Vaste etenstijden voor uw hond? ( Hoe vaak en wanneer moet ik hem geven? )

U vraagt zich af of uw hond vaste voedertijden nodig heeft en zo ja, hoe vaak en wanneer u hem zijn eten moet geven. Ik heb dit onderwerp onder de loep genomen en vandaag deel ik al mijn kennis met jullie. Dus wees nieuwsgierig šŸ™‚
Vaste etenstijden voor uw hond.

De hond is een gewoontedier

Een hond is de beste en trouwste vriend van de mens. Hij is er op elk moment en moet gezond gevoed worden om een lang en gelukkig leven aan uw zijde te hebben.

Hij is een erg zuinig huisdier. Hij zou het liefst de hele dag spelen, slapen, knuffelen of eten. Het is zijn aard en daarom moet je ervoor zorgen dat hij een evenwichtige dag heeft.

In het wild waren honden de hele dag bezig met het zoeken naar prooi, het achtervolgen ervan en de rest van de dag met spelen en socialiseren in een roedel.

Tegenwoordig heeft een hond veel van deze activiteiten niet meer nodig omdat zijn omgeving fundamenteel veranderd is. Hij kan zich de hele dag concentreren op spelen, slapen en knuffelen. Het voeden wordt door u verzorgd.

In de loop der eeuwen hoeft de hond van vandaag niet meer echt te jagen en heeft hij de eetgewoonten van de mens overgenomen. Hij eet dus niet langer alleen vlees, maar krijgt ook een vegetarisch dieet. Hij heeft ook grotendeels zijn natuurlijke instinct van rationeel eten verloren.

Ook al is de hond een omnivoor, hij heeft absoluut een vleesrijke voeding nodig, omdat hij dierlijke eiwitten beter kan opnemen dan plantaardige.

Een hond – de omnivoor

Eigenlijk, eten honden tegenwoordig echt alles wat ze vinden. Tijdens een wandeling wordt de grond nauwkeurig onderzocht en zodra er iets eetbaars wordt gevonden, wordt het opgeraapt.

Alles eten is echter schadelijk en ongezond. Idealiter zou u uw hond vaste etenstijden moeten aanleren. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw hond automatisch een nieuw instinct leert ontwikkelen voor het juiste voedsel.

Het portioneren van het voer is de tweede stap om uw hond weer goed te leren eten. Honden bedelen graag en proberen hun meester te overtuigen met hun “trouwe” blikken. Een klein gilletje of gejank ondersteunt het smeken.

Op zulke momenten is het heel belangrijk dat je standvastig blijft.

U moet er ook voor zorgen dat uw hond een evenwichtige voeding heeft. Uw hond moet slechts een vaste hoeveelheid voedsel krijgen, zodat hij lang gezond blijft.

Wandel- en voedertijden
Coƶrdinaat

Het zijn niet alleen voedertijden en porties die belangrijk zijn. Er zijn ook andere factoren die bij het voederen in aanmerking moeten worden genomen.

Voedertijd mag niet overlappen met wandeltijd. De reden is mogelijk maagklachten.

Na de wandeling, zou uw hond natuurlijk onmiddellijk naar het voer grijpen. Maar je mag dit nooit laten gebeuren. Als u uw hond direct na een wandeling te eten geeft, is het mogelijk dat zijn maag zich omdraait terwijl hij eet.

Dit gebeurt vaak bij grote honden. In principe moet het voedertijdstip ten minste Ć©Ć©n uur na de wandeling liggen.

Voeren voor of na het lopen?

Het is het beste om minstens een uur te laten tussen het wandelen en het voeden. Het maakt niet uit of uw hond voor of na de wandeling wordt gevoederd.

Voedertijden: Een kwestie van leeftijd?

De meeste mensen krijgen een hond als het een puppy is. Ze zijn dan ongeveer tien weken oud. Vooral in de eerste weken heeft de puppy zeer speciale aandacht nodig wat de voeding betreft.

Voor een ideale groei krijgt een puppy tot zes porties voer per dag. Na de tweede maand wordt het bedrag teruggebracht tot vier porties. De voedertijden worden opnieuw verkort op de leeftijd van drie tot vier maanden.

Dan krijgt de pup maar twee keer per dag te eten. U moet er wel voor zorgen dat de puppy na het eten weggaat van het voer, zodat hij er niet voortdurend bij kan.

Tip: een kom vers water is altijd een must.

Door vanaf de puppytijd regelmatig te voeren, zal uw hond leren wennen aan deze tijden zonder honger te lijden.

Een volwassen hond moet 1x tot 2x per dag gevoerd worden.

Natuurlijk mag uw hond ook van tijd tot tijd traktaties krijgen. Maar gebruik ze echt spaarzaam en voor hondentraining. Uw hond de hele tijd traktaties geven, gewoon voor de lol, is helaas niet het beste idee voor een viervoeter.

Moet ik vaste tijden hebben?

Een regelmatige voedertijd kan een zegen en een vloek zijn. Uw hond raakt gewend aan de routine en zijn spijsvertering wordt er op voorbereid.

Maar: als je hem elke morgen ’s morgens iets te eten geeft, zal hij je er hevig aan herinneren! Dit kan u in het weekend van uw nachtrust beroven en een last worden.

Aangezien u de roedelleider bent, moet uw hond u gewoon vertrouwen. Voeden ergens in de ochtend en avond is het beste.

Theoretisch zou het ook mogelijk zijn om een volwassen hond alleen tussen de middag te voeren.

Denk er echter aan: als uw hond de seniorenleeftijd bereikt, moet hij vaker worden gevoerd.

Voor 1x voeden: Absoluut op de middag

Er zijn tal van studies en praktische tests uitgevoerd om het beste voedertijdstip te vinden. Na verloop van tijd werd het duidelijk dat de beste voedertijd ’s middags is. Dit is ook de tijd dat wij mensen onze hoofdmaaltijd nuttigen. Deze tijd is ook perfect voor de hond.

Een groot voordeel van deze methode is dat uw hond niet aan tafel bedelt omdat hij zelf iets te eten heeft.

Na het eten moet uw hond rusten om zijn maaltijd goed te kunnen verteren. Spelen of wandelen moet ongeveer een uur worden uitgesteld.

Belangrijk: vergeet nooit water

Uw hond moet te allen tijde over vers water kunnen beschikken. Vooral als regelmatig droogvoer wordt gegeven, moet er naast het voer altijd voldoende drinkwater beschikbaar zijn.

Er moet echter ook rekening worden gehouden met de kwaliteit van het water. Oud drinkwater krijgt een vettige rand en is niet gezond voor uw hond. De waterbak moet regelmatig worden schoongemaakt en met vers water worden gevuld.

In de wintermaanden is het voldoende om de kom Ć©Ć©n keer per dag schoon te maken. Vers water moet altijd worden bijgevuld.

In de zomermaanden moet nog meer aandacht worden besteed aan het water. Het kan gebeuren dat de kom meerdere malen per dag moet worden gevuld.

Dit kan interessant voor je zijn: