Honden drinkbakken kopen, aanbiedingen en reviews

Drinken is van levensbelang, zowel voor mens als voor dier. Een goede drinkbak voor je hond is dan ook erg belangrijk. Honden blaken doorgaans van energie, maar daarvoor moeten ze natuurlijk wel de juiste voeding voor honden én voldoende water binnenkrijgen. Voldoende vocht is echt belangrijk om energiek te blijven.
drinkbak voor honden
Voldoende water is belangrijk voor je huisdier. Op warme dagen is dit natuurlijk van nog meer belang. Een goede drinkbak is dan een must. Maar wat is nu de beste drinkbak voor je hond? Voor welke drinkbak kun je het beste kiezen? In dit artikel lees je wat volgens de experts de beste drinkbakken voor honden zijn en wat de beste keuze is. Ook lees je waar je op kunt letten bij het kopen van een drinkbak.

Wat zijn de beste drinkbakken voor honden?

Hieronder vind je een lijstje met de beste drinkbakken voor honden. Dit zijn de bakjes voor water die de experts aanraden, maar die ook door gebruikers als goed worden beoordeeld. Het gaat er bij een drinkbak omdat die praktisch is in het gebruik, zowel voor jou als voor je hond.

1. PetSafe Drinkwell Original drinkfontein en drinbkbak (1,5 l)

PetSafe Drinkwell Original drinkfontein en drinbkbak

Bekijk de dagprijs

Deze drinkfontein van PetSafe doet het op alle punten goed. Dat het hier om een fontein gaat, is beslist een voordeel. Het water wordt gefilterd, waardoor dat een stuk lekkerder én gezonder is voor je hond. Bovendien is het water voortdurend in beweging, waardoor bacteriën geen kans krijgen en het voor je hond nog verleidelijker is om even te gaan drinken. Door de beweging komt er meer zuurstof in het water. Dit wordt ook wel beluchting genoemd. Het instinct van dieren trekt hen automatisch naar stromend water toe. De drinkbak voor je hond heeft een inhoud van 1,5 liter en kan eenvoudig schoongemaakt worden. Het model is zelfs vaatwasserbestendig. De drinkfontein is gemaakt van plastic. De kenmerken van de PetSafe drinkfontein zijn:

 • Geschikt voor binnen
 • Inhoud van 1,5 liter
 • Gemaakt van plastic
 • Koolstoffilter voor het water
 • Extra aanlokkelijk voor je hond

2. Beeztees zilveren hondenvoer- en drinkbak (25 cm)

Beeztees Standaard - Hondenvoer- en drinkbak - Zilver - 25 cm

Bekijk de dagprijs

Deze Beeztees hondenvoer en drinkbak ziet er mooi uit, maar dat is zeker niet de enige reden dat dit model op de tweede plaats staat. Het eten en drinken staat makkelijk bij elkaar, maar het RVS is ook gewoon goed schoon te houden. De bakjes zijn vaatwasserbestendig. Aan de onderkant van de standaard zitten rubberen dopjes, zodat de bakjes niet kunnen gaan schuiven. Dit voorkomt dat ze gemakkelijk omvallen, maar ook dat er krassen op je vloer ontstaan. De drinkbak voor je hond heeft een inhoud van 2,5 liter. De kenmerken van deze Beeztees standaard voor hondendrinkbakken zijn:

 • Standaard met twee RVS bakjes
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Drink- en voerbak zijn vaatwasserbestendig
 • Met antislip aan de onderzijde
 • Inhoud van 2,5 liter
 • Geschikt voor binnen

3. Roadrefresher drinkbak

Roadrefresher Drinkbak - Large - Grijs

Bekijk de dagprijs

Deze Roadrefresher drinkbak doet het ook heel goed als je op zoek bent naar een praktische hondendrinkbak. Deze drinkbak is niet alleen handig voor thuis, maar ook voor onderweg. De bak kan ook gewoon in de auto of camper geplaatst worden zonder dat je bang hoeft te zijn dat het water alle kanten op klotst. De bak is zo ontworpen dat je hond veel minder kans krijgt om te slobberen. Zo blijft de vloer ook droog. Bovendien zit er aan de onderkant klittenband en zijn er antislip-strips. De ring aan de bovenkant houdt het golvende water tegen. Dit is ook handig wanneer de hond langharig is, zo blijven de oren en de baard van je trouwe viervoeter ook vrijwel droog. In het midden zie je een soort drijvende schotel, waar sleuven in zitten. Daardoor is er minder water tegelijk beschikbaar, waardoor je hond minder zal knoeien.

Je kunt de Roadrefresher drinkbak vullen door de ring en schotel weg te halen en de klittenbandstrips uit de bak te halen. Doe vervolgens water in de bak tot het aangegeven waterlevel. Doe de schotel en rand weer op hun plaats en zet de bak op de grond. Op tapijt zal de bak meteen goed staan, op een gladde ondergrond kun je de klittenbandstrips gebruiken om schuiven te voorkomen. Deze drinkbak is verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. De kenmerken van deze waterbak voor je hond nog even op een rij:

 • Geschikt voor thuis en onderweg
 • Tegen klotsen en slobberen
 • Met antislip-strips
 • Eenvoudig in gebruik
 • Beschikbaar in diverse kleuren en formaten

4. Duvo+ grijze drinkklok (19L – 41 cm)

Duvo+ Drinkklok

Bekijk de dagprijs

Deze Duvo+ Drinkklok is veel groter dan de voorgaande modellen. Met een inhoud van 19 liter is dit ideaal wanneer je een grote hond hebt of meerdere honden hebt. De bak is zeer degelijk gemaakt en zal niet zo snel omvallen. Bovendien kun je deze drinkklok gemakkelijk reinigen. De drinkbak is zo ontworpen dat het water niet gemakkelijk over de rand klotst, waardoor je de vloer zo goed als droog kunt houden. De drinkklok is ook verkrijgbaar in andere formaten. De kenmerken van deze Duvo+ drinkklok zijn:

 • Inhoud van 19 liter
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Zal niet snel omvallen
 • Het drinkwater klotst minder snel over de rand
 • Verkrijgbaar in meerdere formaten

5. BENCH Snap’y rvs voer- of drinkbak met handig kliksysteem (1,89 ml)

BENCH Snap'y rvs voer- of drinkbak met handig kliksysteem

Bekijk de dagprijs

Deze RVS drinkbak is speciaal ontworpen voor in een bench. De drinkbak heeft een inhoud van een kleine 1,9 liter. Via een kliksysteem kan de bak aan de binnenzijde van de bench bevestigd worden, zodat de hond ook onderweg lekker kan drinken. De houder zorgt ervoor dat de bak op zijn plaats blijft tijdens het rijden. De hond kan deze drinkbak niet uit de houder wippen, dankzij het handige kliksysteem. Doordat de bak gemaakt is van RVS, is deze gemakkelijk schoon te houden. De kenmerken van deze drinkbak voor je hond zijn:

 • Gemaakt van RVS
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Kliksysteem voor in de bench
 • Blijft goed op zijn plaats
 • Inhoud van ongeveer 1,9 liter

Waarom drinken zo belangrijk is voor je hond

Zowel op warme als op frisse dagen moet je hond genoeg vocht binnenkrijgen. Op warme dagen is het uiteraard van nog meer belang, omdat je hond zal gaan hijgen om wat warmte kwijt te raken. Je hond heeft voldoende vocht nodig om te kunnen hijgen. Zorg er dus voor dat je hond niet kan uitdrogen en biedt altijd een bakje water aan.

Drinken is voor een hond niet alleen belangrijk om de lichaamstemperatuur te kunnen regelen. Het draagt ook bij aan een gezonde spijsvertering en aan het afvoeren van afvalstoffen uit de nieren. Het is dus goed voor de nieren én de spijsvertering om voldoende te drinken, ook voor je trouwe viervoeter. Als je hond elke dag genoeg vocht binnenkrijgt, dan is dat positief voor zijn gezondheid. Zo kun je verschillende ziekten voorkomen en zorg je er bovendien voor dat hij niet uitdroogt.

Hoeveel moet een hond drinken per dag?

Een hond drinkt behoorlijk wat water per dag. Er wordt uitgegaan van 50 milliliter water per kg lichaamsgewicht. Dus een hond van 20 kg drinkt ongeveer een liter water per dag, terwijl een hond van 10 kg maar een halve liter water zal drinken. Dit systeem kun je ook toepassen bij puppy’s. Zo weet je ongeveer hoeveel water je hond nodig heeft en hoe groot de drinkbak moet zijn. Bij puppy’s dien je uiteraard wel rekening te houden met de groei. Als een puppy volwassen is, zal deze veel meer drinken.

Gerelateerd: Hoeveel water drinkt een hond per dag?

Kan mijn hond te veel drinken?

In principe kan je hond niet te veel drinken en het is dus belangrijk dat je altijd zorgt dat er een bakje met drinkwater staat. Het is wel zo dat honden bij het zwemmen te veel water binnen kunnen krijgen. Dan kan je hond een watervergiftiging krijgen. Pas dus altijd op als je denkt dat je hond bij het zwemmen veel water binnenkrijgt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een drinkbak?

Wil je een drinkbak voor je hond aanschaffen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Deze vragen kun je jezelf stellen bij het kopen van een hondendrinkbak:

 • Hoe groot is de drinkbak voor honden?
 • Zit er antislip onder de drinkbak?
 • Is er een bescherming tegen knoeien?
 • Is de drinkbak ook geschikt voor onderweg?
 • Kan ik de drinkbak gemakkelijk schoonhouden?

Hoe groot is de drinkbak voor honden?

Hierboven heb je al kunnen lezen dat de hoeveelheid water die een hond drinkt, afhankelijk is van het lichaamsgewicht. Hoe zwaarder de hond, hoe meer deze zal moeten drinken en hoe groter de drinkbak dus dient te zijn. In principe drinkt een hond gewoon wanneer hij dorst heeft en hoef je dit niet te controleren. Maar zorg er wel altijd voor dat er water beschikbaar is. Honden zijn geen ‘nette’ drinkers. Ze slobberen en verknoeien daarmee vaak water. Houd er dan ook rekening mee dat je de drinkbak regelmatig vult. Als het water op is, wil dat niet altijd zeggen dat je hond ook al het water binnen heeft gekregen. Zorg er dus voor dat er altijd voldoende water beschikbaar is voor je trouwe viervoeter.

Zit er antislip onder de drinkbak?

Antislip is altijd handig bij een drinkbak voor honden. Tenslotte wil je niet dat de hond je hele keuken doorloopt met de drinkbak en daarbij een spoor van water achterlaat. Als er antislip onder de drinkbak zit, blijft deze netjes op zijn plaats en zijn ongelukjes dus ook beperkt.

Is er een bescherming tegen knoeien?

Honden zijn nu eenmaal dieren die behoorlijk kunnen knoeien. Als je niet oppast, kunnen ze er echt een rommeltje van maken. Diverse drinkbakken zijn zo ontworpen dat ze slobberen tegengaan, waardoor je hond bijna niet kan morsen met deze drinkbak. Dat is wel zo fijn, want zo hoef jij niet steeds de vloer droog te maken en zal de drinkbak ook minder snel leeg raken.

Is de drinkbak ook geschikt voor onderweg?

Misschien gaat jouw hond wel vaak mee op reis of mag hij regelmatig mee in de auto voor een wandeling. Dan is het fijn als je een drinkbak hebt die je mee kunt nemen. Dit is op te lossen met een drinkfles of bijvoorbeeld een hondenfrisbee die je ook als waterbak kunt gebruiken, maar er zijn ook drinkbakken die speciaal ontworpen zijn voor in een bench of om bijvoorbeeld op de vloer van een camper te bevestigen. Kijk dus goed wat je nodig hebt voor jouw hond en wat in jullie situatie het meest handig is. Voor vrijwel elk doeleinde is er wel een geschikte drinkbak voor je hond te vinden.

Kan ik de drinkbak gemakkelijk schoonhouden?

Ook het schoonhouden van een drinkbak is uiteraard belangrijk. Zo voorkom je dat er zich bacteriën in de drinkbak nestelen en zorg je altijd voor schoon en fris drinkwater voor jouw geliefde huisdier. Het is dan ook belangrijk dat je de drinkbak gemakkelijk kunt reinigen. RVS is een voorbeeld van een materiaal dat goed schoon te houden is. Verder is het goed om er rekening mee te houden dat losse ringen en schotels eenvoudig verwijderd kunnen worden voor het schoonmaken. De meeste hondendrinkbakken kunnen in de vaatwasser. Dit staat er over het algemeen altijd duidelijk bij vermeld.

Hoe vaak moet ik de drinkbak bijvullen?

Hoe vaak moet je de drinkbak bijvullen of het water verversen? Zorg er in ieder geval altijd voor dat er voldoende water is voor je hond. Zie je dat er nog maar een klein randje water in staat, vul de waterbak dan zeker bij. Het is bovendien belangrijk om bij warm weer vaak het water te verversen. Zo blijft het lekker koel voor je hond en is het altijd lekker fris. Dat is niet alleen gezond, maar stimuleert je hond ook nog eens om wat vaker te gaan drinken. Erg belangrijk met warm weer!

Waar kun je de honden drinkbak het beste plaatsen?

In principe maakt het voor de hond natuurlijk niet uit waar je de drinkbak plaatst, als dat voor hem maar op een herkenbare plaats is. Het is voor jezelf echter wel fijn om de drinkbak ergens te plaatsen waar je het gemakkelijk schoon kunt houden. Een hondendrinkbak brengt ook de nodige bacteriën met zich mee, dus moet je zowel de drinkbak als de vloer daaronder gewoon goed schoonhouden. Plaats de drinkbak dus bij voorkeur op tegels en niet op vloerbedekking. Een logische plaats is in een hal of keuken. De etensbak kan gewoon naast de drinkbak. Katten hebben daar een hekel aan, maar honden niet echt. Zorg echter wel voor wat ruimte tussen de voerbak met brokken en de drinkbak, zodat je voorkomt dat de brokken nat worden.

De keuze voor de beste drinkbak voor honden

De Petsafe drinkfontein is in deze test als beste drinkbak voor honden naar voren gekomen. Dat is niet zonder reden, want een fontein heeft als voordeel dat je hond altijd stromend en dus lekker fris water heeft. De fontein heeft een inhoud van 1,5 liter en dat is prima voor de meeste honden. Verder is deze Petsafe drinkbak voor je hond gemakkelijk schoon te houden. Beslist een goede drinkbak voor thuis. Ga je voor een drinkbak met meer mogelijkheden, kies dan de Roadrefresher drinkbak.