Beste probiotica voor honden in 2023 kopen

Uw hond heeft absoluut een probioticum nodig in de volgende gevallen: tekenen van abnormale stress, losse ontlasting, slechte gezondheid en haaruitval, chronische diarree, nabehandeling met antibiotica, enz. Dit micro-organisme, dat essentieel is voor de gezondheid van zijn immuunsysteem, moet niet willekeurig worden gekozen. Om u op weg te helpen, ontdek onze selectie van de beste probiotica voor honden.
probiotica voor honden

Pro Plan Veterinary Diets Canine Fortiflora

Het beste probioticum voor honden
Het Fortiflora Purina veterinary dieet, een uitstekend voedingssupplement rijk aan probiotica, is geschikt voor honden van alle leeftijden en biedt een interessante kwaliteit/prijsverhouding.
Pro Plan Veterinary Diets Canine Fortiflora

Bekijk de dagprijs

Het Fortiflora Purina dieet is niet zomaar een voedingssupplement. Het fungeert ook als een verrijking voor de algemene gezondheid en het darmevenwicht van de hond, ongeacht de leeftijd. Het is verrijkt met levende bacteriën en kan in vele situaties worden gebruikt. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken bij verandering van dieet, voor, tijdens en na een antibioticakuur, na een ziekenhuisopname…

Het Purina Fortiflora dieet wordt geleverd in zakjes met een probiotische poederoplossing van 1 gram per zakje. Dit maakt het gemakkelijk voor u om toe te voegen aan het dieet van uw huisdier, en garandeert de effectiviteit ervan. Het pakket dat u wordt bezorgd, dient voor één maand, het is aan u om het te reguleren volgens het advies van uw dierenarts. Met Fortiflora Purina zal uw hond geen kruimels in zijn maaltijd achterlaten.

Purina Pro Plan Fortiflora Canine Probiotic

Het beste instap probioticum voor honden
Heeft uw hond vaak darmproblemen? Meestal veroorzaakt door stress, ziekte, medicatie of een verandering in het dieet, kunt u hier een eind aan maken door te kiezen voor Purina Pro Plan Fortiflora Canine Probiotic.
Purina Pro Plan Fortiflora Canine Probiotic

Bekijk de dagprijs

Het is een voedingssupplement dat hoofdzakelijk melkfermenten, mineralen en probiotica bevat, zoals een enkel laagje Enterococcus faecium SF68 bacteriën. Het is geschikt voor zowel volwassen honden als kleine puppy’s. Dit product verbetert de gezondheid van de darmen aanzienlijk, bevordert de spijsvertering en versterkt het immuunsysteem.

Purina Pro Plan Fortiflora Canine Probiotic bevat 54% ruw eiwit en 19% ruw vet. De rest bestaat uit ruwe vezels en as. Administratie is eenvoudig. Strooi het probioticum over het eten en je bent klaar. Doe dit gedurende 7 dagen tot de symptomen van diarree verdwijnen.

Peticare petDog gezondheid 2501

Het beste premium honden probioticum
Peticare petDog Health 2501 is speciaal samengesteld voor honden met huidaandoeningen zoals jeuk of allergieën. Het kan de darmflora stabiliseren en zal het immuunsysteem ondersteunen.
Peticare petDog gezondheid 2501

Bekijk de dagprijs

Peticare petDog Health 2501, met zijn formule rijk aan probiotica, prebiotica en symbiotica, heeft een positieve invloed op de darmflora van het dier. Het is in staat het immuunsysteem van uw hond te versterken dankzij de probiotische bacteriën en de speciale vezels die het bevat. Als uw viervoeter tekenen van allergie vertoont, zal dit product de darmbarrière versterken en de problemen binnen een paar dagen beperken.

Het kan worden gebruikt na een antibioticakuur of een ontwormingskuur. U kunt het ook gebruiken voor zijn preventieve eigenschappen tegen allergieën voor stof, voedsel, insecten, enz. Het kan ook worden gebruikt ter voorkoming van allergieën voor stof, voedsel, insecten, enz. Het kan ook worden gebruikt als uw hond een slechte adem heeft, dermatitis, steeds terugkerende schimmel, gewrichtsklachten of reuma.

NaturVet Digestive Enzymes Plus

Een zeer goed alternatief
Heeft uw hond problemen met het verteren van zijn voedsel? Ruikt de winderigheid van uw hond slecht of lijkt zijn maag gevoelig? Dan is NaturVet Digestive Enzymes Plus een probioticum voor honden met essentiële spijsverteringsenzymen.
NaturVet Digestive Enzymes Plus

Bekijk de dagprijs

Maak de darmtransit van uw hond gemakkelijker door hem NaturVet Digestive Enzymes Plus te geven. Deze enzymen zijn echte bronnen van zetmeelhydrolyse alfa-amylase of eiwithydrolyse protease. Zij helpen bij het afbreken van voedsel en voorkomen maaggevoeligheid. De spijsvertering zal onder de beste omstandigheden plaatsvinden en de belangrijkste voedingsstoffen zullen beter door het lichaam van de hond worden opgenomen.

De kauwbare traktaties zijn verpakt in een doos van 90 stuks. Dankzij hun consistentie en heerlijke smaak zijn ze zeer gemakkelijk in te nemen. NaturVet Digestive Enzymes Plus is FDA gecertificeerd. Het is alleen geschikt voor honden ouder dan 6 weken.

Hoe kies je een probioticum voor honden

Om er zeker van te zijn dat het probioticum een doeltreffende behandeling is en geen risico’s inhoudt voor uw hond, is de volgende informatie van essentieel belang.
probioticum voor honden kiezen

Criterium 1: Het merk

Zoals bij elk product dat u op de markt wilt kopen, is de merknaam van het grootste belang. Vaak zijn bekende namen een teken van kwaliteit en doeltreffendheid van de producten die zij leveren. Dus, als u van plan bent uw geliefde huisdier een probioticum te geven, let dan op de aanbevolen merken van dit soort voedingssupplement. In verband met dit idee van merknaam is het belangrijk te weten dat de in het probioticum gebruikte bacteriën niet antibioticaresistent mogen zijn en zich aan de darmen moeten kunnen vasthechten om een goed effect op het lichaam van het dier te hebben. Hoe meer merk het product heeft, des te zekerder is de investering in onderzoek.

Criterium 2: De stammen bevatten

Het spijsverteringsmechanisme van dieren is niet geheel gelijk aan dat van mensen. Daarom is het duidelijk dat het probioticum dat aan een hond wordt voorgeschreven, specifiek is voor de behandeling van zijn lichaam. De stammen zijn de bepalende eigenschappen van het dierlijk probioticum. De bekendste zijn Lactobacillus acidophilus casei (voorkomt de vermenigvuldiging van ongewenste bacteriën en verhoogt de weerstand tegen vreemde micro-organismen), Enterococcus faecium (bevordert de spijsvertering) en Saccharomyces cerevisiae (bestrijdt diarree). Normaliter is een tiental stammen in het probioticum de aanbevolen maximumhoeveelheid: te veel stammen in het probioticum bemoeilijken de bewaring.

Criterium 3: De CFU (Colony Forming Unit)

Dit is gewoon de eenheid die de levende bacteriën telt die in het probioticum aanwezig zijn. Om effectief te zijn bij honden, moet het dagelijkse aantal CFU 1 tot 5 miljard levensvatbare bacteriën bedragen. Een lagere hoeveelheid is dus zinloos. Deze aanbevolen dosis kan in verschillende doses gedurende de dag worden ingenomen. Sommige merken bieden verpakkingen aan met honderden miljoenen bacteriën, wat op het eerste gezicht veel lijkt, maar veel te weinig is om het gewenste effect op het lichaam van de hond te hebben. Pas ook op voor een aantal van meer dan 5 miljard bacteriën, want dat zal het evenwicht van uw huisdier nog meer verstoren.

Bijdrage van de voeding
Probiotica hebben het vermogen voedingstekorten te compenseren: zij helpen bij de productie van vitaminen van groep B. Wees voorzichtig, de dosis probioticum is belangrijk, want als die hoog is, heeft het geen gunstig effect op het darmmechanisme van uw hond.

Criterium 4: Opslag

Normaal gesproken zijn probiotica actief bij een temperatuur boven de 20 graden. Daarom is het ideaal om hun verpakking te bewaren bij een temperatuur ver beneden 20 graden, zodat zij hun doeltreffendheid behouden zodra zij in het spijsverteringskanaal van het dier zijn opgenomen. In dit verband moet de voorkeur worden gegeven aan probiotica in droge vorm, die gemakkelijker zijn op te slaan. Vergeet ook niet dat de CFU in de vloeibare vorm vrij hoog is.

Criterium 5: De toestand van uw huisdier

Als uw huisdier vaak last heeft van maag- en darmstoornissen, kunnen probiotica een alternatief zijn om hem van zijn kwalen af te helpen, terwijl de gezondheid van zijn immuunsysteem wordt verbeterd en een gunstige invloed wordt uitgeoefend op zijn stress. U moet echter nagaan of de stoornissen een andere pathologische oorsprong hebben, d.w.z. een orgaanstoornis, virus, bacterie of vergiftiging. De beste oplossing is om een dierenarts te raadplegen, die u kan adviseren over welk probioticum u wel of niet moet nemen, nadat hij de juiste diagnose heeft gesteld bij uw geliefde hond.

Wanneer moet u uw hond een probioticum geven?

hond probioticum geven
Als u merkt dat uw hond zich niet gedraagt zoals gewoonlijk, lijdt hij aan een of andere kwaal. Als hij ook braakt of andere symptomen van spijsverteringsproblemen vertoont (diarree of constipatie), aarzel dan niet om naar uw dierenarts te gaan. Uw dierenarts zal meestal probiotica voorschrijven in de volgende gevallen.

  • Ondersteuning van de spijsvertering: een goed uitgebalanceerde darmflora heeft een positieve invloed op de rest van de organen en het immuunsysteem van de hond.
  • Herstel van het evenwicht na een medische behandeling: vooral als uw hond een tijdlang antibiotica heeft geslikt, kunnen probiotica zijn lichaam weer in evenwicht brengen.
  • Stressmanagement: ja, bepaalde situaties kunnen uw hond gefrustreerd en van slag maken. Deze stress kan een ongelukkig effect hebben op zijn immuunsysteem en spijsverteringsstelsel. Om hem te kalmeren, kun je hem een preventief probioticum geven.
  • Soms wordt deze aandoening in verband gebracht met darmproblemen. Wat de oorsprong ook is, het probioticum versterkt de doeltreffendheid van de behandeling van de aandoening.

Praktische aanbeveling
Een hond hebben betekent dat u zich ertoe verbindt hem te beschermen en te verzorgen zoals u dat met een kind zou doen. Een ziektekostenverzekering voor honden is een optie die u kunt overwegen, om u te helpen de kosten te beheersen die u de dierenarts verschuldigd bent in geval van ziekte of ongeval.

De verschillende soorten probiotica voor honden

Afhankelijk van het vermogen van uw hond om op te nemen, kunt u deze paar soorten probiotica gebruiken.

De capsule

probiotica capsule
De meest gebruikelijke vorm van probiotica voor honden is de capsule. De normale manier om het in te nemen is door de capsule in het voer van uw huisdier te doen. De instructies zitten altijd bij het middel, maar raadpleeg voor de zekerheid uw dierenarts om te weten te komen hoeveel u moet innemen. U moet er ook voor zorgen dat u de duur van de behandeling respecteert, zodat u niet met een tekort of een teveel komt te zitten.

De poederoplossing

probiotica poederoplossing
Soms is uw hond slim genoeg om de kleine indringer in zijn voerbak op te merken, zodat hij terughoudender wordt om behandeld te worden. Kies in dit geval voor de probiotica in poedervorm, die gemakkelijk te strooien is en op het eerste gezicht minder zichtbaar is. Respecteer ook in dit geval de dosis om de doeltreffendheid ervan te garanderen.

Kauwbare pasta

Het probioticum in de kauwpasta is gemakkelijk te kauwen als een zacht snoepje en is discreter in de mond als u het toevoegt aan de maaltijd van uw hond. Vraag uw dierenarts hoeveel u moet voorschrijven.

Injectie

probioticum injectie
Als uw hond echt terughoudender is met het opnemen van verschillende geneesmiddelen, blijft de injectie een mogelijk en relevanter alternatief. In dit geval verdient het de voorkeur dat uw dierenarts dit voor zijn rekening neemt, om geen fouten te maken bij de dosering en de injectie die aan de hond moet worden toegediend, tenzij u natuurlijk meent over de juiste vaardigheden te beschikken.

Brokjes en probiotica
Soms zie je hondenvoer waarop staat dat er probiotica in zitten: dit kan twijfels oproepen, alleen al wat betreft de bereiding (bij hoge temperaturen) en de houdbaarheid.

Waarom een probioticum voor honden kopen?

probiotica kopen
Helpt spijsverteringsproblemen te verlichten

Wanneer uw huisdier ziek is of zich gestrest voelt, kan het evenwicht tussen gezonde en ziekteverwekkende microben in zijn darmen verstoord raken. Dit kan leiden tot problemen zoals diarree, winderigheid, krampen en slechte adem. Probiotica blijken de duur van diarree bij honden met zeven tot vier dagen te verminderen.

Vermindert de bijwerkingen van antibiotica

Antibiotica maken geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën. En hoewel antibiotica doeltreffend zijn om infecties te bestrijden, kunnen ze bij uw hond ook diarree of andere gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken. Als u van tevoren weet dat uw trouwe viervoeter antibiotica zal krijgen, kunt u nare bijwerkingen voorkomen door uw hond een paar dagen van tevoren kennis te laten maken met probiotica en daarmee door te gaan tot na de antibioticakuur.

Gezond blijven en je goed voelen

Oudere honden zijn veel vatbaarder voor een verzwakt immuunsysteem. En aangezien bijna 70% van de immuuncellen zich in de darmen bevindt, is het bevorderen van de groei van gezonde of “goede” bacteriën in het maag-darmkanaal een goede manier om de immuniteit te stimuleren. De darmflora van uw hond is zeer belangrijk voor zijn algemene gezondheid en welzijn en kan de sleutel zijn tot een lang en gelukkig leven.

Vermindert huidallergiesymptomen

Allergieën komen steeds vaker voor, zowel bij mensen als bij honden. Onderzoekers schrijven dit deels toe aan een onevenwicht van bacteriën in de darm. Omdat de darm en het immuunsysteem zo nauw met elkaar verbonden zijn, kan het geven van probiotica aan uw hond de symptomen van huidallergie verlichten.

Minimaliseert buikpijn als gevolg van een verandering in voedsel

Als uw hond al lange tijd hetzelfde voer eet en u verandert van voer, kan ik u bijna garanderen dat uw viervoeter daar maag- en darmklachten van zal krijgen. Bereid de darmen van uw hond voor met probiotica om het speelveld tussen “goede” en “slechte” bacteriën gelijk te maken voordat u op ander voer overschakelt.

Tips

Een regelmatig verloop van de behandeling

In overleg met uw dierenarts kunt u uw hond regelmatig probiotica geven om hem in de beste conditie te houden. Het is alsof je zelf vitamines neemt over een bepaalde periode om je batterijen op te laden.

Als preventieve maatregel

Wacht niet tot uw hond ziek is om hem probiotica te geven. Het probioticum moet zijn natuurlijke afweer ondersteunen en een smerend effect hebben op zijn spijsverteringsstelsel om de werking ervan te verbeteren.

Zelfgemaakt probioticum

Als u aan de ingrediënten kunt komen, kunt u uw eigen probiotische oplossing maken met gefermenteerde melk (koe, geit of schaap) gemengd met kefirkorrels. Het mengsel wordt gedurende 2 tot 3 dagen gefermenteerd, en de dosis wordt gegeven volgens het advies van de dierenarts.

Probiotic-prebiotic effectiveness

Het probioticum is veel actiever in combinatie met het prebioticum. Hoewel deze twee benamingen slechts door één klinker van elkaar verschillen, is hun rol totaal verschillend: het probioticum is de bacterie zelf, het prebioticum is de vezel die het probioticum voedt en de ontwikkeling ervan bevordert.

Specifiek probioticum

De hond neemt niet dezelfde probiotica als jij. De probiotica-oplossing moet specifieke bacteriën bevatten om bij honden het gewenste effect te sorteren. Vergeet daarom niet de etiketten te lezen om te controleren of deze bacteriën in het voedingssupplement aanwezig zijn.

FAQ

Wat is het beste probioticum voor honden?
Het beste probioticum voor honden hangt af van uw behoeften en budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Hoe weet ik of mijn hond probiotica nodig heeft?
Hij hoeft niet ziek te zijn, in feite zou hij dat moeten zijn. Vergeet niet uw hond kwaliteitsvoeding te geven, want dat maakt het probiotica-supplement nog doeltreffender.

Hoe stimuleert het probioticum het immuunsysteem van de hond?
Het identificeert ziekteverwekkers en zet de juiste immuunreactie in gang.

Hoe vaak moet de hond probiotica nemen?
Af en toe, afhankelijk van de dosis voorgeschreven door uw dierenarts. De darmflora heeft namelijk haar eigen natuurlijke regeneratiemechanisme, en probiotica ondersteunen dit proces alleen maar.

Welke andere voordelen heeft het nemen van een probioticum?
Het voorkomt ook diabetes en zwaarlijvigheid bij honden.

Is Yakult goed voor honden ?
Yakult is een probiotica voor mensen. Deze bacteriën overleven niet in de maag van de hond omdat het zuurgehalte anders is. Je kan beter een probiotica geven speciaal voor de hond.