Amerikaanse PitBull Terrier Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

Amerikaanse Pitbull Terrier

Hoogte: 43-56 cm
Gewicht: 14-30 kg
Levensduur: 10-14 jaar
Kleuren: Wit, rood, bruin, grijs, blauw, zwart
Geschikt voor: Actieve gezinnen op zoek naar een speelse en aanhankelijke hond
Temperament: Onbevreesd, loyaal, eigenzinnig, intelligent

De Amerikaanse PitBull Terrier is een metgezel en familie hondenras. Oorspronkelijk gefokt om “bait” bulls, evolueerde het ras naar all-around boerderij honden, en verhuisde later naar het huis om “nanny dogs” te worden omdat ze zo zachtaardig waren rond kinderen.

Hun vasthoudendheid, gameness, en moed maken ze populaire concurrenten in de sporten van het gewicht trekken, behendigheid, en gehoorzaamheid. Natuurlijk vind je ze ook als metgezellen, die hun mensen overladen met liefde en genegenheid.

Zie hieronder voor een volledige lijst van hondenraskenmerken en feiten over Amerikaanse PitBull Terriers!

Lees ook: 13 Soorten Pitbull Hondenrassen en hun Verschillen

Meer over dit ras

De Amerikaanse PitBull Terrier is een van de zogenaamde bully rassen die vaak bestempeld worden als pit bull. In feite is “pit bull” geen ras, maar een term die wordt gebruikt om de Amerikaanse PitBull Terrier, de Bull Terrier, de American Staffordshire Terrier, en de Staffordshire Bull Terrier te beschrijven.

Sommige mensen zeggen dat de Amerikaanse PitBull Terrier hetzelfde is als de American Staffordshire Terrier. Anderen, net zo stellig, zeggen dat het totaal verschillende rassen zijn.

Maar alle experts zijn het erover eens dat de verwarring is begonnen met een besluit van de AKC in de vroege jaren 1930 om het ras een nieuwe naam te geven, de American Staffordshire Terrier, om het te scheiden van zijn pit-gevechten verleden. De Amerikaanse PitBull Terrier is niet erkend door de AKC, terwijl de American Staffordshire Terrier, die iets kleiner is, dat wel is.

De bull rassen worden vaak schromelijk verkeerd begrepen. De kwaliteiten die deze honden zo vasthoudend maken in gehoorzaamheids- en behendigheidsspelletjes trekken ook zeer gewetenloze mensen aan die op zoek zijn naar sterke concurrenten voor hun hondengevechten. Het trieste resultaat is dat stierenrassen, in het bijzonder de APBT, de laatste jaren de reputatie hebben gekregen gevaarlijk te zijn.

Niets is minder waar. Maar ongebreidelde misinformatie en angst veroorzaakt door de acties van een minderheid van honden gehouden door crimineel nalatige mensen hebben wetgeving tegen het ras uitgelokt in een aantal steden en landen over de hele wereld.

Als eigenaar van een Amerikaanse PitBull Terrier moet u zich ervan bewust zijn dat u geconfronteerd kunt worden met woede en vijandigheid van mensen die verkeerd geïnformeerd zijn over uw prachtige hond. Dit is geen ras voor iedereen, vooral niet voor diegenen die niet bereid zijn tijd te investeren in training en socialisatie en die geen consequente ferme begeleiding kunnen of willen geven.

Wanneer opgevoed met de juiste training en socialisatie, is de Amerikaanse PitBull Terrier een uitstekende metgezel voor kinderen. Hij is liefdevol en zachtaardig met mensen en is vaak een waardeloze waakhond vanwege zijn staartwiegende gretigheid om de persoon aan de deur te begroeten. Amerikaanse PitBull Terriers zijn toegewijd en loyaal aan hun familie en zullen, indien nodig, hen verdedigen tot de dood.

Deze honden zijn uiterst intelligent en leren met gemak commando’s en kunstjes. Ze hebben zin in het leven en worden graag betrokken bij alles wat er om hen heen gebeurt. Ze houden hun puppyachtige houding tot ver in de volwassenheid, en die vitaliteit maakt ze een plezier om mee te leven. Als je dit ras eenmaal hebt leren kennen, zul je je afvragen hoe je ooit zonder zo’n hond hebt kunnen leven.

Hoogtepunten

  • Amerikaanse PitBull Terriers zijn geen goede keuze voor mensen die hen weinig of geen aandacht kunnen geven.
  • Ze moeten worden getraind en gesocialiseerd als ze jong zijn om de neiging van het ras tot koppigheid en bazigheid te overwinnen, wat in combinatie met zijn kracht hem moeilijk hanteerbaar kan maken als hij niet heeft geleerd dat u de baas bent.
  • Uw Amerikaanse PitBull Terrier moet in het openbaar aan de lijn worden gehouden om agressie tegen andere honden te voorkomen. Het is geen goed idee om deze honden los te laten lopen in hondenparken. Hoewel ze misschien geen gevecht beginnen, zullen ze nooit terugdeinzen voor een gevecht, en ze vechten tot het einde. Amerikaanse Pit Bulls die als puppy niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen agressief worden tegen andere honden.
  • Ras-specifieke wetgeving omvat bijna altijd dit ras. Wees op de hoogte van de regels in uw gebied en in naburige regio’s als u met uw hond reist.
  • Amerikaanse PitBull Terriers hebben een grote behoefte om te kauwen, en krachtige kaken maken snel werk van goedkoop of dun speelgoed. Geef uw hond alleen stevig, duurzaam speelgoed dat niet kapotgekauwd of ingeslikt kan worden.
  • Amerikaanse PitBull Terriers zijn het meest geschikt voor eigenaren die een ferme, eerlijke training kunnen geven, en een zachte consequente discipline.

Geschiedenis

Bull- en Terrierrassen werden in het begin van het 19e-eeuwse Engeland gecreëerd voor de populaire kijksporten stieren- en berengevechten. Toen deze sporten onmenselijk werden geacht en in 1835 illegaal werden, kwamen er hondengevechten voor in de plaats – en zo werd de eigenschap voor hondenagressie in de genetische lijn ingeteeld.

Maar een ander deel van de genetische opmaak van dit ras is de onwil om mensen te bijten. Handlers die in de hondengevecht ringen reikten wilden in staat zijn om honden te scheiden zonder zelf gewond te raken. Vrij snel ontwikkelde het ras een reputatie als een sterke, beschermende hond, maar ook een die bekend staat om zijn zachtaardigheid en gezinsvriendelijkheid.

Toen deze “bull dogs” immigranten vergezelden naar Amerika begonnen ze aan een nieuwe carrière als allround boerderij honden. Hun taken omvatten de jacht op wild, het bewaken van het landgoed tegen dierlijke indringers, en het bieden van gezelschap. In overeenstemming met de “groter is beter” mentaliteit van hun nieuwe land, ontwikkelden de kolonisten een hond die groter was dan het in Engeland was geweest.

In 1898 gaf de UKC, het Britse equivalent van de AKC, deze bull honden de naam Amerikaanse PitBull Terrier. De AKC besloot het ras te erkennen in de vroege 1930s – maar onder een nieuwe naam. Met de bedoeling om het ras te scheiden van zijn pit-gevechten verleden, noemde de AKC het de American Staffordshire Terrier.

Sindsdien wordt de American Staffordshire Terrier gefokt voor de AKC conformatie, of hondenshows, terwijl de Amerikaanse PitBull Terrier dat niet doet. De resultaten zijn zeer kleine verschillen in lichaamsbouw en in persoonlijkheid.

Grootte

Hoogte van 18 tot 19 inch voor reuen, 17 tot 18 inch voor teven. Gewicht varieert van 30 tot 85 pond.

Persoonlijkheid

Deze honden zijn dol op mensen en hebben er geen idee van dat hun grootte hen ervan weerhoudt een schoothondje te worden. Zelfverzekerd en zich scherp bewust van hun omgeving, zijn ze waakhonden in die zin dat ze u kunnen waarschuwen voor de aanwezigheid van vreemden, maar dat is in de eerste plaats omdat ze “hun” gasten graag willen begroeten.

Hoewel hun liefde voor mensen ze tot mislukkelingen maakt als waakhonden, is hun moed ongeëvenaard en zullen ze hun gezin met hun leven verdedigen.

Net als elke hond hebben Amerikaanse PitBull Terriers al vroeg socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw puppy opgroeit tot een veelzijdige hond.

Gezondheid

Amerikaanse PitBull Terriers zijn over het algemeen gezond, maar zoals bij alle rassen, zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle American Pit Bulls Terriers zullen één of alle van deze ziektes krijgen, maar het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt.

  • Heupdysplasie (HD): Deze aandoening is een misvorming van het heupgewricht bal en kom. Het kan zeer pijnlijk zijn, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Honden waarmee gefokt gaat worden, moeten op de leeftijd van 2 jaar röntgenfoto’s van hun heupen laten maken om er zeker van te zijn dat ze deze aandoening niet hebben.
  • Allergieën: Allergieën komen vrij vaak voor bij APBT/AmStaffs. Huidallergieën worden meestal veroorzaakt door allergenen in de omgeving, zoals vlooien, gras, pollen en stof. Ze kunnen ook aan voedsel gerelateerd zijn, maar dit komt minder vaak voor. Veel voorkomende voedselallergenen zijn rundvlees, rijst, tarwe en maïs. Allergieën kunnen intense jeuk en ongemak veroorzaken, waardoor honden soms gaan graven en kauwen tot ze bloeden. Dit is riskant omdat zich in het beschadigde weefsel secundaire infecties kunnen ontwikkelen. Om allergieën te behandelen, moet de oorzaak worden opgespoord en indien mogelijk uit de omgeving van de hond worden verwijderd. Een dierenarts kan u hierbij helpen, en u ook laten weten welke allergiesymptomen met medicijnen onder controle kunnen worden gehouden.
  • Hypothyreoïdie: Dit is een disfunctie van de schildklier die gewichtstoename, slechte vacht, voortplantingsproblemen en andere problemen veroorzaakt. Het komt meestal voor bij honden van middelbare leeftijd en kan onder controle worden gehouden met dagelijkse medicatie die het hele leven van de hond moet worden voortgezet.
  • Hartziekte: Hartaandoeningen komen bij deze honden in verschillende vormen voor, waarbij aortastenose het meest voorkomt. Aortastenose is een aangeboren hartafwijking, wat betekent dat de hond ermee geboren wordt. Het is een abnormale vernauwing van de verbinding tussen de linker hartkamer en de aorta. Sommige honden hebben geen of slechts lichte verschijnselen, terwijl andere weinig energie hebben of zelfs plotseling overlijden. Als uw dierenarts een hartruis hoort, kan een röntgenfoto van de borstkas en een elektrocardiogram de diagnose bevestigen.

Verzorging

U kunt ervan uitgaan dat u ongeveer een uur per dag met deze hond moet wandelen, spelen of anderszins trainen. Hoewel ze dol zijn op mensen, zijn Amerikaanse PitBull Terriers sterk voor hun grootte en kunnen ze koppig zijn als ze aan hun lot worden overgelaten. Begin al vroeg met gehoorzaamheidstraining en ga daar het hele leven van de hond mee door. Training is de basis voor een sterke relatie met uw Amerikaanse PitBull Terrier.

Amerikaanse PitBull Terriers mogen niet te lang buiten worden gelaten omdat ze niet goed tegen kou kunnen. Zelfs ongeacht het klimaat, doen deze honden het het beste als huishond. Ze hechten zich sterk aan hun gezin en zullen lijden als ze voor langere tijd alleen worden gelaten.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 1,5 tot 2,5 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: De hoeveelheid die uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, metabolisme en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het is bijna vanzelfsprekend dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een hond die op de bank zit. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt maakt ook een verschil – hoe beter het hondenvoer, hoe meer het uw hond zal voeden en hoe minder u in de voerbak van uw hond hoeft te schudden.

Om zwaarlijvigheid te voorkomen, meet u het voer van uw hond af en geeft u de maaltijden elke dag op vaste tijden in plaats van het voer de hele tijd te laten staan. Hij moet een taille hebben als u naar hem kijkt, en u moet zijn ribben kunnen voelen onder een laagje spieren, maar ze niet zien. Als de ribben bedolven zijn onder vetrollen, moet uw hond op dieet.

Voor meer informatie over het voeden van uw Amerikaanse PitBull Terrier, zie onze richtlijnen voor het kopen van de juiste voeding, het voeden van uw puppy, en het voeden van uw volwassen hond.

Vachtkleur en vachtverzorging

De korte vacht glanst en voelt stug aan, en is er in alle kleuren – rood, blauw, bruin, grijs, zwart-wit, en gestroomd, onder hen.

Ze hebben weinig verzorging nodig en hebben een vacht die gemakkelijk schoon te houden is met af en toe een bad. Borstelen met een harde borstel en afnemen met een doek houdt de vacht glanzend.

Poets de tanden van uw hond ten minste twee tot drie keer per week om de vorming van tandsteen en de bacteriën die zich daarin nestelen te verwijderen. Dagelijks poetsen is zelfs beter als u tandvleesproblemen en een slechte adem wilt voorkomen.

Knip zijn nagels een- of tweemaal per maand als uw hond ze niet vanzelf afslijt om pijnlijke scheurtjes en andere problemen te voorkomen. Als u ze op de grond hoort klikken, zijn ze te lang. Hondennagels hebben bloedvaten, en als u te ver knipt kunt u bloedingen veroorzaken – en uw hond werkt misschien niet meer mee als hij de volgende keer de nagelknipper tevoorschijn ziet komen. Dus als u geen ervaring hebt met het knippen van hondennagels, vraag dan een dierenarts of trimsalon om tips.

Zijn oren moeten wekelijks worden gecontroleerd op roodheid of een vieze geur, wat kan wijzen op een infectie. Wanneer u de oren van uw hond controleert, veeg ze dan uit met een watje bevochtigd met een zachte, pH-gebalanceerde oorreiniger om infecties te helpen voorkomen. Steek niets in de gehoorgang; reinig alleen de buitenkant van het oor.

Wen uw Amerikaanse PitBull Terrier eraan om geborsteld en onderzocht te worden als hij een puppy is. Pak zijn poten regelmatig vast – honden zijn gevoelig voor hun poten – en kijk in zijn bek en oren. Maak van het borstelen een positieve ervaring vol lof en beloningen, en u legt de basis voor gemakkelijke dierenartsonderzoeken en andere handelingen wanneer hij volwassen is.

Controleer tijdens de verzorging op zweertjes, uitslag of tekenen van infectie, zoals roodheid, gevoeligheid of ontsteking op de huid, in de neus, mond en ogen, en op de poten. De ogen moeten helder zijn, zonder roodheid of afscheiding. Door wekelijks een zorgvuldig onderzoek uit te voeren, kunt u potentiële gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen.

Kinderen en andere huisdieren

Amerikaanse PitBull Terriers zijn dol op kinderen, en dan bedoelen we niet voor het ontbijt. Ze zijn stevig, energiek en tolerant, en dus ideale speelkameraadjes. Dat gezegd hebbende, mag geen enkele hond, van welk formaat of ras dan ook, ooit zonder toezicht bij kinderen worden achtergelaten.

Als er geen volwassene is om te overzien wat er gebeurt, moeten honden in een bench of kennel worden gedaan, vooral nadat ze geslachtsrijp zijn geworden, wanneer ze de mogelijkheid beginnen uit te testen om “roedelleider” te worden.

Sta niet toe dat kinderen aan de oren of de staart van een hond trekken. Leer hen nooit een hond te benaderen terwijl hij slaapt of eet, of te proberen het voedsel van de hond af te pakken.

Vanwege hun hondengevecht erfenis, hebben sommige Amerikaanse PitBull Terriers de neiging om agressief te zijn tegen andere honden, maar als ze vroeg gesocialiseerd worden en getraind om te weten welk gedrag er van hen verwacht wordt, kan die agressie geminimaliseerd of overwonnen worden, en velen zijn hond- en kat-vriendelijk. Voor de zekerheid moeten ze altijd onder toezicht staan in de aanwezigheid van andere huisdieren.

Dingen om te weten als je een Amerikaanse Pit Bull Terrier bezit:

De waarschuwingen over het bezitten van een American Pit Bull Terrier gelden ook voor elke gespierde hond. Statistieken tonen aan dat kleine of middelgrote honden agressiever zijn dan grotere. Echter, dat geeft de Amerikaanse Pit Bull Terrier of anderen van zijn soort geen vrijbrief. Er zijn twee factoren te overwegen. Ten eerste is er de kracht van de hond en de ernst van een beet die hij kan toebrengen. Deze pup heeft beide.

De tweede en volgens sommigen de belangrijkste overweging is de opvoeding en het gedrag van de eigenaar. Het trieste van de American Pit Bull Terrier is hoe zijn verleden hem blijft achtervolgen met dit betreurenswaardige stereotype dat niet kenmerkend is voor het hele ras. Veel mensen nemen een American Pit Bull Terrier met het doel om anderen voor te lichten en de verkeerde informatie de kop in te drukken.

Voeding & Dieet Eisen

Een middelgrote hond als de American Pit Bull Terrier heeft voedsel nodig dat bedoeld is voor een pup van dit gewicht. Verschillende rassen worden in verschillend tempo volwassen, waarbij de kleinere rassen het eerst opgroeien. Daarom is hun voeding calorierijker om hun metabolisme te ondersteunen. Deze pooch groeit langzamer en heeft een dieet nodig dat voldoende voedingsstoffen levert met minder calorieën om zijn gewicht onder controle te houden.

Puppy’s moeten twee tot drie maaltijden per dag krijgen, gelijkmatig verdeeld over de dag. Dat zal ervoor zorgen dat hun bloedsuikerspiegel stabiel blijft, ondanks zijn energieke aard. Naarmate ze ouder worden, kunt u het aantal maaltijden terugbrengen tot twee. Dit ras heeft een matige neiging tot gewichtstoename. We raden aan om zijn grootte en vorm in de gaten te houden en zijn inname dienovereenkomstig aan te passen.

Beweging

De American Pit Bull Terrier is een actieve hond, dankzij zijn geschiedenis. Hoewel bull-baiting daar deel van uitmaakte, heeft deze pup ook andere, meer geschikte banen in de rechtshandhaving, opsporing en redding, en sport. Dit zijn allemaal intense activiteiten, wat zijn persoonlijkheid en betrokkenheid bij het spel verklaart. Wij stellen dagelijkse wandelingen voor om de socialisatie te versterken en uw band met uw huisdier te versterken.

Zoals u al vermoedde, is het waarschijnlijk geen verstandige zet om uw American Pit Bull Terrier mee te nemen naar het hondenpark. Sommige honden leren zonder problemen socialiseren. Echter, zoals we hebben vermeld, heeft dit ras een reputatie die andere huisdiereigenaren kan beledigen, zij het, in veel gevallen niet verdiend. Lichaamsbeweging is net zo belangrijk voor de geestelijke gezondheid van uw pup, iets wat elke intelligente hond nodig heeft.

Training

De intelligentie van de American Pit Bull Terrier geeft u een voorsprong bij het trainen. Deze pup zal nieuwe dingen snel leren. Uw uitdagingen zijn zijn koppigheid en prooidrift. U zult moeten werken om hem gefocust te houden op de uit te voeren taken. Consequente training is de sleutel. Deze hond is ook gevoelig voor strenge reprimandes, ondanks zijn bravoure. Gebruik positieve versterking om aanvaardbaar gedrag te stimuleren.

Vroege socialisatie is ook noodzakelijk. Onthoud dat het allemaal om training draait bij deze hond. Het zal sommige van die slechte gewoontes onder controle houden. Veel gedragingen worden bepaald als een puppy nog jong is, wat betekent dat u maar weinig tijd hebt. Traktaties zijn een uitstekend trainingsmiddel om uw hond ervan te overtuigen dat gehoorzamen in zijn eigen belang is.

Verzorging

De vachtverzorging van een American Pit Bull Terrier is eenvoudig en gemakkelijk. Hoewel deze pup verhaart, heeft hij slechts een wekelijkse sessie met een curryborstel nodig om zijn vacht gezond te houden. U zult waarschijnlijk merken dat hij van deze behandeling geniet. Het stimuleert de bloedsomloop en geeft u de kans om zijn huid te controleren op eventuele problemen. Zorg ervoor dat u zijn nagels regelmatig knipt en in zijn oren kijkt voor tekenen van infectie.

Gezondheid en aandoeningen

Helaas hebben de geschiedenis van het ras en inteelt in het nadeel gewerkt van de American Pit Bull Terrier. Veel gezondheidsproblemen zijn inherent aan honden van zijn grootte. Wij raden aan alleen een pup te kopen van een fokker die deze eenvoudige tests uitvoert. Het is een win-win situatie voor mensen die van honden houden en de incidentie van deze aandoeningen willen tegengaan.

Reu versus teef

De belangrijkste overweging bij de keuze tussen een mannelijke en vrouwelijke American Pit Bull Terrier is de grootte. De twee verschillen nogal. Houd rekening met de kracht van de pup, die meer een probleem wordt naarmate de hond groter is. Als u geen voorkeur heeft, laat het fokken en de kosten van het aanpassen van de hond dan de beslissing voor u nemen.

Het steriliseren van een teefje is aanzienlijk duurder dan het castreren van een reu. Ook is het vermeldenswaard dat wetten met betrekking tot eigendom van een American Pit Bull Terrier het hebben van een intacte reu kunnen inhouden. Ons advies is om deze kwestie grondig te onderzoeken met alle voorwaarden.