Kan Glucosamine voor Honden helpen bij Artritis en Gewrichtspijn?

Veel honden lijden aan artritis als ze ouder worden. Deze pijnlijke aandoening, die voorkomt bij honden en mensen, ontstaat wanneer het kraakbeen, het stootkussen tussen de botten, dunner wordt en afslijt. Als gevolg daarvan beginnen de uiteinden van de botten tegen elkaar aan te schuren, en kunt u merken dat uw hond mank begint te lopen. Trauma, ziekte of normale slijtage door jarenlang gebruik kunnen artritis veroorzaken.
glucosamine hond

Beste Glucosamine voor honden kopen overzicht

Puur Glucosamine Voor De Hond – 300 GR

Puur Glucosamine Voor De Hond - 300 GR

Bekijk de dagprijs

Puur Glucosamine Voor De Hond En Kat 300 gr
Basis supplement met de ideale verhouding van ingrediënten om hond en kat soepel te houden. Goed voor gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten. Geschikt voor de kat en hond.

Glucosamine- en Chondroïtinesulfaat zijn in dit product aanwezig als goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, deze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, wat de beweging versoepelt.

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiële voedingsstof voor de gewrichten. Het zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroïtinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen.

Vitamine C in ontzuurde vorm is milder voor de maagwand en wordt beter opgenomen. Vitamine C heeft een anti-oxidatieve werking en is van groot belang bij de aanmaak van collageen. Hét belangrijkste bestanddeel van bindweefsel in pezen, banden en gewrichtskapsels.

Magnesium (als -citraat) is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt spierontspannend.

Vitamine B6 is een belangrijke co-factor voor Magnesium. En heeft een positieve invloed op de energiehuishouding van de spieren en de conditie van slijmvliezen.

GlucoDog™ – Glucosamine tabletten voor honden

GlucoDog™ - Glucosamine tabletten voor honden

Bekijk de dagprijs

GlucoDog zijn 100% zuivere Glucosamine Sulfaat 2KCL tabletten voor de hond. De Glucosamine Sulfaat 2KCL is van de hoogst haalbare kwaliteit welke ook voor mensen wordt gebruikt. Glucosamine is een lichaamseigen stof die in verhoogde concentraties wordt teruggevonden in gewrichten, kraakbeen (kraakbeenmatrix), gewrichtsvloeistof en pezen.

Pharmox Hond Glucosamine 500 ml

Pharmox Hond Glucosamine 500 ml

Bekijk de dagprijs

 • Uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM
 • Tegen stijve en gevoelige gewrichten
 • Voor honden en katten met artrose
 • Geschikt voor ieder type hond of kat

Pharmox Hond & Kat Glucosamine is een van de meest gebruikte supplement voor honden en katten. Dit product is een uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM die speciaal samengesteld is voor honden en katten.

De siroop is makkelijk te doseren en geschikt voor dagelijks gebruik. De siroop laat geen resten achter in de voerbak of in de bek van hond of kat.

Puur Natuur Glucosamine Extra (Compleet) Voor Hond

Puur Natuur Glucosamine Extra (Compleet) Voor Hond

Bekijk de dagprijs

Puur Natuur Glucosamine Extra (Compleet) Voor Hond En Kat 500 gr
Voor een soepele en vrije beweging. Geeft extra verlichting en ontspanning vanwege toegevoegde kruiden. Geschikt voor hond en kat.

Animigo Glucosamine en Chondroïtine voor Honden

Animigo Glucosamine en Chondroïtine voor Honden

Bekijk de dagprijs

U denkt misschien dat uw huisdier moeite heeft om rond te rennen of spelen vanwege hun hoge leeftijd en hoewel dit het geval kan zijn, kan dit ook te wijten zijn aan pijnlijke of stijve gewrichten. Ouder wordende huisdieren kunnen last hebben van zwakkere gewrichten, maar het kan ook bij jongere dieren gebeuren. Daarom is het noodzakelijk dat de gewrichten van uw viervoeter goed worden verzorgd, in welke levensfase ze zich ook bevinden.

Animigo’s premium supplement is gemaakt van belangrijke natuurlijke verbindingen Glucosamine en Chondroïtine die zijn geselecteerd om uw huisdier met hun gewrichten te helpen. Ideaal voor baasjes van honden of katten die worstelen met hun beweging of gewoon op zoek zijn om hun mobiliteit zo lang mogelijk op een hoogtepunt te houden.

 • Natuurlijk hoogwaardig supplement
 • Ondersteunt gezonde gewrichten en botten
 • Kan worden gemengd met voer
 • Voor alle soorten honden en katten

PharmaDog Glucosamine

PharmaDog Glucosamine

Bekijk de dagprijs

PharmaDog Glucosamine bestaat uit zuiver Glucosaminesulfaat 2KCL. Het product biedt 800 mg Glucosaminesulfaat 2KCL per tablet; een krachtige en verantwoorde dosering.

Zuiverheid:
PharmaDog Glucosamine is 100% vrij van toegevoegde suikers. Suikers staan niet altijd als suiker vermeld, veelvoorkomende suikers en zoetstoffen in supplementen zijn; appelaroma, dextrose, sucrose en druivensuiker. PharmaHorse gebruikt geen enkele suiker of zoetstof en onderscheidt zich hiermee van andere aanbieders. Uiteraard bevatten de producten ook geen andere vul- of smaakstoffen.

Glucosamine kauwtabletten voor hond

Glucosamine kauwtabletten voor hond

Bekijk de dagprijs

glucosamine voor Hond en Kat

Phytotreat glucosamine

Phytotreat glucosamine

Bekijk de dagprijs

Phytotreat Glucosamine-Extra 90 tabletten ? Value PackPhytoTreat Glucosamine-Extra is een aanvullend diervoeder voor de soepele gewrichten van de hond met hoge dosering Glucosamine en MSM. Uniek door de extra toevoeging van gehydrolyseerd collageen en ondersteunende plantenextracten.
Glucosamine is een essentiële bouwsteen voor de opbouw en het onderhoud van gewrichts-kraakbeen. MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke bron van organische zwavel. Zwavel helpt de aanmaak van collageen, een belangrijk bestanddeel van kraakbeen en bindweefsel. Alleen in hoge doseringen is aangetoond dat deze stoffen helpen de gewrichtsfunctie te behouden.
PhytoTreat Glucosamine-Extra bevat daarnaast ook een natuurlijk gehydrolyseerd collageen en extracten uit Duivelsklauw, Zwarte bes, Paardenstaart, Boswelia en Brandnetel voor extra behoud van en verzorging van spieren en soepele gewrichten.

Beaphar Glucosamine Poeder

Beaphar Glucosamine Poeder

Bekijk de dagprijs

Glucosamine PoederOm de elasticiteit en de natuurlijke functies van het bewegingsapparaat te handhaven stelt het lichaam hoge eisen aan de samenstelling van de voeding. Met name bij honden en katten die moeite hebben met opstaan, moeilijk lopen, veel liggen of bij jonge dieren in de groei is het zinvol de voeding aan te vullen met Beaphar Glucosamine Poeder. Glucosamine Poeder bevat hoogwaardige ingrediënten zoals glucosamine (12%) en chondroïtine (6,2%), mangaan en magnesium, die helpen bij het opbouwen en onderhouden van de gewrichten en daarmee bij de mobiliteit van het dier. Het bevat ook verschillende mineralen en vitaminen (C en E), die de vitaliteit van het dier zullen helpen.Zeer geschikt bij dosering door vers vlees en blikvoedinghoge concentratie glucosamine en chondroïtinegeschikt voor honden en katten

Beaphar Glucosamine Tabletten – Voedingssupplement – Gewrichten – Spieren

Beaphar Glucosamine Tabletten - Voedingssupplement - Gewrichten - Spieren

Bekijk de dagprijs

Glucosamine Tabletten 60 stuks/bBeaphar Glucosamine tabletten ondersteunen het behoud van soepele gewrichten van hond of kat. De tabletten bevatten een hoge hoeveelheid glucosamine, chondroïtine en Vitamine E, belangrijk voor de opbouw van kraakbeen en voor de smering van de gewrichten. Deze tabletten zijn bijzonder geschikt om de gewrichten soepel te houden tijdens de groei en bij ouder wordende dieren

Beaphar glucosamine sticks

Beaphar glucosamine sticks

Bekijk de dagprijs

Glucosamine SticksDe sticks zijn heerlijke snacks met vleessmaak, speciaal ontwikkeld om gewrichten en bindweefsel te ondersteunen. Ideaal voor honden in de groei en voor dieren die strammer worden. Bevat onder andere een hoge concentratie glucosamine voor de vorming van bindweefsel en gewrichtsvloeistof, zodat gewrichten soepel blijven. Groenlipmosselextract met chondroïtine ondersteund de vorming van kraakbeen.Dagelijkse overheerlijke traktatie met hoge glucosaminedosering1 stick per dag (deelbaar bij kleine rassen indien gewenst) Aanvullend diervoeder voor honden.

Wat is Glucosamine?

Glucosamine, een natuurlijk voorkomend bestanddeel, is een van de populairdere vrij verkrijgbare middelen tegen artritis. Het is een van de verschillende natuurlijke stoffen, of nutraceuticals, die bekend staan als chondroprotectieve middelen, gebruikt bij de behandeling van artritis bij mensen, honden, paarden, en andere dieren. Bij honden wordt glucosamine ook vaak gebruikt om:

 • Verlichting van pijn en gewrichtsslijtage veroorzaakt door heupdysplasie of andere structurele veranderingen.
 • Te helpen bij de behandeling van wervelschijfletsel.
 • Het herstel na een gewrichtsoperatie te vergemakkelijken.
 • Om prestatiegerichte honden in topconditie te houden.

Van Glucosamine gewrichtssupplementen wordt gezegd dat ze de symptomen van gewrichtsschade verlichten door het herstel van beschadigd kraakbeen te stimuleren, in het bijzonder gewrichtskraakbeen, of het vochtige, sponsachtige materiaal dat een kussen vormt tussen de gewrichten. Gewrichtssupplementen zoals Glyde Mobility Chews worden vaak gebruikt als een vroege interventie en tijdens de progressie van artritis, omdat ze veilig zijn voor langdurig gebruik bij de meeste patiënten.

“Kraakbeen speelt een belangrijke rol, en wanneer het beschadigd is, zal het meestal niet uit zichzelf herstellen of dupliceren,”. Dus kunnen de botten van het gewricht tegen elkaar wrijven, wat pijn en ontsteking veroorzaakt.”

Dr. Georg Ledderhose identificeerde glucosamine voor het eerst in 1876. Glucosamine wordt in een van de drie vormen geleverd: glucosaminesulfaat, glucosaminehydrochloride of N-acetylglucosamine. Niemand weet precies wat het werkingsmechanisme is, maar glucosamine, een aminosuiker, schijnt de synthese van glycosaminoglycanen, een van de bouwstenen van het kraakbeen, te verbeteren.

Glucosamine wordt vaak gebruikt in combinatie met een andere natuurlijke stof, chondroïtinesulfaat, die ook gericht is op het stimuleren van kraakbeenherstel. Chondroïtine wordt gemaakt van kraakbeen van koeien of varkens en wordt ook verkregen uit de schaal van krabben, oesters en garnalen, of in laboratoria gesynthetiseerd uit plantaardige bronnen.

Werkt Glucosamine?

Vanaf de jaren 1980 begonnen wetenschappers glucosamine en chondroïtine te onderzoeken om te proberen te bewijzen of ze werken, maar tot nu toe is er nog steeds geen algemene consensus, en studies bij mensen zijn niet doorslaggevend geweest.

In 2012 bleek uit een onderzoek van studies bij mensen dat één vorm – glucosamine hydrochloride – weinig effect had, terwijl een andere vorm – glucosaminesulfaat – een verlichting van de pijn bood die superieur of gelijk was aan “de algemeen gebruikte analgetica of niet-steroïdale ontstekingsremmende geneesmiddelen”. De wetenschappers stelden vast dat “de vraag naar het voordeel van een glucosamine behandeling grotendeels onbeantwoord blijft”. Maar zij merkten op dat, omdat de supplementen “weinig en zeldzame bijwerkingen hebben, het een levensvatbare optie is voor de behandeling van artrose.” Ze waren ook van mening dat het nuttig zou kunnen zijn in combinatie met geneesmiddelen en andere natuurlijke producten.

Helaas is er tot nu toe weinig veterinair onderzoek gedaan. In 2007 hebben wetenschappers van het College of Veterinary Medicine, University of Georgia, Athens, 16 klinische onderzoeken naar behandelingen van osteoartritis bij honden geëvalueerd. Zij rapporteerden hun resultaten in het Journal of the American Veterinary Medical Association en stelden vast dat preparaten die glucosamine bevatten een “matig niveau” van comfort boden, en op hetzelfde niveau stonden als sommige voorgeschreven geneesmiddelen.

Heeft Glucosamine Bijwerkingen?

Er zijn zeer weinig bijwerkingen waargenomen bij patiënten die glucosamine gebruikten, waaronder:

 • Allergieën (vooral bij mensen die allergisch zijn voor schaaldieren)
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Overmatige dorst en urineren (bij hoge doses)
 • Sommigen zijn huiverig voor het gebruik van de op suiker gebaseerde stof bij honden met diabetes

Hoe geef ik mijn hond glucosamine?

Voordat u uw hond glucosamine geeft, moet u met uw dierenarts overleggen om de conditie van uw hond vast te stellen en de juiste dosering te bepalen. De meeste beschikbare formuleringen van glucosamine voor honden zijn oraal, zoals gearomatiseerde tabletten, pillen, poeders, of vloeistoffen. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in dierenspeciaalzaken, dierenartspraktijken en via online bronnen.
glucosamine chondroitine hond
Parnell’s Glyde Mobility Chews zijn een gewrichtssupplement met een sterke wetenschappelijke onderbouwing, die de unieke combinatie van groenlipmossel, glucosamine en chondroïtine bevat om gezonde gewrichten te bevorderen. Groenlipmossel (GLM) is een ander bewezen gewrichtssupplement ingrediënt voor zowel mensen als honden dat heilzame voedingsstoffen bevat zoals omega-3 vetzuren, glycosaminoglycanen, en antioxidanten. GLM is een krachtige ontstekingsremmer die in combinatie met glucosamine en chondroïtine kan helpen de pijn te verminderen en de gewrichtsfunctie te behouden.

Glyde Mobility Chews zijn het enige gewrichtssupplement met bewezen niveaus van deze belangrijke ingrediënten om te helpen jeugdige mobiliteit te behouden gedurende het hele leven van uw hond. Met Glyde Mobility Chews, is het beschermen van de gewrichten van uw hond zo eenvoudig als het geven van een dagelijkse kauwgom die smaakt als een traktatie. Het kan echter weken duren voordat u verbetering ziet, dus dierenartsen raden aan de effecten van de behandeling pas te evalueren nadat uw hond ongeveer drie maanden glucosamine heeft gebruikt.

Dus wat is het eindresultaat? Als uw dierenarts het ermee eens is, kan een glucosamine-supplement het proberen waard zijn om de artritispijn van uw hond te verlichten en zijn energie en mobiliteit te stimuleren.