Innopet Buggy Comfort EFA review, kopen en aanbieding

Wanneer je kijkt naar de meest verkochte hondenbuggy’s van het land, dan kom je de Innopet Buggy Comfort EFA tegen. Het is daarom interessant om eens te kijken wat je hier als baasje mee kan. Daarom bekijken we in dit artikel alle kenmerken van de buggy. Hoe is de verhouding tussen prijs en kwaliteit en hoe is het comfort voor jou en voor je hond? Ook kijken we naar wat andere gebruikers ervan vinden. Zo ontdekken we meer voor- en nadelen. Om alles te weten te komen over de mogelijkheden, is het goed om deze review volledig door te nemen. Zo weet je precies wat de wandelwagen je zal bieden.
Innopet buggy comfort efa

Bekijk de dagprijs

De specificaties van de Innopet Comfort EFA

Om de Innopet Buggy Comfort EFA aan te schaffen heb je wel wat budget nodig. Het is niet de duurste, maar hij is ook niet voordelig. Je mag dus ook wel wat verwachtingen hebben wanneer je wat meer voor een wandelwagen moet betalen. In dat kader is het goed om naar het gewicht, de wielen en het materiaal waarvan de buggy gemaakt is te kijken. Zo is een goed beeld te vormen.

 • Kleur: Grijs
 • Materiaal: Metaal | Nylon
 • Inclusief regenhoes: Nee
 • Opvouwbaar: Ja
 • Verpakkingsinhoud: 1 x Innopet buggy comfort EFA zwart/ zilvergrijs
 • Max. belastbaar gewicht: 30 kg
 • Product lengte: 36 cm
 • Product breedte: 66 cm
 • Product hoogte: 104 cm
 • Product gewicht: 11,2 kg
 • Gewicht: 7400 g
 • Verpakking breedte: 450 mm
 • Verpakking hoogte: 300 mm
 • Verpakking lengte: 880 mm
 • Categorieën: Buggies
 • Kleur: Grijs
 • Opties: Opvouwbaar
 • Merk: Innopet

Het formaat van de buggy

De buggy heeft een gewicht van 11 kilo. Dat is een goed gemiddeld gewicht voor een hondenbuggy. Het draaggewicht is echter juist opvallend hoog. Honden tot 25 kilo kunnen erin. Dat betekent dus dat kleine en middelgrote honden hier een plekje in kunnen hebben. Meet wel je hond even op. De bak heeft afmetingen van 33x66x50 centimeter. Daar moet je hond dus ook wel in passen om het comfortabel te hebben. Dit is belangrijk.
Afmetingen van de Innopet Buggy Comfort EFA
Het is ook gemakkelijk om de buggy in te klappen. In dat geval is de buggy nog maar 87×30 centimeter. Daardoor kan je de buggy dus ook wel heel gemakkelijk opbergen. Ook is de kar gemakkelijk mee te nemen in de auto, mits je kofferbak daar groot genoeg voor is. Al kan je ook de wielen eraf halen indien nodig. Zo neemt het geheel nog minder ruimte in. Voor jou is gezorgd dat de duwstang op 102 centimeter hoogte zit. Dit is gemakkelijk. De stang is dan weer niet te verstellen, dus lange mensen kunnen er misschien net niet goed bij. Dat is natuurlijk niet comfortabel.

Het materiaal van de Innopet Comfort EPA

Omdat deze hondenbuggy je wat meer kost, wil je er natuurlijk wel ook zeker van zijn dat deze duurzaam is. Je wilt er wel lang mee doen. Het gebruikte materiaal is daarin één van de grootste factoren. Dat het frame van geanodiseerd aluminium is gemaakt, is in ieder geval een voordeel. Daardoor is het extra sterk. Het kan tegen een stootje. Dat is belangrijk omdat je het met de hond gebruikt. De laag wordt door de fabrikant met het aluminium vermengd. Het is er dus niet zomaar even op gesmeerd.

De stang van de hondenbuggy is ook extra comfortabel gemaakt, met dank aan een rubberen grip. Daarmee is de stang net wat gemakkelijker en comfortabeler vast te houden. Ook is zo te zorgen dat de slijtage wordt tegengegaan. De hoes is ook lekker stevig. Daarvoor is de stevigste soort nylon gekozen. Dat is natuurlijk een stuk sterker dan polyester. Een nadeel is wel dat het dus niet waterbestendig is. Dit is één van de kleine minpunten van deze hondenbuggy. Dat kan nog wel wat beter in de toekomst.

Bekijk de dagprijs

Voorkant van de Innopet Buggy Comfort EFA

Wielen van de Innopet Comfort EPA

Er wordt voor hondenbuggy’s steeds vaker gekozen voor de driewiel-opzet. Dat is ook voor de Innopet Buggy Comfort EPA het geval. Het model heeft twee wielen aan de achterzijde en één aan de voorkant. Dat maakt sturen net wat gemakkelijker. De wielen zijn van 12 inch formaat. Daardoor is de buggy meer stabiel en kan je ook onverharde wegen er goed mee aan. Wel zijn de banden van kunststof. Wordt het echt hobbelig, bijvoorbeeld in het bos, dan zijn deze wielen net wat minder aangenaam en comfortabel. Het is dan beter om voor luchtbanden te kiezen.

De wielen op zich zijn echter wel gewoon van goede kwaliteit. Het is fijn om te weten dat je het voorwiel los en vast kan zetten. Dat betekent dus dat lange stukken hardlopen op een rechte weg met de hond een stuk gemakkelijker kan. Op de achterwielen is de rem gemonteerd. Zo kan je de buggy ook in een parkeerstand zetten. Dat betekent dat het gebruik en het remmen wel goed op orde zijn, maar dat de keuze voor kunststof toch als een kleine tegenvaller gezien kan worden.

Comfort van de Innopet Comfort EPA

Omdat dit model Comfort in de naam heeft, is het goed om eens te kijken wat het precies te bieden heeft. Er zitten veel interessante extra’s op. Denk bijvoorbeeld aan een goed opbergvak waar je je spullen in kwijt kunt. De duwstang is voor zien ban twee goede bekerhouders, bijvoorbeeld voor een beker koffie. Wanneer je weer thuis bent, klap je de buggy simpel in. Dit kan zelfs met één hand volgens de fabrikant.
Voorwiel van de buggy
Ook voor de hond is er voldoende gemak te beleven met de buggy. De bak is lekker groot. Ook zit er een fijn zacht matras in voor de hond. Er zit aan de voorzijde een luikje. Dat kan je openen voor een fijn uitzicht voor de hond. Ook aan de achterzijde zit een raam waar de hond door kan kijken. Hoe alles precies werkt kan je gewoon uit de handleiding halen. Er zitten twee aanleglijnen in de buggy. Het is fijn om de hond vast te leggen zodat deze er niet uit kan springen. Aan de zijkant zijn reflectiestrepen aangebracht. Zo ben je ook in de avonduren goed te zien met de hondenbuggy.

Het is jammer dat de fabrikant er geen regenhoes bij levert. De buitenhoes is namelijk niet waterdicht. Je kunt wel voor €20,- een regenhoes voor de buggy kopen, die is ook van Innopet zelf. Aan de andere kant heeft de fabrikant juist weer wel een spatbord op het voorwiel gezet. Daardoor kan je dus ook door modder en plassen als het moet, zonder dat de buggy direct vies wordt. De vele luxes zijn op zich aantrekkelijk, slechts het ontbreken van de regenhoes is natuurlijk een minpuntje.

Bekijk de dagprijs

Gebruikservaringen van de Innopet Comfort EFA

Het is in ieder geval zo dat je overal waar reviews te vinden zijn ook veel positieve reacties op de Innopet Buggy Comfort EFA kan vinden. Daarbij worden bepaalde punten dan vaak aangehaald. Denk bijvoorbeeld aan de duurzaamheid. Dit is toch wel het sterkste punt van de buggy. Dat is vooral te danken aan de hoes en het frame. Ook het gebruiksgemak wordt veel genoemd. Het is gemakkelijk om de buggy open en dicht te klappen. Ook het rijden gaat lekker soepel en daardoor is het gemakkelijk sturen. De kunststofwielen worden wel als een minpunt te zien, maar het grote formaat vangt dit dan wel weer op, stellen gebruikers.
Rode Innopet Buggy Comfort EFA vanaf de voorkant gezien
Ook wordt vaak gesproken over het mooie design van de buggy. Het is ook leuk om te weten dat je twee verschillende opties hebt. Zo kan je dus zelf ook bepalen wat je leuk vindt en wat bij je past. Baasjes van kleine hondjes stellen dat de buggy ruim genoeg is om er ook twee kleine hondjes samen in te vervoeren. Er is wel een minpunt dat in veel beoordelingen terugkomt en dat is het gebrek aan waterbestendigheid van de hoes. Dat komt omdat je er geen regenhoes bij krijgt van de fabrikant. Niettemin is de klant over het algemeen gewoon positief over de buggy.

Bekijk de dagprijs

De conclusie over de Innopet Buggy Comfort EFA

Het is bekend dat de Innopet Buggy Comfort EFA één van de bestverkochte modellen van Nederland is als het om hondenbuggy’s gaat. Daar zijn ook goede redenen voor. De buggy is redelijk geprijsd, maar biedt jou en jouw hond daar dan wel veel luxe en comfort voor. Bovendien krijg je er leuke extra’s bij. De buggy is gemaakt van hoogwaardige materialen. Ook zitten er sterke en grote wielen onder. Daardoor is de buggy voor alle omstandigheden de geschikte optie.
Innopet Buggy Comfort EFA ingeklapt
Toch is het vooral het comfort van de hond waarop deze buggy het beste scoort. De ruime bak die ook is voorzien van een zacht matras en veel mogelijkheden om rond te kijken biedt, is wel heel aantrekkelijk voor de hond. Er zijn wel goedkopere buggy’s te vinden, maar die zijn ook minder uitgebreid. Wanneer je dus de prijs in verhouding tot de kwaliteit zet, dan is de Innopet Comfort EFA het soort buggy waar je voor moet gaan.

Het is zeker dat je met dit model één van de meest luxe hondenbuggy’s op de markt binnenhaalt en je daar niet veel voor betaalt. Op elk onderdeel scoort de Comfort EFA boven het gemiddelde. Dit is aantrekkelijk voor het baasje en voor de hond. Wil je eens kijken of dit het model is voor jou, of dat je toch beter af bent met een andere buggy? Dan is het goed om alle artikelen eens door te nemen. Zo krijg je een heel precies inzicht in de mogelijkheden die er hierin zijn.