Beste mondwater voor honden kopen, review en aanbiedingen

Meer dan tweederde van de honden ouder dan 3 jaar heeft een vorm van parodontitis. Als deze niet behandeld wordt, zijn secundaire gezondheidsproblemen een grote mogelijkheid. Hier zijn honden mondwater die onze dierenartsen aanbevelen om tandvleesaandoeningen bij honden te helpen uitroeien en voorkomen.
mondwater hond

Beste mondwater voor honden kopen ovezicht

OxyFresh Pet Mondwater Hond en Kat. Helpt tegen tandsteen, plak en vieze ademgeurtjes

OxyFresh Pet Mondwater Hond en Kat. Helpt tegen tandsteen, plak en vieze ademgeurtjes

Bekijk de dagprijs

Oxyfresh Pets mondwater is verrijkt met zink en actief zuurstof. Deze 2 ingrediënten neutraliseren stinkende geuren en creëren tegelijkertijd een hydraterende en gezonde mondflora, waardoor uw hond of kat niet meer uit zijn bek ruikt.

 • Verhelpt slechte adem bij hond en kat
 • Voorkomt tandsteen
 • Heelt en verzorgt bij ontstoken tandvlees
 • Het beste te gebruiken met OxyFresh Pets Tandpasta

Het verschil met andere mondwaters
Oxyfresh Pets werkt op basis van zink en oxygene.

Andere fabrikanten klampen zich nog altijd vast aan verouderde formules met alcohol, fosfaat of andere bijtende chemicaliën, die als onprettig worden ervaren en vervelende bijwerkingen voor uw viervoeter kunnen hebben en uiteindelijk de ademkwaliteit juist verslechteren.

OxyFresh Pets is veilig, niet-giftig en heeft géén bijwerkingen.

Active Oxygene
Anäerobe bacteriën (de veroorzakers van slechte adem) kunnen niet goed tegen een zuurstofrijke en hydraterende omgeving. Door de bek van uw huisdier te voorzien van een flinke hoeveelheid Oxygene (zuurstof), kunnen bacteriën niet overleven en géén stinkende zwavelgassen meer produceren.

Gebruiksaanwijzing
Voeg 1 theelepel (5ml) OxyPet mondwater toe aan 250 ml drinkwater voor het beste resultaat. Het mondwater is smaak- en geurloos waardoor zelfs de meeste kritische huisdieren niet zullen opmerken dat het is vermengd met drinkwater.

Waarom is gebitsverzorging belangrijk?
Honden en katten lopen veel sneller kans op ontstoken tandvlees dan mensen, simpelweg omdat ze niet in staat zijn alle plekjes van het gebit goed te reinigen. Een ontsteking zorgt ervoor dat bacteriën gemakkelijker via de bloedbaan het lichaam binnendringen en schade toebrengen aan hart, lever, nieren en longen.

Een onbehandelde gebitsontsteking is naast ouderdom één van de meest voorkomende doodsoorzaken bij huisdieren. Zorg daarom wekelijks voor een grondige verzorging van het gebit.

OxyFresh Pet Mondspray voor hond en kat tegen slechte adem en tandsteen

OxyFresh Pet Mondspray voor hond en kat tegen slechte adem en tandsteen

Bekijk de dagprijs

OxyFresh Pet Dental Breath Spray

Met OxyFresh Pet Dental Breath Spray kun je simpel en veilig de stinkende adem van je hond of kat verhelpen.

De Spray verfrist hun adem door het probleem bij de bron aan te pakken:
de bacteriën die een slechte adem veroorzaken elimineren.

Door het verwijderen van deze schadelijke bacteriën bescherm je tegelijkertijd het gebit van je huisdier tegen andere gebitsproblemen.

OxyFresh Pet Dental Breath Spray is een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse verzorging als de gezondheid van je huisdier je lief is.

Vanaf een leeftijd van 3 jaar lijdt 80% van de honden en 70% van de katten aan een vorm van parodontitis (ontsteken tandvlees).

Onze huisdieren worden tegenwoordig zo oud dat ze nog jaren last kunnen hebben van deze vervelende klachten. Honden en katten poetsen hun tanden niet, maar daar is nu een gemakkelijk en veilig alternatief voor. Met twee keer sprayen per dag kun je hun gebit en tandvlees reinigen en beschermen en bovendien verfrist het een slechte katten- en hondenadem.

De werking
De actieve formule van OxyFresh Pet Dental Breath Spray is de unieke combinatie van Oxygene (gestabiliseerde chloordioxide) en zink. Evenals bij het OxyFresh mondwater voor mensen schakelt deze combinatie de schadelijke bacteriën effectief uit. Een slechte adem wordt hiermee direct verholpen en tegelijkertijd worden andere problemen als tandplak en tandvleesontsteking verminderd of voorkomen.

OxyFresh respecteert het natuurlijke evenwicht in de bek, zodat het gebit en en het tandvlees van je hond of kat op een verantwoorde manier worden gereinigd en gezond gehouden. OxyFresh Pet Dental Breath Spray bevat alleen veilige en niet-bijtende ingrediënten, die het gebit en het tandvlees van je huisdier geen schade toebrengen. De spray is Ph-neutraal (bevat geen zure bestanddelen) en is alcohol-vrij.

Geen vreemde smaakjes
Huisdieren houden, in tegenstelling tot ons, meestal niet zo van smaakjes. Om deze reden is de OxyFresh Pet Dental Breath Spray volkomen geur- en smaakloos. Zelfs de meest kieskeurige huisdieren zullen niet vies zijn van hun dagelijkse spray.

OxyFresh Pet Dental Breath Spray is 100% veilig voor zowel honden als katten.

OxyFresh Pet Dental Kit – Tegen slechte adem en tandsteen bij honden en katten

OxyFresh Pet Dental Kit - Tegen slechte adem en tandsteen bij honden en katten

Bekijk de dagprijs

De OxyFresh Pet Dental kit is een complete set om het gebit van je huisdier te verzorgen. Het bevat OxyFresh Pet Dental water additive, waarmee je het drinkwater van je huisdier verandert in een gebitsverzorgend mondwater. Daarnaast vind je OxyFresh Pet Dental gel, een tandpasta voor katten en honden. Die kun je gebruiken met de meegeleverde vingertandenborstels.

 • Verfrist de adem van je hond of kat
 • Verzorgt het gebit om tandsteen, caries (gaatjes) en tandvlees te voorkomen
 • Reuk- en smaakloos
 • Volkomen veilig zonder schadelijke of agressieve stoffen

Maar liefst 80% van de honden en 70% van de katten heeft vanaf het derde levensjaar een vorm van parodontitis. Dit zijn ontstekingen van de weefsels rondom de tanden en kiezen. Deze leiden tot tandbederf en op den duur tot uitvallende tanden en kiezen. Het ongemak, verminderd welzijn en verlies van levensjaren wat hier het gevolg van is, wil je je huisdier natuurlijk besparen.

Met de OxyFresh Pet Dental kit kun je het gebit van je hond of kat effectief en veilig verzorgen. Zowel het water additief als de Dental gel hebben de gepatenteerde mix Oxygene en zink als actieve bestanddelen. Die formule bestrijdt de schadelijke bacteriën die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen in de bek en een slechte adem. Door het gebit te verzorgen vermindert de opbouw van tandplak, wordt het tandvlees beschermt en de adem van je huisdier verfrist.

Beaphar Mondwater – 250 ml

Beaphar Mondwater - 250 ml

Bekijk de dagprijs

Mondwater gaat de vorming van tandplak tegen bij hond en kat en zorgt voor een frisse adem.

Bacterien en voedselresten vormen tandplak, wat resulteert in tand- en tandvleesproblemen en uiteindelijk in een slechte adem. Door de enzymen in het Mondwater worden slechte bacterien aangepakt om zo de vorming van tandplak te verminderen. Met een flesje Mondwater kunt u 25 liter drinkwater aanmaken, wat door het handige doseerdopje extra gebruiksvriendelijk is. Doordat het Mondwater alleen toegevoegd hoeft te worden aan het drinkwater is het uiterst geschikt voor honden en katten die rechtstreekse tandverzorging in de bek (nog) niet toelaten.

Virbac Vet Aquadent Mondwater – 500 ml

Virbac Vet Aquadent Mondwater - 500 ml

Bekijk de dagprijs

VET AQUADENT de oplossing voor tandplak, tandsteen en slechte adem

Vet Aquadent is een smakelijke oplossing ter bestrijding van tandplak, tandsteen en een slechte adem. De anti-tandplakvloeistof kan eenvoudig aan het drinkwater van de hond of kat worden toegevoegd. Elke keer wanneer het huisdier drinkt, wordt het gebit vanzelf verzorgd. Vet Aquadent bevat de werkzame stoffen chloorhexidine en xylitol. Chloorhexidine en xylitol remmen de bacterievermeerdering in de mond en verhinderen daardoor de opbouw van tandplak. Daarnaast remt xylitol de vorming van tandsteen en zorgt het voor een frisse adem.
Voor een optimale gebitsverzorging dient Vet Aquadent deel uit te maken van het complete gebitsverzorgingsprogramma thuis.

Organimal Gebit in Balans Hond & Kat – 30 ml

Organimal Gebit in Balans Hond & Kat - 30 ml

Bekijk de dagprijs

Voor een optimale conditie van de bek zonder nare bijwerkingen. Dit uiterst effectieve kruidensupplement is een zorgvuldig samengestelde mix van Oosterse en Westerse kruiden. Het is 100% natuurlijk, veilig en bevat geen kunstmatige en chemische toevoegingen. Zoals bij al onze producten worden er geen overbodige vulmiddelen gebruikt..

Gebit – in Balans mag herhaaldelijk worden gegeven aan alle honden van elk ras en elke leeftijd. Dus ook zeer goed te gebruiken voor puppies. Gebit – in Balans mag in principe in alle situaties gegeven worden. Wanneer jouw hond al medicijnen gebruikt dien je eerst te informeren bij de dierenarts.

Het tandvlees van de hond tweemaal per dag inmasseren. ‘S ochtends en ’s avonds. Indien gewenst mag je de eerste week extra vaak aanbrengen.

In het geval dat de conditie van het gebit van je hond verslechtert adviseren wij een dierenarts te raadplegen. Bij heftige situaties moet je altijd een dierenarts raadplegen. Raadpleeg ook de dierenarts wanneer de hond al medicijnen gebruikt en je wilt Gebit – in Balans toedienen. Dit om eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Naar behoefte aanbrengen op tandvlees en zachtjes inmasseren. Probeer geen plekjes over te slaan.

Dr Brite Pet Pure Bio Tandspray Hond tegen tandsteen, plak en slechte adem

Dr Brite Pet Pure Bio Tandspray Hond tegen tandsteen, plak en slechte adem

Bekijk de dagprijs

Bestrijdt plak, tandsteen en slechte adem bij hond en kat. Met puur biologische bestanddelen.

 • Geschikt voor katten en honden;
 • Natuurlijke ingrediënten;
 • Geeft de mondgezondheid van je kat of hond een boost;
 • Bevat peterselie zaad olie;
 • Gemakkelijk te gebruiken.

Hoe werkt de formule?

Deze spray bevordert de mondgezondheid van de kat of hond en voorkomt een slechte adem. Als baasje is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je huisdier last krijgt van kwaaltjes. Een slechte geur hoort daar ook bij. De Pet Pure Oral Cleaning Spray zorgt ervoor dat de kat of hond meteen van die typische, stinkende ademgeur afkomt.
Het verschil met andere middelen
Veel middelen rond dierverzorging bevatten nare chemicaliën en kosten bovendien een vermogen. Dr. Brite heeft voor deze Oral Cleansing Spray gebruik gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten, die je huisdier echt helpen.

Ga serieus aan de slag met het gebit van de kat of de hond en werk aan gezond tandvlees en gezonde tanden. Dit is namelijk het recept voor een frisse adem. Met de Oral Cleaning Spray voorkom je bovendien tandsteen en tandvleesontsteking bij je kat of hond. Reken meteen af met bacteriën die tandplak veroorzaken!

Waarom kiezen voor dr. Brite?

We zijn allemaal gek op de kusjes die onze huisdieren ons geven, maar de ademgeur van de kat of hond is waarschijnlijk niet zo geliefd. Deze Oral Cleansing Spray van Dr. Brite is speciaal gemaakt voor katten en honden, om voor een schone en frisse adem te zorgen.

Bogadent Dental Water Additive Hond 250 ML

Bogadent Dental Water Additive Hond 250 ML

Bekijk de dagprijs

 • Bevat de effectieve XC4-Effect-Formule:
 • enzymencomplex (GOD, LPO) en fruitextract CB90MX
 • Zonder de voor honden giftige suikervervanger xylitol
 • Vermindert de hechting van bacteriën aan de oppervlakte van de tanden
 • Antibacterieel effect, waardoor plaque en tandsteen verminderen
 • Zwitserse formule

Tropiclean Puppy Water Additive 473 ML

Tropiclean Puppy Water Additive 473 ML

Bekijk de dagprijs

Tropiclean Puppy Water AdditiveDit Puppy mondwater dat, heel simpel, toe te voegen is aan het drinkwater van jouw pup, wordt tandplak en tandsteen direct tegengegaan. Daarnaast zorgt het mondwater voor frisse adem.

Francodex 2 in 1 Mondwater – 500 ml

Francodex 2 in 1 Mondwater - 500 ml

Bekijk de dagprijs

Francodex 2 in 1 Mondwater is een mondwaterspoeling die bijdraagt aan de gezondheid van het gebit van jouw hond of kat. De mondwaterspoeling vermindert de vorming van tandplak en tandsteen.

Dierspecialist fytotherapie tandvlees – keelspray – 50 ml

Dierspecialist fytotherapie tandvlees - keelspray - 50 ml

Bekijk de dagprijs

Betaal nooit teveel voor dierbenodigdheden; het premium merk van Dierspecialist is van de hoogste kwaliteit, tegen een scherpe consumentenprijs!
Dierspecialist Tandvlees / Keel Spray is een zeer effectief, krachtig en compleet middel voor mond, keel en tandvlees dat bovendien snel helpt! Het is uitermate verzachtend en verzorgend voor de gehele keel en maakt een zacht ultradun beschermlaagje over het keelslijmvlies en het tandvlees. Door de handige doseerspray komt de vloeistof direct op de plaats waar het moet zijn. Zelfs het tandvlees dat erg rood en vurig is wordt in een mum van tijd weer glad en gezond! Door de hoge concentraties van o.a. Eucalyptus, Pepermunt en Vlierbes krijgen de slijmvliezen een grondige schoonmaakkuur en wordt ook het tandvlees verzorgd en verzacht. Deze heilzame planten zorgen voor extra weerstand, houden de mond schoon en brengen het tandvlees tot rust. De Keelspray is 100% natuurlijk en bevat onder meer vers verwerkte Vlierbes, Ribes nigrum en Kamille.

Petosan breath freshener

Petosan breath freshener

Bekijk de dagprijs

Met deze mondspray krijgt uw hond een lekker frisse adem en wordt tandplak voorkomen.

combi pakket Beaphar mondwater + tandpasta + tandenborstel

combi pakket Beaphar mondwater + tandpasta + tandenborstel

Bekijk de dagprijs

De Beaphar Tandenborstel biedt in combinatie met Beaphar Tandpasta (leversmaak) totale bescherming voor het gebit van uw hond of kat. Dagelijks poetsen gaat tandplak en de vorming van tandsteen tegen en zorgt daarnaast voor een frisse adem. De dubbele tandenborstel is geschikt voor alle honden en katten. Het rubberen handvat zorgt voor extra grip. De borstelharen zijn zacht en flexibel om het tandvlees te beschermen, ze zijn verschillend van lengte om alle plaatsen in de bek goed te bereiken.

 • rubberen handvat voor extra grip
 • borstelharen zijn zacht en flexibel om het tandvlees te beschermen
 • verschillende lengte borstelharen om alle plaatsen in de bek goed te bereiken

Dierendrogist Melissengeest Ademspray Kitten – 100 ml

Dierendrogist Melissengeest Ademspray Kitten - 100 ml

Bekijk de dagprijs

Bij het moeilijk op gang komen van de ademhaling direct na de geboorte 1 x vernevelen voor beide neusgaten. Bij onvoldoende resultaat eenmalig na ca. 20 seconden herhalen.

Wat is hondenmondwater?

mondwaters zijn vloeistoffen die zijn samengesteld om de mond van uw hond te reinigen en te verfrissen. Voeg elke dag een paar druppels toe aan de waterbak van uw hond – zo eenvoudig is het. Denk aan mondwater voor uw pelsdier. De meeste baasjes zoeken tandwater om een slechte adem tegen te gaan, maar het is ook een holistische manier om een gezonde mond te bevorderen.

Hoewel mondwater voor honden geen vervanging zijn voor dagelijks poetsen, bieden ze wel veel voordelen. Ingrediënten als zinkchloride en citroenzuur kunnen helpen bij het remmen van de afgifte van zwavelhoudende verbindingen (lees: het blokkeren van slechte adem). Natriumcitraat, een ander belangrijk ingrediënt, kan de groei van bacteriën en de vorming van tandsteen tegengaan. Al met al kunnen ze zeer nuttig zijn bij het bestrijden van tandplak, het verminderen van de vorming van tandsteen, en uiteindelijk het voorkomen van tandvleesproblemen.

Hoe houdt u het gebit en het tandvlees van uw hond gezond?

Er zijn verschillende facetten aan een goede mondverzorging voor puppy’s. Om te beginnen adviseren wij eenmaal per dag te poetsen en eenmaal per jaar professioneel te laten reinigen. Om uw pup te laten wennen aan tandenpoetsen, moet u het proces langzaam introduceren. Zorg ervoor dat u de juiste tandpasta gebruikt en laat uw hond er eerst van proeven. (Of maak uw eigen tandpasta – het is vrij eenvoudig.) Pauzes met traktaties zijn toegestaan om uw hond te laten wennen aan stilzitten. Het kost maar 30 seconden per dag om uw hond goed te poetsen! Na verloop van tijd zal uw hond gewend raken aan de routine, zodat u hem goed kunt poetsen.

Leer hoe u de tanden van uw hond moet poetsen

Zelfs bij dagelijks poetsen en jaarlijkse schoonmaakbeurten kan er zich soms tandsteen vormen onder de tandvleesrand. Tandsteenvorming is een broedplaats voor de bacteriën die tot gingivitis leiden. Als gingivitis niet wordt behandeld, kan het uitgroeien tot parodontitis (tandvleesontsteking), het grootste gezondheidsprobleem bij honden. Let op veel voorkomende symptomen zoals bloedend tandvlees, eetproblemen en een slechte adem. Bloeddruppels op speelgoed of etensbakjes en een gevoelige mond moeten ook met uw dierenarts worden besproken.

Een jaarlijkse professionele reiniging wordt over het algemeen aanbevolen, maar dat kan per ras verschillen. Sommige rassen, zoals Teckels en Chihuahua’s, lijken voorbestemd te zijn voor mondgezondheidsproblemen. Andere rassen met een minder vol gebit redden het misschien wel met preventieve verzorging thuis. Het is altijd het beste om thuis voor een goede verzorging te zorgen en in contact te blijven met uw dierenarts.

Kijk eens naar onze gids over tandvleesproblemen voor meer informatie

Doekjes, sprays en kauwtabletten kunnen ook helpen

Het dagelijks poetsen met tandwater aanvullen met andere producten kan een verschil maken. Overweeg een van deze door dierenartsen goedgekeurde tandplakdoekjes of verfrissende sprays in de dagelijkse routine van uw hond op te nemen.

FAQs

Werken mondwaters voor honden?

Additieven voor tandheelkundig water zijn als het ware mondspoelingen voor honden die de mond van uw hond reinigen en verfrissen. Hoewel mondwaters geen vervanging zijn voor dagelijks tandenpoetsen, verfrissen ze de adem van uw hond, voorkomen ze de groei van bacteriën, bestrijden ze tandplak en verminderen ze de vorming van tandsteen.

Wat kan ik in het gebitswater van mijn hond doen?

Voeg een mondwater toe aan het water van uw hond, een vloeistof die gemaakt is om de mond van uw hond te reinigen en zijn adem te verfrissen. Voeg gewoon een paar druppels per dag toe aan de waterbak van uw hond, wat een slechte adem zal verhelpen en de mondhygiëne zal bevorderen.

Hoe kan ik tandsteen op natuurlijke wijze van de tanden van mijn hond verwijderen?

Veel mondwater voor honden hebben voordelen zoals het bestrijden van tandplak, het verminderen van de vorming van tandsteen, het verfrissen van de adem en het voorkomen van tandvleesproblemen. Veel additieven bevatten het hoofdbestanddeel natriumcitraat, dat tandsteen op natuurlijke wijze kan helpen voorkomen en verwijderen.

Kan ik Listerine op de tanden van mijn hond gebruiken?

Gebruik geen Listerine op de tanden van uw hond. Ze kunnen niet gorgelen met een mondwater zoals mensen dat kunnen, wat betekent dat ze chemische stoffen zoals methylsalicylaat, menthol en ethanol inslikken of binnenkrijgen, wat gevaarlijk kan zijn voor hun gezondheid. Als uw hond Listerine heeft ingeslikt, kunt u het beste contact opnemen met uw dierenarts.

Mag je peroxide in de bek van een hond stoppen?

Het is beter om uw hond geen peroxide te geven. Peroxide zet uw hond aan tot braken, dus soms kan uw dierenarts het voorschrijven als uw hond iets heeft ingenomen dat hij niet zou mogen. Maar als uw dierenarts het niet aanbeveelt, kunt u uw hond beter geen peroxide geven – vooral niet om zijn mond of tanden schoon te maken.