Tandenpoetsen stappen om hondentanden te laten schitteren

Als er één aspect van hondenverzorging is dat vaak over het hoofd wordt gezien, dan is het wel het gebit van de hond. De meeste hondeneigenaren onthouden het borstelen van de vacht tot deze glanst en het knippen van de nagels zodat deze niet op de vloer klikken, maar niet iedereen geeft om het tandenpoetsen van de hond. Poetsen is belangrijk omdat het de tandplak verwijdert die leidt tot slechte adem of ernstigere problemen zoals rottende tanden of tandvleesontsteking. Zorg dat het gebit van uw hond er stralend uitziet door het elke dag te poetsen en deze 12 eenvoudige stappen te volgen:
Tandenpoetsen stappen om hondentanden te laten schitteren

 1. Kies een rustig moment voor het tandenpoetsen. Het moet u en de hond zijn, zonder een woonkamer vol met actieve kinderen of andere huisdieren.
 2. Koop een hondentandenborstel. Hondentandenborstels zijn verkrijgbaar bij dierenwinkels of online verkooppunten van dierenbenodigdheden. Ze hebben een langer, gebogen handvat waarmee u gemakkelijk de achterste kiezen kunt bereiken. Gebruik alleen tandpasta die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel het voor ons goed werkt, kan tandpasta voor mensen ingrediënten bevatten die giftig zijn voor honden.
 3. Kies een goede plek om de tanden te poetsen. Zorg voor goede verlichting, zodat u kunt zien wat u doet, en zorg ervoor dat uw hond zich op zijn gemak voelt.
 4. Raak met de tandenborstel de tanden aan. Raak de voor-, zij- en achtertanden boven en onder aan. Prijs en beloon uw hond voor het verdragen van deze stap.
 5. Introduceer de tandpasta aan de hond. Laat uw hond eerst de tandpasta zien en laat hem de tandpasta van uw vinger likken.
 6. Voeg de tandpasta toe aan de tandenborstel.
 7. Begin met het poetsen van de boventanden. Houd de bovenlip omhoog. Poets de voortanden. Prijs uw hond.
 8. Beweeg van de voortanden verder naar achteren naar de zij- en achtertanden aan de bovenkant.
 9. Begin met het poetsen van de ondertanden. Houd de onderlip naar beneden en poets de ondertanden. Begin met de voortanden, ga dan naar de zij- en achtertanden.
 10. Op de ondertanden, poets nu de zij- en achtertanden. Als uw hond het tandenpoetsen verdraagt, kunt u zowel de buitenkant als de binnenkant van de tanden poetsen wanneer u aan het poetsen bent. De binnenkant van de tanden zal iets moeilijker te poetsen zijn, dus werk indien nodig aan het toevoegen van deze stap nadat uw hond rustig is met het poetsen van de buitenkant van de boven- en ondertanden.
 11. Prijs en beloon. Tandenpoetsen is onnatuurlijk voor honden. Om dit een positieve ervaring te maken, moet u uw hond regelmatig prijzen. U kunt de hond ook bij elke stap een traktatie geven. Dit lijkt contra-intuïtief omdat u de tanden poetst en dan wat eten geeft. In eerste instantie is het echter de bedoeling de vaardigheid aan te leren en later kunt u werken aan het verwijderen van voedsel uit de vergelijking.