Beste XXL hondenbenches in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Wanneer u een hond in huis heeft, kan het hebben van een bench erg nuttig zijn. Het is niet alleen zeer effectief voor de training van uw hond, maar maakt hem ook gemakkelijker te vervoeren, of u nu verhuist of vliegt. Als u van plan bent een XXL hondenbench te kopen, zal het lezen van deze gids een grote hulp zijn. In dit artikel vindt u ook de beste modellen om dit jaar te kopen.
XXL hondenbench

Savic hondenbench met hondenkussen

De beste XXL hondenbench
Neem uw hond mee op reis en maak het hem zo comfortabel mogelijk met een bench die voorzien is van een kwaliteitskussen. Het grote formaat wordt gecompenseerd door een eenvoudig ontwerp en dunne staven om minder ruimte in beslag te nemen.
Savic hondenbench met hondenkussen

Bekijk de dagprijs

Gemaakt van kwaliteitsmetaal, is deze bench perfect om uw hond te vervoeren of hem een speciale plaats in huis te geven. Verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder XXL, dit model is geschikt voor alle hondenrassen. Wanneer nodig en om gemakkelijk op te bergen wanneer niet in gebruik, kan deze kist snel worden geïnstalleerd en verwijderd.

Dit artikel wordt geleverd met een zacht kussen dat in de machine kan worden gewassen. Eenmaal droog, zal dit accessoire uw hond in staat stellen comfortabel te slapen. Binnenin de kist zit een uitneembare plastic bodem voor gemakkelijk schoonmaken. Om onnodige verwondingen te voorkomen, is de afstand tussen de stangen slechts 3,8 cm. Er zijn 2 afneembare handvatten aan de bovenkant van het accessoire om het gemakkelijk op te tillen.

Riga hondenbench GM

De beste instap XXL hondenbench
Als stevigheid uw parool is, is dit een grote hondenbench van staal om de meest agressieve dieren in te houden. Voor een betere stabiliteit heeft hij een uitneembare plastic bodem die gemakkelijk kan worden schoongemaakt.
Riga hondenbench GM

Bekijk de dagprijs

Voor honden met verlatingsangst, is deze XXL bench gebouwd om een veilige cocon voor het dier te zijn. Ontworpen met een gaasstructuur, beperkt het het zicht van de hond niet en stelt hem in staat alles te observeren wat er buiten de kooi gebeurt. Met 2 toegankelijke openingen met sloten, is het gemakkelijk om de hond uit de bench te halen indien nodig. Het vergrendelingssysteem zit aan de buitenkant, zodat de hond het niet kan forceren.

Op de bodem ligt een uitneembare zwarte plastic bodem waarop u een deken of kussens kunt leggen voor extra comfort. Dit element maakt ook een gemakkelijk onderhoud van de kooi mogelijk. Een handvat aan de bovenkant maakt het mogelijk om het met één hand te dragen.

Cadoca XXL bench

De beste hoge kwaliteit XXL honden bench
Als u op zoek bent naar een kooi die geschikt is voor verschillende soorten huisdieren, zoals knaagdieren, honden en katten, is dit model een uitstekend alternatief. Met een stevig aluminium frame en 2 veiligheidsdeuren is dit een robuuste kooi.
Cadoca XXL bench

Bekijk de dagprijs

Deze XXL-formaat drager is geschikt voor vele soorten huisdieren voor elke reis die u met uw dieren moet maken. Met een lengte van 97 cm, een breedte van 90 cm en een hoogte van 70 cm biedt dit accessoire plaats aan de grootste honden zonder dat ze krap zitten. Met een aluminium frame en MDF wanden combineert deze kooi sterkte, comfort en stabiliteit. Er zijn ook plastic randen aangebracht om het risico van verwondingen op de weg te verminderen.

Als u een of meer dieren van verschillende soorten moet vervoeren, kan een verwijderbaar tussenschot worden aangebracht om over 2 onafhankelijke compartimenten te beschikken. Door het trapeziumvormige ontwerp past deze kooi in elke stationcar. Schoonmaken kan met een vochtige doek voor snel onderhoud.

Ferplast Atlas Auto Scenic hondenbench

Een uitstekend alternatief
Kies voor een discrete hondenbench met de Ferplast Atlas. Verkrijgbaar in 2 maten, hij past kleine en grote honden tot 40 kg. Geef uw huisdier comfort en veiligheid met een passend accessoire.
Ferplast Atlas Auto Scenic hondenbench

Bekijk de dagprijs

Om licht te reizen met uw haarbal, is deze XXL hondenbench gemaakt van stevig kunststof met een stalen gaasdeur. Om te voorkomen dat uw huisdier het slot forceert en per ongeluk uit de bench valt, heeft de schuifsluiting een veiligheidsslot dat alleen van buitenaf kan worden geopend. Om beter te kunnen ventileren en meer licht binnen te laten, zit er aan elke kant een rooster. Dit stelt de hond ook in staat om te observeren wat er buiten de kooi gebeurt.

Een ander voordeel van dit model is zijn veelzijdigheid. U kunt er een kennel van maken als u de deur verwijdert. Door zijn schuine vorm past hij ook op de achterkant van een auto. Voor het schoonmaken wordt een hygiënische mat op de bodem van de kooi gelegd om vocht te absorberen.

Hoe kiest u uw XXL hondenbench

Het kiezen van een XXL hondenbench is niet eenvoudig vanwege het grote aanbod op de markt. Om u te helpen bij uw beslissing, zijn hier enkele koopcriteria die u in overweging moet nemen.
XXL hondenbench kiezen

Criterium 1: Het materiaal

De bench wordt een tweede thuis voor de hond, want hij zal er veel tijd in doorbrengen. Het moet daarom gemaakt zijn van duurzaam materiaal om de gezondheid van het dier te beschermen. Kooien van roestvrij staal zijn het veiligst, aangezien zij bestand zijn tegen corrosie. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Criterium 2: Omvang

De bench moet groot genoeg zijn om het dier vrij te laten bewegen en een maximum aan comfort te bieden. Voor een volwassen hond moet de kooi ten minste 80 cm hoog, 130 cm lang en 100 cm breed zijn. Als aan deze minimumvoorwaarden is voldaan, kan de hond erin zitten, staan en zich omdraaien.

Criterium 3: Veiligheid

Of uw hond nu een onrustig temperament heeft of niet, het is belangrijk om zijn veiligheid te waarborgen. Om te voorkomen dat uw hond ontsnapt als u weg bent, kiest u een bench met een sterk, maar handig vergrendelingssysteem. Dit kan een vergrendelingshendel, grendels, sluitclips of een automatische sluiting zijn.

Criterium 4: Het vouwmechanisme

De afmetingen van een XXL hondenbench zijn vrij groot. Eenmaal geïnstalleerd, kan het veel ruimte innemen. Daarom is het beter een bench te kiezen met een vouwmechanisme om ruimte te besparen wanneer de bench niet in gebruik is en moet worden opgeborgen. Bovendien zal deze functie het vervoer tijdens het reizen zeker vergemakkelijken.

Criterium 5: Toegankelijkheid

Om het schoonmaken te vergemakkelijken, moet de XXL hondenbench gemakkelijk toegankelijk zijn. Dit zal het ook gemakkelijker maken om er voorwerpen in te plaatsen. Bovendien mag de toegang tot de bench geen problemen opleveren voor de hond om zijn comfort te garanderen, vooral tijdens uw afwezigheid.

Hoe gebruik ik een XXL hondenbench?

Over het algemeen wordt een hondenbench gebruikt om verschillende doelstellingen voor het welzijn van het dier te verwezenlijken. Het is niet alleen een accessoire om de hond binnen te houden. In verschillende situaties is een hondenbench nodig om de hond en de mensen eromheen te beschermen als uw huisdier agressief is. Wanneer u naar de dierenarts gaat of een uitstapje maakt, kunt u met een hondenbox uw huisdier veilig in de auto of ander vervoermiddel vervoeren.

En in de meeste gevallen wordt een XXL hondenbench automatisch een thuis en speelruimte voor de hond. Als de hond gewend is naar de bench te komen wanneer hij wil rusten, is het niet langer nodig een ander soort onderkomen voor hem te vinden. Afhankelijk van het model zijn er hondenbenchten waarin u een bed en dekens kunt leggen om uw hond maximaal comfort te bieden. Hetzelfde geldt voor de locatie, er zijn modellen die al dan niet in huis kunnen blijven, afhankelijk van de aanbevelingen van de fabrikant.

Het is daarom belangrijk te weten dat de XXL hondenbox niet is ontworpen om uw huisdier op te sluiten of te straffen. Het is een accessoire dat wordt gebruikt om uw huisdier meer comfort te bieden en een plaats waar het zich veilig kan voelen. Uw keuze moet gebaseerd zijn op bepaalde criteria in verband met het dier en de constructie van de kooi. Voordat u overweegt een XXL hondenbench te kopen, is het belangrijk te weten wat u in overweging moet nemen om het perfecte accessoire voor uw huisdier te vinden.

Overweeg het advies en de aanbevelingen van de fabrikant over de verzorging en het juiste gebruik van de bench te raadplegen. Het is belangrijk te weten dat u verantwoordelijk bent voor het schoonmaken van de bench om hem in goede staat te houden.

De verschillende soorten XXL hondenbenchten

Het zoeken in de vele verschillende soorten hondenbenchten op de markt kan al snel een probleem worden als u niet weet welke u moet kiezen voor uw haarbal. Hier presenteren wij de 3 meest populaire soorten XXL hondenbenchten.

De metalen kooi

metalen bench
Dit is waarschijnlijk het meest populaire type hondenbench vanwege zijn onmiskenbare stevigheid. Het is ook het materiaal dat een betere ventilatie biedt omdat de spijlen die het geheel vormen dunner zijn dan bij andere materialen.

Voordelen: Het dier kan zijn tanden niet gebruiken om uit de kooi te breken vanwege de sterkte van het gebruikte materiaal. De metalen kooi biedt ook het beste ontwerp voor opslag met opvouwbare modellen.

Nadelen: Als het gebruikte metaal niet van roestvrij staal is, bestaat het risico dat de hond ziekten zoals tetanus oploopt. Als de kooi vaak in contact komt met vocht, kunnen de verschillende mechanismen die de kooi bijeenhouden gaan roesten.

Voor wie is het? Dit type hondenbench is geschikt voor alle diersoorten, rekening houdend met de grootte van het dier. Het is ook het model dat de meeste veelzijdigheid biedt wat betreft de plaats van de kooi en het vervoer.

Kooi van hout en metaal

houten metalen bench
Voor wie op zoek is naar een XXL hondenbench die elegantie en stevigheid combineert, is dit model ook een van de meest populaire. Deze bench is perfect voor gebruik buitenshuis, maar kan ook in huis worden gebruikt als uw huisdier gewend is om binnenshuis te slapen.

Voordelen: De combinatie van hout en staal is perfect om uw huisdier een veilige en stijlvolle omgeving te bieden. Deze hondenbench kan zonder problemen de verschillende weersseizoenen van het jaar doorstaan.

Nadelen: De stevigheid van het geheel is niet altijd gegarandeerd, wetende dat het hout vrij gemakkelijk door tanden kan worden beschadigd. Wat de praktische kant betreft, kan deze kooi zeer zwaar en ook zeer imposant zijn, wat het vervoer en de opslag kan bemoeilijken.

Voor wie is het? Dit model is geschikt voor alle soorten honden, of ze nu tamelijk kalm of agressief zijn. Hij is ook geschikt voor baasjes die hun haarbal liever binnenshuis houden. Dit type bench is echter niet het meest ideaal voor op reis of voor een afspraak bij de dierenarts.

De plastic en metalen kooi

plastic metalen bench
Dit model, dat een kunststof frame combineert met metalen sloten, is een van de meest gebruikte. Het is de perfecte XXL hondenbench voor op reis of voor een kort bezoek aan de dierenarts. Er zijn verschillende ontwerpen en maten voor verschillende hondenrassen.

Voordelen: Het eerste sterke punt van de plastic metalen kooi is zonder twijfel zijn zeer lichte gewicht in vergelijking met een model dat volledig van staal of hout is gemaakt. Het is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden en wordt niet aangetast door vocht.

Nadelen: Als je een vrij agressieve hond hebt, is de structuur van deze bench niet sterk genoeg om hem erg lang te houden. En als hij niet bang is voor water, kan vuur gemakkelijk het hele plastic deel vernietigen.

Voor wie is het? Dit type hondenbench is gemaakt voor kleine soorten en alle honden die rustig van aard zijn. Eigenaars die zich geen zorgen willen maken over het onderhoud, zullen ook baat hebben bij deze combinatie van kunststof en metaal.

Hondenbench of hondenhok?

Zoek uit wat het verschil is tussen een hondenhok en een hondenbench als u het gaat gebruiken als schuilplaats voor uw huisdier.

De hondenbench

Zoals reeds gezegd, is een hondenbench meer een gebruiksvoorwerp dan een echt onderkomen. Afhankelijk van het gekozen model kan een hondenbench als hondenhok worden gebruikt als het dier het als zodanig kan zien. Vanuit praktisch oogpunt blijft een hondenbench een plaats waar de eigenaar hem om diverse redenen kan opsluiten. In tegenstelling tot een kennel heeft een hondenbench een of meer deuren met sluitingen om het dier binnen te houden. Het is ook de beste manier om uw huisdier mee te nemen op een lange of korte reis of naar de dierenarts.

Het hondenhok

Het hondenhok is de territoriale ruimte van de hond, waar hij kan schuilen, rusten en beschermd zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. In tegenstelling tot een hondenkennel heeft de kennel geen deur, aangezien het dier die niet nodig heeft om vrij te komen en te gaan. Vanuit praktisch oogpunt is een hondenhok niet bedoeld als transportmiddel voor welke reis dan ook. Het ontwerp van de kennel moet ook tegelijkertijd warmte en ventilatie kunnen bieden, zodat de hond zich er thuis kan voelen.

Conclussie

Als u een hondenhok koopt om uw hond een langdurig onderkomen te bieden, hebt u de keuze tussen een traditioneel hondenhok of een XXL-bench. Aangezien beide accessoires hun voor- en nadelen hebben, moet u beslissen welke het beste is voor uw huisdier. Ook het praktische aspect van het artikel mag niet worden vergeten.

Waarom een XXL hondenbench kopen?

In dit gedeelte vindt u de belangrijkste redenen waarom u een XXL hondenbench zou moeten kopen voor uw meer dan trouwe huisdier.
hondenbench xxl kopen

Voor de veiligheid

De aanschaf van een XXL hondenbench kan zeer nuttig zijn als het dier een gedragsstoornis begint te vertonen. Als een hond ook van nature agressief is, is het hebben van een bench waarin u hem kunt plaatsen om hem te kalmeren, een grote aanwinst om de mensen in de buurt te beschermen.

Uit praktische overwegingen

Een XXL hondenbench dient ook meerdere doelen naast het houden van het dier in een afgesloten ruimte voor een tijdje. Voor verschillende soorten uitstapjes waarbij u uw haarbal moet meenemen, is de bench het ideale accessoire om comfort en veiligheid te bieden.

Voor stevigheid

Dit accessoire is vervaardigd uit verschillende soorten materialen die alle gekozen zijn voor hun sterkte en prestaties in de tijd. Bij een val of een ongeval kan een stevige kooi het dier beschermen tegen de klap en het veilig houden. Het kan het temperament van uw hond gemakkelijk in bedwang houden.

Voor comfort

Een XXL hondenbench dient niet alleen om het dier op te sluiten, maar kan ook voor comfort zorgen. Afhankelijk van het model dat u kiest, is het mogelijk dekens en een matje te plaatsen, zodat het dier zich niet bezeert eens het binnen is.

Voor de grootte

Of het nu voor een kleine of grote hond is, kiezen voor het XXL-model is altijd een voordeel omdat het dier dan meer ruimte heeft. Een XXL hondenbench kan ook worden gebruikt om meerdere kleine honden te houden in plaats van meerdere kleine benchten te kopen voor elk van hen als er veel zijn.

Hoeveel kost een XXL hondenbench?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topniveau).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 55 tot € 75
  • Middenklasse: € 75 tot € 130
  • Top of the range: + Meer dan €130

Tips

Schoonmaken van de XXL hondenbench

De XXL hondenbench moet altijd schoon worden gehouden om te voorkomen dat het dier infecties of andere ziekten oploopt. Nadat al het vuil uit de bench is verwijderd (voedselresten, urine en uitwerpselen), moet deze worden gereinigd met een specifiek product dat is aangepast aan het soort materiaal.

Vind de beste locatie

Als uw XXL hondenbench van staal is, bent u vrij om hem binnen of buiten te plaatsen, want dit materiaal is sterk en resistent. De locatie mag echter niet te koud of te warm zijn. Je moet het ook in de gaten kunnen houden.

Gebruik verdelers

Als uw huisdier een groot dier is, hoeft u niet te wachten tot het groot is om een XXL kooi te kopen. Met behulp van tussenschotten kan de ruimte in de bench worden verkleind om aan de behoeften van de kleine hond te voldoen.

Laat de deuren open.

In het algemeen worden XXL hondenbenchten verdeeld in twee modellen: enkele en dubbele deuren. Maar of het nu het een of het ander is, als u thuis bent, laat de deuren open, zodat uw hond vrij in en uit kan gaan. Sluit hem alleen op als je weg bent.

Accessoires toevoegen

Om het uw huisdier comfortabeler te maken, maar ook om te voorkomen dat hij zich opgesloten voelt, kunt u accessoires toevoegen aan zijn XXL-bench. U kunt er bijvoorbeeld een paar speeltjes in doen en een matras waar uw huisdier op kan liggen.

FAQ

Wanneer moet ik de XXL hondenbench gebruiken?
Een XXL hondenbench kan in verschillende situaties worden gebruikt. In de eerste plaats is het een thuis voor het dier waarin het zich veilig kan voelen, vooral wanneer het alleen is. Ten tweede is het een hulpmiddel om het vervoer van uw hond te vergemakkelijken wanneer u onderweg bent. Het is ook zeer effectief in het trainen van uw hond.

Waar zet je de XXL hondenbench in huis?
Het is geen goed idee om de XXL hondenbench op een geïsoleerde plaats of in een gesloten ruimte uit het zicht te zetten. De hond zal zich gestraft voelen en hij zal de bench nog meer haten. Kies een locatie waar hij iedereen kan zien en met elk lid van de familie kan omgaan.

Wanneer moet een hond in een XXL bench?
Als u een hond hebt met een onrustig temperament, kan het in een bench stoppen hem helpen te kalmeren, maar het zal ook zijn karakter opbouwen. Aan de andere kant, als u zich zorgen maakt dat uw hond uw eigendommen vernielt en uw huis overhoop haalt als u er niet bent, zal het u meer gemoedsrust geven als u hem in een bench stopt.

Hoe oud is de XXL hondenbench?
Er is geen minimumleeftijd voor het plaatsen van een hond in een XXL bench. Zodra u het gevoel krijgt dat uw hond getraind moet worden, of als u wilt dat hij zindelijk wordt, kunt u hem in een bench doen. Om hem geschikt te maken voor een puppy, is de XXL bench uitgerust met tussenschotten om de ruimte te beperken.

Hoe laat je je hond wennen aan de XXL bench?
Als u pas aan de XXL hondenbench dacht toen uw hond volwassen was, zal het moeilijk zijn om hem eraan te laten wennen. U moet heel voorzichtig en geduldig zijn met uw hond. Maak de leefruimte eerst tot een vertrouwde omgeving voor uw hond door er zijn bed in te leggen en er enkele van zijn favoriete speeltjes in te doen.