Innopet cleo hondenbuggy kopen, ervaringen en aanbiedingen

Op de Innopet CLEO Hondenbuggy kun je allerlei soorten commentaar hebben, maar het is wel een opvallende verschijning. Deze hondenbuggy valt vooral op door de blauwe spijkerstof bekleding en het witte stalen frame. Kennelijk heeft design een belangrijke rol gespeeld bij het bedenken van het ontwerp van deze kleine buggy. Op het eerste gezicht is de indruk vooral positief. Voor een compleet beeld is deze buggy goed bekeken en hebben we er deze review over geschreven. Daarbij worden aspecten als betaalbaarheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid meegenomen. Ook de hoeveelheid accessoires tellen mee voor het eindoordeel.
Innopet CLEO Hondenbuggy review

Eigenschappen van de Innopet CLEO

Een mooi plaatje wil nog niet zeggen dat je te maken hebt met een goed product. Er zijn wel meer hondenbuggy’s die er leuk uitzien en waarbij de kwaliteit een beetje tegenvalt. Door de aantrekkelijke verschijning is de eerste indruk bij de Innopet CLEO Hondenbuggy in elk geval erg positief. Je kunt meteen zien dat het om een product gaat uit de hogere prijsklasse. De verwachtingen zijn daarom hoog gespannen. De afmetingen verraden al snel dat het gaat om een product voor wat kleinere honden. Het is daarom een aangename verrassing dat de Innopet CLEO Hondenbuggy sterk genoeg is voor honden tot 20 kilo.

Innopet CLEO Hondenbuggy

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

  • Kleur: Denim
  • Inclusief regenhoes: Nee
  • Opvouwbaar: Ja
  • Verpakkingsinhoud: Hondenbuggy
  • Max. belastbaar gewicht: 20 kg
  • Type dier: Hond
  • Gewicht: 10 kg

Gerelateerd: wat is een goede goedkope hondenbuggy om te kopen?

Compact

De buggy zelf is vrij licht, want hij weegt maar 9,5 kilo. Dat heeft als voordeel dat de Innopet CLEO Hondenbuggy gemakkelijk in een auto kan worden getild en dat het een buggy is die erg licht rijdt en wendbaar is. Met een breedte van 51 centimeter, een lengte van 95 centimeter en een hoogte van 102 centimeter krijgen we de bevestiging dat het om een relatief kleine buggy gaat. De hoogte van de duwstang is echter erg prettig. Je kunt daardoor comfortabel achter de Innopet CLEO Hondenbuggy lopen.

Afneembare mand

Een groot pluspunt voor de Innopet CLEO Hondenbuggy is dat de mand los kan worden gekoppeld van de rest van de buggy. Dat gaat heel eenvoudig en je hoeft de hond er niet eens voor uit de mand te halen. Als de mand is verwijderd kan de rest van de hondenbuggy helemaal worden ingeklapt, waardoor hij in de auto kan worden meegenomen. Daar neemt hij maar heel weinig ruimte in. De mand zelf is voorzien van een riem, zodat je de hond en de mand kunt dragen. Maar als je een hond hebt van meer dan 10 kilo is dat niet aan te bevelen, want dat is behoorlijk zwaar.

De hond

Het leefgedeelte voor de hond is bij de Innopet CLEO Hondenbuggy groot genoeg voor alle kleine honden. De dieren hebben voldoende ruimte om te zitten, maar kunnen ook comfortabel gaan liggen. De bak is 30 centimeter breed en 53 centimeter lang. De hoogte is 58 centimeter. Om je hond lekker te laten liggen wordt er een matje meegeleverd voor onderin de bak. Je kunt kiezen om de bak helemaal open te laten of om hem af te sluiten. Dan krijgt je hond minder prikkels van buitenaf. In gesloten toestand zijn er voldoende ventilatiegaten om de hond te voorzien van voldoende verse lucht.

Innopet CLEO Hondenbuggy kopen

Bekijk de dagprijs

Constructie van de Innopet CLEO Hondenbuggy

De beoordeling van de materialen die zijn gebruikt hinkt een beetje op twee gedachten. Het frame van deze hondenbuggy is gemaakt van staal. Dat zorgt voor ruim voldoende sterkte en heeft de voorkeur boven een aluminium constructie. Het staal is mooi afgewerkt met een witte laklaag, die goed kleurt bij de bekleding van spijkerstof. Die spijkerstof ziet er heel mooi uit, maar de kwaliteit lijkt een beetje tegen te vallen, omdat hij niet bestand is tegen regen. Er is ook geen beschermende hoes verkrijgbaar. Bij een onverwachte flinke regenbui kan jouw hond na verloop van tijd dus behoorlijk nat worden in deze Innopet CLEO Hondenbuggy.

Rijgedrag

Dat er vier wielen onder de Innopet CLEO Hondenbuggy zitten houdt in dat het rijgedrag van deze buggy behoorlijk stabiel is. Je hond zal dus minder last hebben van hobbels. Een nadeel van een hondenbuggy met vier wielen ten opzichte van een exemplaar met drie wielen is, dat hij een stuk minder wendbaar is. De wielen zelf zijn van kunststof en met een diameter van 13 – 14 centimeter vrij klein voor een hondenbuggy. Daaruit kun je de conclusie trekken dat deze buggy vooral bedoeld is om er in de bebouwde kom mee te lopen. Voor ruwer terrein met modder en zandpaden kun je beter een buggy kiezen met grotere wielen.

Veiligheid

Wat wel weer een fijne toevoeging is bij de Innopet CLEO Hondenbuggy, is dat de wielen vastgezet kunnen worden. Dat is prettig als je lange stukken rechtdoor gaat lopen. De buggy blijft goed bestuurbaar, doordat de voorwielen helemaal rond kunnen draaien. Aan de veiligheid is ook gedacht. De beide achterwielen hebben een blokkering. Daarmee kun je de buggy vastzetten en wordt voorkomen dat hij vanzelf gaat rijden op een hellend stuk weg. Dit is vooral handig als hij wordt geparkeerd of wanneer je de buggy aan het in- en uitladen bent uit de auto.

Comfort van de Innopet CLEO Hondenbuggy

Comfort van de Innopet CLEO Hondenbuggy
Als er naar het comfort van een hondenbuggy wordt gekeken moet je het comfort van het hondje en dat van zijn eigenaar apart beschouwen. Bij de Innopet CLEO Hondenbuggy is daar weinig over te klagen. De bak van de buggy kan worden ingesteld op de behoefte van je hond en de omgeving waar je de Innopet CLEO Hondenbuggy gebruikt. Bij mooi weer in een rustige omgeving kan de bak helemaal worden geopend. Bij koud weer of als je in een drukke omgeving bent kan de bak volledig worden gesloten, zodat je hond wat minder prikkels krijgt.

Je hoeft niet bang te zijn dat je hondje het benauwd krijgt in een gesloten bak. Er zit genoeg gaas in de bekleding om voldoende frisse lucht binnen te laten. Een handige toevoeging voor gebruik met volledig geopende kap zijn twee riemen. Daar kun je je hond mee vastmaken. Dat zijn veiligheidslijnen, die ervoor zorgen dat de hond goed blijft vastzitten in de buggy. Je hoeft die lijnen niet altijd te gebruiken, maar op drukke en gevaarlijke plekken is het een geruststellende gedachte dat je hond niet uit de buggy kan springen.

Bekijk de dagprijs

Gemak voor de baasjes

Eerder in deze review heb je kunnen lezen dat de mand van de Innopet CLEO Hondenbuggy los kan worden gekoppeld van het frame van de buggy. Dat is erg handig als je de buggy wilt opbergen of als je de hond ergens mee naar binnen wilt nemen. Het loskoppelen gaat snel en eenvoudig. Het frame kan worden ingeklapt en neemt heel weinig plaats in. Een groot vak om spullen in op te bergen aan de onderzijde van deze buggy is ook handig. Kleine dingetjes kun je kwijt in opbergvakjes op de spijkerstof bekleding van de mand van deze buggy.

Deze Innopet CLEO Hondenbuggy is standaard voorzien van een nieuwe optie: een wandelkit. Dat is een systeem waarmee je de hoogte van het handvat van de buggy volledig traploos kunt instellen op de juiste hoogte. Waarschijnlijk is deze optie toegevoegd om ook lange mensen de gelegenheid te geven comfortabel met deze op het oog compacte buggy te laten wandelen. Aan de duwstang is een klein vakje bevestigd voor kleine stukjes bagage. Helaas is er geen bekerhouder gemonteerd. Dat is echt een gemiste kans, want veel hondenbezitters nemen koffie mee tijdens de ochtendwandeling met de hond.

Conclusie Innopet CLEO Hondenbuggy

Bij het bedenken van het ontwerp voor de Innopet CLEO Hondenbuggy heeft het ontwerpteam waarschijnlijk een trendy hondenbezitter uit de stad woont met een mooi rashondje als rolmodel voor ogen gehad. Want voor deze doelgroep is de Innopet CLEO Hondenbuggy vooral geschikt. Deze buggy doet het prima in de stad. Hij ziet er opvallend en leuk uit, waardoor je graag met deze buggy gezien wilt worden. Het is helemaal een eyecatcher als je ergens naar binnen wilt gaan en met een simpele beweging de mand met je hondje los kunt koppelen.

Voor gebruik in wat ruwer gebied en op hobbelige wegen is deze buggy wat minder geschikt. De eigenaar kan de duwstang wel helemaal instellen op zijn eigen postuur, maar de wat kleine plastic wielen voldoen niet in een off-road omgeving. Ten eerste rijdt de buggy dan niet comfortabel. Omdat er geen rubber banden op zitten heeft je hond veel last van schokken en trillingen. Voor wandelingen in dit soort omgevingen heb je ook een buggy nodig die is voorzien van een waterdichte kap of een beschermhoes.

Desondanks is de Innopet CLEO Hondenbuggy geen slecht product. Als je hem mooi vindt en deze buggy in een trendy stedelijke omgeving wil gebruiken kun je er enorm veel plezier aan beleven, want deze buggy van spijkerstof is best een opvallende verschijning. De buggy heeft ruim voldoende handige features. Als beoordelaars van hondenbuggy’s zijn wij echter van mening dat er voor de Innopet CLEO Hondenbuggy wel veel geld moet worden neergeteld. Voor dat geld zijn er buggy’s te koop, die qua functionaliteit en comfort beter presteren. Daarom krijgt de Innopet CLEO Hondenbuggy een score van 7,5 punten uit 10.

Bekijk de dagprijs

Samenvatting

De Innopet CLEO Hondenbuggy is een kwalitatief goede en fraaie hondenbuggy met veel features, die het vooral in de stad erg goed zal doen. Dat blijkt ook uit de reviews van mensen die hem hebben gekocht. Hij is compact, heeft een opvallend uiterlijk en is erg flexibel dankzij de afneembare mand. Minpuntjes zijn dat hij minder geschikt is voor ruw terrein en dat hij behoorlijk prijzig is. Je kunt deze Innopet CLEO Hondenbuggy in diverse webshops kopen. Daar wordt hij doorgaans aangeboden voor een prijs rond de € 250,–. Door alert te zijn kun je misschien profiteren van een actie en krijg je deze buggy voor een lagere prijs. Deze buggy is te koop bij bol.com, huisdierenbazaar.nl en petsonline.nl.