Hondenbuggy goedkoopste shops voor het kopen

Met hondenbuggy’s is het hetzelfde als met veel andere producten: als je er één wilt aanschaffen is het aantal online shops zo groot, dat het moeilijk is om te kiezen. Want je gaat twijfelen welke winkel het goedkoopst is, of het wel een betrouwbare winkel is, of er wellicht een shop is die binnenkort de door jou gewenste buggy in de aanbieding doet, etc. Dit zijn allemaal vragen waar je zelf geen antwoord op kunt vinden. Daarom hebben wij onderzoek gedaan en een top 5 gemaakt van shops waar je een hondenbuggy kunt kopen.
hondenbuggy goedkoopste shops

Wat is belangrijk bij het samenstellen van een top 5?

Voor iemand die op internet een hondenbuggy wil kopen is het van belang dat hij het gewenste product zo goedkoop mogelijk thuis gestuurd krijgt. Nederlanders zijn wat dat betreft echt bijzonder prijsbewust. Vaak zullen ze andere kenmerken van een online winkel voor lief nemen, als de prijs maar zo goedkoop mogelijk is. Dat is niet altijd verstandig. Er zijn ook shops die minder betrouwbaar zijn. Het kan in incidentele gevallen zelfs voorkomen dat je een product al hebt betaald, maar het nooit thuis krijgt gestuurd.

Het is daarom goed om niet alleen naar de prijs van de producten te kijken. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de reviews. Dan kom je er snel genoeg achter of een online shop betrouwbaar is of niet. Als er veel klachten tussen de reviews staan, is het doorgaans geen goed idee om daar iets te bestellen. Naast de prijs is het ook van belang dat je artikel snel wordt verstuurd. Ondertussen wil je ook graag dat de verzendkosten laag zijn. En als je nog niet weet welke hondenbuggy je wilt kopen, is het ook van belang dat zo’n winkel een goed assortiment heeft en dat de artikelen voorzien zijn van een duidelijke en eerlijke beschrijving.

Criteria bij het beoordelen van online shops voor hondenbuggy’s

Voor het samenstellen van de top 5 van online winkels waar hondenbuggy’s worden verkocht is gebruik gemaakt van vier criteria. Die tellen allemaal even zwaar mee. De criteria zijn prijs, betrouwbaarheid, levertijd en assortiment. De betrouwbaarheid wordt beoordeeld op basis van de reviews van andere klanten. Bij de levertijd wordt een periode van meer dan drie dagen tussen het bestellen en het bezorgen als lang beschouwd. Bij een snelle bezorging zit er één of twee dagen tussen het bestellen en bezorgen. Daar heb je zelf invloed op. Doe een bestelling liefst niet vlak voor middernacht.

Welke vijf winkels zijn de winnaars?

Bij het beoordelen van de verschillende online shops is uitsluitend gekeken naar het assortiment aan hondenbuggy’s. De uitslag van dit onderzoek zegt dus niet veel over het aanbod van andere producten, vooral niet als dat producten betreft die niets met huisdieren te maken hebben. De vijf winkels die bovenaan zijn geëindigd zijn bol.com, Petsonline.nl.nl, huisdierenbazaar.nl, witjesverzendhuis.nl en fietskarretje.nl. Hierna vind je een beschrijving van de genoemde online shops en uitleg waarom ze op die plek in de top 5 zijn geëindigd.

Bol.com

Bijna heel Nederland heeft wel een account bij deze grootste webshop van ons land. Het is dus niet zo ontzettend verrassend dat bol.com op de eerste plek in de top vijf is geëindigd. Toch is het de moeite waard om te bekijken hoe de score was op de vier criteria die wij hebben gebruikt om de webwinkels te beoordelen. Als er een criterium tussen staat dat jij heel belangrijk vindt waar bol.com niet maximaal op scoort, is dat wellicht een reden om toch eens bij een andere online shop te gaan kijken.

Bekijk de dagprijzen

Prijs

Gemiddeld genomen worden door alle vijf webshops uit het onderzoek ongeveer dezelfde prijzen gehanteerd. Dat zijn standaardprijzen voor elk model. Een populair model hondenbuggy als de Innopet Hercules kost bijvoorbeeld bij alle vijf shops precies hetzelfde. Bol.com hanteert ook diezelfde prijzen. Toch heeft bol.com een goede score gekregen voor de prijzen, omdat er in de webshop regelmatig acties zijn. Dat gebeurt op strategische momenten, als veel mensen op zoek gaan naar een hondenbuggy. Tijdens die acties kun je profiteren van aanzienlijke kortingen. Soms scheelt het wel 20 tot 30 procent op de aankoopprijs. Als je een wat duurdere hondenbuggy koopt, ben je zomaar € 100 voordeliger uit. Bol.com scoort op dit criterium 8 van de 10 punten.

Aanbod

Bij bol.com wordt veel gewerkt met externe aanbieders van producten. Die gebruiken de opslagruimte, de logistiek en de website met alle achterliggende software om bestellingen af te handelen van bol.com om hun producten te verkopen. Dat is handig voor die aanbieders omdat ze hun afzetmarkt sterk kunnen vergroten zonder dat ze daar veel energie in hoeven te steken. Voor bol.com is het aantrekkelijk om met he te werken, omdat daardoor een enorm groot assortiment kan worden aangeboden. Op het gebied van hondenbuggy’s is bol.com zonder enige twijfel de grootste online aanbied. Bij de zoekterm ‘hondenbuggy’ krijg je maar liefst 267 resultaten. Daarom scoort het bedrijf maximaal op dit criterium.

Levertijd

Bij het criterium ‘levertijd’ is bol.com niet de enige partij waarmee je als klant te maken hebt, omdat deze webwinkel werkt met externe aanbieders van de producten. Daardoor kan het voorkomen dat je een product bestelt dat wel kan worden geleverd, maar pas nadat de externe aanbieder dit heeft besteld en het naar jou kan verzenden. Gelukkig gebeurt dat niet heel vaak. Als je je bestelling voor 15.00 uur hebt afgerond wordt de hondenbuggy in de meeste gevallen de volgende dag bezorgd. Als het om welke reden dan ook niet lukt om een product te bezorgen, dan krijg je van bol.com binnen een paar dagen je geld terug. Bol.com scoort op dit criterium 8 van de 10 punten.

Betrouwbaarheid

Of een bedrijf betrouwbaar is wordt bepaald op basis van de reviews van klanten. Die zijn bij bol.com meestal behoorlijk positief. Dat kan ook niet echt anders, want het bedrijf is de grootste webwinkel van het land. Als er al klachten zijn, hebben die vrijwel nooit met de kwaliteit van de producten te maken. De meeste klachten gaan over het te laat bezorgen van bestellingen. Toch betreft het een kleine minderheid van de klanten die hier een klacht over heeft ingediend. Daarom scoort bol.com op dit criterium ook 8 van de 10 punten.

Eindoordeel bol.com

Ondanks dat het niet verrassend is dat bol.com als grootste webshop van het land de populairste aanbieder is van hondenbuggy’s, is de score waarmee die positie wordt bereikt indrukwekkend. In totaal krijgt het bedrijf een score van 34 van de maximaal 40 te halen punten. Met name de maximale score voor het assortiment is erg knap.

Witjesverzendhuis.com

Witjesverzendhuis.nl is in de jaren 80 gestart als dierenwinkel. Na verloop van tijd werden de winkels afgestoten en startte men onder de naam Witjes Verzendhuis met telefonische verkoop. In de loop der jaren groeide het bedrijf langzaam door. Met de komst van online webshops werd ook het succes van Witjes Verzendhuis groter. Inmiddels heeft het bedrijf een loods van 10.000 vierkante meter en 15 medewerkers. Alle producten worden wereldwijd zelf ingekocht. Bijzonder is, dat het bedrijf zich altijd heeft beperkt tot een aanbod aan producten voor dieren, waaronder een flinke collectie hondenbuggy’s.

Prijs

Op het eerste gezicht zijn de prijzen bij witjesverzendhuis.nl niet zo bijzonder. Vaak worden standaard prijzen gehanteerd. Maar als je wat nauwkeuriger kijkt, zal je ontdekken dat deze webshop behoorlijk veel acties heeft met kortingen van 20 tot 30 procent. Iets bijzonders, dan niet te vinden is bij concurrent bol.com, is een koopjeshoek. Daar zijn modellen van de afgelopen jaren te vinden, die niet zijn verkocht. Deze producten worden tegen zeer lage prijzen aangeboden. Als je geluk hebt kun je daar veel geld mee besparen. Wat ook prettig is bij witjesverzendhuis.nl is, dat het verzenden bijna altijd gratis is. Daarom krijgt deze webshop voor het criterium prijs de maximale score.

Aanbod

Bij witjesverzendhuis.nl zijn 33 modellen hondenbuggy’s in het assortiment te vinden. Dat is een stuk minder dan de ruim 260 die bij bol.com worden aangeboden. Witjesverzendhuis.nl werkt alleen met de hondenbuggy’s van Topmast en Starline. Van die merken worden de producten tegen lage prijzen aangeboden, maar als je iets anders zoekt is de keus nihil. Daarom scoort deze webshop op dit kenmerk 6 van de 10 punten.

Levertijd en betrouwbaarheid

De producten worden meestal na één dag en altijd binnen twee dagen geleverd. Het bedrijf werkt ook met een ‘niet goed, binnen 30 dagen geld terug’ garantie. Dat zorgt ervoor dat er vooral enthousiaste reviews zijn van de klanten. Als kleinere webwinkel is het erg knap dat er zo’n goede score wordt behaald. Daarom krijgt het bedrijf voor deze beide criteria een score van 8 uit 10 punten.

Eindoordeel witjesverzendhuis.nl

De totaalscore voor witjesverzendhuis.nl is 32 punten van de maximaal 40 haalbare. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan de hoge score voor de lage prijzen die er worden gehanteerd.

Petsonline.nl

Hoewel de titel wellicht anders doet vermoeden is Petsonline.nl een Nederlands bedrijf. Men heeft ervoor gekozen om zich te concentreren op producten voor honden en katten. Er worden vooral veel bijzondere accessoires verkocht, die het bedrijf zelf inkoopt.

Prijs

Net zoals de andere webshops werkt Petsonline.nl op het eerste gezicht met standaardprijzen. Maar wie de webshop regelmatig bezoekt, zal zien dat er regelmatig interessante acties zijn. Daarbij kun je kortingen krijgen van 30 of 40 procent. Doordat de verzendkosten bij deze webshop gratis zijn bij bestellingen van boven de € 49–, kan dat betekenen dat je er voor weinig geld leuke producten kunt kopen. Als je dat wilt moet je de website wel goed in de gaten houden. Vanwege die aanbiedingen scoort deze webshop op het criterium ‘prijs’ 8 van de 10 punten.

Aanbod

Het aantal hondenbuggy’s dat bij Petsonline.nl wordt aangeboden is 26. Dat lijkt niet zoveel, maar het zijn wel de hondenbuggy’s van Innopet, één van de grotere merken die hondenbuggy’s verkoopt. Daardoor is het aantal verschillende modellen nog behoorlijk groot. Desondanks scoort Petsonline.nl op dit criterium slechts 6 van de 10 punten.

Levertijd

Bij de meeste webshops is de levertijd 1 of 2 dagen. De levertijden waarmee Petsonline.nl werkt zijn 2 – 5 werkdagen. Als je een product op een vrijdag bestelt, kan het dus een week duren voordat je het in huis hebt. Dat is vrij lang. Daarom scoort Petsonline.nl op dit kenmerk 7 van de 10 punten.

Betrouwbaarheid

De wat minder snelle leveringen zijn niet terug te vinden in de reviews van de klanten over Petsonline.nl. Er zijn vrijwel allemaal tevreden reacties, waarin wordt gesproken over een goede service, prettige communicatie en fijne levertijden. Vanwege die positieve reviews scoort Petsonline.nl 9 van de 10 punten op het criterium ‘betrouwbaarheid’.

Eindoordeel Petsonline.nl

Petsonline.nl is een online winkel die het uitstekend doet en waar je prima terecht kunt als je naar hondenbuggy’s van Innopet op zoek bent. De totaalscore is 31 van de 40 punten.

Fietskarretje.nl

Hoewel de naam anders doet vermoeden verkoopt Fietskarretje.nl ook hondenbuggy’s. Het assortiment omvat 36 modellen van diverse fabrikanten (aanbod score 8 punten). Helaas wordt er alleen verkocht voor standaard prijzen (score prijs 6 punten). Met de levertijden zit het wel goed, want producten die voor 17:00 uur zijn besteld worden de volgende dag bezorgd (score levertijd 10 punten). De reviews zijn verdeeld, maar dat heeft vooral te maken met de showroom van de fysieke winkel van het bedrijf. Toch zorgt dit op betrouwbaarheid voor een score van 7 punten. Fietskarretje.nl eindigt daarmee op 31 punten, even hoog als Petsonline.nl.

Huisdierenbazaar.nl

Huisdierenonline.nl heeft gekozen voor een breed aanbod aan producten voor allerlei soorten dieren. Er is een speciale categorie hondenbuggy’s. De prijzen die deze webshop hanteert zijn standaard prijzen, maar de producten worden wel gratis verzonden (prijs score 6 punten). Het aanbod bij de hondenbuggy’s bestaat uit 31 producten, afkomstig van een aantal fabrikanten (aanbod score 6 punten). Huisdierenonline.nl doet geen beloftes over de levertijden, maar levert binnen 3 dagen (levertijd score 8 punten). De klanten geven het bedrijf goede reviews. Dat komt onder anderen doordat eventuele foutjes snel worden hersteld (betrouwbaarheid score 10 punten). De totaalscore van Huisdierenbazaar.nl is vanwege die goede reviews best hoog, namelijk 30 van de 40 punten.