Beste hondenhok voor buiten kopen, review en aanbiedingen

De noodzaak om een speciaal hondenhok aan te schaffen voor uw hond als hij buiten is, staat niet ter discussie – een hondenhok voor buiten houdt uw pup warm, beschermt hem tegen de elementen en geeft hem een gevoel van veiligheid dat moeilijk te bereiken is in een leefsituatie buitenshuis.

Als u worstelt met het vinden van het juiste huis voor uw harige familielid, weet dan dat u niet alleen bent. De verscheidenheid van honden huizen te koop heeft gekregen zo groot dat vandaag de dag kunt u tientallen even grote opties om uit te kiezen. Bekijk de beste hondenhokken in elke categorie met onze lijst en gebruik onze koopgids om een optie te kiezen die zal werken voor jullie beiden.

Lees ook Hondenhok kopen, aanbiedingen en reviews
hondenhok voor buiten

Beste honden hokken voor buiten

Op deze plek vind je de top5 aan hondenhokken die te gebruiken zijn in de buitenlucht, bijvoorbeeld in de tuin. Daarbij is voor elk hok gekeken naar de voordelen en nadelen die erbij horen. De hokken hebben wel gemeen dat ze perfect geschikt zijn voor buitengebruik. Voor gebruik binnenshuis zijn andere soorten hokken beter geschikt. Bekijk snel welke mogelijkheden er allemaal liggen als het om buitenhokken gaat.

MaxxPet Hondenkennel Afneembaar Dak – Dierenverblijf – groot hondenhok voor buiten

Bekijk de dagprijs

Maxx Hondenkennel voor binnen en buiten met afneembaar dak is een veelzijdige hondenkennel dat voor vele dingen kan worden gebruikt: spelen, oefenen en je honden veilig houden.
Deze grote hondenkennel biedt voldoende ruimte om te spelen, terwijl het kettingschakel gaas je honden beschermt en ongelukken helpt voorkomen. Daarnaast wordt het hok voldoende geventileerd. De kennel is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Het meegeleverde dak is gemaakt van 100% polyethyleen, is vuur- en UV-bestendig en biedt bescherming tegen zon, regen, sneeuw en andere weersomstandigheden. De deur met scharnier draait naar buiten open en zorgt voor extra veiligheid voor je honden dankzij het afsluitbare veerslot.
De montage is heel eenvoudig. Ten slotte bevat de levering ook een luifel.

 • Materiaal: gegalvaniseerd stalen frame
 • Totale afmetingen: 120 x 120 x 180 cm (L x B x H)
 • Afsluitbaar veerslot
 • Afschermende wanden
 • Eenvoudig te monteren
 • Levering bevat ook een dak
 • Materiaal: Polyethyleen: 100%
 • Kleur: zwart zand
 • Gewicht: 30kg

Duvo+ Hondenhok Boris Classic – Bruin – 113 x 75 x 89cm – luxe hondenhok buiten

Bekijk de dagprijs

Stevig weersbestendig hondenhok. Het hok heeft een bitumen dak waardoor deze het gehele jaar buiten kan staan. Het hout is zeer goed behandeld. Wij adviseren om dit hok toch een keer per 2 jaar het hout te behandelen met een watergedragen beits. Zo kan u de levensduur oneindig blijven verlengen. Het hondenhok is zeer makkelijk in elkaar te zetten.
Vermelde maat is de netto hokmaat. Het dak steekt over.

Kerbl 4 jaargetijden – Hondenhok – 100 x 83 x 94 cm – beste hondenhokken voor buiten

Bekijk de dagprijs

Het veilige en comfortabele onderkomen van uw viervoeter door het hele jaar heen. Geïsoleerde wanden voor koude en warme dagen. Weerbestendige uitvoering en met transparant gordijn dat binnenregenen door de ingang voorkomt. • geisoleerd hondenhok • dubbele wanden met isolatieschuim • zowel voor zomer als winter • transparant gordijn voor beschutting tegen het weer • verstelbare voetjes om het hok waterpas te zetten • weersbestendig bitumen dak • weerstbestendige houtkleur • incl. montagehandleiding • eenvoudig te monteren

WorldPet Hondenhok incl. veranda 93.5 x 99 x 78 cm

Bekijk de dagprijs

Bescherm uw hond tegen invloeden zoals tocht, regen, sneeuw, koude temperaturen en voorzie hem van een comfortabel en luxueus huis. Het hondenhok heeft één verhaal.

Verhoogde voeten zorgen ervoor dat de kennel gemakkelijk kan worden schoongemaakt en beschermt de hond tegelijkertijd tegen koude gronden en vochtigheid.

Het ruime buitenterras stelt de hond in staat vrij te bewegen zonder uit de kennel te hoeven stappen en biedt ook een overdekte voerplek.

Het monteren van het hok is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden.

Hondenhok Nonos M

Bekijk de dagprijs

Stevig hok met versterking in de nok, windbescherming, pootjes om direct contact met de bodem te vermijden. Kwalitatieve afwerking en decoratie.

Deuba Hondenkennel met puntdak – 82×72 x85 cm

Deuba Hondenkennel met puntdak

Bekijk de dagprijs

Wie op zoek is naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, kan er goed aan doen om voor het EezyLife Hondenhok te kiezen. Dit hok is scherp geprijsd, maar wel van hout en tot in de puntjes voorzien van details in het ontwerp. Het hok weegt zo’n 11 kg en heeft afmetingen van 82x72x95 cm. Het dag van het hok is ook nog eens open te klappen. Dat dit hok van hout is, maar toch tegen een fijne prijs te krijgen is, is natuurlijk een sterk voordeel.

Daarmee wordt het een hele goede koop, er zijn maar weinig hokken voordeliger en er zijn eigenlijk geen hokken die deze kwaliteit kunnen bieden. Dat er bovendien voor knap design is gekozen en het hok voorzien is van heel veel extra’s, maakt het allemaal alleen maar aantrekkelijker om ervoor te kiezen. Het hok kan bijvoorbeeld van boven open. Dit maakt het ook gemakkelijker te reinigen dan andere hokken in dit segment.

Het hok is ook voorzien van pootjes om het te verhogen van de grond. Dit is gemakkelijk omdat daardoor vuil en water minder kans krijgen om het hok binnen te dringen. Daarnaast is daardoor gemakkelijker te zorgen dat het hok wat warmer blijft. De kou van de grond kan immers niet meer binnendringen als het geen contact maakt. Een opvallend feit is wel dat het hondenhok XL wordt genoemd, maar dat de grotere honden er eigenlijk helemaal niet in passen. Er zijn wel andere hokken van EezyLife geschikt voor grotere honden.

De conclusie over het EezyLife Hondenhok voor buiten kan zijn dat het voordelig is dat er een lage prijs wordt gerekend voor dit houten hok. Het is stevig en mooi. Door extra’s als de pootjes en het dak dat open te klappen is, is het ook nog eens extra goed te gebruiken in de tuin. Het nadeel is natuurlijk dat niet alle soorten honden er een plekje in kunnen hebben. Grotere honden passen er niet in. In dat geval is een ander hok nodig.

 • gemaakt van hout
 • Daklicht functie voor het reinigen
 • puntdak
 • houten voeten
 • bitumendak
 • afneembare vloer

Het Spike Comfort als goedkoopste keuze

Spike Comfort

Bekijk de dagprijs

De meest voordelige keuze in deze top 5 is het Spike Comfort Hondenhok. De lage prijs betekent niet dat de kwaliteit niet op orde is. Het is een hok dat in veel opzichten met het EexyLife Hondenhok te vergelijken is. Wel is het lager in prijs. Ook het formaat is net even anders. De afmetingen zijn 76x72x76 cm. Het is wel gemaakt van hout. Het dak van dit hok is niet open te klappen. Het hok is wel in de formaten S, M, L en XL te krijgen. De kleinste is het goedkoopst. De andere drie zijn duurder dan de EezyLife.

Het leuke aan de grotere maten van de Spike Comfort is dat grotere hondenrassen erin passen. Daarnaast heeft het hok wel enkele leuke extra’s. Het is te verhogen zodat het niet op de grond staat. De pootjes zijn voorzien van rubber om vuil beter af te stoten en stabiel te blijven staan. Het hok heeft ook een deurtje van plastic om kou buiten te houden. Het dak is helaas niet te openen, dus schoonmaken gaat wat minder gemakkelijk.

Een eindoordeel over de Spike Comfort zou zijn dat de kleinste versie ook het goedkoopste hondenhok voor buiten is. Daarnaast zijn er nog drie goede formaten. Het hok is voorzien van de nodige interessante extra’s. Het nadeel is echter dat het dak open kunnen klappen niet één van die extra’s is. Al met al biedt het hok echter wel veel mogelijkheden voor een hele geschikte prijs. Dit is een belangrijk voordeel van dit model.

Ferplast Dogvilla 110 Hondenhok – Grijs – 111 x 84 x 79 cm

Ferplast Dogvilla 110 Hondenhok - Grijs

Bekijk de dagprijs

Omdat ook grote honden het nodige comfort buiten kunnen gebruiken is het ook goed om naar het grootste hondenhok te kijken. In dat geval kom je uit bij de Ferplast Dogvilla 110. Dit hok is niet alleen groot van formaat, het is ook nog eens voorzien van heel veel luxe extra’s. Daar is ook de naam hondenvilla op gebaseerd. Het is gemaakt van plastic en weegt 15,2 kg. De afmetingen zijn 111x84x79 cm. Het dak is niet open te klappen. Voor de grotere hond is dit echter wel het ideale formaat. Het is goed betaalbaar ondanks het grote formaat.

Dat het hok goed te betalen is, heeft te maken met het gebruik van plastic. Dit is nu eenmaal goedkoper te verzorgen dan hokken van hout. Terwijl de kwaliteit niet minder is. Het is bovendien mogelijk om het hok mooi te maken. Zo ziet het er dus ook gewoon goed uit. Dat het een villa wordt genoemd heeft te maken met de grote mate van luxe. Het dak is weliswaar niet open te klappen, maar de zijkant wel. Dit maakt het hok extra ruim. Het hok is ook voorzien van ventilatie en een wegleksysteem om nattigheid te laten afvoeren. Het hok staat op pootjes om kou van de grond te voorkomen.

De conclusie over de Ferplast Dogvilla is dat het een lekker groot hok is. Het is gemakkelijk in gebruik door de open te klappen zijde. De luxe van de ventilatie en het weglekken maakt het lekker comfortabel voor de hond. Het nadeel is wel dat het daardoor ook iets duurder wordt. Het is wel goed om je te bedenken dat je voor die wat hogere prijs dus ook wel iets krijgt waar andere hondenhokken op de markt niet aan kunnen tippen.

Spike Special hondenhok als de meest luxe optie voor buiten

Spike Special hondenhok

Bekijk de dagprijs

Ook voor de hond kan luxe wel heel interessant en aantrekkelijk zijn. Beschikken over een eigen terrasje om op te liggen wanneer de zon net onder zakt. Dat is pas ideaal. Daarom is juist ook het hondenhok Spike Special een interessante optie. Daar kan de hond zowel in als voor liggen in de nodige beschutting. Het is een hok dat van hout is gemaakt en flinke afmetingen van 132x85x65 cm kent. Het heeft echter geen dak dat open kan. De afmetingen moeten wel in het juiste perspectief worden geplaatst. Het lijkt het grootste hok, maar dit klopt niet helemaal.

Het is namelijk zo dat ook de veranda van dit hok moet worden meegerekend. Het hok zelf is dus eigenlijk net wat kleiner dan bijvoorbeeld de eerdergenoemde Ferplast Dogvilla. Het deel waar de hond binnen in zit, heeft iets kleinere afmetingen. Het eigen terras voor de hond heeft natuurlijk wel voordelen. Het is de plek waar het dier lekker beschut in de buitenlucht kan liggen, zowel bij goed weer als slecht weer.

Het hok is van hout gemaakt. Dit is bewerkt met een olie om te zorgen dat het beter tegen de weersomstandigheden kan. Het is ook zo dat er rubberpootjes onder zijn gemonteerd. Daarmee is vocht uit de grond tegen te gaan. Daardoor is het hok in alle opzichten wel heel luxe te noemen. Dit kan een reden zijn om voor de Spike Special te kiezen. De conclusie is dan ook dat het terras, het sterke hout en het grote formaat sterke pluspunten zijn. Dat het net wat kleiner is dan sommige andere hokken is een klein nadeel. Niet elke hond kan er dus een goed plekje in hebben.

Hondenhok Sylvan als mooist ontworpen model

Hondenhok Sylvan

Bekijk de dagprijs

Ook het design kan natuurlijk een belangrijk uitgangspunt zijn als het om een hondenhok gaat. Het is leuk wanneer je voor iets bijzonders kan kiezen. In dat geval is de Sylvan Basic een goede optie. Het is een hok van hout, met een dicht dak. Het heeft afmetingen van 78x56x68 cm. Het is echter heel anders ontworpen dan wat je gewend bent van de houten hokken die voor buiten bedoeld zijn. Zo heeft het geen punt dak, maar is voor een schuin dak gekozen. Ook is de kleur anders, het is meer blauwgrijs. Daardoor ziet het er direct ook wat moderner uit en kan het beter bij je woning passen.

Het is natuurlijk wel afhankelijk van jouw eigen smaak of dit ook bij jou past. Het is echter wel aantrekkelijk om te zien dat een hok als de Sylvan ook op de markt te vinden is. Daardoor heb je meer keuze. Het is wel zo dat de afmetingen wat kleiner zijn en het dus vooral geschikt is voor de wat kleinere honden. Daarin zitten deze honden dan wel lekker veilig, warm en droog. Ook fijn is dat het hok op pootjes is gezet. Daardoor zijn kou van de grond en water van regen tegen te gaan. Dit is altijd belangrijk. Dit alles komt voor een aantrekkelijke prijs.

De conclusie over de Sylvan Basic is dat het veel sterke kanten heeft. Het is mooi ontworpen, hoeft niet veel te kosten, heeft een mooi dak en is op pootjes gezet om meer comfort en gemak te bieden. Het minpunt is natuurlijk dat de afmetingen enigszins tegenvallen. Het is fijn dat het hok met de traditionele vormen en gebruiken als het om hondenhokken gaat. Er zijn dus zeker baasjes die hun hond hier een plezier mee doen.

Lees ook Zo vind je het beste kunststof hondenhok (binnen en buiten)

Beste hondenhokken buiten: De complete koopgids

De verscheidenheid aan goede en slechte hondenhokken is zo groot geworden dat u normaal weken of zelfs maanden nodig zou hebben om de beste optie voor u en uw pup te vinden zonder de bank te breken. Gelukkig hebben wij voor u een uitgebreide gids gemaakt over hoe u het meest geschikte hondenhok voor uw gezin kunt kiezen en met welke kenmerken u rekening moet houden.

Waarom zou u een hondenhok kopen?

Hoewel hondenhokken voor buiten steeds populairder worden, zijn ze nog steeds niet het meest voorkomende item op het boodschappenlijstje van nieuwe hondeneigenaren. Dus wie moet er nu eigenlijk een hondenhok kopen? Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: als uw hond veel tijd buiten doorbrengt, zullen jullie beiden baat hebben bij een investering in een hondenhok.

De meest voor de hand liggende reden waarom elke hond baat kan hebben bij een speciaal hondenhok is dat het de pup kan beschermen tegen verschillende elementen. Zonder beschutting zitten als het regent, sneeuwt, of als de temperatuur buiten te hoog of te laag wordt, is een grote bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van uw hond. Een stevig hondenhok met een dak en een verhoogde vloer vermindert de impact die het weer op uw pup kan hebben.

Tegelijkertijd is er een minder voor de hand liggende reden waarom zo veel honden baat kunnen hebben bij een speciaal hondenhok. Door een buitenhuis te kopen, geeft u uw pup een ruimte die van hem is en alleen van hem, en geeft u hem een sterk gevoel van veiligheid. Uw harige vriend kan zijn dutjes inhalen, een pauze nemen van het spelen, of wat tijd doorbrengen zonder interactie met de menselijke leden van uw gezin, iets wat zelfs de meest sociale honden van tijd tot tijd moeten doen.

Soorten hondenhokken voor buiten

Hoewel de keuze aan hondenhokken de afgelopen tien jaar sterk is gegroeid, is de verscheidenheid aan materialen die voor de productie ervan worden gebruikt grotendeels hetzelfde gebleven. Vandaag de dag zult u waarschijnlijk een hondenhok te koop vinden dat gemaakt is van een van de volgende drie materialen:

Houten

Houten hondenhokken zijn waarschijnlijk wat u zich voorstelt zodra u denkt aan een klassiek hondenhok. Deze hondenhokken voor buiten worden al meer dan een eeuw geproduceerd en ze hebben nog steeds veel fans. Hout heeft vele voordelen ten opzichte van andere materialen: het is stevig, mooi, en warmer dan plastic en metaal. Bovendien zijn houten hondenhokken er in alle soorten en maten en met allerlei toevoegingen. Een nadeel is dat hout vatbaar is voor insecten- en tekenplagen, maar zolang u cederhout en soortgelijke houtsoorten voor het huis kiest, is er niets aan de hand.

Plastic

Plastic hondenhokken behoren tot de goedkoopste opties op de markt, en een van hun belangrijkste voordelen is hun lichte gewicht. Dit betekent dat u het hondenhok gemakkelijk kunt vervoeren of zelfs meenemen als u op reis bent. Plastic hondenhokken zijn ook gemakkelijk schoon te maken en hebben geen speciale vernissen nodig om ze langer mee te laten gaan. Het meest opvallende nadeel van plastic hondenhokken voor buiten is dat ze meestal alleen geschikt zijn voor warm weer, omdat slechts een klein deel ervan geïsoleerd is.

Metaal

De meeste metalen hondenhokken vallen in de categorie kratten en zijn niet bedoeld voor langdurig gebruik ’s nachts of bij slecht weer. Een metalen hondenhok kan worden gebruikt om uw hond tijdelijk in te houden of voor potjestraining, maar u kunt het waarschijnlijk niet gebruiken als permanente buitenslaapplaats voor uw hond. De meeste metalen hondenhokken voor buiten zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis, hoewel ze voor beperkte perioden buiten kunnen worden gebruikt.

Stijl van hondenhokken

Naast de keuze van het materiaal voor uw hondenhok, zult u ook de stijl van het huis moeten kiezen waar u en uw pup de voorkeur aan zullen geven. De meeste hondenhokken voor buiten die tegenwoordig worden verkocht, behoren tot een van de volgende drie categorieën:

Klassiek

Nogmaals, het klassieke hondenhok is iets wat u waarschijnlijk in films en tekenfilms heeft gezien en zich direct kunt voorstellen als u aan een typisch hondenhok denkt. Deze hondenhokken zijn gemaakt van hout of kunststof, hebben een schuin dak en vaak een verhoogde vloer. Traditionele hondenhokken worden geprezen om hun duurzaamheid, maar wat nog belangrijker is, ze zijn het meest universele soort hondenhok en kunnen het hele jaar door worden gebruikt.

Iglo

Iglohuizen hebben de vorm van een koepel, wat eigenlijk hun grootste voordeel is, omdat ze daardoor zeer stabiel zijn tegen de wind en andere elementen. Iglo-huizen worden vaak gekocht voor ruigere klimaten waar u een warme buitenslaapplaats voor uw pup nodig hebt. De meeste iglo-hondenhokken zijn voorzien van speciale ventilatiesystemen waardoor de lucht vrij kan circuleren zonder dat de temperatuur binnen daalt.

Luifel

Als u op een plek woont met hoge temperaturen en veel zonlicht, is uw belangrijkste doel om een hondenhok te kopen met een merkbaar schaduweffect. Een luifel of gazebo is het type hondenhok waar u voor moet gaan. Het heeft meestal een canvas dak en een luchtige constructie, wat betekent dat uw hond altijd van de frisse lucht kan genieten terwijl hij toch effectief tegen de zon wordt beschermd. Normaal gesproken kunnen hondenhokken met luifel of gazebo gemakkelijk worden vervoerd voor op reis.

Belangrijke kenmerken om te overwegen

Nu weet u al genoeg over de twee belangrijkste parameters van uw toekomstige hondenhok, het type en het materiaal. Er zijn echter nog een paar essentiële kenmerken die u moet overwegen bij het kiezen van de beste optie.

Grootte van de hond

De grootte van het hondenhok is een essentiële parameter, omdat u niet wilt dat uw grote hond zich opgesloten voelt door de beperkte ruimte van het hondenhok of dat uw kleine pup zich verloren voelt in een hondenhok dat te groot is. Uw hond moet op zijn minst vrij kunnen staan, ronddraaien, zitten en liggen zonder dat iets hem in zijn bewegingen beperkt. Meet uw pup op en probeer een hondenhok te kiezen dat precies past bij de afmetingen van uw hond, zodat het huis niet te leeg aanvoelt. Bovendien, als het hondenhok te groot is, zal het waarschijnlijk moeilijker zijn om het warm te houden in de winter. Ook is het goed om te weten dat de meeste honden de voorkeur geven aan een beperkte ruimte, dus als u voor een te groot hondenhok kiest, vindt uw hond het misschien niet knus en veilig genoeg en weigert hij misschien zelfs om er tijd door te brengen.

Klimaat

Als u in een mild klimaat woont met weinig tot geen extreme temperaturen het hele jaar door, kunt u op zoek gaan naar een hondenhok met gewone muren en een deurflap. Woont u op een plek waar het altijd warm of heet is, dan kunt u iets overwegen als een tuinhuisje of een lichtgewicht plastic huisje dat geen extra warmte biedt. Als het klimaat in uw omgeving echter strenger is, kunt u beter op zoek gaan naar iets dat iets meer warmte vasthoudt.

Ventilatie

Frisse lucht is een van de belangrijkste aspecten van een hondenhok. Zonder goede ventilatie kan uw hond een hitteberoerte krijgen of andere negatieve symptomen ervaren die verband houden met het gebrek aan frisse lucht. Ventilatie is net zo belangrijk tijdens de wintermaanden, aangezien het overtollige vocht dat zich in de stal ophoopt ook erg oncomfortabel en ongezond kan aanvoelen. Zoek naar een hondenhok met voldoende ventilatie via de deur, ramen of dakventilatieopeningen. U kunt ook gewoon gaten in het huis boren voor een extra stroom frisse lucht.

Isolatie

Veel houten en kunststof hondenhokken, bedoeld voor koudere leefomstandigheden, zijn voorzien van isolatie, die zich meestal tussen de twee wandlagen bevindt. Ze kunnen voldoende bescherming bieden tegen mildere lage temperaturen, maar als u in een extreem koud klimaat woont, kunt u niet alleen op isolatie rekenen om uw hond de hele dag en nacht warm te houden.

Draagbaarheid

Als u vaak met uw hond reist, is het een goed idee om op zoek te gaan naar een gemakkelijk draagbaar hondenhok. Wanneer u het hondenhok gewoon kunt oppakken en naar een andere locatie kunt vervoeren, zult u zich nooit meer beperkt voelen tot uw eigen huis. Bovendien kan een hondenhok ook dienst doen als bench op vakantie, zodat uw hond de braafste harige gast in elk hotel is. En ook wanneer u uw hondenhok gemakkelijk wilt verplaatsen, zult u de draagbaarheid van uw nieuwe aanwinst zeker waarderen.

Montage

Als u, zoals de meeste hondenbezitters, het voortdurend druk hebt en geen tijd of zin hebt om uren of zelfs dagen te besteden aan het in elkaar zetten van het hondenhok dat u net hebt gekocht, dan is eenvoudige montage een ander belangrijk kenmerk dat u moet overwegen. De beste hondenhokken voor drukke baasjes kunnen in een paar eenvoudige stappen in elkaar worden gezet en vereisen geen gespecialiseerd gereedschap of buitensporige bouwkennis. Tegelijkertijd zijn hondenhokken die moeiteloos in elkaar kunnen worden gezet meestal nogal simplistisch en hebben ze misschien niet de allernieuwste kenmerken die u waarschijnlijk wilt voor uw nieuwe hondenhok.

Extra functies

Er zijn nog een paar extra hondenhokken die, hoewel ze niet essentieel zijn, het plezier van uw hond en uzelf aanzienlijk kunnen verhogen.

Conditionering

Als u in een gebied woont met veel zonlicht en vaak extreem hoge temperaturen, komt u misschien niet weg met ingebouwde ventilatiesystemen in uw hondenhok. Dit geldt vooral voor langharige honden die zelf niet over een voldoende koelsysteem beschikken. Er zijn maar weinig hondenhokken met voorgeïnstalleerde airconditioning, maar u kunt de airconditioning functie aan bijna elk hondenhok toevoegen met een aparte unit. Deze toevoeging is zeker niet goedkoop, maar het kan een echte levensredder zijn in extreme hitte. Zorg er wel voor dat de koele lucht niet ontsnapt door de vrij opengaande deuren en ramen!

Verwarming

Aan de andere kant, als u in een plaats woont met extreem koude winters, kan het zijn dat standaard isolatie en een verhoogde vloer niet genoeg zijn om de warmte van uw pup te garanderen tijdens kille nachten en dagen. Gelukkig zijn er een paar opties om het uw hond het hele jaar door behaaglijk te houden. De meest betaalbare en elektriciteitsvrije is een zelfverwarmend kussen, dat een reflecterende metalen plaat bevat en de lichaamswarmte van uw hond naar hem terugleidt. Als u meer warmte zoekt en niet bang bent om uw hond dicht bij elektrische apparaten te leggen, kunt u een verwarmd hondenkussen of hondenbed overwegen. Ze zijn er in alle soorten en maten, wat betekent dat u gemakkelijk de juiste kunt vinden die bij uw nieuwe hondenhok past.

Camera’s

Ouders maken al jaren gebruik van nanny cams, dus als u uw hond beschouwt als een van uw kinderen, zij het hariger, kunt u ook een camera gebruiken om de veiligheid van uw hond te waarborgen als hij alleen in huis is. In feite zijn beveiligingscamera’s zo betaalbaar geworden dat u er zelfs twee kunt installeren: een aan de binnenkant om hem in de gaten te houden terwijl hij slaapt, en een andere aan de binnenkant om te zien hoe hij zijn vrije tijd doorbrengt als hij denkt dat niemand toekijkt. Veel camera’s kunnen worden aangesloten op uw smartphone en u kunt uw pup gemakkelijk in de gaten houden als u aan het werk bent of boodschappen aan het doen bent.

Belangrijke punten over hondenhokken voor buiten

Op deze plek heb je de top 5 van beste hondenhokken voor buiten kunnen vinden. Daarmee wordt het kiezen mogelijk net wat gemakkelijker. Dat neemt niet weg dat er ook nog enkele andere belangrijke punten zijn om meer te nemen wanneer je een keuze voor een hok gaat maken. Er zijn bijvoorbeeld punten waar je extra goed op moet letten als je een hok gaat uit zoeken. Allereerst moet het hok verhoogd zijn. Dus ook wanneer je niet voor een model uit deze top 5 gaat is dit belangrijk.

Al onze hokken hebben dit ook te bieden en dit is bewust gedaan. Je zorgt op die manier dat vocht van regen of uit de grond niet het hok in kan trekken. Daarnaast ga je er ook mee tegen dat kou optrekt uit de grond en het niet meer comfortabel is voor de hond. Dit zijn belangrijke zaken. De hond kan dan met lichaamswarmte het hok verwarmen en hoeft niet te strijden met kou van buitenaf.

Een ander belangrijk punt is het kiezen van het juiste formaat. Veel baasjes denken dat een ruimer en groter hok altijd beter is. Dit is echter lang niet altijd de juiste weg om te bewandelen. Een hok voor buiten moet precies passend zijn voor het soort hond dat je hebt. Zo kan de hond het gemakkelijker warm houden op de koude dagen, bijvoorbeeld in de winter. Is het hok te groot, dan is verwarmen met lichaamstemperatuur niet voldoende. Daarvoor is te veel ruimte. Dit kan de hond dan niet voor elkaar krijgen. Dit maakt het voor het dier heel oncomfortabel om er te verblijven.

De keuze tussen plastic of hout voor een hondenhok voor buiten

De hondenhokken voor buiten zijn vaak of van hout, of van plastic. De vraag is natuurlijk wat de beste keuze is. Beide materialen hebben voordelen en nadelen. Plastic is gemakkelijker te reinigen. Hout ziet er echter vaak juist mooier uit. De hokken van hout zijn over het algemeen iets gewilder. Daarom zijn in de top 5 ook meer houten opties te vinden. Het is dus vooral afhankelijk van wat je smaak is en wat je wensen zijn. Wil je sneller klaar zijn, dan is plastic een betere optie. In de andere gevallen is het aan te raden om gewoon voor hout te gaan. Zo ziet het er mooi uit en bied je veel comfort.