Beste geïsoleerde hondenhokken kopen en reviews

Uw hond is veel buiten en heeft een hondenhok als toevluchtsoord?

Maar het is te koud in de winter en u wilt het uw viervoeter comfortabeler maken?

Dan is dit het juiste artikel voor u, want hier laat ik u mijn drie favorieten zien in de categorie geïsoleerde hondenhokken.

In meer dan 25 uur onderzoek heb ik de producten op de markt geanalyseerd en veel reviews opgenomen.

Hier presenteer ik niet alleen mijn persoonlijke testwinnaar, het Kerbel Hondenhok 4-seizoenen, maar ook twee andere modellen.

Dit was voor mij heel belangrijk, want iedereen heeft tenslotte individuele behoeften en daarom is een hondenhok dat perfect bij mij past, niet automatisch de beste keuze voor u.

Maar met mijn selectie van geïsoleerde hondenhokken, denk ik dat iedereen zal vinden wat hij zoekt.

Veel plezier bij het verkennen.
geïsoleerd hondenhok

De favorieten van mijn hondenhok

 • Kerbl hondenhok 4-Seizoenen (testwinnaar voor zomer & winter)
 • Sauerland Houten Hondenhuis (Premium Hondenhuis)
 • Outetntin Houten Hondenhuis (Beste Waar voor je geld)

Product Test: Geïsoleerd hondenhok

Kerbl Hondenhok 4-Seizoenen

Kerbl Hondenhok 4-Seizoenen
Dit geïsoleerde hondenhok is bekleed met polystyreen. Deze bevindt zich tussen de twee muren en zorgt voor een aangenaam warmte-isolerend interieur. Hierdoor is het geïsoleerde hondenhok van Kerbl zowel in de zomer als in de winter een goede plek voor uw huisdier om te verblijven.

Bekijk de dagprijs

Een kunststof gordijn van transparante lamellen biedt extra bescherming tegen regen, sneeuw en wind. Uw viervoeter zal altijd droog en warm blijven in de kennel.

De in hoogte verstelbare kunststof voetjes zorgen voor een stevige ondergrond en voorkomen kou en vocht op de vloer.

De hut is makkelijk in elkaar te zetten.

Voordelen

 • Het geïsoleerde hondenhok bestaat uit twee wanden die een polystyreen laag omsluiten.
 • Een lamellengordijn biedt extra bescherming tegen het weer.
 • Dankzij de verstelbare kunststof voetjes hebben grondvocht en kou geen schijn van kans.
 • De constructie is eenvoudig.

Nadelen

 • Sommige klanten melden dat het materiaal na een korte gebruiksperiode zwakke plekken vertoont.

Sauerland Geïsoleerd Hondenhuis Gemaakt Van Massief Hout

Sauerland Geïsoleerd Hondenhuis Gemaakt Van Massief Hout
De firma Sauerland produceert een echte luxe hondenvilla. Deze is gemaakt van massief grenenhout uit Finland en heeft een zadeldak.

Bekijk de dagprijs

Bovendien is er een overdekt terras, zodat de hond zelf kan beslissen of hij binnen in de afgesloten hut wil liggen of buiten onder de luifel.

De deur van de hut is voorzien van een lattengordijn.

De hut is aan drie kanten volledig geïsoleerd. De wanden, vloer en dak zijn bedekt met een laag polystyreen om uw viervoeter lekker warm te houden.

De deur op de achterwand maakt schoonmaken makkelijk.

Voordelen

 • De hut heeft een interieur en een overdekt terras.
 • Drie zijden zijn volledig geïsoleerd met polystyreen.
 • Een lamellengordijn voorkomt tocht.
 • De deur aan de achterkant maakt de hut makkelijk schoon te maken.

Nadelen

 • Het geïsoleerde hondenhok van Sauerland is veruit het duurste product in deze test.

Outetntin Houten Hondenhuis

Outetntin Houten Hondenhuis
Het geïsoleerde houten hondenhok biedt uw hond bescherming, zelfs op regenachtige, winderige dagen. Dit wordt gegarandeerd door de 1,5 cm dikke wanden van robuust dennenhout en de isolatielaag van 2 cm dik polystyreen. De hut is bekleed met HDF.

Bekijk de dagprijs

De fabrikant levert ook gratis een lattengordijn om tocht in de hut te voorkomen.

Je hebt alleen een schroevendraaier nodig om de hut in elkaar te zetten. De montage spreekt voor zich en duurt maximaal 15 minuten. Na de montage kunt u de hut schilderen met de bijgeleverde kleuren.

Voordelen

 • De hut is gemaakt van stevig dennenhout.
 • De polystyreenlaag en de HDF-bekleding zorgen voor een goede isolatie.
 • Een lamellengordijn beschermt tegen tocht.
 • De constructie is snel.

Nadelen

 • Sommige klanten hebben kritiek op de kwaliteit van de materialen.

Koopadvies voor geïsoleerde hondenhokken

hondenhok met isolatie

Waarom heb ik een geïsoleerd hondenhok nodig?

Honden brengen graag tijd door met hun baasjes. Ze houden van spelen, knuffelen en gewoon samen zijn. Maar honden hebben ook natuurlijke instincten.

Deze omvatten, bijvoorbeeld, een intense drang om te bewegen. Om dit uit te kunnen leven, is het belangrijk dat de honden veel tijd buiten doorbrengen. Korte wandelingen om te poepen zijn niet genoeg.

Toch voelen eigenaars zich vaak ongemakkelijk als ze tijdens het koude seizoen zoveel tijd buiten doorbrengen. Daarom kan het zinvol zijn de hond gedurende een bepaalde tijd alleen in de omheinde tuin te laten rennen. Andere viervoeters leven volledig buiten, bijvoorbeeld omdat ze het terrein bewaken of gewoon omdat ze vanwege hun ras graag buiten zijn.

In principe is het geen enkel probleem voor honden om tijdelijk of zelfs helemaal buiten te leven. Om ervoor te zorgen dat de dieren in de koude wintermaanden niet bevriezen en een warme, droge plaats hebben om zich terug te trekken, is het echter belangrijk een knusse slaap- en verblijfplaats te creëren.

Een hondenhok is in dit geval bijzonder geschikt. Intussen zijn er ook hondenhokken op de markt die geïsoleerd zijn en uw trouwe viervoeter dus een comfortabel onderkomen bieden.

Wat veel mensen niet weten is dat geïsoleerde hondenhokken ook voordelen hebben in de zomer. Ze beschermen uw hond tegen de hitte en kunnen een hitteberoerte voorkomen.

Op welke criteria moet u letten bij de aankoop?

Als u een geïsoleerd hondenhok koopt, moet u op een paar criteria letten. Dit zijn de belangrijkste:

1. de juiste maat

Een hondenhok moet uw viervoeter voldoende ruimte bieden om comfortabel te staan, te zitten en te liggen. Zelfs als hij languit ligt, moet er genoeg ruimte zijn voor uw hond, zodat hij niet overal tegenaan botst.

Een te klein hondenhok is fataal, want ofwel gebruikt de hond het hondenhok helemaal niet, ofwel wringt hij zich erin op zoek naar beschutting en raakt hij gespannen door een ongemakkelijke positie.

Kies daarom liever een iets groter hondenhok dat uw huisdier voldoende ruimte biedt. Sommige honden voelen zich een beetje verloren in een XXL hondenhok dat te groot is, maar dit kan gemakkelijk worden verholpen met dekens of kussens.

2. het juiste materiaal

Als u een hondenhok buitenshuis wilt gebruiken, kunt u kiezen tussen kunststof hondenhokken of modellen van hout. De stof is niet geschikt voor gebruik buitenshuis, aangezien het materiaal niet weerbestendig is.

Hout of kunststof – welk materiaal is beter? Natuurlijk heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. Kunststof is gemakkelijker schoon te maken, gemakkelijker te vervoeren en weerbestendig. Na verloop van tijd verliest plastic echter zijn positieve eigenschappen, wordt het broos en gaat het lekken vertonen en biedt het uw hond uiteindelijk niet meer voldoende bescherming.

Hout daarentegen is robuuster, duurzamer en gemakkelijker te repareren. Hout is ook visueel aantrekkelijker en kan op maat worden gemaakt. Maar op een gegeven moment zal hout zijn houdbaarheidsdatum bereiken. Bovendien moet hout regelmatig opnieuw worden geverfd om regen en sneeuw af te weren. Hout is ook niet zo gemakkelijk schoon te maken als kunststof.

Welk materiaal het beste bij u past is een kwestie van smaak. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan hout omdat het duurzamer is en ik het ook zelf kan bijwerken en repareren.

3. de juiste isolatie

Een hondenhok isolatie moet de kou en vocht van buiten buiten houden. In de meeste gevallen worden dubbele wanden gebruikt, waartussen een isolerend materiaal wordt aangebracht. Isolatiemateriaal kan ook in het dak (ook plat dak) en in de vloer worden aangebracht. Isolatiematerialen zijn bij voorbeeld polystyreen of isolatiewol.

Het is ook mogelijk om de binnenmuren te bekleden. Voor deze variant worden schuimplastic of nylon hoezen gebruikt. Er moet echter voor worden gewaakt dat de hond de isolatie niet bekrast of met zijn klauwen van de muren scheurt.

4. andere must-haves

Een ander punt dat nooit mag ontbreken in een geïsoleerd hondenhok is een ingang die beschermd is tegen de wind. Speciale lattengordijnen zijn hier een goed idee. De hond kan er doorheen lopen, maar is toch beschermd tegen de wind in de kennel.

In hoogte verstelbare voetjes voorkomen vocht en kou van de vloer en zorgen ervoor dat uw huisdier het niet koud krijgt als hij gaat liggen.

Het houden van een hond in het koude seizoen – Waar moet je op letten?

hond in de winter
Dieren zijn eigenlijk van nature zeer robuust, maar het fokken door de mens heeft veel invloed gehad, zodat sommige hondenrassen beter tegen de winter kunnen dan andere.

Honden met een zeer dunne vacht krijgen het snel koud in de winter. Dit effect wordt nog versterkt door de honden uit het warme huis te halen om ze in de kou uit te laten. De grote temperatuurverschillen kunnen hard zijn voor de dieren.

Dus als uw hond een zeer dunne vacht heeft en het snel koud krijgt, raad ik u aan hem een hondenjas aan te trekken voor wandelingen. We doen onszelf tenslotte iets aan voor we uitgaan.

Hondenrassen die nog relatief natuurlijk zijn, kunnen meestal goed tegen winterse omstandigheden. Als ze tijdens de overgangsperiode regelmatig buiten zijn, ontwikkelen ze een dikke wintervacht die hen tegen de kou beschermt. Deze honden kunnen meestal ook buiten slapen – in een geïsoleerd hondenhok – zonder te bevriezen.

Een praktisch hulpmiddel voor honden die ’s winters veel buiten zijn, is een warmtelamp. Dit warmt de hond op. Het is belangrijk dat de hond zelf kan beslissen wanneer hij onder de lamp wil liggen en wanneer niet.

Tenslotte moet worden gezegd dat de mens een andere perceptie van koude heeft dan het dier. Zelfs als wij het koud hebben, zal een gezonde, normale hond het niet koud hebben. Hij brengt immers zijn natuurlijke wintervacht mee. Let daarom op de signalen die uw hond u geeft en ga er niet meteen van uit dat uw hond het koud heeft.

Conclusie: Geïsoleerd hondenhok test

Het Kerbl hondenhok 4-Seasons overtuigde in de test vooral door zijn dubbelwandige constructie met een polystyreen voering.

Dit geïsoleerde hondenhok is bijzonder warmte-isolerend en biedt de hond een aangename plek om zich terug te trekken.

Het lamellengordijn biedt extra bescherming tegen wind en neerslag. Een praktisch kenmerk is dat de hond nog steeds zelf kan beslissen of hij de kennel wil verlaten of niet.

Het positieve totaalbeeld wordt gecompleteerd door in hoogte verstelbare kunststof voetjes die voor een stevige stand zorgen – ook op oneffen terrein – en kou en vocht van onderen tegenhouden.