Luxe hondenbench kopen: design hondenbenches overzicht

Hondenbenches zijn een praktische en veilige ruimte voor uw harige vrienden, maar… een luxe hondenbench ? Dat is een geweldige keuze voor u en de andere mensen in huis, ook!

Naast het vervullen van zijn basisfunctie, zal het ook een aanvulling zijn op uw interieur en opgaan in de rest van uw meubels. Of u kunt er altijd een kiezen in een kleur die opvalt of een model dat het transportprobleem vergemakkelijkt.

Maar hoe kiest u de juiste luxe hondenkrat voor uw huisdier en uw interieur?
luxe hondenbench

De meest luxieuse hondenbenches kopen overzicht

Bij het beoordelen van de luxe hondenbenches wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen de prijs en de geboden kwaliteit. Je zal zien dat, vanwege de extra aandacht voor de uitstraling van de hondenbench, deze luxe modellen een stuk prijziger zijn dan de standaard benches van metaaldraad. Ook worden per model de voor- en nadelen opgesomd van de gebruikte materialen. Als jij niet van plan bent om zo’n design bench te kopen is het toch leuk om dit artikel door te lezen. Wellicht helpt het om enkele wensen die je hebt ten aanzien van je nieuwe hondenbench te formuleren.

Fido Studio hondenbench – Meest luxe

Fido Studio hondenbench

Bekijk de dagprijs

Als je de beschrijving van de Fido Studio Hondenbench leest zijn er zoveel opties, dat het net lijkt of je aan het zoeken bent naar een reservering een van hotelkamer. Deze hondenbench bestaat uit een metalen bench, waar een complete houten garderobekast aan vast zit. De kast wordt afgesloten met een deurtje en kan worden voorzien van allerlei aanvullende producten, die ook niet zouden misstaan in een kledingkast voor mensen. Extra’s die je kunt bestellen zijn een spiegel aan de binnenzijde van de garderobedeur, haakjes om riemen aan op te hangen, een legplank, een kledingrail voor kleerhangers, een mandje en een voerbak.

Bij de Fido Studio hondenbench kun je bij de garderobekast, die gemaakt is van hout, kiezen uit wit en uit bruin. Deze hondenbench past daardoor zowel in een lichte interieurs als in een donkere omgeving. Deze Fido Studio hondenbench lijkt bedoeld voor hondenbezitters die hun huisdier graag kleding aantrekken. Hij is in slechts twee maten verkrijgbaar. Er is een 26 inch versie voor honden tot maximaal 11 kilo en een 36 inch versie voor honden tot 32 kilo. Voor grotere honden is zo’n bench niet verkrijgbaar.

Comfort heeft deze hondenbench voldoende. De hond kan op een zacht dik kussen liggen en kan zich nergens aan bezeren. Het deurtje is goed af te sluiten en kan door de hond niet worden geopend. Het schoonmaken van de bench is eenvoudig, dankzij een metalen plaat op de bodem. De prijs van deze design hondenbench varieert van € 110,– tot bijna € 300,–, afhankelijk van de opties waarvoor wordt gekozen. Dit product kan alleen online worden besteld bij de fabrikant omlet.nl, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Je koopt dan een echt design product, dat past bij je interieur. Houd wel rekening met hoge verzendkosten.

Uit een onderzoek onder de eigenaren van deze meest luxe hondenbench die er te koop is blijkt, dat de zij er zeer tevreden over zijn. Ze zijn erg blij met het design en vinden dat er voor de hond voldoende ruimte is in deze bench. In de praktijk blijkt ook dat deze bench lang meegaat. Het is jammer dat er geen model verkrijgbaar is voor honden die zwaarder zijn dan 32 kilo. Ook is het een nadeel dat deze producten alleen bij de fabrikant kunnen worden besteld, met de bijbehorende hoge verzendkosten.

Gerelateerd: beste Hondenbench met Ingebouwde Kast

Staart Radius luxueuze indoor houten hondenbench in mokka en walnoot klein ST-H100012

Staart Radius luxueuze indoor houten hondenbench in mokka en walnoot klein ST-H100012

Bekijk de dagprijs

De Staart Radius Hondenbench is echt een meubeltje, dat uitstekend past in allerlei interieurs. Het is een soort kastje met fraai afgeronde hoeken, dat op pootjes staat, met aan drie kanten gaas. Het kastje bestaat uit meerdere kleuren en kan in een aantal varianten worden besteld. Er is een witte en een roze variant, maar voor liefhebbers van een houten design is er ook een donkerbruine versie met grijze accenten. De Staart Radius Hondenbench is er in twee formaten, die weinig van elkaar verschillen. Het is echt een hondenbench voor kleinere hondjes, van maximaal 5 respectievelijk 15 kilo. Hij kost tegen de € 230,–.

Het materiaal van deze hondenbench is hoofdzakelijk hout, dat versterkt is met metalen accenten. Aan de binnenzijde is deze bench waterdicht, zodat er geen schade ontstaat als je hond een keer een ongelukje heeft. Er zit één deurtje in de bench, dat afsluitbaar is met een slot. Een leuk detail is, dat alle gebruikte materialen milieuvriendelijk zijn. De constructie is dusdanig, dat je hond als hij in de afgesloten bench zit, niet op de materialen kan kauwen. Het is voor de hond dus echt plek waar hij zich veilig kan voelen en toch contact heeft met de wereld buiten de bench.

Eigenaren van de Staart Radius Hondenbench gebruiken het product echt als een meubel. Dat kan prima, want door de vorm kun je er van alles bovenop zetten. Daardoor kan deze hondenbench worden ingezet als bijzettafeltje en als plek om er vetplanten of vazen met bloemen op te zetten. Met 71 centimeter hoogte kun je er hondensnoepjes op leggen zonder dat het risico bestaat dat je hond die eraf kan krijgen. Deze bench is ook verkrijgbaar als integraal onderdeel van een soort trapje met twee of drie treden.

Maelson Soft Kennel 92 Anthracite

Maelson Soft Kennel 92 Anthracite

Bekijk de dagprijs

Wie op zoek is naar een luxe autobench komt vanzelf terecht bij de Maelson Soft Kennel. Dat is een hondenbench die volledig is gemaakt van kunststof en versterkt is met een metalen frame. Deze bench is verkrijgbaar in zeven maten, voor hele kleine hondjes tot en met zeer grote honden. Er zijn twee neutrale kleuren beschikbaar. De bench kan aan drie kanten worden geopend, zodat je hond goed in contact blijft met de wereld om zich heen. Het is echter ook mogelijk om de openingen af te sluiten, zodat je hond niet teveel prikkels krijgt. Als je deze Maelson Soft Kennel niet nodig hebt kun je hem opvouwen en opbergen.

Voor je hond is deze bench een comfortabele manier om mee te gaan op reis. Onderin deze Maelson Soft Kennel zit een zachte bodem, zodat de hond lekker zacht ligt. De bodem kan worden verwijderd, zodat hij gemakkelijk te reinigen is. Datzelfde geldt voor het hele kunststof deel van de bench, want dat is helemaal los te halen van het metalen frame. Deze hondenbench is bijzonder sterk. Het nylon van de buitenkant is van topkwaliteit en de hoekpunten zijn extra verstevigd. De ritsen zijn van een uitstekende kwaliteit. De onderkant van de bench is waterdicht, zodat er geen water van de grond in de bench kan doordringen.

Het is duidelijk te zien dat deze bench is ontwikkeld om ermee te reizen. Bovenop zit een stevig handvat. De bench heeft bovendien speciale bevestigingspunten voor een autogordel. Je kunt hem natuurlijk ook in de kofferbak van de auto zetten. Het sterkste punt van deze Maelson Soft Kennel is, dat er voor elke maat hond een versie is. Ondanks dat deze hondenbench van kwalitatief uitstekende materialen is gemaakt, mag je hem kwalitatief niet vergelijken met een metalen hondenbench, want die heeft een veel langere levensduur.

Ferplast Dog Fort Hondenbench

Ferplast Dog Fort Hondenbench

Bekijk de dagprijs

Voor de liefhebbers van lichte houten meubelen is deze Ferplast Dog Fort een prachtig product. Deze hondenbench is bijna helemaal gemaakt van Noors Grenen, op de spijlen na. Die zijn van aluminium. Door het mooie design past deze hondenbench uitstekend in moderne interieurs. De bench is leverbaar in slechts één maat, maar dat is behoorlijk groot met een lengte van een meter, een breedte van bijna 60 centimeter en een hoogte van ruim 82 centimeter. Doordat er spijlen zitten aan drie zijden heeft je hond aan alle kanten goed zicht. Er zit aan één kant een opening waardoor de hond naar buiten kan.

Qua degelijkheid verslaat deze hondenbench de meeste exemplaren die van metaal zijn gemaakt. Als je de bench uit de fabriek krijgt moet je hem zelf nog voorzien van een geschikte deken, zodat de hond comfortabel kan liggen. Deze hondenbench heeft geen scherpe onderdelen waar het dier zich aan kan bezeren. Een bench als deze is een sieraad voor je woonkamer, maar ook een heel nuttig middel om een pup zindelijk te maken of om je hond te trainen. Na verloop van tijd zal hij de bench als zijn domein beschouwen en dan is het niet meer nodig om het deurtje te sluiten.

Als het deurtje gesloten moet worden kan dat met behulp van twee sloten, één aan de bovenkant en één aan de onderzijde. Om te voorkomen dat het hout krassen maakt op de vloer wordt deze hondenbench geleverd met een aantal verstelbare rubberen pootjes. Het hout dat voor dit product is gebruikt komt uit verantwoord beheerde bossen. Door de uitstekende kwaliteit van de materialen en de constructie hangt er een flink prijskaartje van € 250,– aan deze hondenbench. Wie voor design gaat en een voorkeur heeft voor hout, kan wat dat betreft beter kiezen voor de eerder beschreven Staart Radius Hondenbench.

Midwest A kwaliteitsbench 123x76x81cm met teflon camouflage matras

Midwest A kwaliteitsbench 123x76x81cm met teflon camouflage matras

Bekijk de dagprijs

Er staat toch een metalen hondenbench tussen de luxe producten, namelijk de Midwest A Hondenbench. Deze onderscheidt zich van andere modellen door de prachtige kwaliteit van het draadwerk, de materialen en de constructie. Wat het meest opvalt is de teflon deken die bij deze hondenbench wordt geleverd. Die heeft niet alleen een fraaie tekening, maar kan ook heel gemakkelijk worden gereinigd, want hij mag in de wasmachine. Daardoor is deze hondenbench bij uitstek geschikt om te gebruiken bij de zindelijkheidstraining van puppy’s. Deze hondenbench is in één maat verkrijgbaar, maar dat is ruim voldoende voor zelfs een grote hond.

Deze hondenbench heeft een lengte van 123 centimeter, een breedte van 76 centimeter en een hoogte van 81 centimeter. De bench weegt 13 kilo. Dat betekent dat hij niet zal verschuiven, zelfs niet als je hond er druk in aan het bewegen is. De bench heeft, zoals de meeste metalen hondenbenches, twee deuren. Eén zit aan de voorzijde en één aan de zijkant. Je kunt de bench dus zo neerzetten tegen een muur, dat hij zo weinig mogelijk ruimte inneemt. Als de deurtjes dicht zijn, zijn ze goed vergrendeld, zodat de hond niet uit de bench kan ontsnappen.

De enige reden waarom deze Midwest A Hondenbench in de lijst met luxe hondenbenches staat, is de in de wasmachine afwasbare meegeleverde teflon deken. De bench zelf ziet er nog steeds uit als een kooi en dat is bepaald geen sieraad in de meeste interieurs. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de bench door de meeste hondenliefhebbers, die ook van design houden, zal worden gebruikt om de hond zindelijk te maken. De hondenbench zal daarom voor een niet al te lange tijd deel uitmaken van het interieur. De prijs van deze hondenbench is bijna € 130,–.

Wat maakt een hondenkennel of bench “Luxe?”

Esthetiek van het ontwerp en stilistische smaak zijn allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Er is echter een groot verschil tussen een standaard bench en een luxe bench!

Traditionele kennels en benches zijn meestal gemaakt van metaaldraad of duurzaam plastic. Hoewel ze hun doel dienen, zijn ze niet bepaald de meest aangename dingen om naar te kijken.

Deze apparaten fungeren als het huis van uw pup. Ze nemen een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag en staan meestal op een plaats waar u ze altijd kunt zien. Dus waarom niet een die er wat leuker uitziet?

Het belangrijkste verschil tussen luxe hondenbenches en gewone benches is het ontwerp. Luxe kennels en benches zijn vaak gemaakt van hout en hebben een prachtige afwerking. Ze zijn bedoeld om op te gaan in uw bestaande meubilair in plaats van er als een zere duim uit te steken!

U kunt deze kennels vinden in een breed scala aan kleuren, afwerkingen en ontwerpers. Ongeacht uw interieur smaak, er is een luxe kennel die aan uw wensen voldoet!

Waarom een designer hondenkennel kopen?

Naast de esthetische verbeteringen, hebben design hondenkennels en -benches een betere functionaliteit. In veel gevallen fungeren luxe hondenkennels als bijzettafels of opbergmeubels.

U kunt de bovenkant versieren, naast uw bank of bed zetten, en het gebruiken zoals u elk ander meubelstuk zou gebruiken. Het beste deel is dat u de kennel in een gemeenschappelijke ruimte kunt houden, zodat uw hond altijd in de buurt is!

Nu we het er toch over hebben, uw hond zal ook genieten van de upgrade! Met een mooiere afwerking aan de buitenkant komen ook betere extraatjes aan de binnenkant. U kunt kennels en benches vinden met meer ruimte voor uw pup om rond te hangen. Combineer dit met een gezellig bed of benchkussen en de kennel wordt een knusse oase waar uw pup dol op zal zijn!

Luxe hondenkennels en -benches Koopgids

High-end hondenkennels en -benches zijn een grote, maar waardige, investering! Dit is niet iets dat je moet behandelen als een bijzaak. De kennel die u kiest zal jarenlang in uw huis staan, dus behandel de aankoopbeslissing zoals u een in het oog springend meubelstuk zou behandelen.

Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden als u gaat winkelen. Denk niet alleen aan de esthetiek en hoe de kennel in uw huis zal passen, maar ook aan de impact op het leven van uw hond.

Materialen en afwerkingen

De mogelijkheden zijn eindeloos als het op esthetiek aankomt! Wat het beste bij u past, hangt af van uw specifieke smaak. Kies voor gebeitst hout, minimalistisch metaal, of wat u maar mooi vindt!

Esthetiek is niet het enige dat telt bij het kiezen van het juiste materiaal. Denk eraan: De kennel wordt het nieuwe thuis van uw hond. Hij moet dus bestand zijn tegen uitwerpselen, krassen en alles wat uw hond er nog meer tegenaan gooit. Houd dit in gedachten en kies een materiaal en afwerking die bestand zijn tegen het gedrag van uw hond.

Maat

De grootte is een belangrijke overweging die u niet kunt negeren! Kennels en benches zijn bedoeld om uw hond binnen te houden. Maar ze mogen nooit aanvoelen als een gevangenis voor uw hond.

Uw nieuwe hondenkennel moet voldoende binnenruimte bieden zodat uw hond kan zitten, zich kan uitstrekken en zich kan omdraaien. Neem een paar minuten de tijd om uw hond op te meten. Noteer de hoogte van voet tot kop en de lengte van snuit tot staart.

Tel daar voor de zekerheid nog een paar centimeter bij op en gebruik dat als basis bij het winkelen. Wat extra ruimte is altijd welkom, dus schroom niet om een ruime bench te kopen waar uw hond plezier van zal hebben.

Veiligheid en zekerheid

De kans is groot dat uw hond uw nieuwe luxe hondenbox meerdere uren per dag gaat gebruiken. Ervoor zorgen dat hij veilig is, is van het grootste belang!

Het hondenhokmeubel moet voldoende ventilatie hebben. Of het nu gaat om een open bench met metaalgaas of een afgesloten meubel met kleine raampjes, ventilatie is een must. Zorg ervoor dat de lucht door de kennel kan stromen, zodat uw hond koel en comfortabel blijft.

Wat de veiligheid betreft, moet u op de vergrendeling letten! Het vergrendelingsmechanisme moet stabiel zijn, hoeveel druk uw hond ook uitoefent. Hetzelfde geldt voor de tralies. Het laatste wat u wilt is dat uw hond met zijn kop of poot klem komt te zitten!

Must-Have Extra’s

Tot slot mag u de comfortabele extra’s niet vergeten! Sommige benches worden geleverd met een onderlegger of ingebouwd bed. Als dat het geval is bij de kennels die u bekijkt, zorg er dan voor dat ze comfortabel en onderhoudsarm zijn. Op een gegeven moment zult u het bed moeten verwijderen en wassen. Blijf dus weg van permanent geïnstalleerde units.

Als de kennel dat niet heeft, moet u daar apart in investeren. Wij raden u aan te zoeken naar hondenkennels van hoge kwaliteit die op zijn minst een pan of uitneembare bodem hebben. Op die manier kunt u een standaard bed of kussen aanschaffen dat er precies in past!

Luxe metalen hondenbenches

Net zoals kunststof kun je metaal in vrijwel elke vorm krijgen. Het is erg sterk, het gaat lang mee en het is vrij gemakkelijk schoon te maken. Maar op welke wijze je een luxe hondenbench van metaal ook wilt vormgeven; het blijft veel weg hebben van een kooi. Als je dat niet wilt kan er een combinatie worden gezocht met andere materialen, zoals hout, kunststof of synthetische stoffen. Je bent daarbij niet gebonden aan kleuren en hebt de mogelijkheid om je hond het meeste comfort te bieden.

Luxe kunststoffen hondenbenches

Puur kunststoffen hondenbenches hebben als grote voordeel, dat ze erg licht zijn. Dat is de reden waarom deze benches in veel gevallen worden gebruikt als reisbenches. Ze hebben handvatten, waardoor de benches, soms compleet met de hond, op te pakken zijn. Ook worden er aan deze benches vaak vakken bevestigd, waar je allerlei spulletjes voor de hond in kunt meenemen. Voor honden bieden kunststof benches veel comfort. Het zijn zachte materialen, waar ze heerlijk in kunnen liggen. Helaas zijn kunststof benches niet erg sterk en alleen geschikt voor kleinere honden, zelfs als ze alleen in huis worden gebruikt.

Luxe houten hondenbenches

Wie graag een luxe houten hondenbench voor zijn hond wil hebben, zal daar veel geld voor moeten neertellen. Want volledig houten benches moeten op maat worden gemaakt voor jouw huisdier. Ondanks dat zo’n design hondenbench er geweldig uitziet is het de vraag of het verstandig is om voor zo’n product te kiezen. Honden vinden het erg prettig om op hout te kauwen. Zo’n dure luxe houten hondenbench gaat daardoor niet zo lang mee. Hout heeft ook het risico dat er splinters ontstaan, waar je hond zich aan kan bezeren. Je kunt dus beter kiezen voor een design luxe hondenbench van een combinatie van materialen.

Aandachtspunten bij het zoeken naar een luxe hondenbench

Bij het zoeken naar een luxe hondenbench is in eerste instantie het comfort van de hond van belang. Let er dus op dat de bench past bij het formaat van je hond en dat hij zich niet kan bezeren aan de constructie of de gebruikte materialen. Bij een luxe hondenbench gaat het er ook om dat de bench goed in je interieur staat. Als je een bench laat maken helpt het als je een paar foto’s van je interieur meeneemt naar de ontwerper. Vergeet niet om ook de kleur en vorm van je hond te betrekken bij je zoektocht naar een luxe hondenbench. Want het moet er ook leuk uitzien als je hond in zijn nieuwe hondenbench zit.

Conclusie

Wie tijdelijk een hondenbench wil gebruiken voor de training van een puppy kan het best kiezen voor een metalen exemplaar. Die zijn goedkoper dan de echte design producten. Als je van plan bent om een hondenbench permanent in je woonkamer neer te zetten is het wellicht beter om één van de eerder beschreven producten aan te schaffen. Het is dan vooral afhankelijk van je eigen smaak voor welke van deze producten je het beste kunt kiezen.