Dubbele hondenbench auto kopen en kiezen

De beste manier om je honden veilig mee te nemen in de auto is in een hondenbench. Het komt nog steeds voor dat honden in de kofferbak of de achterbank worden meegenomen, maar dat is gevaarlijk. Als je hond schrikt of om de een of andere reden erg druk wordt, gaat dat ten koste van de aandacht die je voor het verkeer moet hebben. Met een hondenbench heb je daar geen last van. In deze blog worden dubbele hondenbenches besproken. Het zijn zeer verschillende modellen, met elk hun voor- en nadelen. Daardoor heb jij voldoende informatie om de juiste dubbele hondenbench voor jouw auto uit te zoeken.
dubbele hondenbench auto

Trixie Transport Box Aluminium Dubbel – Transportkooi – 95 cm x 69 cm x 88 cm – Zilverkleurig/Zwart

Trixie Transport Box Aluminium Dubbel - Transportkooi - 95 cm x 69 cm x 88 cm - Zilverkleurig-Zwart

Bekijk de dagprijs

Dubbele Vervoersbox, aluminium

 • extra stabiel, stevig en geluidsarm
 • hoge dichte wanden voor een schone kofferbak
 • goede luchtcirculatie
 • zicht door de achterruit mogelijk
 • door de afgeschuinde kanten wordt de kofferbak optimaal benut
 • deuren met veiligheidssluiting
 • gesloten onderste deurruimte verhindert het eruit steken van poten
 • inclusief dichte, uitneembare scheidingswand
 • met slipvaste ligmatten: wasmachine tot 30 °C
 • door klittenbandstroken aan de onderkant staat hij stevig in de kofferbak
 • inzetstuk voorhangslot los verkrijgbaar
 • aluminium/hardboard/kunststof
 • kleur: lichtgrijs/zilver
 • in overeenstemming met het dierenwelzijn als bedoeld in § 18 (AT)

vidaXL Hondenbench met dubbele deur 94x88x69 cm

vidaXL Hondenbench met dubbele deur 94x88x69 cm

Bekijk de dagprijs

Deze bench draagt bij aan een veilige en comfortabele reis voor jou en je hond. Hij is geschikt om in de kofferbak van je auto gebruikt te worden.

Deze hondenkooi is vervaardigd van aluminium en MDF, wat duurzaam en makkelijk te onderhouden is. Hij is ontworpen met kunststof hoekverbindingen om te voorkomen dat je huisdier zich bezeert. De innovatieve constructie zorgt ervoor dat je hond zijn omgeving in de gaten kan houden en dat hij genoeg frisse lucht krijgt. Het ontwerp met dubbele deur maakt het voor de hond erg eenvoudig om in en uit de bench te gaan. Onze hondenbench is lichtgewicht en gemakkelijk in je auto te plaatsen. Dit product is eenvoudig te monteren.

Waarschuwing: wij adviseren om je auto zorgvuldig op te meten om te voorkomen dat de hondenbench onverhoopt niet in je auto past.

 • Kleur: zilver
 • Materiaal: aluminium en MDF
 • Afmetingen: 94 x 88 x 69 cm (B x D x H)
 • Lichtgewicht en eenvoudig te vervoeren
 • Met kunststof hoekverbindingen
 • Geschikt om in de kofferbak van de auto te gebruiken
 • Met 2 deuren

Hundos Pro Aluminium Autobench Recht Model Dubbel 100x110x67

Hundos Pro Aluminium Autobench Recht Model Dubbel 100x110x67

Bekijk de dagprijs

Hundos Pro Aluminium Autobench Recht Model Dubbel
Deze dubbele autobench beschikt over 3 dichte zijden met aan de lange zijde twee deuren met grendel. Om de autobench te scheiden is er een scheidingsplaat geplaatst en de grendels zijn gemakkelijk te open door het knopje in te drukken. Zo kunt u uw hond veilig, gemakkelijk en vertrouwd vervoeren, u hond zou zich dan ook veilig en op zijn gemak voelen in deze autobench.

 • Diepte: 110 cm
 • Breedte: 100 cm
 • Hoogte: 67 cm

Proline Pro 22 Autobench – L – 66 x 97 x 94 cm

Proline Pro 22 Autobench - L - 66 x 97 x 94 cm

Bekijk de dagprijs

Wie het allerbeste wil voor zijn hond moet diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook een dubbele hondenbench waarin je hond absoluut veilig en comfortabel mee kan in de auto. Zoals alle dubbele hondenbenches is dit exemplaar bedoeld voor in de kofferbak van de auto. Deze bench is verkrijgbaar in een grote en een middelmaat. In de grote bench passen honden met een gewicht van 35 kilo. Als je de bench niet nodig hebt kun je hem uit de auto halen. Dat is vrij eenvoudig, want hij kan worden gedemonteerd. Deze bench is van degelijk aluminium en kunststof en heeft twee deuren.

Veiligheid

De Proline Autobench Pro 22 is in 2018 als één van de beste dubbele hondenbenches uit een crashtest van de ANWB gekomen. Daarvoor zijn drie voorzieningen verantwoordelijk. Ten eerste is de achterwand van deze dubbele hondenbench gemaakt van kunststof. Het effect daarvan is, dat de impact bij een botsing gelijkmatig wordt verdeeld over de wand. Een speciaal slot zorgt ervoor dat de deuren van deze bench niet open kunnen vliegen bij een ongeluk of als je onderweg bent. Tenslotte heeft deze dubbele autobench een speciale constructie, waardoor de deuren bij een botsing niet naar binnen worden gedrukt.

Oordeel topmodel Proline Autobench Pro 22

Als je je honden op een absoluut veilige manier wilt vervoeren in de auto is deze hondenbench echt een aanrader. Hij is voorzien van drie veiligheidssystemen, zodat je hond bij een ongeluk een grote kans heeft de auto ongeschonden te verlaten. Deze bench wordt overal ter wereld verkocht. Met tussenwand is hij geschikt voor twee honden. Deze tussenwand kan worden verwijderd als je een grote hond hebt. Een nadeel is dat de bench niet kan worden opgevouwen. Een ander minpunt is de pittige aanschafprijs.

Nobby aluminium vervoersbox – dubbel – 88 x 92 x 68 cm

Nobby aluminium vervoersbox - dubbel - 88 x 92 x 68 cm

Bekijk de dagprijs

Net als het topmodel uit deze review is ook de Nobby Vervoersbox Dubbel een aluminium dubbele hondenbench. Deze bench is verkrijgbaar in één formaat en biedt ruimte aan twee middelgrote honden of aan één grote hond. Het tussenschot tussen beide ruimtes is gemakkelijk te verwijderen. Ook in deze dubbele hondenbench kun je de honden veilig vervoeren. De bench is stevig en ondanks dat er geen kunststof aan de binnenzijde zit, kunnen de honden op een comfortabele manier in de bench liggen.

Veiligheid

Door de degelijkheid van deze dubbele autobench is de kans dat je hond zich bij een ongeluk bezeert niet zo groot. De deuren worden afgesloten met een slot. Door de impact van een botsing is er kans dat de deuren beschadigen, waardoor die niet meer open kunnen. Dankzij een handig noodluik zit je hond dan toch niet opgesloten. Dat luik zit aan de achterzijde van de bench. Het kan eenvoudig naar boven worden geschoven, zodat je de hond via de binnenzijde van de auto kunt laten ontsnappen.

Oordeel middenmoter Nobby Vervoersbox Dubbel

Bij de Nobby Vervoersbox Dubbel is er duidelijk sprake van minder luxe en minder uitgebreide veiligheidsvoorzieningen dan bij het topmodel van Proline. Maar met deze middenmoter is je hond nog steeds op een veilige en aangename manier mee te nemen in de auto. Opvallende kenmerken zijn het noodluik aan de achterzijde van de bench en het feit dat de deuren niet met een grendel worden afgesloten, maar met een slot. Het tussenschot kan worden verwijderd. De bench kan niet worden opgevouwen. Een voordeel van deze Nobby Vervoersbox Dubbel is de aanzienlijk lagere prijs vergeleken met het topmodel.

Topmast Autobox Aluminium 104 x 91 x 70 cm Dubbeldeurs

Topmast Autobox Aluminium 104 x 91 x 70 cm Dubbeldeurs

Bekijk de dagprijs

Voor wie op zoek is naar een dubbele hondenbench voor een lage prijs is de Topmast Autobox Dubbeldeurs een ideale oplossing. Deze bench is verkrijgbaar in één formaat en gemaakt van aluminium en hout. Hoewel het een dubbele hondenbench wordt genoemd zit er geen tussenschot in de bench. Als je twee honden meeneemt zijn die dus niet van elkaar gescheiden. In deze bench kun je nog best een grote hond meenemen, want hij heeft een lengte van ruim een meter en een diepte van 70 centimeter.

Veiligheid

Het zal duidelijk zijn dat de veiligheidsvoorzieningen in deze dubbele hondenbench minder uitgebreid zijn dan in de eerder besproken modellen. De deuren worden gesloten met behulp van een grendel. Qua uitvoering is de bench ook minder sterk dan de andere benches, met name doordat er minder dikke spijlen worden gebruikt en vanwege het ontbreken van een centraal tussenschot. Desondanks is dit beslist geen onveilige bench, want de aluminium constructie geeft veel stevigheid.

Oordeel budgetmodel Topmast Autobox Dubbeldeurs

Het grootste voordeel van dit budget model is de super lage prijs. Daar krijg je een grote dubbele hondenbench voor, die uitstekend in de auto past. Doordat de ruimte tussen de spijlen behoorlijk groot is, kan je hond profiteren van veel frisse lucht. Het is jammer dat er standaard geen tussenschot wordt meegeleverd. Het is logisch dat je bij een dubbele hondenbench genoegen moet nemen met een wat mindere kwaliteit. Desondanks is dit zeker geen slechte hondenbench.

Waarom moeten honden worden vastgezet in de auto?

De meeste honden vinden het heerlijk om in de auto te zitten. De voorbijrazende wind voert allerlei interessante geuren mee die uw hond niet snel genoeg kan opsnuiven, terwijl elke stop uw hond de kans geeft om een interessant tafereel in zich op te nemen. Voeg daarbij het feit dat in de auto gaan meestal betekent dat uw hond naar een leuke bestemming gaat, en het is volkomen logisch dat in de auto zitten iets heel opwindends zou zijn voor uw hond.

Waarom niet gewoon laat uw hond genieten van de run van de achterbank, nemen in de sites vanuit elke hoek kan ze? Nou, als je ooit hebt gehad deze ervaring, weet je waarschijnlijk dat er goede redenen om uw hond in de auto te beperken.

Rommel en slijtage

Uw hond zal in de loop der jaren veel schade aanrichten aan uw autostoel, deuren en ramen. Uw hond zal haar nagels in de bekleding zetten als de auto beweegt en stopt, en er krassen of zelfs gaatjes in maken. Of u nu lederen of stoffen bekleding heeft, de bekleding zal snel genoeg beschadigingen vertonen.

Als uw hond de neiging heeft om te kwijlen, wat veel honden doen als ze opgewonden raken en hijgen in de auto, zult u snel witte smurrie op uw ramen en de deur van uw auto hebben. De opgedroogde kwijl is zeer moeilijk schoon te maken en kan de werking van de raambediening, sloten, enz. beïnvloeden.

Afleiding en ongemak

Uw hond kan u afleiden als ze achterin de auto rondspringt, en als ze op de voorstoel springt, kan ze een gevaarlijke situatie creëren voor zichzelf, u, en alle anderen op de weg. Zelfs als uw hond over het algemeen heel rustig is in de auto, kan een onverwachte nieuwe plek of geluid ervoor zorgen dat ze zich ongewoon gedraagt.

Als u iemand anders in uw auto, kunnen ze niet waarderen uw hond springen over hun schoot om de beste hoek op wat er aan de hand is buiten het raam te krijgen. Uw hond kan snel veranderen een aangename autorit in een zeer ongemakkelijk een voor uw gasten. Hoewel ze misschien aardig genoeg zijn om er niets over te zeggen, willen ze misschien niet met u en uw hond mee op uw volgende uitje.

Veiligheid

De veiligheid van uw hond is in gevaar als ze niet op een of andere manier in uw auto is vastgebonden. Als u een ongeluk zou krijgen, zou uw hond waarschijnlijk uit het voertuig worden geslingerd. Veilig vastgemaakt in een dubbele hondenbench of tuigje blijft uw hond echter in de auto in het geval van een aanrijding. Een bench kan ook enige bescherming bieden tegen botsingen en brokstukken. U houdt van uw hond, en u wilt niet het risico nemen dat ze gewond kan raken of gedood kan worden terwijl u veilig in uw stoel blijft zitten, vastgehouden door uw autogordel.

Drie typen dubbele hondenbench voor in de auto

Deze uitgebreide inleiding was nodig om te laten zien welke aspecten een rol spelen bij de keuze voor een hondenbench voor in de auto. Wie een dubbele hondenbench voor in de auto wil aanschaffen heeft veel keus. Daarom bespreken we drie totaal verschillende soorten benches. Eerst wordt het topmodel Proline Autobench Pro 22 besproken. Die is het sterkst, het veiligst maar ook het duurst. Daarna volgt de Nobby Vervoersbox Dubbel, een model dat tot de middenmoot behoort. Tenslotte bespreken we de Topmast Autobox Dubbel, één van de goedkoopste hondenbenches.

Een dubbele hondenbench voor in de auto, de eigenschappen

Bij een hondenbench voor in de auto is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Net zoals de bestuurder en de passagier in een auto goed beschermd zijn bij een botsing, moet dat ook met de hond in de hondenbench het geval zijn. Dat betekent dat de bench sterk moet zijn en niet gemakkelijk in elkaar mag worden gedrukt. Ook mogen er aan de binnenzijde geen scherpe of harde onderdelen zitten, waar de hond tegenaan kan vliegen. Tenslotte moeten de deuren van de bench zo sterk zijn, dat ze na een botsing niet open kunnen vliegen waardoor de hond kan ontsnappen.

De afmetingen van de hondenbench

Het maakt niet uit voor welk doel je een hondenbench wilt aanschaffen. Het belangrijkst is dat je hond er in past, of hij er thuis in moet slapen of met de auto wordt vervoerd. Een goede hondenbench is niet te groot voor de hond, maar ook zeker niet te klein. Om de juiste maat te vinden moet je je hond opmeten. Bij het meten gaat het om de lengte van zijn neus tot aan de staart, de breedte en de hoogte als de hond zit. Om de afmetingen van de bench te berekenen tel je circa tien centimeter bij die afmetingen op.

Een wat grovere methode om de afmetingen te bepalen is door uit te gaan van het gewicht van de hond. Bij honden van minder dan 16 kilo kan de bench kleiner zijn dan 60 centimeter. Honden tussen de 16 – 18 kilo hebben een bench nodig tussen 60 en 75 centimeter. Een hond tussen 18 – 32 kilo heeft een bench met een lengte van 75 – 90 centimeter nodig, honden van 32 – 40 kilo een bench van 90 – 105 centimeter en honden tussen 40 en 50 kilo een bench van 105 – 120 centimeter. Voor nog zwaardere honden heb je nog een grotere bench nodig.

Het belang van de juiste maat

Bij een hondenbench mag je er niet van uit gaan dat een grotere maat beter is voor de hond. In een hondenbench die veel groter is dan de hond kan het dier zich angstig gaan voelen. De hond zal dan niet graag in de bench in de auto willen. Een te kleine bench is ook niet goed, want dan kan de hond niet lekker liggen. Een hondenbench moet groot genoeg zijn om er in te liggen en de hond moet zich goed kunnen omdraaien.

Als je een pup hebt zijn de afmetingen van de hondenbench nog belangrijker. Je kunt wachten met de aanschaf van een grote hondenbench voor de auto totdat de hond is opgegroeid. Maar dan kun je hem als klein hondje niet meenemen. Als je dat niet wilt kun je een bench kopen waar een verplaatsbaar tussenschot in past. Dat kan worden opgeschoven als de hond groter wordt. De bench is dan altijd op een optimaal formaat voor de hond.

De hond in een bench in de auto

Bij het uitzoeken van een hondenbench voor in de auto heb je niet de volledige vrijheid bij het selecteren van de afmetingen. Wie een hele grote hond heeft en een kleine auto zal ontdekken dat de bench niet in de auto past. In dat geval zal je op zoek moeten naar een andere oplossing. Hondenbenches voor in de auto zijn vaak verkrijgbaar in een dubbele uitvoering. Dat betekent dat je twee honden kunt meenemen, die gescheiden worden door een tussenschot. Soms is dat weg te halen, zodat de honden bij elkaar kunnen zitten. Dit wordt afgeraden. Met een tussenschot zijn de honden rustiger.

Materiaalkeuze

Hondenbenches zijn in allerlei materialen te koop. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen ten aanzien van de sterkte van de bench en het comfort voor de hond. Een bench van kunststof en van plastic is wat minder sterk en vooral geschikt voor een kleine hond. Een bench van kunststof of plastic is vaak wel wat comfortabeler voor de hond. Metalen hondenbenches zijn het sterkst. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten. Om het comfort voor de hond te vergroten kun je er een dekentje onderin leggen.