Smolke hondenvoer kopen, aanbiedingen en review

Je wilt jouw hond verantwoorde voeding geven, maar die grote zakken brokken of blikjes nat voer kunnen behoorlijk duur zijn. Smolke hondenvoer is dé oplossing voor prijsbewuste hondeneigenaren die niet willen bezuinigen op kwaliteit. Smolke maakt voer op basis van natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen voor honden in alle soorten en maten. Maak jouw hond blij met heerlijk voer en wees trots als eigenaar van een vitaal en gezond huisdier met Smolke hondenvoer.

Gerelateerd: beste hondenbrokken en merken

Beste Smolke hondenvoeren

1. Smolke Hondenvoer Adult Medium 12 KG

Smolke Adult Medium - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

Veel klanten zijn lovend over dit product. Het betreft een allround voer voor vitale, volwassen honden die zullen genieten van deze heerlijke brokken in de voerbak. Door te kauwen wordt tandplak op het gebit voorkomen waardoor je minder kans hebt op problemen met de tanden en het tandvlees. Dat de samenstelling en kwaliteit van de ingrediënten dik in orde is, zul je zien aan die glanzende vacht en soepele huid. Smolke Hondenvoer Adult Medium is dé keuze voor volwassen honden.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 2 zakken
 • Inhoud: 12 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

Beste keuze

2. Smolke Hondenvoer Adult Maxi bonus bag 12 + 3 KG

Smolke adult maxi bonus bag hondenvoer 12+3 kg

Bekijk de dagprijs

In hondenvoer voor volwassen honden worden vaak granen toegevoegd, deze vezels zijn niet aanwezig als bouwstoffen maar om de spijsvertering beter te laten verlopen. Bij een senior hond kan dit juist averechts werken. Daarom is er Smolke Hondenvoer Adult in een Maxi verpakking voor oudere honden. Zo blijven ze gezond en vitaal tot op hoge leeftijd. In plaatsen van granen wordt gebruikt gemaakt van groene erwten en aardappels waarmee het ook geschikt kan zijn voor volwassen honden met darmklachten.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 1 zak
 • Inhoud: 15 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

Onze keuze

3. Smolke Hondenvoer Adult Maxi 12 KG

Smolke Adult Maxi - Kip - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

De hondenvoeding is speciaal ontwikkeld voor oudere honden met een gewicht van 30 kilo of hoger. Als grotere honden ouder worden kunnen ze problemen krijgen met hun gewrichten. Smolke Hondenvoer Adult in Maxi verpakking bevat glucosamine voor honden, een stof die gewrichten soepel en sterk houdt. Daarnaast zijn er mineralen toegevoegd om het gebit schoon en sterk te houden. Veruit de meeste klanten zijn zeer positief over dit hondenvoer.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 1 zak
 • Inhoud: 12 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

4. Smolke Puppy Maxi – Kip – Puppyvoer – 12 KG

Smolke Puppy Maxi - Kip - Puppyvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

Gun jouw puppy een goede start met gebalanceerd voer dat zorgt voor een goede ontwikkeling van spieren, botten en het hele lichaam. Daarnaast heeft een puppy enorm veel energie wat betekent dat de voeding snel moet verbranden om opgenomen te worden in het lichaam. Smolke Puppy Maxi heeft alles wat jouw hondje nodig heeft om in een jaar tijd uit te groeien tot een grote, sterke hond. En dat met brokjes in een formaat dat het hondje perfect kan kauwen.

Kenmerken

 • Leeftijd: 1-12 maanden (puppy)
 • Verpakking: 1 zak
 • Inhoud: 12 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

5. Smolke Hondenvoer Weight Control 12 KG

Smolke weight control hondenvoer 12 kg

Bekijk de dagprijs

Er zijn diverse redenen waarom honden dikker worden dan de bedoeling is. Naast minder inspanning of mobiliteit kunnen ook sterilisatie of castratie een rol spelen. Er zijn allerlei aandoeningen die kunnen voortvloeien uit overgewicht, met Smolke Hondenvoer Weight Control houd je het gewicht van jouw hond onder controle. Er zit 20 procent minder vet in maar de brokken bieden wel een langdurig verzadigd gevoel.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 1 zak
 • Inhoud: 12 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

Waar je op moet letten als je Smolke hondenvoer koopt

Op zich is het natuurlijk fijn om keuze te hebben. Net zoals het baasje behoefte heeft aan variatie geldt dit ook voor het dier. Maar met een breed assortiment zoals Smolke deze levert kan het toch lastig zijn om een keuze te maken. Omdat alle soorten Smolke hondenvoer volledig en gebalanceerd zijn bevatten ze alle vitamines, mineralen, vezels en andere belangrijke bouwstoffen om jouw huisdier gezond en vitaal te houden. Dit betekent dat het niet nodig is om aanvullende voeding of supplementen te geven. Uiteraard is het wel mogelijk om af te wisselen met andere soorten voeding, let in dat geval wel op de samenstelling en de balans van voedingsstoffen.

Bij Smolke hondenvoer wordt het maken van de juiste keuze makkelijker gemaakt omdat er drie kenmerken bij vermeld staan die van betrekking zijn op de hond. Die kenmerken geven aan welke specifieke punten van aandacht zijn meegenomen om een complete voeding samen te stellen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in levensfasen ofwel de leeftijd van de hond, hoe groot de hond is en mogelijke aandoeningen of afwijkingen. Bekijk daarom altijd goed de beschrijving en kenmerken van de voeding en neem in geval van twijfel contact op met de leverancier. Wanneer het een dier betreft met een medische aandoening kan het raadzaam zijn om eerst contact op te nemen met de dierenarts. Hoewel de meeste honden in te delen zijn in een klein aantal standaard groepen zal ieder dier uniek zijn met afwijkende behoeften in iedere levensfase. Door te kiezen voor gebalanceerde voeding afgestemd op de huidige situatie zal jouw hond langer gezond en vitaal blijven.

Typen Smolke hondenvoer

Een belangrijk kenmerk om rekening mee te houden bij het bestellen van Smolke hondenvoer is de leeftijd van de hond. Naast de samenstelling en bouwstoffen voor bijvoorbeeld volwassen en oudere honden, kan ook het formaat van de kaken en het gebit een rol spelen. Zo kan een zeer kleine hond zoals een puppy niet overweg met de grote brokken die je een volwassen hond zou geven. Daarom maakt Smolke onderscheid in drie formaten voer:

 • Mini brokken die geschikt zijn voor puppy’s en kleine honden tot 12 kilo.
 • Medium brokken die geschikt zijn voor volwassen en grotere honden met een gewicht tussen 12 en 35 kilo.
 • Maxi brokken die geschikt zijn voor grote, volwassen honden met een gewicht van 35 kilo en zwaarder.

Met name op de grensgevallen is het van belang om zelf te observeren met welk voer jouw hond het beste overweg kan. Zo heeft niet ieder hondenras een identiek gebit en vermogen om te kauwen.

De leeftijd ofwel levensfase van je huisdier is ook een belangrijke factor bij de keuze voor het type Smolke hondenvoer. Daarbij wordt in principe onderscheid gemaakt tussen puppy, volwassen honden en senior honden. Naast het feit dat een puppy geen grote hondenbrokken weg kan krijgen is met name de samenstelling anders. Een puppy heeft veel snelle energie nodig om te kunnen groeien. Een volwassen, vitale hond verbrandt minder dan een puppy per kilo lichaamsgewicht waarmee een langzamere opname in het lichaam gewenst is. Een senior hond verbrandt minder en heeft daarom andere stoffen nodig om tot op hoge leeftijd gezond te blijven zonder overgewicht. Daarom wordt er bij Smolke hondenvoer onderscheid gemaakt tussen drie categorieën. Ook hierbij is er sprake van een transitiefase.

Tenzij er sprake is van een voedselallergie of overgevoeligheid voor een type voer kun je het beste een nieuw type Smolke hondenvoer mengen met het bekende voer om de overstap soepel te laten verlopen. Niet alleen heeft het spijsverteringsstelsel tijd nodig om te wennen aan het nieuwe voer met andere samenstelling, als de uiterlijke kenmerken van het voer sterk afwijken kan de hond hierdoor in verwarring raken.

Smolke maaltijden

Veel eigenaren zien hun huisdier als volwaardig deel van het gezin, bij Smolke lijken ze ook deze blik op honden te bezitten. Zo ontwikkelen ze maaltijden die vol zitten met gezonde bouwstoffen op basis van hoogwaardige ingrediënten. Er is nagedacht over de vorm, het formaat, de geur en uiteraard ook de smaak. Daarnaast maken ze brokken, nat voer en stoom maaltijden. Omdat je het beste wilt voor jouw hond worden er in Smolke hondenvoer geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Heeft jouw hond een allergie, overgevoeligheid of aandoening? Dan zal ook hier een passend voer voor leverbaar zijn.

Soorten Smolke hondenvoer

Dit zijn de voornaamste soorten voer om uit te kiezen. Lees altijd eerst de beschrijving van de producten alvorens een keuze te maken:

Graanvrij

Honden zijn van huis uit carnivoren wat betekent dat ze leven op een dieet van voornamelijk vlees. Toch is het ook voor honden van belang om vezels binnen te krijgen, wat vaak in de vorm van granen gebeurt. Niet alle honden kunnen granen even goed verdragen, voor die dieren kun je graanvrij Smolke hondenvoer kopen. Vezels kunnen bijdragen aan een betere spijsvertering en goede ontlasting, wanneer dit juist een averechts effect heeft kun je kiezen voor graanvrije voeding.

Gewichtscontrole

Net zoals het baasje wellicht moet opletten met calorierijke voeding om niet te dik te worden, is dit ook zeker van toepassing op honden. Met name honden die minder actief zijn, of op latere leeftijd worden, lopen de kans om snel te dik te worden. Wanneer jouw hond overgewicht heeft of dreigt te dik te worden is er het Smolke Weight Control hondenvoer. De samenstelling is zo afgestemd dat het de hond wèl een voldaan gevoel geeft zonder een overvloed aan calorieën. Daarnaast verbranden de voedingsstoffen langzamer dan bij andere soorten voeding waardoor het dier langer een verzadigd gevoel zal hebben.

Hypo-allergeen

Eiwitten ofwel proteïnen zijn belangrijk voor dieren, dus ook voor honden. Het is wel mogelijk dat jouw hond overgevoelig is voor bepaalde eiwitten wat zelfs kan leiden tot allergische reacties. Hypo-allergene voeding wordt gemaakt met 1 bron van eiwitten wat dergelijke reacties voorkomt. Wat betreft Smolke hondenvoer kun je kiezen uit hypo-allergene voeding in de smaken eend, lam of vis.

Spijsverteringsstelsel

Sommige honden hebben last van een gevoelig spijsverteringsstelsel. Wellicht hebben ze vaak diarree of braken ze veel. Wanneer dit het geval is doe je er goed aan contact op te nemen met de dierenarts en over te schakelen op een type voeding dat licht verteerbaar is. Zo kun je maag- en darmklachten tegengaan, misselijkheid verminderen of zelfs geheel wegnemen en zorgen voor een goede ontlasting.

Daarom kies je voor Smolke hondenvoer

Er zijn vele soorten voer voor honden te koop. Wat maakt Smolke hondenvoer bijzonder ten opzichte van de rest? Dit zijn wat ons betreft de voornaamste voordelen van Smolke hondenvoer:

 • Ze maken gebruik van natuurlijke ingrediënten en het bedrijf is heel duidelijk wat betreft de samenstelling van het voer.
 • Alle belangrijke bouwstoffen zijn aanwezig inclusief natuurlijke toevoegingen zoals vitaminen, mineralen en visolie.
 • Er worden geen onnodige stoffen toegevoegd zoals suiker.
 • Er zijn producten voor iedere levensfase van de hond inclusief speciale voeding voor honden met aandoeningen of ziekte.
 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit is uitstekend, je betaalt een redelijke prijs voor hoogwaardig hondenvoer.
 • De smaak en het aroma wordt door de meeste honden als zeer smakelijk ervaren waardoor ieder bakje tot op de bodem leeg zal raken.

Het beste voer voor jouw hond

Jouw hond verdient het beste dus jouw hond verdient Smolke hondenvoer. Maak een goede start met puppy voeding, houd je hond energiek en vitaal met voer voor volwassen honden en beheers gewicht wanneer het dier wat ouder wordt. Zo houd je de hond gezond en gelukkig. Het is gebleken dat Smolke hondenvoer zeer goed geaccepteerd wordt, de samenstelling zorgt ervoor dat het voer licht verteerbaar is en dat alles voor een scherpe prijs. Zo kun je betaalbaar jouw hond(en) verantwoorde voeding geven.