Carocroc hondenvoer: de juiste voeding voor je hond kiezen

Wanneer je ervoor kiest om een hond te nemen, dan zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Alles is nieuw, dus soms is het even zoeken voor je de juiste keuze kunt maken. Daarbij kun je niet alleen denken aan handige gebruiksartikelen, zoals hondenriemen en furminators, maar ook aan hondenvoer. Wanneer je op hondenvoer googelt, kom je al snel duizelingwekkende termen tegen, zoals BARF en NRV, maar je kunt ook gewoon kiezen voor brokken en blikvoer.
Carocroc hondenvoer
Wat is het beste Carocroc hondenvoer voor jouw huisdier? In dit artikel lees je meer over hoe je de juiste voeding kiest en waar je op moet letten. Verder lees je meer over een aantal producten van Carocroc.

Carocroc brokken voor je hond

CaroCroc is een honden- en kattenvoerfabrikant van Nederlandse bodem. Het bedrijf bestaat al vanaf 1932. Het merk heeft inmiddels veel verschillende soorten brokken. Ook voor jouw hond heeft CaroCroc zeker wat in het assortiment.

CaroCroc Original

Carocroc Original 23-12 15 KG

Bekijk de dagprijs

CaroCroc Original is de meest basic keuze die er is. Deze brokken zijn perfect voor gezonde, volwassen, middelgrote honden. Als jouw hond goed op gewicht is en alles volgens het boekje gaat, dan is dit prima voeding voor je hond. 23% van de brokken bestaat uit eiwit en 12% uit vet. Daarnaast zitten er Omega-3-vetzuren en Omega-6-vetzuren in, die belangrijk zijn voor je hond.

CaroCroc Superior

Carocroc Superior L-R Diet - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

Deze brokken zijn speciaal ontwikkeld voor honden die problemen hebben met de spijsvertering en duidelijke problemen hebben met de vacht. Er zit een laag proteïnegehalte in, wat de kans op een allergische reactie verkleint. Verder bestaat deze voeding uit vers lamsvlees, rijst, bietenpulp en maïs, voor een optimale darmflora. Er zitten geen tarwegluten in.

CaroCroc Grain Free

Carocroc Grain Free - Hondenvoer - 3 kg

Bekijk de dagprijs

Heeft jouw hond een overgevoeligheid ontwikkeld voor granen? Dan is hier CaroCroc Grain Free. Dit is dus graanvrije hondenvoeding die gemaakt is van verse kip en aardappel. Bietenpulp stimuleert een gezonde darmflora en er zit zalmolie in, wat goed is voor de huid en de vacht. Voor voedselgevoelige dieren is dit beslist een pre.

CaroCroc Skin Support

Carocroc skin support - 15 kg - 1 stuks

Bekijk de dagprijs

Heeft jouw hond geen last van een voedselintolerantie, maar wel van een gevoelige huid, dan kun je het beste kiezen voor CaroCroc Skin Support. Je kunt er ook voor kiezen deze brokken tijdelijk te gebruiken om de vacht weer te laten stralen. In CaroCroc Skin Support zit verse zalm en zalmolie wat de huid en vacht zal herstellen. Er zitten geen tarwegluten in deze voeding.

CaroCroc Small Breed

Carocroc Small Breed 25-16 - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

CaroCroc Small Breed is, zoals de naam al zegt, speciaal ontwikkeld voor kleine honden. Kleine honden hebben een grotere kans op tandplak, doordat hun bek kleiner is dan bij grotere honden, maar zij evenveel tanden hebben. In deze brokken zit natriumtripolyfosfaat en zink om dit tegen te gaan. Verder zit er vitamine E in tegen celveroudering, omdat een kleinere hond doorgaans ouder wordt dan een grotere hond. Verder zit er L-carnitine in.

CaroCroc Low Energy

Carocroc Low Energy 22-8 - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

Moet je hond op dieet? Is je hond minder actief en krijgt hij maar weinig lichaamsbeweging? Dan is CaroCroc Low Energy aan te raden. In deze brokken zit minder vet en er zitten minder eiwitten in dan in de gewone hondenbrokken. CaroCroc Low Energy bevat 22% proteïne en 8% vet.

CaroCroc High Energy

Carocroc High Energy 28-20 - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

Is jouw hond juist wel heel actief? Beweegt hij gemiddeld meer dan 3 uur per dag? Dan is het nodig om je hond ook van de juiste voeding te voorzien, zodat hij daar energie van krijgt. CaroCroc High Energy is dan geschikt. Deze brokken bestaan voor 28% uit proteïne en voor 20% uit vet. Deze voeding is bijvoorbeeld geschikt voor honden die aan endurance training doen of voor jachthonden.

CaroCroc Puppy

Carocroc Premium Puppy 28-18 15 kg

Bekijk de dagprijs

Deze CaroCroc Puppy hondenbrokken zijn uiteraard geschikt voor pups. Vanaf een leeftijd van 4 weken kan jouw pup deze brokken gaan eten. Er zit meer eiwit en vet in voor de ontwikkeling van de hond. Verder zitten er speciale ingrediënten in om de weerstand van je pup te stimuleren, namelijk vitamine E en gist. Deze brokken bevatten 28% proteïne en 18% vet.

CaroCroc Puppy Large Breed

Carocroc puppy large breed - 15 kg - 1 stuks

Bekijk de dagprijs

Heb jij een puppy dat onder een groot hondenras valt? Dan heeft deze ook een speciale voeding nodig. Je kunt dan kiezen voor CaroCroc Puppy Large Breed. Pups van grote hondenrassen mogen niet te snel groeien, omdat zij dan last zouden kunnen krijgen van gewrichtsproblemen. Met de juiste voeding moet je dit onder controle houden. CaroCroc Puppy Large Breed draagt bij aan een gecontroleerde groei. De brokken bestaan voor 25% proteïne en voor 17% uit vet. Zoals je ziet is dat minder dan bij de standaard puppybrokken. Kies voor de juiste voeding voor je pup en zorg voor een goede basis.

CaroCroc Senior

Carocroc Senior Silver 18-10 - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

Oudere honden hebben ook de juiste voeding nodig. Een oudere hond is vaak minder actief en die heeft dus minder energie nodig. De hondenbrokken dienen daarop afgestemd te zijn. In CaroCroc Senior zitten minder vetten en eiwitten dan in standaard hondenvoeding. Zo voorkom je overgewicht en zorg je ervoor dat de hond een gezond gewicht houdt. Verder zitten er ingrediënten in de hondenbrokken om het afweersysteem te versterken en vitale organen en de gewrichten te versterken. Deze Omega-3-vetzuren en Omega-6-vetzuren kan je hond zelf niet aanmaken, maar hij heeft deze wel nodig.

CaroCroc Senior Sensitive

Hondenvoer CaroCroc Dog Senior Sensitive with Fresh Lamb 15kg

Bekijk de dagprijs

Als honden wat ouder worden, komen er vaak wat meer probleempjes met de gezondheid openbaar. Het kan zijn dat je hond last heeft van zijn maag of dat hij een gevoelige huid heeft. Ook de spijsvertering gaat misschien niet meer zoals vanouds. CaroCroc Senior Sensitive is speciaal ontwikkeld voor gevoelige honden op leeftijd. De brokken bevatten onder andere lam, maar het proteïne- en vetgehalte is lager, vanwege de lagere energiebehoefte. De brokken bevatten bovendien vitamine E voor een goede weerstand en tegen celveroudering. Ook deze brokken voor senior honden bevatten Omega-3-vetzuren en Omega-6-vetzuren. Dit ter ondersteuning van de lever- en nierfunctie.

De verschillende soorten hondenvoer

Eerst zetten we even de verschillende soorten hondenvoer op een rij die er zijn, namelijk:

  • Droogvoer of brokken
  • Natvoer of blikvoer
  • BARF of NRV (natuurlijke rauwe voeding)
  • Suikervrije hondenvoeding

Droogvoer of brokken

Droogvoer of hondenbrokken kennen we allemaal wel. Dit zijn de speciale hondenbrokken die ervoor zorgen dat het gebit van jouw trouwe viervoeter sterk blijft. Deze brokken kun je lang goed houden. Er zit vrijwel geen water in, zorg dus altijd dat er een schaaltje water in de buurt is.

Natvoer of blikvoer

Natvoer of blikvoer is minder lang houdbaar, zeker als het eenmaal geopend is. Meestal wissel je brokken en blikvoer af, zodat je hond voldoende vocht binnenkrijgt. Bij natvoer kan zich echter wel tandsteen vormen, dus geef je hond niet te veel.

BARF of NRV

BARF staat voor ‘Bones And Raw Food’ en NRV staat voor ‘Natuurlijke Rauwe Voeding’. Het gaat hier dus om hetzelfde: rauwe voeding, die je hond ook zo uit de natuur zou halen. Er is wat voor te zeggen om terug te gaan naar de natuur, maar anderzijds kan dit ook weer voor problemen zoals wormen zorgen. Een huisdier is geen wild dier, en is eraan gewend om ook andere dingen te eten. Brokken bevatten alle noodzakelijke voedingsstoffen. Kies je voor rauwe voeding? Zorg ervoor dat het altijd vers is als jij voor rauwe voeding voor je hond kiest.

Suikervrije hondenvoeding

Inmiddels is er ook suikervrije hondenvoeding op de markt. Sommige honden hebben hetzelfde probleem als mensen: ze hebben te veel suiker binnen gekregen. Suikervrije voeding wordt meestal voorgeschreven binnen een dieet.

Hoe kies je goede hondenbrokken?

In goede hondenbrokken zit in ieder geval veel vlees en vis. Daarnaast dienen ze te bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Goede hondenbrokken kies je dus door even op de verpakking te kijken naar wat er precies in zit. Eiwitten/proteïnen en vetten zijn echt belangrijk voor je hond. Verder dienen er de nodige koolhydraten in te zitten. Koolhydraten zitten onder andere in aardappelen en graan. Zitten er ook mineralen in de hondenbrokken? Je hond heeft dagelijks zeker mineralen nodig. Hierbij kun je denken aan calcium en fosfor. Naast mineralen heeft je hond ook vitamines nodig. Kijk dus goed op de verpakking om te zien wat er in de hondenbrok zit. Verder heeft je hond ook voldoende water nodig, dus zorg dat er altijd een schaaltje water voor hem staat.

In het algemeen geldt dat duurdere voeding kwalitatief gewoon beter is voor je hond. Verkeerde voeding kan de gezondheid van je hond beïnvloeden. Op termijn kan dit zelfs hoge dierenartsrekeningen opleveren. Kies dus altijd voor gezonde voeding voor je hond.

Krokante of geperste brokken?

Hondenbrokken zijn in principe in te delen in twee verschillende soorten.

  • Krokante of geëxtrudeerde brokken
  • Geperste brokken

Krokante brokken dienen goed gekauwd te worden. Dit kan het eten van de hond enigszins vertragen, en is dus een prima optie als je hond nogal schrokkerig is. Geperste brokken worden vaak gebruikt voor actieve honden. Deze zullen in de maag al uit elkaar vallen, waardoor de hond niet snel last zal krijgen van de voeding.

Natuurlijk zijn er verder nog andere soorten brokken te noemen, zoals dieetbrokken, puppybrokken en brokken voor senior honden, maar in het algemeen zijn dit altijd brokken die in te delen zijn bij de krokante of geperste brokken.

Hoe vaak moet een hond eten per dag?

Hoeveel keer je hond per dag moet eten, hangt in principe af van de leeftijd van je hond. Een pup krijgt in het begin ongeveer 4 keer per dag een klein beetje, maar een volwassen hond krijgt maar 2 keer per dag brokken. Hoeveel brokken dat zijn, hangt af van het ras en de leeftijd van je hond. Ook is de ene hond actiever dan de andere. Op de verpakking staat altijd een tabel met voorgeschreven hoeveelheden. Daar kun je aan de hand van gewicht en ras zien hoeveel brokken je jouw hond per dag mag geven.

Tips bij het voeden van je hond

Geef de hond nooit te veel voeding, omdat je dan op een gegeven moment je hond op dieet zal moeten zetten. Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook bij honden.

Ga niet meteen wandelen nadat de hond gegeten heeft. Laat de hond eerst een poosje rusten. Als je meteen na het eten met je hond gaat wandelen, kan deze last krijgen van een maagtorsie.