5 DIY hondensnacks maken recepten

Kant-en-klare hondensnacks kunnen duur zijn. Het alternatief om zelf te maken is nog aantrekkelijker omdat u de kwaliteit van de ingrediënten die u gebruikt kunt controleren. U kunt ook de recepten kiezen die het best passen bij de smaak en het lichaamstype van uw trouwe viervoeter. En tot slot kunt u de restjes van uw maaltijden gebruiken, zodat u niets weggooit. Om u te inspireren, presenteren wij vijf gemakkelijk te maken en aan te passen traktatierecepten die uw hond zullen bekoren.
hondensnacks zelf maken

Voorzorgsmaatregelen met hondensnoepjes

Traktaties kunnen worden gebruikt om honden te trainen. Als u een hondentrainer bent, zult u uw hond vrij vaak traktaties geven, dus is het van essentieel belang traktaties op te nemen in de dagelijkse rantsoenbeoordeling om een ongepaste gewichtstoename te voorkomen.

Als algemene regel geldt: geef uw hond geen rauw voedsel. Pas op voor bepaalde voedingsmiddelen die voor ons onschadelijk zijn, maar voor uw hond gevaarlijk: cacao, uien, rauwe knoflook en sjalotten, druiven (gedroogd of vers), avocado, noten en gedroogd fruit, gist, kool, radijs en prei. Vermijd zout. Vezelrijke ingrediënten kunnen ook darmstoornissen bij honden veroorzaken. Lactose wordt ook niet goed verteerd.

Je moet ook oppassen voor gedroogde lever, die rijk is aan vitamine A. Aangezien deze vitamine in vet wordt opgeslagen, wordt zij niet gemakkelijk door het lichaam geëlimineerd: overdosering is dus mogelijk, wat kan leiden tot haaruitval, pijn, lusteloosheid en huidziekten.

Als u begint met het maken van traktaties zonder dat uw huisdier eraan gewend is geraakt sinds het heel klein was, verdient het de voorkeur vooraf kleine hoeveelheden te maken om zijn reacties op de verschillende koekjes die u aanbiedt te testen.

1- Een recept voor kip hondensnacks

Ingrediënten :

  • 210 g tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel ongezouten kippenbouillon
  • 160 g kipfilet, gekookt en in kleine blokjes gesnedenv
  • 250 ml heet water

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Los de kippenbouillon op in het hete water
  • Meng bloem, ei en water tot een gladde pasta
  • Voeg de stukjes kip toe en kneed tot de stukjes gelijkmatig in het deeg verdeeld zijn
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en snijd de koekjes in de vorm die u wenst
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze goudbruin

2 – Een recept voor tonijn honden traktaties

Ingrediënten:

  • 1 blikje natuurlijke tonijn
  • 125 g paneermeel
  • 30 g speltmeel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eiwit

Voorbereiding:

  • Ga te werk zoals bij het vorige recept: verwarm de oven voor op 180 °C, meng alle ingrediënten, rol het deeg uit en snijd de koekjes uit alvorens ze te bakken.

3 – Een recept voor appel en banaan honden traktaties

Ingrediënten:

  • 200 g rijstmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel olijfolie

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel de banaan en de appels, verwijder het midden van de appels en vooral alle pitten
  • Blender het fruit
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een homogene pasta
  • Giet het beslag in kleine vormpjes
  • Bak tot de cakejes goudbruin zijn

4 – Een recept voor rundvlees en wortel honden traktaties

Ingrediënten:

  • 2 kopjes volkorenmeel
  • 1 kop gepureerd rundvlees
  • 1 kop geraspte wortelen
  • 1/2 kop zonnebloemolie
  • 2 eieren

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng alle ingrediënten tot een glad deeg
  • Neem kleine balletjes van het deeg en rol ze met de hand uit op een met bloem bestoven werkvlak tot rondjes van 2 cm diameter en 0,5 cm dik
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze goudbruin

5 – Droge hondenworst reepjes maken

Ingredient:

  • Kalkoenworstjes

Voorbereiding:

  • Snijd de worstjes in dunne reepjes en snijd de reepjes vervolgens in 0,5 cm brede reepjes
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Plaats gedurende één dag (ongeveer 10 uur) in een oven van 70 °C. Zorg ervoor dat de worsten niet verbranden, het doel is alleen om ze te drogen
  • Tijdens het proces, als het vet van de worsten te veel is, moet u het opzuigen met keukenpapier. Aan het eind zien de stroken er leerachtig uit. Bewaar ze in een plastic doos.