.

Specificaties
De belangrijkste specificaties van deze metalen hondenbench zijn:

 • Materiaal: metaal
 • Formaat: de Adori Hondenbench met schuifdeuren zwart is verkrijgbaar in verschillende formaten. Van een S formaat tot en met een XXL formaat.
 • Gewicht: het gewicht van de Large variant is 10 kg. Schaf je een kleinere metalen hondenbench aan? Dan zal het gewicht ook wat lager uitvallen.
 • Afmetingen: 91 cm x 61 cm x 69 cm.
 • Aantal deuren: 4 openingen, zowel aan de voorkant als aan de zijkanten.
 • Opvouwbaar: ja deze bench is opvouwbaar. Je kunt ‘m dus gemakkelijk opbergen of meenemen.

Of je nu een kleine gezelschapshond hebt of een wat grotere hond hebt, deze bench is geschikt voor zowel kleine honden als voor grote honden.

Pluspunten

 • stevig
 • comfortabel
 • schuifdeuren i.p.v. openslaande deuren
 • 4 deuren
 • gemakkelijk mee te nemen

Minpunten

 • harde ondergrond. Je moet hier dus nog wel een kussen of vetbed in leggen.

De Adori Hondenbench met schuifdeuren zwart is een zeer comfortabele bench. Je kunt hem namelijk op iedere willekeurige plaats in je woning neerzetten zonder dat je extra ruimte nodig hebt voor deurtjes die open of dicht moeten kunnen.

Daarnaast beschikt deze hondenbench over 4 deuren zodat je ook niet hoeft na te denken over hoe je de bench neer kunt zetten. Deze bench is geheel inklapbaar waardoor je hem ook mee kunt nemen naar familie wanneer je hond uit logeren gaat. Je wilt immers niet dat jouw hond de kussens van de bank van je ouders kapot vreet.

Wanneer je op zoek bent naar een metalen hondenbench met veel comfort is deze hondenbench zeker aan te raden. Er zijn tal van andere gebruikers die deze bench al hebben uitgetest en meer dan tevreden zijn over het comfort en de kwaliteit van deze bench.

De meest stevige metalen hondenbench : Heavy Dutch Bench

Heavy Duty Bench - XXL - 123 x 75 x 81cm

Bekijk de dagprijs

De Heavy Dutch Bench komt als meest stevige metalen hondenbench uit de test. Deze bench is dus ook geschikt wanneer jouw hond niet altijd rustig gaat liggen in zijn of haar bench, maar hier ook wel eens in speelt.

Deze hondenbench is geschikt voor middelgrote en grote honden. Een groot voordeel van de Heavy Dutch Bench is dat er wieltjes onder zitten. Hierdoor kun je de bench heel gemakkelijk verplaatsen zonder dat je jezelf een breuk hoeft te tillen. Je kunt jezelf misschien wel voorstellen dat deze bench wat zwaarder weegt dan de andere metalen hondenbenches.

De Heavy Dutch Bench is afkomstig van de huisdierbenodigdheden producent Duvo +. Net zoals je van alle andere producten van deze producent mag verwachten is ook deze hondenbench van een uitstekende kwaliteit.

Specificaties
De belangrijkste specificaties van deze metalen hondenbench zijn:

 • Materiaal: metaal
 • Formaat: de Heavy Dutch Bench is verkrijgbaar in verschillende formaten: Medium, Large, XL en XXL. Heb je een klein gezelschapshondje? Dan is de Medium variant groot genoeg. De XXL variant is een aanrader wanneer je een grote hond hebt. Het is immers wel belangrijk dat je hond voldoende ruimte heeft in de bench.
 • Gewicht: het gewicht van de Medium variant is 15 kg. Hoe groter de bench wordt, hoe zwaarder de bench zal zijn.
 • Afmetingen: 79 cm x 53 cm x 61 cm
 • Aantal deuren: aan de voorkant van de bench zit 1 deur. Overigens kun je de bench ook aan de bovenkant openmaken.
 • Opvouwbaar: ja deze bench is opvouwbaar. Je kunt ‘m dus gemakkelijk meenemen of opbergen.

Eindconclusie:

Pluspunten

 • de bench is zeer stevig
 • metalen frame
 • zware kwaliteit
 • voor ieder formaat hond verkrijgbaar

Minpunten

 • de bench kan niet met de voorkant tegen een muur of deur neergezet worden.

Wanneer je op zoek bent naar een metalen hondenbench die zeer stevig en sterk is, is de Heavy Dutch bench zeker aan te raden. Een groot voordeel van deze hondenbench is dat de hoeken rond afgewerkt zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat kleine kinderen zich aan de hoeken van de bench kunnen bezeren. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor jezelf. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Veel gestelde vragen over een metalen hondenbench:

Welk formaat hondenbench kan ik het beste kiezen?

Voor een pup heb je vaak een ander formaat hondenbench nodig dan voor een volwassen hond. Het belangrijkste is dat je een hondenbench neemt waar je hond niet alleen lekker in kan liggen, maar waarin hij of zij zich ook vrij kan bewegen. Het is immers ontzettend slecht voor een hond wanneer hij heel de tijd moet bukken om de bench te verlaten.

Ga dus op zoek naar een bench die past bij het formaat van je hond. Ben je op zoek naar een metalen hondenbench voor een puppy? Koop dan alvast een iets grotere bench. Een pup groeit namelijk sneller dan je denkt.

Kan een metalen hondenbench kapot gaan?

Een metalen hondenbench is dan misschien wel één van de stevigste hondenbenches die er op de markt verkrijgbaar zijn, maar ook zo’n bench kan kapot. Zo kan het metaal verbogen worden waardoor de bench ontwricht wordt.

Veel honden zijn nu eenmaal slopers. Zeker wanneer ze zichzelf vervelen. Het is dus belangrijk dat je een hond goed traint en aanleert dat een bench is om in te slapen en niet om te slopen. Je hond moet het verblijven in de bench nooit associëren met straf. Een bench is namelijk alleen bedoeld als veilige plek voor je hond.

Door je hond goed op te voeden gaat de metalen hondenbench als het goed is jarenlang mee, maar helaas kan ook een metalen bench kapot gaan.