Zwarte Hondenbench kopen – Overzicht beste zwarte hondenbenches

De titel van deze review doet vermoeden dat honden een voorkeur hebben voor de kleur van hun bench. Maar dat is niet zo. Honden hebben er geen benul van wat de kleur is van een bench, omdat ze kleurenblind zijn. De kleur van een hondenbench is puur een kwestie van smaak van de hondenbezitter. In de praktijk zijn de meeste hondenbenches echter zwart, omdat dit een handige neutrale kleur is. Die past in bijna elk interieur en je kunt vuil er nauwelijks op zien. Omdat de keus zo enorm groot is worden hier drie van de beste zwarte hondenbenches nader bekeken.
hondenbench zwart

Gerelateerd: Beste hondenbench kopen, reviews en aanbiedingen

Beste zwarte hondenbenches kopen overzicht

In de top 3 van beste zwarte hondenbenches zijn producten opgenomen die in eerste instantie waar bieden voor hun geld. Er wordt dus gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding. Omdat er grote verschillen zijn in soorten honden wordt een zwarte hondenbench voor verschillende honden besproken. Je kunt na het lezen van deze beoordelingen uiteraard verder zoeken naar een ander soort zwarte hondenbench, maar dan heb je in elk geval een idee wat de kritische factoren zijn waar je op moet letten.

Petstore Hondenbench – Zwart

Hondenbench - XL -107 x 69 x 76 cm - Zwart

Bekijk de dagprijs

De eerste zwarte hondenbench in de top 3 is die van Petstore. Het is een bench die vooral uitblinkt door zijn flexibiliteit. Deze zwarte hondenbench is verkrijgbaar is verschillende formaten, waardoor hij geschikt is voor honden van allerlei afmetingen. Het is een zwarte hondenbench, die erg vriendelijk is geprijsd. De grootste variant kost nog geen € 55,–. Deze XXL versie is met een lengte van 107 centimeter en een hoogte van 77 centimeter geschikt voor honden tot maximaal 80 kilo. De bench zelf weegt 11 kilo. Dat is prettig, want als je hond in een drukke bui is zal de bench op zijn plaats blijven liggen.

Handig in gebruik

Alle varianten van de Petstore hondenbench zijn gemaakt van mat zwart metaal. De bench is opvouwbaar en gemakkelijk op te ruimen. Vooral bij de grotere types is dat handig, want als de hond er niet in hoeft te zitten kun je de ruimte in je woning op een andere manier gebruiken. De metalen tralies zijn simpel schoon te maken. Handig is, dat er aan de onderzijde een bak zit, die je kunt uitnemen. Op die manier is die bak gemakkelijk schoon te maken. De bak zorgt ook voor extra comfort voor de hond als hij in de bench ligt.

Flexibel

Alle versies van de zwarte Petstore hondenbench hebben twee openingen waardoor de hond naar binnen en naar buiten kan lopen. De bench kan dus zowel in de lengte- als breedterichting tegen een muur worden gezet, op een manier waarop hij de minste ruimte inneemt. In alle gevallen kan de hond naar binnen lopen. Als je ervoor kiest om de deurtjes allebei dicht te doen zijn ze stevig vergrendeld. De hond kan ze zelf niet open maken. Als je dus langere tijd afwezig bent zal de hond toch in de zwarte hondenbench blijven zitten.

Voor- en nadelen

De voordelen van deze zwarte hondenbench van Petstore zijn dat hij een lage prijs heeft en dat hij zeer flexibel is. Je kunt de bench neerzetten waar je wilt en er zijn zes afmetingen verkrijgbaar, zodat er voor elk type hond wel zo’n bench te vinden is. Een nadeel van deze bench is, dat de spijlen niet sterk genoeg zijn voor alle honden. Vooral bij erg drukke honden kunnen die gaan verbuigen. Daar kun je wat aan doen door de hond te trainen dat hij rustig moet zijn als hij in de bench zit.

Topmast Kleine Hondenbench – Zwart

Topmast Hondenbench - Zwart - 61 x 46 x 51 cm

Bekijk de dagprijs

De Topmast Kleine Hondenbench is specifiek ontwikkeld voor kleine hondjes. Hij is daarom alleen verkrijgbaar in maat S. dat wil zeggen dat je een metalen bench koopt met een lengte van 63 centimeter, een breedte van 44 centimeter en een hoogte van 50 centimeter. De fabrikant geeft op dat je er hondjes in kunt doen met een gewicht tot 15 kilo. Deze bench heeft een eigen gewicht van 6 kilo. Dat is zwaar genoeg om ervoor te zorgen dat hij op zijn plaats blijft staan, zelfs als je hondje heel druk is en zijn energie kwijt moet. Deze bench is met zijn aanschafprijs van € 27,– erg aantrekkelijk geprijsd.

Flexibel

Bij het ontwikkelen van de Topmast Kleine Hondenbench zwart is goed nagedacht over de wijze waarop de bench wordt gebruikt. Er zitten twee deurtjes in, één aan de korte zijde en één aan de lange zijde. Daardoor kun je deze bench op de meest handige manier neerzetten, zodat hij zo weinig mogelijk ruimte inneemt. Beide deurtjes kunnen op slot worden gedaan met een vergrendeling, al is die niet zo sterk. Onder in de bench ligt een uitneembare bak. Die kan worden gereinigd en zorgt tevens voor comfort als het hondje gaat liggen. Als je deze bench niet nodig hebt is hij snel op te vouwen en dan kun je hem in een kast opbergen.

Topmast Zwarte Autobench

Topmast Autobench - Hondenbench - Zwart - 91 x 64 x 64 cm

Bekijk de dagprijs

Voor thuis is een metalen zwarte bench erg handig, maar voor onderweg kun je beter iets aanschaffen wat een beetje minder weegt, zoals de Topmast Zwarte Autobench. Die is gemaakt van nylon en ontwikkeld om je hond overal mee naartoe te nemen. Deze bench is verkrijgbaar in zeven verschillende formaten en daardoor geschikt voor de grootste honden. De bench zelf weegt 5 kilo, is opvouwbaar en heeft drie openingen. Je kunt hem gemakkelijk van en naar de auto dragen dankzij een handvat aan de bovenzijde. Doordat er een aantal vakken op zijn gemaakt kun je allerlei dingen voor de hond meenemen, zoals speeltjes.

Kwaliteit

De prijs van de Topmast Zwarte Autobench is net geen € 40 en daarvoor krijg je een behoorlijk degelijk product. De openingen van de bench worden afgedekt met doorzichtig nylon gaas, zodat de hond goed naar buiten kan kijken en voldoende frisse lucht krijgt. Je kunt de hond het beste wel trainen dat hij zich in de bench rustig gedraagt en dat hij niet aan het gaas mag knagen, want dat gaat ten koste van de levensduur van de bench.

Hondenbench – Zwart – L – 92 x 57 x 64 cm

Hondenbench - Zwart - L - 92 x 57 x 64 cm

Bekijk de dagprijs

Bench 2 deurs zwart A-kwaliteit.

Een bench of kamerkennel is onmisbaar als u een puppy in huis krijgt. Uw hond kan hier tijdelijk verblijven en een puppy kan hier zijn eigen plaats aangeleerd worden, daarnaast helpt het ook in de zinnelijkheidstraining van uw puppy.

Honden hebben van nature een eigen territorium en voor een puppy is dit in het begin nog erg wennen. Een complete huiskamer vormt een erg groot territorium dat de pup onzeker kan maken en waardoor hij bijv. meubelen gaat slopen of overal plassen.
Een bench is daarom onmisbaar bij de opvoeding van een puppy. De bench houdt het territorium beperkt en helpt bij het zindelijk worden van de puppy. Geef de puppy een kluifje of een andere snack als hij in de bench moet, hierdoor associeert de pup de bench als een fijne eigen plek.

Draaddikte circa 3 mm! en 2 deuren met 2 stevige sloten per deur!

Deze bench heeft een stevige onderlade met antisliplaag !

Gerelateerd: beste stevige hondenbenches overzicht

Adori Hondenbench – Zwart – S – 62 x 44 x 50 cm

Adori Hondenbench - Zwart - S - 62 x 44 x 50 cm

Bekijk de dagprijs

Opvouwbare bench met 2 deuren voor de hond. Een bench geeft een hond zijn eigen plek in huis en is een ideale hulp bij zindelijkheidstraining en verlatingsangst.

Maat: 62 x 44 x 50 cm.

(voor de kamerkennel geldt dat de volwassen hond erin moet kunnen staan en languit kunnen liggen.)

Adori Hondenbench – Zwart – M – 76 x 48 x 54 cm

Adori Hondenbench - Zwart - M - 76 x 48 x 54 cm

Bekijk de dagprijs

Opvouwbare bench met 2 deuren voor de hond. Een bench geeft een hond zijn eigen plek in huis en is een ideale hulp bij zindelijkheidstraining en verlatingsangst.

Maat: 76 x 48 x 54 cm.

(voor de bench geldt dat de volwassen hond erin moet kunnen staan en languit kunnen liggen.)

Opvouwbare puppyren puppytent Zwart incl – Draagtas – 400734

Opvouwbare puppyren puppytent Zwart incl - Draagtas - 400734

Bekijk de dagprijs

Binnenmaat is 115x115x64 cm. Nu met GRATIS opvouwbare voederbak!!

Meisterpets Puppy-ren
Met deze achthoekige Meisterpets Puppy-ren zijn uw lieve hondjes en katjes veilig en liefdevol verzorgd. Ook zeer geschikt voor puppy training, of als slaapvertrek of om lekker te ravotten. Het Meisterpets Puppy-ren is ideaal voor thuis of op reis, voor binnen en buiten. Niet alleen geschikt voor puppy’s, maar ook voor kitten en konijnen U kunt het ook makkelijk meenemen in een comfortabel. draagtas wederom een TOP Meisterpets Product

 • Meisterpets Puppy-ren:
 • Licht in gewicht, maar zeer stabiel dankzij het metalen frame/ geraamte.
 • Verankerd dankzij haringen
 • Snel op te bouwen dankzij het pop-up systeem
 • De bodem is makkelijk te reinigen met een vochtige doek
 • 2 in / uit – gangen
 • Het Meisterpets Puppy-ren gaas doek-dak laat zich gemakkelijk openen en sluiten dankzij de ritssluiting
 • Met handig zijvak
 • Gaas aan de zijkanten zorgt voor goede luchtcirculatie en goed zicht.
 • De netten van de in / uit- gangen kunt u vastzetten aan de bovenkant d.m.v. klittenband.
 • Opvouwbaar
 • Materiaal: 100% Polyester
 • incl. Meisterpets Puppy-ren Draagtas

Duvo+ Hondenbench TopLine – Zwart – 92 x 57 x 64cm

Duvo+ Hondenbench TopLine - Zwart - 92 x 57 x 64cm

Bekijk de dagprijs

Zwarte draadkooi (bench) met anti-slip voetjes voor het veilig vervoeren van uw hond in de auto of als slaapplaats in huis. Makkelijk inklapbaar, met draadhandvat. Uw hond ziet dit snel als een nestje. Vele honden gaan hier graag overdag ook een dutje in doen, dit liefst met een leuk kussen erin.

Hondenbench – Zwart – XXL – 121 x 74 x 81 cm

Hondenbench - Zwart - XXL - 121 x 74 x 81 cm

Bekijk de dagprijs

Uitstekende bench 2 deurs zwart AFMETING 122x74x81 cm

Een bench of kamerkennel is onmisbaar als u een puppy in huis krijgt. Uw hond kan hier tijdelijk verblijven en een puppy kan hier zijn eigen plaats aangeleerd worden, daarnaast helpt het ook in de zinnelijkheidstraining van uw puppy.

Honden hebben van nature een eigen territorium en voor een puppy is dit in het begin nog erg wennen. Een complete huiskamer vormt een erg groot territorium dat de pup onzeker kan maken en waardoor hij bijv. meubelen gaat slopen of overal plassen.

Een bench is daarom onmisbaar bij de opvoeding van een puppy. De bench houdt het territorium beperkt en helpt bij het zindelijk worden van de puppy. Geef de puppy een kluifje of een andere snack als hij in de bench moet, hierdoor associeert de pup de bench als een fijne eigen plek.

Deze bench is voorzien van een zeer stevige onderlade , met aan de voorzijde met 2 opsluithendels

Deze bench is geschikt voor onder andere de volgende rassen: Newfoundlander, Mastiff, St. Bernhard, Deense Dog, Duitse Dog, Ierse Wolfshond, Berner Sennenhond, Bordeaux Hond en Cane Corso

 • Kenmerken dikte spijlen:
 • Horizontal spijlen: Dia:3mm,
 • Verticale spijlen: Dia:2mm,
 • Frame spijlen: Dia:3mm ,
 • Deursluitingspijlen:Dia:3.5mm + 3mm

DRAADKOOI NINJA EDITION MET SCHUIFDEUR

DRAADKOOI NINJA EDITION MET SCHUIFDEUR

Bekijk de dagprijs

Limited Ninja Edition’ draadkooi van Duvo+ .

 • De 4 hoekbeschermers en de dikkere draad maken deze draadkooi heel robust en inzetbaar voor alle hondenrassen.
 • Heel handig in gebruik, want naast een gewone deur op de korte zijde,
 • is er een gepatenteerd schuifdeur-systeem waardoor de bench ook in kleine ruimtes of bij transport in de wagen kan worden gebruikt.
 • Makkelijk inklapbaar, met draadhandvat en plastic lade.
 • Met schuifdeur (gepatenteerd) en 1 gewone deur
 • Plaatsbesparend model
 • Robust – met hoekbeschermers
 • Eenvoudig opbergen, eenvoudig in te klappen
 • Met bodemschuif

Hondenbench – Zwart – S – 61 x 46 x 51 cm

Hondenbench - Zwart - S - 61 x 46 x 51 cm

Bekijk de dagprijs

Zwarte Bench 2 deursHandige bench om jouw hond een eigen plaats te geven in huis. Goed om in te zetten tegen verlatingsangst.
De bench heeft een gemakkelijk te reinigen onderbak en is voorzien van 2 deuren
Afmetingen: 62x44x50 cm
Kleur: Zwart

Deze bench is geschikt voor onder andere de hondenrassen:
Affenpinscher, Amerikaanse Cocker Spaniel, Beagle, Chihuahua, Engelse Bulldog, King Charles Spaniel, Mopshond, Schotse Terriër.

MaxxPet AutoBench 1 deurs – Grijs/Zwart – 91 x 65 x 70 cm

MaxxPet AutoBench 1 deurs - Grijs - Zwart - 91 x 65 x 70 cm

Bekijk de dagprijs

Deze lichtgewicht auto bench draagt bij aan een veilig vervoer van uw hond. De autobench bestaat uit een aluminium tralieconstructie met kunststof hoekverbindingen. De wanden zijn gemaakt van hout met een zwarte kunststof afwerking. Het gebruik van hout zorgt ervoor dat de autokennel, vooral op koudere dagen, aangenamer aanvoelt voor uw hond, terwijl deze nog steeds de stevigheid biedt die je van een autobench verwacht. De kunststof afwerking zorgt er op zijn beurt voor dat vocht de kennel niet aan kan tasten. De auto kennel heeft een afmeting van 91 x 65 x 70 cm centimeter en is geschikt voor kleine en grote honden.

Hondenbench – Zwart – M – 76 x 46 x 51 cm

Hondenbench - Zwart - M - 76 x 46 x 51 cm

Bekijk de dagprijs

Zwarte Bench 2 deursHandige bench om jouw hond een eigen plaats te geven in huis. Goed om in te zetten tegen verlatingsangst.
De bench heeft een gemakkelijk te reinigen onderbak en is voorzien van 2 deuren
Afmetingen: 76x48x54 cm
Kleur: Zwart

Deze bench is geschikt voor onder andere de hondenrassen:
American Staffordshire Terriër, Boomer, Duitse Pinscher, Ierse Terriër, Kooikerhondje, Pitbull Terriër
Pyreneese Herder, Tibetaanse Terriër.

MaxxPet Hondenbench met Plaid – Zwart -76 x 48 x 53 cm

MaxxPet Hondenbench met Plaid - Zwart -76 x 48 x 53 cm

Bekijk de dagprijs

Gun je puppy/volwassen hond een plekje voor zichzelf met deze fantastische bench! De bench kan gebruikt worden voor jonge honden om ervoor te zorgen dat zij ’s nachts je interieur niet beschadigen, maar het kan ook gebruikt worden als veilige plek waar je hond zich terug kan trekken wanneer het te druk wordt of wanneer je hond moe is. Verwen je hond met snoepjes in de bench zodat hij/zij leert dat het helemaal niet vervelend is om de bench in te moeten! Deze bench is ook geschikt om in de auto te zetten wanneer je jouw hond niet los in de kofferbak wil hebben, of wanneer deze niet op de achterbank plaats kan nemen!

 • Afmeting bench: Lengte: 76cm Breedte: 48cm Hoogte: 53cm
 • Afmeting pakket: Breedte: 79,0m Diepte: 50,5cm Hoogte: 12,0cm
 • Bijzonderheden: deze bench heeft twee deuren.
 • Gewicht: 5,1 kg
 • Kleur: zwart/antraciet,
 • Materiaal: metaal
 • Geschikt voor middenkleine honden

Adori Hondenbench – Zwart – XS – 47 x 30 x 37 cm

Draadkooi Topline 2 Deuren Plastic Schuif

Bekijk de dagprijs

Opvouwbare bench met 2 deuren voor de hond. Een bench geeft een hond zijn eigen plek in huis en is een ideale hulp bij zindelijkheidstraining en verlatingsangst.

Maat: 47 x 30 x 37 cm.

(voor de kamerkennel geldt dat de volwassen hond erin moet kunnen staan en languit kunnen liggen.)

Hondenbench Max – Zwart – XL – 124 x 76 x 83 cm

Adori Hondenbench - Zwart - XS - 47 x 30 x 37 cm

Bekijk de dagprijs

Deze zwarte hondenbench is een instapmodel. De bench is gemaakt van metaal en heeft een wat dunnere draaddikte. De bench heeft de volgende maten 124 x 76 x 83 cm. Er zit een kunststof lade in die uitschuifbaar is zodat je de bench makkelijk schoon kunt maken. Je kunt de bench inklappen en er zit een handvat aan zodat je deze makkelijk kunt vervoeren. Verkrijgbaar in de maten S tot en met XXL.

Deze bench is Geschikt voor onder andere de hondenrassen:
Dobermann,Greyhound, Grote Zwitserse Sennenhond, Mastino Napoletano , Newfoundlander
Tibetaanse Mastiff, Zwarte Russische Terriër

4animalz aluminium autobench voor grote hond L – 104x90x69cm

4animalz aluminium autobench voor grote hond L - 104x90x69cm

Bekijk de dagprijs

Aluminium Autobench 104x90x69cm en 2 deuren zonder tussenschot. Vervoer uzelf en uw hond of kat veilig in de auto in deze autobench. De bench kenmerkt zich door een solide afwerking, met een eenvoudig te reinigen oppervlak. Uw auto blijft schoon. Lichtgewicht en stevig doordat hij van aluminium is gemaakt. Door de open profielen heeft uw hond vrij zicht, en voldoende ventilatie. De bench is eenvoudig en snel te monteren en in gebruik te nemen.

Een bench laat uw hond toe de omgeving in de gaten te houden zonder de bestuurder te storen. De bench heeft een haakse achterkant. Houd hier rekening mee bij het inmeten of hij in de auto past. Als uw achterbank schuin naar achteren staat, kunt u mogelijk beter een trapeze model kiezen welke aan de achterkant niet recht maar schuin is.

 • Materiaal: traliewerk van aluminium en fineerhout
 • Gewicht: 21 kg
 • Afmetingen in cm: 104x90x69cm
 • Hoek achterzijde 90 graden, voorzijde 65 graden
 • 2 deuren, geen tussenschot
 • Lichtgewicht en stevig
 • Eenvoudig te reinigen
 • Eenvoudige montage
 • 2 afsluitbare deuren
 • Veilige plastic hoeken
 • Trapeziumvormig ontwerp – Geschikt voor een groot aantal voertuigmerken en -modellen
 • Bovenmaat 92×59 cm
 • Licht gekantelde deuren naar boven om te voorkomen dat je tegen de kofferbak stoot
 • Zwart gefineerde bodem, plafond en wandplaten

Waar moeten zwarte hondenbenches aan voldoen?

Bij zwarte hondenbenches staat het comfort van de hond op de eerste plaats. In de meeste gevallen wordt een bench gebruikt om er de hond in te laten slapen gedurende de nacht, of om hem er overdag in te laten liggen als je zelf niet thuis bent, of voor onderweg. Dat kan alleen als de hond zich prettig voelt in de bench. Hij zal zich gemakkelijk moeten kunnen omdraaien, heeft voldoende ruimte nodig om te liggen en moet zich niet kunnen bezeren aan scherpe onderdelen. De bench moet bovendien sterk genoeg zijn om te voorkomen dat de hond de bench zelf openmaakt.

De afmetingen van zwarte hondenbenches

Houd er rekening mee dat je een zwarte hondenbench moet kopen die op maat is voor je hond. Als de bench te klein is past de hond er niet goed in en als de bench te groot is kan de hond angstig worden. Wie echt een goed formaat hondenbench wil aanschaffen neemt de moeite om zijn hond op te meten. Daarbij moet je de volgende afmetingen verzamelen. Ten eerste de lengte van de hond. Dat is de afstand van het puntje van zijn neus tot aan zijn achterwerk. Als tweede moet je het breedste deel van de hond opmeten. Omdat dit erg moeilijk is om op te meten mag je hiervan ook een inschatting maken.

De hoogte van de hond moet je wel weer precies opmeten. Het gaat daarbij om de hoogte van de hond als hij zit, want dan is hij vaak net iets groter dan wanneer hij staat. Laat de hond daarom zitten en meet de afstand van de vloer tot aan de bovenkant van zijn oren. Als alle afmetingen zijn verzameld bereken je de minimale grootte van de zwarte hondenbench door overal circa 5 centimeter bij op te tellen. Het is uiteraard mogelijk om een wat ruimere bench te kopen, maar kijk daarmee uit. Grote hondenbenches komen bedreigend over op je hond en dan heb je kans dat hij er niet in wil.

Voor een wat minder nauwkeurige bepaling van de grootte van zwarte hondenbenches wordt vaak gebruik gemaakt van het gewicht van de hond. Op webshops en in dierenwinkels staat bij de benches vermeld voor welk gewicht van de hond zo’n bench geschikt is. Houd er rekening mee dat dit niet zo nauwkeurig is en dat je daardoor het risico loopt een te grote bench aan te schaffen.

Materiaal van een zwarte hondenbench

Het is afhankelijk van het materiaal hoe sterk de zwarte hondenbenches zijn. Het formaat van je hond speelt daarom ook een keus bij het materiaal van de bench. Wie een grote sterke levendige hond heeft, kan het beste een zwarte hondenbench kopen van stevig metaal. Dan weet je zeker dat de bench goed blijft staan als je hond zich met veel enthousiasme omdraait. Kleine hondjes kunnen vaak wel in een kunststof zwarte hondenbench. Maar dan moet je hem wel trainen dat hij niet aan de bench mag knabbelen, want anders gaat het materiaal niet lang mee.

Conclusie zwarte hondenbenches

Alle drie de besproken zwarte hondenbenches zijn producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er is nagedacht over de flexibiliteit van de producten. De ontwerpers hebben zich goed ingeleefd in de manier waarop hondenbezitters omgaan met hun viervoeters. Alle producten zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen snel worden opgeborgen. Het is wel belangrijk dat je een zwarte hondenbench koopt die qua formaat past bij jouw hond. Zoals bij de meeste producten voor honden is het goed om de hond te trainen dat hij niet aan de bench mag knabbelen.