Hondenbuggy voor 2 honden kopen: Wat zijn de mogelijkheden

Een goede hondenbuggy uitkiezen voor twee honden is niet heel gemakkelijk. Het is wel even iets anders dan een buggy die voor één hond geschikt is. Het model moet wat groter zijn en ook wat meer stevigheid bieden. Daarnaast is het belangrijk om naar het comfort te kijken. Op deze plek is daarom gekeken naar de belangrijkste punten die van belang zijn voor een buggy voor twee honden. Daarnaast kan je ook een aantal interessante keuzes zelf bekijken. Zo weet je wat de beste opties zijn die er op de markt zijn.
hondenbuggy voor twee honden
Gerelateerd: beste Hondenbuggy kopen overzicht

De beste hondenbuggy’s voor twee honden kopen overzicht

Het is duidelijk wat de sterke punten van een hondenbuggy voor twee honden moeten zijn. Daardoor kan je zelf beter inschatten wat de juiste opties zijn. Deze drie modellen zijn in ieder geval voor ons de geschikte buggy’s wanneer je er met twee honden gebruik van wilt maken.

1 Innopet Buggy Comfort EFA

Innopet buggy comfort efa

Bekijk de dagprijs

De Innopet Buggy Comfort EFA is niet alleen interessant omdat deze aan alle wensen kan voldoen. Het is ook de hondenbuggy die zeer voordelig geprijsd is. Dat is natuurlijk ook een belangrijke zaak om mee te nemen. De mand heeft een afmeting van 36×66 centimeter. Dit is groot genoeg, maar niet extra ruim. Het draaggewicht is 25 kilo, voldoende voor twee kleine honden. Er zit een lekker zacht matras in. De buggy is gemakkelijk open te klappen voor een fijn uitzicht. De wielen zijn wel van kunststof, maar lekker groot en met extra schokdempers. De gebruikservaringen zijn positief te noemen.

Wanneer je dit allemaal bij elkaar neemt, dan kan je stellen dat dit een geschikte hondenbuggy voor twee honden is. Alle punten die tellen kan je afvinken. Van genoeg ruimte en het juiste draaggewicht tot en met het comfort is alles op orde. Ook andere gebruikers schrijven positieve woorden over deze buggy en het gebruik met meerdere honden. Een klein minpunt waarop gewezen wordt is de misschien wat beperkte breedte van de buggy.

2 Tog Fit Pet Roadster Hondenbuggy

Tog Fit Pet Roadster Hondenbuggie - Zwart - Hondenbudy - 107x60x107 cm - Zwart

Bekijk de dagprijs

Een ander heel geschikt model is de Tog Fit Pet Roadster Hondenbuggy. Dit is het model waarin twee honden het wel heel comfortabel kunnen hebben. De langere mand is daar de reden van. Dit maakt het wat gemakkelijker om er meerdere honden in mee te nemen dankzij de langwerpige vorm. Ook is het draaggewicht wat groter, namelijk 32 kilo. Voor twee hondjes is dat ruim voldoende om samen erin plaats te nemen. Het is ook fijn dat de buggy veel gaas bevat. De honden kunnen dan lekker rondkijken. Zelfs wanneer je de mand gesloten houdt is dit mogelijk. De rand is ook te verlagen, waardoor ook kleine hondjes een goed uitzicht hebben.

Een ander belangrijk voordeel is de keuze voor de wielen. Het gaat weliswaar niet om luchtbanden, maar het zijn wel wielen van groot formaat. Dit vangt de schokken op ruwer terrein ook wat beter op. Dat biedt de honden meer comfort. Je kunt met deze grote banden zelfs door modder en zand heen, dat is ook de ervaring van de gebruikers van de buggy. Ook wordt er gewezen op de goede padding. Twee hondjes kunnen er genoeg ruimte in hebben en toch lekker comfortabel liggen. Het is voor sommige hele kleine hondjes zelfs zo dat ze er met drie in passen.

Klanten zijn er ook positief over, want de buggy krijgt vaak de hoogste score in reviews. Dat zie je op webshops en op forums overal terugkomen. Het gemak in gebruik, de stevigheid en het ontwerp worden geroemd. Net als de hoge kwaliteit in het algemeen. De buggy is wel groot van formaat, dus dat maakt het wat minder gemakkelijk mee te nemen. Dit is wel wat jammer. Een enkele keer kan het zo zijn dat een onderdeel te snel slijt. Dit is wel belangrijk om in de gaten te houden.

Wanneer je naar het geheel kijkt van deze hondenbuggy, dan is de Tog Fit Pet Roadster heel geschikt voor twee of zelfs meer honden. De mand is lekker ruim, de wielen zijn goed groot en er is veel gewicht te dragen. Daardoor kan je er op een hele goede manier mee op pad met je hondjes. Zonder dat je ergens nog een zorg om hoef te hebben.

3 Innopet Hercules Hondenbuggy

Innopet Buggy Hercules 2.0 voor grote honden tot 50kg

Bekijk de dagprijs

Een derde hondenbuggy die erg geschikt is voor gebruik met twee honden is de Innopet Hercules Hondenbuggy. Deze is eigenlijk gemaakt om grotere honden mee te vervoeren. Daarom juist is hij ook zo geschikt voor twee kleine hondjes. Je betaalt er natuurlijk wel net wat meer voor. Het is namelijk de meest luxe van de drie modellen. Zo is het draaggewicht veel groter, tot 50 kilo. Ook heeft de buggy luchtbanden in plaats van kunststof. Bovendien is hij lekker ruim.

De hoge prijs maakt het wel echt alleen een goede optie voor wanneer je meerdere hondjes hebt. Anders wordt het wel heel duur. De buggy is wel lekker sterk en stabiel. Dat is ook een belangrijke zaak. De Hercules is daardoor dus perfect te gebruiken, al zijn er wel goedkopere alternatieven die ook de moeite waard zijn. Al met al is dit het grootste en sterkste model dat je hier kan vinden. Als dit is wat je zoekt, dan heb je hier dus een goede keuze aan. Heb je een klein hondje, dan kan je echter ook wel andere opties bekijken.

Aandachtspunten bij een hondenbuggy voor twee honden

Het is belangrijk dat je op andere kenmerken let wanneer je een buggy voor meerdere honden koopt. Je hebt immers veel meer ruimte voor je honden nodig. Het is goed om te kijken naar het formaat, het comfort en het draaggewicht. Ook de ervaringen van andere gebruikers spelen mee. Zo kan je precies zien of de buggy wel voldoet.

Het formaat van de hondenbuggy

Het belangrijkste punt van aandacht is misschien wel het formaat van de hondenbuggy. Meestal is de buggy alleen geschikt voor één hond. Dit betekent dus dat twee honden dragen altijd voor problemen met het comfort zorgt. Groter is in dat opzicht daarom altijd beter. Je kunt de afmetingen vaak gewoon al in de webshop zien. Hoe groter de mand, hoe beter de hondjes erin zullen passen.

Er zijn voldoende goede opties die aan de afmetingen voldoen. Het is fijn wanneer de afmetingen gewoon direct bij de specificaties worden aangegeven. Zo heb je direct het benodigde inzicht. Een buggy die 36x65x60 centimeter groot is bijvoorbeeld, heeft de hoogte en lengte die voldoen voor twee kleine honden. De breedte zou iets beter kunnen, maar is ook niet krap. Het is daarom dus wel altijd aan te raden even goed na te kijken hoeveel ruimte jouw twee honden nodig hebben. Dit kan je dan direct met de afmetingen vergelijken.

Draaggewicht van de hondenbuggy

Het gewicht verschilt natuurlijk per hond. Daarom is dit ook een belangrijke zaak als het gaat om het vinden van de juiste buggy. Daar zet je dan het maximale draaggewicht van de buggy tegenover. Een kar moet het natuurlijk wel aankunnen wanneer jouw hond iets zwaarder is. In veel gevallen is de hondenbuggy alleen gemaakt voor kleine honden. Die dragen tussen 10 en 15 kilo. Voor de kleine honden is dat in orde, maar voor een grotere hond is dat dus wel een probleem.

Om een goede keuze te maken, weeg je de hond en tel je daar 20 procent bij op. Je weet dan zeker dat de buggy ook geschikt is wanneer hond wat ouder en zwaarder wordt. We kijken op deze plek vooral naar de hogere maximale gewichten, minimaal 25 kilo aan draaggewicht. Daarmee kunnen de meeste honden erin vervoerd worden.

Comfort van een hondenbuggy

Het comfort voor de hond is het belangrijkste uitgangspunt in je keuze. Wanneer je twee honden erin wilt vervoeren, dan wil je zeker zijn dat ze het allebei gemakkelijk hebben. Dat maakt het voor hen ook leuker. In de eerste plaats moeten ze lekker kunnen gaan liggen. Daarnaast kijk je ook naar andere punten. Zo is het uitzicht belangrijk. Wanneer je met de hond gaat wandelen, dan wil je wel zeker dat er ook voor de honden wat te zien is. Een buggy met gaas, openingen en ramen is altijd een betere keuze. Zelfs wanneer je de mand afsluit moeten honden nog lekker kunnen rondkijken.

Zachte kussens en matrassen spelen ook een belangrijke rol. De padding moet lekker zacht zijn om de honden meer gemak te laten voelen. Dit maakt het liggen en slapen tijdens het wandelen veel comfortabeler. Aan de andere kant wil je als baasje dat het ook lekker wasbaar is. Dat is wel zo gemakkelijk. Ook belangrijk voor het comfort is het soort wielen en de mate van viering van de buggy. Het is een manier om je honden niet te veel last van stoten en trillen te laten hebben. Zeker op onverharde wegen en ander ruw terrein is dit belangrijk. In de meest gevallen is het beste om met grote banden te werken, waarbij luchtbanden beter zijn dan kunststofmodellen.

Zo maak je een keuze

Heb je alle modellen bekeken en wil je nu een definitieve keuze maken Dan is het niet allen goed om deze drie opties voor twee honden te bekijken. Daarnaast kan je ook de andere modellen op de markt eens bekijken. Die zijn natuurlijk ook gewoon hier te vinden. Je kunt dus wel heel veel verschillende soorten modellen, waardoor je je precies kan aanpassen aan wat goed is voor jouw hond. Door het op die manier te bekijken, weet je zeker dat jullie met zijn allen altijd leuke wandelingen kunnen maken. Je hebt niet voor niets zoveel aandacht aan je honden besteed. Daar wil je dan ook wel optimaal van kunnen gaan genieten.