13 Soorten Pitbull Hondenrassen en hun Verschillen

Wist u dat een Pitbull niet een enkel hondenras is? In plaats daarvan beschrijft de term een groep van rassen die oorspronkelijk werden gefokt voor bullbaiting en hondengevechten. Gelukkig zijn beide barbaarse sporten sindsdien verboden, maar Pitbulls zijn nog steeds een populair huisdier vanwege hun vriendelijke, energieke en loyale persoonlijkheden.
soorten pitbull hondenrassen
Als u overweegt een Pitbull in huis te nemen, wilt u weten welk specifiek ras het beste bij u en uw gezin past. Lees verder om de 16 verschillende soorten Pitbulls te ontdekken, evenals hun verschillen en hoe elk ras eruit ziet.

De 13 soorten Pitbulls

Amerikaanse Pitbull Terrier

Amerikaanse Pitbull Terrier
Als je de Amerikaanse Pitbull Terrier in slechts drie woorden zou moeten samenvatten, zouden het deze zijn: moedig, loyaal en zelfverzekerd. Ze zijn zich scherp bewust van hun omgeving en zullen blij (of soms, over-enthousiast) blaffen om u te waarschuwen wanneer iemand op bezoek is gekomen. Dit ras is uiterst intelligent en leert met gemak nieuwe trucjes en commando’s. Hun gewicht varieert van 30 tot 85 pond, met reuen die een hoogte bereiken van 18 tot 19 centimeter en teven van 17 tot 18 centimeter.

Red Nose Pitbull

Red Nose Pitbull
Het is belangrijk erop te wijzen dat de Red Nose Pitbull een specifiek type Pitbull is, niet een ander ras. Ze worden gecategoriseerd door hun rood en koperkleurige neus, vacht, ogen en nagels, en worden geclassificeerd als een zeldzaam ras (dat daarom een veel hoger prijskaartje heeft dan andere Pitbull variëteiten). Net als de Amerikaanse Pitbull Terrier, zijn deze honden loyaal, intelligent, en hebben een zacht temperament – vooral wanneer ze gesocialiseerd worden met mensen en andere honden tijdens hun puppy stadium. Hun gewicht varieert tussen de 55 en 66 pond, terwijl ze een dunne, gespierde bouw hebben met lange poten.

Zie ook: Onze beoordelingen van de beste bedden voor Pitbulls!

Blue Nose Pitbull

Blue Nose Pitbull
Ook een variëteit van de Pitbull, eerder dan een ander ras, is de Blue Nose gemakkelijk te herkennen aan zijn blauw en grijs getinte neus, vacht, ogen, en nagels. Ze zijn speels, vol energie, en intelligent, net als de meer gebruikelijke APBT. Hun hoogte varieert van 1,5 tot 2 meter hoog en ze wegen ongeveer 30-85 pond. Blue Noses worden helaas blootgesteld aan een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartproblemen, alopecia, een verzwakt immuunsysteem, doofheid en staar, als gevolg van een recessief gen dat resulteert in een laag melaninegehalte.

We hebben de top Kratten voor Pitbulls beoordeeld – Klik hier om te lezen!

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier
De Staffordshire Bull Terrier is ongeveer 6-8 centimeter korter dan een Amerikaanse Pitbull Terrier, waardoor ze een compacte, gespierde en behendige hond zijn. Hun gewicht varieert tussen de 24 en 37 pond en ze hebben een zeer vriendelijke inborst, vooral met kinderen, waardoor ze een geweldige familie hond zijn. Net als alle andere Pitbull-geassocieerde hondenrassen, zijn ze intelligent, speels, en zeer trouw aan hun eigenaren.

Amerikaanse Staffordshire Terrier

Amerikaanse Staffordshire Terrier
American Staffordshire Terriers worden vaak verward met American Pit Bull Terriers, maar de twee worden nu al meer dan 50 jaar apart gefokt. American Staffordshire Terriers zijn zeer sterk voor hun grootte en bereiken een hoogte van 16 tot 19 inch, met een gewicht van ongeveer 40 tot 60 pond. Ze zijn zeer intelligent, maar kunnen zich snel vervelen, en staan bekend om trekken aan de lijn, kauwen, graven en blaffen zonder de juiste aandacht en training. Hoewel het ras gelukkig en vriendelijk is onder de mensen, hebben ze de neiging agressie te vertonen tegen andere honden als ze niet goed gesocialiseerd zijn.

Bull Terrier

Bull Terrier
De Bull Terrier is gemakkelijk te onderscheiden van andere Pitbull rassen door zijn lange, eivormige kop en driehoekige ogen. Ze kunnen een gewicht bereiken tot 77 pond en zijn meestal tot 22 inch hoog.

Het is een intelligent, onafhankelijk en zeer actief ras, wat betekent dat ze dagelijks 30 tot 60 minuten beweging, spel en mentale stimulatie nodig hebben – anders kunnen ze destructief worden. Vroege socialisatie is van vitaal belang, anders is dit ras bekend om agressief te worden tegen andere mensen en dieren die ze niet kennen.

Gerelateerd lezen: Beste harnas voor pitbulls

Monster Blue

Monster Blue pitbull
De Monster Blue Pitbull is een minder vaak voorkomend type Pitbull, maar ze delen nog steeds een aantal kwaliteiten met hun tegenhangers. Ze zijn een kruising tussen een Neapolitan Mastiff en een Dogue de Bordeaux en staan bekend om hun zeer dikke, gespierde bouw. Deze honden hebben een extreem sterke kaak, dus het is het beste om ze speelgoed te geven dat niet gemakkelijk kapot gekauwd kan worden.

Chamuco

Chamuco pitbull
De Chamuco is een zeldzaam Mexicaans ras, waarvan wordt aangenomen dat het het resultaat is van kruisingen tussen de Amerikaanse Pit Bull Terrier, Amerikaanse Bully, Mexicaanse Bulldog, Staffordshire Bull Terrier, Pitbull Blue, Amerikaanse Staffordshire Terrier, en zeer waarschijnlijk, de Boxer. Hij heeft hoog aangezette oren met ingevallen punten en een lage, korte staart die aan het eind spits toeloopt. Hij is ongeveer 15 cm hoog en weegt 25-40 pond. Het is een trouwe, onbevreesde en beschermende hond.

Stuffawler

Stuffawler
De Stuffawler staat bekend om zijn brede grijns, evenals zijn sterke, gespierde uiterlijk en korte poten. Hij weegt tussen de 77 en 88 pond en werd helaas, net als veel Pitbull rassen, oorspronkelijk gefokt om te vechten. Dit draagt bij aan hun “agressieve” reputatie; het temperament van een hond zal echter grotendeels afhangen van de manier waarop hij door zijn eigenaar wordt behandeld.

Colby

Colby Pitbull
De Colby Pitbull is een gespierde en logge hond die gekenmerkt wordt door zijn brede, sterke kop en platte, gerimpelde snuit. De volgroeide volwassen hond weegt ongeveer 30 – 50 pond, waardoor het een van de lichtere variëteiten van de Pitbull is. Het is eigenlijk geen ras, maar eerder een Pit Bull bloedlijn. Ze zijn zeer alert, beweeglijk en actief, en doen niets liever dan rondrennen met hun baasjes. Ze zijn van nature heel sociaal, maar zoals alle honden moeten ze op zeer jonge leeftijd worden geïntroduceerd bij mensen en andere dieren.

Cobra

Cobra pitbull
Een ander zeldzaam type Pitbull, de Cobra is qua uiterlijk vergelijkbaar met de Red Nose, maar wordt in plaats daarvan gekenmerkt door een witte, ongeschonden vacht. De Cobra Pitbull heeft ook zwarte of blauwe ogen, waarbij sommige honden zelfs één oog van elke kleur hebben.

Gerelateerd lezen: Hoe lang leven Pit Bulls?

Pynat

Pynat pitbull
De Pynat is een gemakkelijk te herkennen Pitbull omdat hij, in tegenstelling tot zijn tegenhangers, een dunne (maar nog steeds vrij gespierde) bouw heeft. Oorspronkelijk gebruikt als jachthond, hebben Pynats een vriendelijke houding en zijn zowel alert als intelligent. Zijn vacht verschilt ook, want het is meestal bruinachtig of tanig met strepen van een andere kleur.

Gerelateerd lezen: 6 beste borstels voor pitbulls

Spike

Spike pitbull
Ook bekend als een Pitmation, de Spike Pitbull is het resultaat van het fokken van een Dalmatiër met een Pitbull. Meestal heeft het ras een witte of lichte vacht met zwarte of donkere vlekken, maar dit kan variëren. Het is een vriendelijke, rustige, energieke en speelse hond, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen.

Conclussie

Al met al zijn Pitbulls zeer intelligente hondenrassen die geweldige huisdieren zijn – vooral als ze van jongs af aan de juiste training en socialisatie krijgen.

Of u nu de meer voorkomende Amerikaanse Pitbull Terrier adopteert of een zeldzamer ras zoals de Cobra, Pynat, of Monster Blue, u zult zeker vele gelukkige jaren beleven met uw trouwe, speelse, en actieve nieuwe vriend.