Beste Hondenhokken Voor Herdershonden kopen en uitgetest

Hondenhokken vinden voor herdershonden is soms niet zo gemakkelijk.

Als u op zoek bent naar een geschikt product, bent u hier aan het juiste adres.

Hier presenteer ik mijn top Hondenhokken voor herdershonden.

Om u een uitgebreid overzicht te geven en daadwerkelijk de beste modellen op de markt te vinden, heb ik meer dan 44 uur onderzoek gedaan. Als gevolg daarvan zijn er drie bijzonder goede hondenhokken ontstaan.

Mijn favoriet is het Kerbl hondenhok, voor mij het beste outdoor hondenhok op de markt.

Aangezien de eisen en behoeften verschillend zijn, kan het natuurlijk zijn dat een ander model beter bij u past. Daarom heb ik ook het beste hondenhok voor binnen en het beste combinatiemodel uitgezocht.

Veel plezier met lezen en met het kopen van een hondenhok.
Hondenhokken Voor Herdershonden

Mijn favoriete hondenhokken

 • Kerbl hondenhok (test winnaar)
 • Hobbydog hondenhok (prijswinnaar & mooi design)
 • Trixie Natura hondenhok (premium houten hondenhok)

Product Test: Hondenhokken Voor Herdershonden

Beste hok voor buiten: Kerbl hondenhok

Kerbl hondenhok
Stabiel, duurzaam, eenvoudig. Dit is de beste manier om het Kerbl hondenhok te beschrijven. De hok is gemaakt van geglazuurd grenenhout en is daardoor weerbestendig en uiterst robuust.

Bekijk de dagprijs

Het bitumen dak beschermt uw viervoeter tegen regen, sneeuw en fel zonlicht.

De in hoogte verstelbare kunststof voetjes zijn bijzonder praktisch. Ze kunnen worden aangepast zodat de hut stevig staat, zelfs op een oneffen ondergrond. De verhoogde positie beschermt uw hond ook tegen vocht.

Het Kerbl hondenhok wordt in losse onderdelen geleverd. In de doos vindt u gedetailleerde montage-instructies, zodat u het hondenhok snel in gebruik kunt nemen.

De hok is verkrijgbaar in twee maten. De kleinere versie (85*73*80cm) is geschikt voor kleine hondenrassen. Grotere viervoeters vinden ruimte in het 100*88*99cm hok.

Voordelen

 • Het hondenhok is gemaakt van geglazuurd dennenhout.
 • Het weerbestendige bitumen dak beschermt uw viervoeter tegen regen en sneeuw.
 • Verstelbare kunststof voetjes garanderen een veilige stand en een droog ligvlak.
 • De hok is verkrijgbaar in twee verschillende maten.

Nadelen

 • Sommige klanten klagen dat de afmetingen inclusief de dakoverstek zijn en dat de werkelijke bruikbare oppervlakte kleiner is.
 • Sommigen bekritiseren dat de hut erg onstabiel is.

Beste keuze voor thuis: Hobbydog Honden hok

Hobbydog Honden hok
Deze herdershondenhok is gemaakt van stof en is daarom knus en zacht. Door de meegevende zijwanden kan de hond zeer comfortabel liggen. Volgens de fabrikant is het materiaal kras-, water- en vuilafstotend. Dus vlekken maken geen kans.

Bekijk de dagprijs

Als het hok vuil wordt, kan de bekleding gemakkelijk worden verwijderd en gewassen.

Met de afmetingen 76*72*74cm, is het hondenhok niet de grootste. Hij is echter groot genoeg voor kleine en middelgrote hondenrassen. De hok is ook geschikt voor grote honden die graag dicht tegen elkaar aankruipen.

Als een hondenhok binnenshuis meer uw smaak is, bekijk dan hier mijn overzicht van de beste hondenhokken binnenshuis.

Voordelen

 • Het Shepherd hondenhok is gemaakt van zachte stof.
 • De hoes kan worden verwijderd en gewassen.
 • Het materiaal is water-, vuil- en krasbestendig.

Nadelen

 • Stof wordt snel vernietigd door tanden en klauwen.
 • De afmetingen zijn eerder ongeschikt voor grote honden.

Perfecte allrounder voor binnen en buiten: Trixie Natura hondenhok Classic

Trixie Natura hondenhok Classic
Het Trixie Shepherd Hondenhuis is gemaakt van geglazuurd grenen hout.

Bekijk de dagprijs

Dit hout wordt beschouwd als bijzonder robuust en weerbestendig. Het platte dak, bedekt met geschuurd dakvilt, biedt ook een goede bescherming tegen de weersomstandigheden. Het dak kan gemakkelijk worden geopend om schoon te maken.

De in hoogte verstelbare poten van het hondenhok zorgen voor een veilige stand en een droge vloer. Dit betekent dat niets zal kantelen, zelfs niet op een oneffen ondergrond. De hogere positie van de hok helpt ook om de kou van de vloer te minimaliseren, zodat uw hond een comfortabeler oppervlak heeft om op te liggen.

Als u uw hond nog meer wilt helpen in het koude jaargetijde, kunt u ook een isolerende inleg en een kunststof deur aanschaffen, die het interieur nog gezelliger maken.

Als goede isolatie vooral belangrijk voor u is omdat u de hok buiten wilt gebruiken, bekijk dan zeker mijn bespreking van de beste geïsoleerde Hondenhokken.

Voordelen

 • Het hondenhok is gemaakt van geglazuurd dennenhout.
 • Het dak is weerbestendig gemaakt met geschuurd dakbedekkingsvilt.
 • De voeten kunnen individueel worden ingesteld.
 • Er zijn optionele isolerende inzetstukken (hondenhok geïsoleerde herdershond) en een kunststof deur voor de koude wintermaanden.

Nadelen

 • Sommige klanten melden dat de hok vrij onstabiel is.

Koopadvies

herdershond buiten

Wat moet je zoeken in een hondenhok voor Duitse Herders?

Als u voor de eerste keer een hondenhok voor uw hond wilt kopen, vraagt u zich waarschijnlijk af op welke kenmerken u moet letten. Hier zijn mijn belangrijkste criteria. 1.

1. waar moet de hok worden gebruikt?

Dit is de eerste vraag die u zich moet stellen, want zij bepaalt welk materiaal voor u geschikt is.

Voor gebruik buitenshuis moet de hut stabiel en weerbestendig zijn. Daarom zijn modellen van stof uit den boze. Zelfs plastic is niet lang bestand tegen het weer. Daarom is hout de beste optie voor gebruik buitenshuis.

Binnenshuis daarentegen zijn alle materialen toegestaan. Stof, kunststof of hout – afhankelijk van wat u visueel het meest aanspreekt en het best bij uw inrichting past.

2 De juiste maat

Een hondenhok moet voldoende ruimte bieden, zodat de hond zich er prettig in voelt. De regel hier is: beter te groot dan te klein. Als de hok te klein is, zal de hond hem niet gebruiken en liever een andere slaapplaats zoeken. Dit zou het doel van het creëren van een toevluchtsoord voor uw hond teniet doen.

Aan de andere kant zijn te grote hondenhokken geen probleem. Want laten we eerlijk zijn – er is niet zoiets als te veel ruimte. Of zou je klagen als je woonkamer twee keer zo groot was?

Maar hoe weet je of een hok de juiste maat heeft?

Als vuistregel geldt dat de hond zonder problemen moet kunnen staan, zitten en languit in de hok moet kunnen liggen. Omdraaien moet ook geen probleem zijn. Als u niet zeker bent, is het beter een maat groter te nemen.

Voor Duitse herders wordt maat XXL meestal aanbevolen bij het kiezen van de maat van het hondenhok.

3. stabiliteit

De hok moet stabiel zijn, zodat uw hond zich er prettig in voelt. Als het hondenhok bij elke beweging kantelt, zal uw hond liever een veiliger slaapplaats zoeken. In hoogte verstelbare poten zijn bijzonder praktisch, omdat ze zo kunnen worden ingesteld dat niets wiebelt, zelfs niet op een oneffen ondergrond.

Conclusie over de herdershondenhoktest

Aangezien mijn hondenhok voornamelijk buiten wordt gebruikt, heeft het Kerbl Shepherd Hondenhuis mij het meest overtuigd. De stabiele, weerbestendige constructie en de flexibel verstelbare kunststof voeten zijn zeer praktisch.

Voor wie op zoek is naar een binnenhuis hondenhok, kan ik de Hobbydog hondengrot aanbevelen.

En wie flexibel wil zijn in het bepalen van de plaats waar het hondenhok wordt neergezet, zal blij zijn met het Trixie natura Classic hondenhok met plat dak.