Houten hondenbench kopen, aanbiedingen en review

houten hondenbench
De houten hondenbench blijft het vandaag de dag nog altijd uitstekend doen. Heel wat mensen zijn dan ook fan van de uitstraling waar houten hondenbenches over beschikken. Dit gezegd hebbende geldt voor deze exemplaren wel dat ze door de jaren heen enigszins zijn aangepast. Vroeger was het zo dat de volledige bench uit hout bestond, maar dat bleek niet zelden een probleem te vormen. De tandjes van de viervoeter zorgden er namelijk doorgaans al snel voor dat er schade aan bijvoorbeeld het tralieswerk ontstond en dat is niet echt de bedoeling. Omwille van deze reden wordt een houten hondenbench tegenwoordig steeds vaker vervaardigd uit een combinatie van hout en aluminium. Wil jij graag de beste exemplaren ontdekken die op dit vlak op de markt zijn terug te vinden? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in het onderstaande overzicht!

Lees ook: Beste hondenbench kopen, reviews en aanbiedingen

Cadoca honden transportbox Hout & Aluminium

Cadoca honden transportbox Hout & Aluminium

Bekijk de dagprijs

Met deze Cadoca honden transportbox kan je ervoor zorgen dat jouw hond op een veilige manier van plaats A naar plaats B kan worden vervoerd. In eerste instantie valt het op dat deze hondenbench beschikt over een trapeziumvormige constructie. Dit zorgt er voor dat het eenvoudig mogelijk is om deze bench mee te nemen in elk gangbaar combi-voertuig. Het spreekt bovendien voor zich dat het belangrijk is om tijdens het transport het risico op letsel bij je viervoeter zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor wordt gezorgd door de aanwezigheid van plastic hoeken. De kist van de bench bestaat uit een stevig evenals water- en weerbestendig aluminium gecombineerd met MDF. Ze kan eenvoudig worden gemonteerd en is te reinigen met niets anders dan gewoon een vochtige doek.

Voor deze Cadoca honden transportbox geldt dat ze beschikbaar is in verschillende maten. Indien je kiest voor de XL of XXL modellen kan je rekenen op de aanwezigheid van een afneembare scheidingswand. Bovendien is er ook sprake van twee afsluitbare deuren. Deze box kan dus eigenlijk op twee manieren worden gebruikt. Of je gebruikt ze voor twee kleine honden of je gebruikt ze voor één grote(re) hond. De aanwezige tralieroosters zorgen ervoor dat jouw hond over voldoende frisse lucht zal beschikken. Dat zal ervoor zorgen dat hij of zij zich zichtbaar comfortabel zal voelen. Deze houten hondenbench heeft misschien niet meteen de uitstraling van hout, maar ze voorziet je zeker en vast van menig aantal interessante voordelen, in het bijzonder onderweg.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Cadoca honden transportbox Hout & Aluminium zijn:

 • Het standaard model M heeft als afmetingen 70 x 54 x 51 centimeter;
 • Het gewicht van deze bench bedraagt leeg ongeveer 10 kilogram;
 • Ze is vervaardigd uit een combinatie van aluminium & MDF;
 • De kenmerkende kleuren voor deze bench zijn zwart & zilver;

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag gewoon één goede houten hondenbench willen kopen in plaats van meerdere exemplaren die eigenlijk allemaal niet aan de vooropgestelde verwachtingen weten te voldoen. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze houten hondenbench je over de hele lijn zal weten te bekoren. Je gebruikt ze namelijk niet alleen eenvoudig bij je thuis, maar ook onderweg in de auto en zelfs in het vliegtuig.

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Verkrijgbaar in verschillende maten;
 • Voorzien van plastic hoeken;
 • Water- en weerbestendige kist;
 • Verzekert je hond van een comfortabel gevoel onderweg;

Minpunten:

 • Het slotje had eigenlijk in metaal mogen zijn voor extra zekerheid;

Tectake Single Hondenbench zwart & zilver

Tectake Single Hondenbench zwart & zilver

Bekijk de dagprijs

Deze Tectake Single Hondenbench profileert zich als een gedeeltelijke houten hondenbench die in het bijzonder geschikt is voor het transport in een motorvoertuig. Dit gezegd hebbende doet ze ook uitstekend dienst als rustplaats voor je vrolijke viervoeter. Het is tijdens het onderweg meenemen van je viervoeter belangrijk dat dit in de meest veilige omstandigheden kan gebeuren. Dat is zeker mogelijk wanneer je ervoor kiest om deze Tectake Single Hondenbench in huis te halen. Voor deze mobiele hondenbench geldt bovendien dat ze is voorzien van een uitstekende afwerking. Deze zorgt er niet alleen voor dat de bench er goed uitziet, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat ze ook jarenlang moeiteloos gebruikt zal kunnen worden. Nog een extra voordeel is het beperkte gewicht. Deze zorgt ervoor dat je ze eenvoudig overal mee naartoe kan nemen, zelfs wanneer je ze alleen in bijvoorbeeld de auto moet plaatsen.

Bij het kopen van een houten hondenbench of een ander exemplaar spreekt het voor zich dat je ook altijd aandacht zal willen besteden aan de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar ze al dan niet over beschikt. Wat dat betreft weet deze Tectake Single Hondenbench eveneens zeer aangenaam te verrassen. De montage van deze bench gebeurt bovendien eveneens in een handomdraai. De meegeleverde montage handleiding vertelt je stap voor stap hoe je deze gedeeltelijke houten hondenbench in elkaar moet zetten. Het aanwezige traliewerk zorgt er in ieder geval voor dat je viervoeter tijdens het transport altijd voldoende verse lucht zal krijgen. Tot slot is er uiteraard nog de opvallende trapeze vorm van deze bench. Deze zorgt ervoor dat je de Tectake Single Hondenbench zeer eenvoudig in nagenoeg elke auto kan plaatsen.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Tectake Single Hondenbench zwart & zilver zijn:

 • Het gebruikte materiaal bestaat uit een combinatie van aluminium en fineerhout;
 • De randen van de bench zijn afgewerkt met kunststof;
 • Het gewicht van de bench bedraagt 13 kilogram;
 • Standaard afmetingen zijn 66 x 90 x 69,5 centimeter;
 • De kleuren van de bench zijn een combinatie van zwart en zilver;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Veilige bench om je hond in te vervoeren;
 • Solide afwerking en daardoor een prima levensduur;
 • Eenvoudig te reinigen oppervlak;
 • Beperkt gewicht en daardoor uitermate mobiel;
 • Geschikt om mee te nemen in elke auto;

Minpunten:

 • De handleiding blijkt niet helemaal correcte instructies aan te geven;

Honden transportbox M & L

Honden transportbox M & L

Bekijk de dagprijs

Voor deze honden transportbox geldt dat ze opnieuw is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen. Het gaat hierbij om een combinatie van hout en aluminium samen met kunststof. In eerste instantie valt het op dat deze transportbox verkrijgbaar is in verschillende afmetingen. Je kan dan ook kiezen voor het kopen van een medium evenals een large houten hondenbench. De trapeziumvormige voor- evenals achterkant van deze bench zorgt er in ieder geval voor dat ze uitstekend past in de kofferbak van elke auto.

Bovendien kan je vaststellen dat er bij deze hondenbench gebruik wordt gemaakt van een speciaal ventilatieontwerp en dit aan alle kanten. Hierdoor kan je huisdier continue rekenen op frisse lucht en blijft ze ook een prima gezichtsveld behouden.

Belangrijk om weten is ook dat de reiniging van deze gedeeltelijk houten hondenbench op zeer eenvoudige wijze kan gebeuren. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van een aluminium evenals MDF-plaat. Het gladde oppervlak zorgt er voor dat je ze eenvoudig en bovendien ook perfect dagelijks kan onderhouden. Even reinigen met behulp van een eenvoudige, vochtige doek is wat dit betreft reeds voldoende. Tot slot kan er bij deze hondenbench worden vastgesteld dat ze aan de randen is voorzien van een kunststof bescherming. Deze zorgt ervoor dat de binnenkant van de kofferbak op de meest efficiënte manier kan worden beschermd tijdens het transport.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Honden transportbox M & L zijn:

 • Deze hondenbench is vervaardigd uit een combinatie van hout, aluminium & kunststof;
 • De afmetingen van deze gedeeltelijk houten hondenbench zijn 65 x 86 x 69 centimeter;
 • Het gewicht waar deze bench over beschikt is 12 kilogram;
 • Verkrijgbaar in verschillende maten, zowel in M als in L-uitvoering;
 • Afgewerkt in een mooie, grijze kleur;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Uitstekend geschikt om zowel een hond als kat in te vervoeren;
 • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zowel M als L;
 • Uitgerust met een speciaal ventilatieontwerp voor extra comfort;
 • Zeer eenvoudig te onderhouden;
 • Het beperkte gewicht van de bench maakt ze eenvoudig handelbaar;

Minpunten:

 • Deze hondenbench kan niet worden opgevouwen;

Veelgestelde Vragen – Over een houten hondenbench

Waarom is een houten hondenbench veelal niet alleen gemaakt van hout?

Vroeger kon er worden vastgesteld dat een houten hondenbench in het merendeel van de gevallen louter en alleen was gemaakt van hout. Tegenwoordig is dat veelal niet het geval. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Hoe mooi hout ook is en hoe warm het karakter van dit materiaal ook mag zijn, vaak is het niet opgewassen tegen de scherpe tanden van een hond. Bovendien is het zo dat volledig uit hout vervaardigde hondenbenches in de praktijk niet echt geschikt zijn voor onderweg. Omwille van deze reden wordt vaak geopteerd voor een combinatie met bijvoorbeeld aluminium.

Uit welk hout kan een houten hondenbench zijn vervaardigd?

Op dit vlak bestaan er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden. Een complete houten hondenbench kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van eikenhout. Wanneer er sprake is van een combinatie met bijvoorbeeld aluminium wordt er doorgaans gekozen voor fineerhout of MDF. Het traliewerk is eigenlijk nooit gemaakt van hout. Daarvoor wordt doorgaans gekozen voor aluminium. Dit kwalitatieve materiaal heeft een lange levensduur en is tegelijkertijd voldoende licht om het gewicht van de bench niet overbodig zwaar te maken. Zo sla je twee vliegen in één klap.