Hondenbench met schuifdeur kopen, aanbiedingen en reviews

hondenbench met schuifdeur
Wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid aan beschikbare plaats hebt voor het plaatsen van een hondenbench spreekt het voor zich dat je daar toch de nodige aandacht aan zal willen besteden. Dit is zeker iets waar je rekening mee zal willen houden, niet in het minst wanneer je op de meest comfortabele en praktische wijze gebruik wil kunnen maken van je hondenbench. In dit geval is het zo dat mensen doorgaans opteren voor het kopen van een hondenbench met schuifdeur. Rondom de bench is er met een dergelijk deurtje dan ook helemaal niet veel ruimte vereist. Wil jij graag kennismaken met de beste hondenbenches met schuifdeur die op de markt zijn terug te vinden? Ontdek dan zeker en vast even de top 3 hier op deze pagina!

Topmast Hondenbench Excellence met Schuifdeur

Topmast Hondenbench Excellence met Schuifdeur

Bekijk de dagprijs

De eerste hondenbench met schuifdeur die reeds in menig aantal woonkamers is terug te vinden komt van het merk Topmast. Deze Hondenbench Excellence met Schuifdeur is extra interessant omdat ze je het beste van twee werelden biedt. In eerste instantie is er namelijk een gewone deur aanwezig, maar daarnaast kan je ook gebruikmaken van een handig en bovendien ook gepatenteerd schuifdeur-systeem. Zo beschik je altijd over de best passende optie voor jouw situatie. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast is deze hondenbench gemaakt van een stevig metaal en is ze uitgerust met extra hoekbeschermers. Hierdoor leent ze zich uitstekend voor menig aantal hondenrassen.

Indien je kiest voor deze hondenbench met schuifdeur kan je bovendien ook rekenen op de aanwezigheid van een zeer stevige bodemschuif. Daarnaast kan deze bench ook eenvoudig in worden geklapt. Dat is zeer handig voor situaties waarin ze niet in gebruik is of wanneer je ze bijvoorbeeld wenst mee te nemen op vakantie. Het draadhandvat zorgt er sowieso mede voor dat je deze bench zeer eenvoudig overal mee naartoe kan nemen.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Topmast Hondenbench Excellence met schuifdeur zijn:

 • Gemaakt van een stevig metaal;
 • Voorzien van zowel een gewone deur als een schuifdeur;
 • Kan eenvoudig worden ingeklapt;
 • Verkrijgbaar in vijf verschillende afmetingen;
 • De Medium-hondenbench heeft een gewicht van 10 kilogram;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Een stevige hondenbench die is gemaakt van metaal;
 • Voorzien van twee deuren waaronder één gepatenteerd schuifdeur-systeem;
 • Te koop in 5 verschillende formaten;
 • Een zeer mobiele bench die je met gemak overal mee naartoe neemt;

Minpunten:

 • Niet de goedkoopste bench;

Topmast Hondenbench Excellence Ruimtebesparend

Topmast Hondenbench Excellence Ruimtebesparend

Bekijk de dagprijs

Ook de tweede hondenbench met schuifdeur die we aan je willen voorstellen is er één die deel uitmaakt van het assortiment van Topmast. Het gaat hierbij echter om de Excellence uitvoering welke is voorzien van een extra opklapdeur. Daarmee onderscheidt ze zich van het eerder genoemde exemplaar. Voor deze hondenbench geldt uiteraard dat ze tevens is voorzien van een schuifdeur. Dit zorgt ervoor dat je, je hond altijd op de meest comfortabele manier in de bench kan zetten of eruit kan halen. De aanwezige schuifdeur zorgt er op haar beurt uiteraard voor dat de bench ook perfect kan worden gebruikt op een plaats waar niet veel ruimte omheen aanwezig is.

Deze hondenbench van Topmast beschikt over een stevige bodemschuif. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat er in alle hoeken sprake is van een optimale bescherming. De vier extra hoekbeschermers zorgen ervoor dat deze bench uitstekend inzetbaar is voor alle hondenrassen. Een extra voordeel waar je op kan rekenen bij deze hondenbench heeft betrekking tot de mogelijkheid om deze eenvoudig op te kunnen bergen. Je kan ze dan ook zeer eenvoudig opvouwen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze bench niet uitsluitend prima is te gebruiken bij je thuis, maar ook bijvoorbeeld onderweg in de auto.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Topmast Hondenbench Excellence ruimtebesparend zijn:

 • Voorzien van zowel een schuifdeur als een opklapdeur;
 • Vervaardigd uit een stevig metaal;
 • Uitgerust met een stevige bodemschuif;
 • Extra hoekbeschermers vergroten de veiligheid van je hond;
 • Eenvoudig op te vouwen en daardoor ruimtebesparend;
 • Verkrijgbaar in de maten M & L;
 • De M-maat heeft als afmetingen 76 x 53 x 61 centimeter;
 • Het gewicht van de M-uitvoering bedraagt 10 kilogram;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Een stevige hondenbench gemaakt van metaal;
 • Voorzien van zowel een opklapdeur als een schuifdeursysteem;
 • Extra bescherming van de hoeken;
 • Verkrijgbaar in twee maten;
 • Ook te gebruiken in de auto;

Minpunten:

 • De schuifdeur blijkt soms ietwat stug te zijn om te openen;

Cozytrix Inklapbare Bench met Schuifdeur en Rolluikdeur

Cozytrix Inklapbare Bench met Schuifdeur en Rolluikdeur

Bekijk de dagprijs

Voor deze hondenbench met schuifdeur geldt dat ze op de markt is gebracht door het merk Cozytrix. Ook voor deze bench geldt dat ze is voorzien van twee verschillende soorten deuren. In eerste instantie is er natuurlijk de schuifdeur, maar er is meer. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook sprake is van een rolluikdeur. Voor beide type deuren geldt uiteraard dat ze zeer plaatsbesparend zijn. Dit betekent dat ze ook perfect te gebruiken zijn in een omgeving waarin er rondom de bench niet veel ruimte beschikbaar is. Dit betekent overigens ook dat er zonder probleem gebruik kan worden gemaakt van deze bench in een auto. Ze leent zich hoe dan ook prima als transportbox.

Op elke deur zijn sloten bevestigd die de kooi beveiligen. Indien de hondenbench niet wordt gebruikt kan ze plat worden opgevouwen. Dit niet alleen om ze eenvoudiger op te bergen, maar ook om ze gemakkelijker te kunnen vervoeren. Het in elkaar zetten van deze hondenbench is eenvoudig mogelijk, zonder dat er daarvoor gebruik dient te worden gemaakt van speciaal gereedschap. Tot slot geldt voor deze hondenbench met schuifdeur ook dat ze is voorzien van een draaggreep. Ook de aanwezigheid van deze draaggreep komt het draagbare aspect van deze bench uiteraard alleen maar ten goede. Dit alles zorgt ervoor dat dit met absolute zekerheid één van de beste hondenbenches met schuifdeur is die er op de markt is terug te vinden.

Specificaties:

De belangrijkste specificaties van deze Cozytrix Inklapbare Bench met Schuifdeur en Rolluikdeur zijn:

 • Voorzien van een schuifdeur evenals een opklapdeur;
 • Gemaakt van metaal en daardoor dus bijzonder stevig;
 • Kan eveneens worden gebruikt als transportbox;
 • Mogelijkheid om ze op te vouwen zodat ze eenvoudig kan worden opgeborgen;
 • Voorzien van een handige draaggreep waardoor je ze overal mee naartoe neemt;

Eindconclusie:

Pluspunten:

 • Voorzien van zowel een schuifdeur als een opklapdeur;
 • Zeer stevig door het gebruik van metaal;
 • Kan worden gebruikt als hondenbench voor in de auto;
 • Ruimtebesparende eigenschappen door het opvouwbare karakter;

Minpunten:

 • Niet bepaald de meest voordelige hondenbench die er verkrijgbaar is;

Veelgestelde Vragen – Over een hondenbench met schuifdeur

Wanneer is een hondenbench met schuifdeur interessant?

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom opteren voor het kopen van een hondenbench met schuifdeur interessant kan zijn. In eerste instantie is het zo dat een hondenbench lang niet altijd wordt geplaatst daar waar er omheen veel ruimte beschikbaar is. Dat zorgt ervoor dat een naar buiten openklappend deurtje bijvoorbeeld niet altijd de beste keuze is. Het kan dan ook in een dergelijke situatie een prima keuze zijn om te opteren voor het gebruik van een hondenbench met schuifdeur. Vaak zijn dergelijke benches bovendien ook voorzien van een opklapdeurtje.

Het feit dat een schuifdeur uiteraard gewoon naar opzij schuift en dus niet openklapt naar buiten zorgt er eveneens voor dat deze benches zich vaak uitstekend lenen om te gebruiken in een auto. Dit gezegd hebbende is het louter en alleen aanwezig zijn van een schuifdeur uiteraard niet voldoende. De bench moet bijvoorbeeld ook zijn voorzien van kunststofbescherming in de hoeken. Ontbreekt deze bescherming? Dan is de bench meer dan waarschijnlijk helemaal niet geschikt om mee te nemen in de auto. Hier dien je dus wel zeker en vast even rekening mee te houden.

Is een hondenbench met schuifdeur veilig in gebruik?

Voor een hondenbench met schuifdeur geldt dat ze even veilig is in gebruik als een bench waarbij gebruik wordt gemaakt van een gewone deur die openklapt. Uiteraard spreekt het voor zich dat de exacte veiligheid waarop kan worden gerekend wel wordt beïnvloed door het type materiaal waaruit de bench is vervaardigd. In ieder geval, er kan worden vastgesteld dat er ook bij hondenbenches voor grotere honden vaak gebruik wordt gemaakt van een schuifdeur. Dit is dan ook zeker en vast iets waar je, je geen zorgen om hoeft te maken. Controleer wel altijd bij aankoop of er ook een mogelijkheid is om de schuifdeur goed af te sluiten. Ook dit kan afhankelijk zijn van de hondenbench in kwestie die je wenst te kopen.

Kan ik een hondenbench met schuifdeur kopen voor elk hondenras?

Dat is zeker mogelijk. Door de jaren heen is het aanschaffen van een hondenbench met schuifdeur steeds populairder geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze tegenwoordig voor werkelijk elk type hondenras kan worden aangekocht. Verder gelden dezelfde aandachtspunten bij het kopen van een dergelijke bench als wanneer je een standaard exemplaar zonder schuifdeur zou willen aanschaffen. Dit betekent concreet dat je altijd grondig rekening zal willen houden met de vereiste afmetingen. Deze worden uiteraard bepaald aan de hand van het soort hond waarover je beschikt evenals eventueel de leeftijd van het dier in kwestie.