Beste Hondenhokken Met Terras Van 2023 kopen en reviews

Bent u op zoek naar een hondenhok met een terras in het jaar 2022?

Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik wilde weten welke van de vele beschikbare producten mij echt overtuigden. Daarom heb ik meer dan 36 uur onderzoek gedaan naar meer dan 20 producten en hun reviews, die ik vervolgens overzichtelijk voor u heb gepresenteerd.

Uiteindelijk ben ik vooral overtuigd geraakt door drie hondenhokken met terras, die ik u in dit artikel wil voorstellen.

Mijn persoonlijke favoriet, het Petsfit hondenhok van massief hout, is ook inbegrepen.

Maar misschien past een van de andere producten veel beter bij u en uw individuele behoeften. Daarom was het voor mij belangrijk om niet slechts één product te presenteren, maar u een selectie van topproducten aan te bieden.

Maar nu wil ik je niet langer in spanning houden.

Veel plezier met lezen en snuffelen.
Hondenhok Met Terras

Mijn Hondenhok favorieten met terras

 • Petsfit Hondenhok van massief hout (Testwinnaar & Prijswinnaar)
 • SAUERLAND Massief Houten Hondenhuis (Ideaal voor kleine & grote honden)
 • Kerbl Hondenhok Met Terras (Gemakkelijk Opzetten & Weerbestendig)

Producttest

Petsfit Hondenhok van massief hout

Petsfit Hondenhok van massief hout
Het hondenhok van Petsfit is verdeeld in twee delen. Een deel is een gesloten huis. Een raam en een ingang bieden de hond een beetje uitzicht. In dit gedeelte kan de hond zich terugtrekken en van zijn rust genieten.

Bekijk de dagprijs

Het tweede deel is een open, overdekt terras. Uw hond kan daar liggen en alles bekijken zonder aan het weer te worden blootgesteld.

Het hondenhok is rondom afgedicht met een beschermende coating. Dit biedt uw viervoeter bescherming tegen regen, sneeuw en wind. De dubbele vloer, samen met de verhoogde poten, zorgt ervoor dat het er nooit te koud of vochtig onder wordt. Een schuin asfaltdak beschermt van boven.

Het hondenhok met terras is gemaakt van massief hout en heeft roestvrijstalen beslag. Alle materialen zijn uiterst duurzaam en stabiel, zodat u en uw huisdier lang van het huis kunnen genieten.

Een andere praktische eigenschap is dat de tweede verdieping kan worden verwijderd. Dit, samen met de bovenste opening van de hut, maakt het schoonmaken veel gemakkelijker.

Dankzij de verhoogde, verstelbare poten kan de hut ook zonder problemen op een oneffen ondergrond worden geplaatst.

De vereiste gaten zijn al voorgeboord, zodat de montage snel en eenvoudig is.

Voordelen

 • Het hondenhok biedt veel bescherming tegen de weersomstandigheden, zowel op het terras als binnen.
 • Het materiaal is duurzaam en uiterst stabiel.
 • Met de verstelbare poten is hij gemakkelijk op te zetten.
 • Door de opening aan de bovenkant en de verwijderbare vloer is de hok snel en gemakkelijk schoon te maken.

Naalden

 • Sommige klanten melden zwakke punten in het materiaal.

SAUERLAND Hondenhok Gemaakt van massief hout

SAUERLAND Hondenhok Gemaakt van massief hout
Het eerste product in mijn test is een Hondenhok van massief hout uit Sauerland. De hut lijkt op een miniatuur huis voor mensen. De hond kan zelf beslissen of hij zijn rust binnen in de hut wil hebben of dat hij alles in de gaten wil houden op de ruime, overdekte veranda.

Bekijk de dagprijs

Zowel het dak van het huis als de dakbedekking van de patio zijn beschermd met dakbedekkingsvilt. Dus het weer kan uw viervoeter niet deren. De hondenvilla is gemaakt van massief grenen hout uit Finland.

Een PVC gordijn bij de ingang zorgt ervoor dat er geen tocht in de hut kan komen. Om het ’s winters niet te koud te krijgen, is de hut volledig geïsoleerd met polystyreen, zowel op de muren als op het dak en de vloer.

Een deur aan de achterkant vergemakkelijkt de toegang en het schoonmaken.

Als goede isolatie bijzonder belangrijk voor u is, bekijk dan hier mijn overzicht van de beste geïsoleerde hondenhokken.

Voordelen

 • Het luxe hondenhok van Sauerland is gemaakt van Fins massief hout.
 • De volledige isolatie houdt uw huisdier lekker warm, zelfs in de winter.
 • De overgang tussen het terras en de hut is afgescheiden met een PVC gordijn, zodat tocht geen kans krijgt.
 • Om het schoonmaken te vergemakkelijken, is in de achterwand een deur ingebouwd.

Naalden

 • Het hondenhok met terras biedt veel luxe, maar is navenant duurder dan de andere producten in de test.

Kerbl Hondenhok Met Terras

Kerbl Hondenhok Met Terras
Het Kerbl hondenhok is gemaakt van geglazuurd dennenhout. Dit is zeer stabiel en duurzaam. Het weerbestendige bitumen dak houdt het weer op betrouwbare wijze buiten en beschermt uw huisdier tegen wind, regen en sneeuw. De kunststof voetjes zorgen ervoor dat de hut niet direct op de grond staat en daardoor te koud wordt.

Bekijk de dagprijs

Als barrière naar buiten is de ingang van het hondenhok voorzien van een lattengordijn om tocht buiten te houden.

De montage is zeer eenvoudig dankzij de bijgeleverde, begrijpelijke instructies.

In tegenstelling tot de andere twee geteste producten, is het terras van het Kerbl hondenhok niet overdekt. Door de verhoogde positie is de hond beschermd tegen vocht en kou van onderen, maar blootgesteld aan het weer.

Voordelen

 • Het Kerbl hondenhok is gemaakt van stevig dennenhout.
 • Zowel het bitumen dak als de beschermende houtvernis en het lamellengordijn beschermen uw hond tegen de weersomstandigheden.
 • Een lamellengordijn houdt wind en regen buiten.
 • De constructie is zeer eenvoudig.

Naalden

 • Het terras is niet overdekt.
 • Sommige klanten melden zwakke punten in het materiaal.

Koopadvies

Houten hondenhok met terras in de tuin

Waarom heb ik een hondenhok met terras nodig?

Een hondenhok met terras is geen must, maar het stelt uw hond wel in staat een onafhankelijker en aangenamer leven te leiden. Vooral als uw trouwe viervoeter veel tijd buiten doorbrengt, is een beschutte plek ideaal.

Veel honden willen zich beschermen tegen de zon, regen, sneeuw of wind, maar doen het soms zonder omdat ze niets willen missen. Zelfs hondenhokken met ramen en ruime ingangen bieden de hond veel minder overzicht.

Een terras voor de hok kan daar verandering in brengen. Vooral als het terras overdekt is, kan de hond schuilen zonder iets te missen. Niettemin heeft hij altijd zijn toevluchtsoord in de hut, waar hij zich kan terugtrekken als hij rust en stilte wil.

Omdat de hond meer ruimte heeft als hij de hut en het terras kan gebruiken, denk ik dat een hondenhok ook een ideaal alternatief is voor sommige XXL hondenhokken.

Vooral voor grote hondenrassen is ruimte en vrijheid in het hondenhok een geweldige feel-good factor. Als uw hond een groter ras is, zoals een Duitse herder of een Labrador, kunt u hier mijn rasspecifieke hondenhokbeoordelingen lezen.

Conclusie

Een hondenhok met een patio is bijzonder praktisch, omdat de hond kan kiezen waar hij het liefst verblijft. In de hok vindt de viervoeter rust en kan hij zich terugtrekken. Op het terras daarentegen heeft de hond zicht op alles, maar is hij toch beschermd tegen het weer.

In mijn test heeft het Petsfit hondenhok van massief hout mij het meest overtuigd. De hok is gemaakt van stevige en duurzame materialen. De dubbele vloer, een beschermende coating en in hoogte verstelbare poten en een asfaltdak beschermen de hond tegen weersinvloeden. Zowel montage als reiniging zijn snel en eenvoudig uit te voeren, zelfs voor niet-professionals. De prijs-prestatieverhouding is zeer redelijk.

Natuurlijk kunt u ook zelf een hondenhok met terras bouwen, maar voor mij persoonlijk zijn de prijs en de prestaties bij Petsfit ideaal.