Het kiezen van hondenvoer

Hoe vindt u het juiste voer voor uw hond

hondenvoer kiezen
Probeert u het juiste hondenvoer voor uw hond te kiezen? Goede voeding is een van de meest elementaire behoeften van honden. Een goede voeding is een van de beste manieren om uw hond gezond te houden. Er zijn duizenden opties voor hondenvoer beschikbaar, dus het kiezen van het juiste hondenvoer kan moeilijk zijn. De meningen over hondenvoeding lopen uiteen onder dierenartsen, fokkers, trainers en andere hondenbezitters. Het komt erop neer dat zelfs de deskundigen het niet altijd eens zijn over het beste soort hondenvoer. Dat komt deels omdat er niet slechts één antwoord is.
Uiteindelijk bent u degene die moet beslissen welk voer het beste bij uw hond past. U moet rekening houden met zaken als het soort voer, de kwaliteit van de ingrediënten en de kosten die in uw budget passen. Doe voldoende onderzoek zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de voeding van uw hond.

Laat u voorlichten over voedingskeuzes

Er is veel informatie over hondenvoeding online beschikbaar. Wees voorzichtig met het opvolgen van online adviezen, want niet alle informatie die u vindt, is betrouwbaar. Sommige websites zijn betrouwbaarder dan andere. Uw dierenarts is echter altijd de beste bron van informatie. Als u nog steeds vragen hebt over de voeding van uw hond, kunt u vragen om een verwijzing naar een veterinaire voedingsdeskundige.
In het algemeen, commerciële honden voeding keuzes komen neer op de volgende categorieën:

  • Holistische / Natuurlijke Commerciële Diëten
  • Veterinaire Diëten op recept
  • Premium hondenvoer
  • Voordelig / Algemeen hondenvoer
  • Volwaardige gekookte diëten
  • Rauw voedsel / BARF Diëten

De meeste commerciële diëten zijn meestal verkrijgbaar in natte of droge vorm. Sommige zijn er ook in een gedehydrateerde vorm, waar u water aan toevoegt voordat u het voert. Beslis welke categorie het beste bij uw hond past, en ga dan op zoek naar voedingsbedrijven. Vergeet niet uw dierenarts om advies te vragen.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om commerciële diëten helemaal te vermijden en het voer voor hun hond thuis te maken. De terugroepacties van hondenvoer hebben sommige mensen bang gemaakt om commercieel hondenvoer te geven, ongeacht de kwaliteit. Zelf hondenvoer maken vereist echter zorgvuldigheid om er zeker van te zijn dat het volledig en evenwichtig is. Voor informatie over het bereiden van uw eigen zelfgemaakte voeding, leer hoe het goed te doen op een populaire site over hondenvoer.

Vraag mensen over hondenvoer

Als u eenmaal uw onderzoek hebt gedaan en hebt besloten tot een algemene voedingscategorie, vraag dan anderen naar hun mening over specifieke merken of recepten. Uw dierenarts is een goede plek om te beginnen. U kunt ook praten met hondenfokkers, trainers en trimmers voor meer meningen. Uw plaatselijke dierenwinkel kan u ook van dienst zijn, vooral als het een kleinere, onafhankelijke winkel is die diëten van topkwaliteit verkoopt. Professionals kunnen u hun aanbevelingen geven, maar vergeet niet dat niet alle deskundigen het eens zijn als het gaat om voeding voor honden. Hetzelfde geldt voor gesprekken met andere eigenaren van gezelschapsdieren. Wees voorbereid op tegenstrijdige adviezen, neem die informatie dan en onderzoek het op uw eigen. Houd in gedachten dat verschillende honden verschillend kunnen reageren op hetzelfde voer. Gebruik de informatie die u krijgt om uw opties verder te beperken, maar vergeet niet dat meningen geen feiten zijn.

Uw hond voederen

Veel hondenvoerbedrijven bieden monsters of geld-terug-garanties, dus laat uw hond het voer uitproberen voordat u een definitieve beslissing neemt. Neem een paar soorten mee naar huis om te zien welke het lekkerst is.

Als u eenmaal een keuze hebt gemaakt, verander dan geleidelijk het dieet van uw hond door elke dag een beetje meer nieuw voer aan het oude voer toe te voegen. Zodra uw hond uitsluitend het nieuwe voer eet, kan het 3-4 weken duren voordat u veranderingen ziet in het uiterlijk en de houding van uw hond. Als uw hond echter ziektesymptomen vertoont, moet u naar uw dierenarts gaan. Het kan nodig zijn het dieet opnieuw te veranderen als het op de een of andere manier niet met uw hond overeenkomt.

Het dieet van uw hond na verloop van tijd

Veel deskundigen raden aan om de voeding elke 2-6 maanden te veranderen als u commerciële hondenvoeding geeft. Dit betekent meestal dat u overstapt op een nieuw voedingsbedrijf. Het aanbieden van verschillende formules binnen dat bedrijf kan veel honden ten goede komen. Bij het voeren van zelfgemaakte diëten, moet een verscheidenheid van voedingsmiddelen worden aangeboden. Het is echter altijd belangrijk om recepten te gebruiken voor complete en evenwichtige hondenvoeding. Als u uw hond steeds hetzelfde voer geeft, kan dat saai worden. Er wordt ook aangenomen dat dit kan leiden tot allergieën en andere ziekten. Vergeet niet dat de behoeften van individuele honden kunnen variëren. Raadpleeg zoals altijd uw dierenarts over de beste voedingskeuzes voor uw hond.