Furminator kopen: voor kortharige en langharige honden

Een van de realiteiten van hondenbezit is dat de meeste honden verharen. U kunt uw best doen om uw hond regelmatig te borstelen om het morsen te verminderen. Er is echter geen manier om de hond volledig te elimineren. Misschien hebt u gehoord over de FURminator DeShedding Tool en vraagt u zich af of het aan de hype beantwoordt. De FURminator is een hondentrimmer die het verharen vermindert en overtollig haar verwijdert bij dubbelharige honden. Zoals elk product heeft de FURminator voor- en nadelen.

furminator

Beste furminators kopen overzicht

De vacht en odnervacht van de diverse hondenrassen is zeer verschillend. Daarom zijn er ook meerdere soorten furminators beschikbaar. De borstel moet immers bij de ondervacht kunnen komen. De grens voor kort haar bij een hond wordt gelegd bij 5 centimeter. Voor kortharige honden is een kleine furminator het meest geschikt. Denk er echter wel aan dat ook langharige honden ‘moeilijke’ plekken hebben. Onder de oksels en langs de poten is een kleinere furminator meestal efficiënter.

Hieronder staan een aantal furminators die goed uit de testen zijn gekomen en waarover gebruikers positief zijn.

Furminator voor kortharige honden (Large)

Furminator Hond Kortharig - Hondenborstel - L

Bekijk de dagprijs

De gepatenteerde borstel is bedoeld voor kortharige honden waarbij de lengte van het haar minder dan 5 centimeter is. De borstel is gemaakt om eenvoudig door de bovenvacht heen te komen en daarna zachtjes de ondervacht te kammen. De borstel bevat geen stoffen die een belasting vormen voor het milieu. Ook voor de hond betekent dit dat hij via de borstel geen schadelijke stoffen via de huid zal opnemen. De borstel ligt prettig in de hand en er is een speciaal knopje om de haren eenvoudig uit de borstel te kunnen verwijderen. Er zijn 3 maten beschikbaar.

 • kammen die de vacht of de huid van uw huisdier niet beschadigen.
 • materialen die vrij zijn van lood, cadmium en andere giftige stoffen.

Furminator hondenborstel (Medium | langharig)

Furminator Hond Langharig - Hondenborstel - M

Bekijk de dagprijs

De gepatenteerde furminators zijn gemaakt om het verharen van je hond te verminderen met 90%. De maat M is bedoeld voor honden met een haarlengte van meer dan 5 centimeter. De kam glijdt eenvoudig door de bovenvacht om de ondervacht zachtjes te kunnen kammen. De hond vindt het meestal prettig omdat het borstelen ook de jeuk vermindert van loszittende haren. Er zijn 5 verschillende formaten verkrijgbaar voor iedere hond. In de kan zitten geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Daardoor zijn de furminators ook veilig voor de.huid van je hond.

Furminator hondenborstel (Large | langharig)

Furminator® Hond langhaar - Vermindert Haaruitval Tot 90% - Hondenborstel - L

Bekijk de dagprijs

De furminators voor langharige honden zijn bijvoorbeeld geschikt voor labradors en golden retrievers. Er zijn 5 verschillende modellen, dus ook voor jouw hond vind je een geschikt exemplaar. De kammen gaan makkelijk door de bovenvacht heen bij honden met een haarlengte van meer dan 5 centimeter. Hierdoor kan je de ondervacht goed uitkammen op een efficiënte manier. De kam is gepatenteerd en bevat geen schadelijke stoffen. Dat is goed voor je hond omdat sommige stoffen door de huid heen in het bloed kunnen terechtkomen. De furminator vormt daardoor echter ook geen belasting voor het milieu. Met een handig knopje kan je de haren eenvoudig verwijderen. 4. Furminator (Medium | kortharig) Furminator werkt met strikte voorwaarden op milieugebied bij het produceren van deze hoogwaardige borstels voor de hond. Hierdoor is mede gegarandeerd dat er geen schadelijke stoffen door de huid in het bloed van de hond zullen geraken. Deze furminator is geschikt voor kortharige honden en daarmee wordt een haarlengte van maximaal 5 centimeter bedoeld. De borstel bereikt soepel de ondervacht en verwijdert 90% van de loszittende haren. Dat merk je meteen in huis en de hond vindt het ook prettig, want de jeuk van de rui vermindert door het borstelen.

Furminator (Small | kortharig)

Furminator Hondenborstel - Kortharig - S

Bekijk de dagprijs

De furminator voor kortharige honden is er in 3 formaten. Deze kleine furminator is bedoeld voor honden met een maximale haarlengte van 5 centimeter. Maar ook bij langharige honden zijn er plaatsen waar je een dergelijke borstel goed kan gebruiken. De poten en oksels van langharige honden kan je ook met deze borstel doen. De productie-eisen voor de furminator zijn erg hoog, de borstels zijn om die reden veilig voor de hond en zijn niet belastend voor het milieu. De borstel is eenvoudig schoon te maken.

Hoogwaardige ontharingsborstel met verzorgingshandschoenen voor de vacht

Hoogwaardige Ontharingsborstel – Inclusief 2 Vacht Verzorgingshandschoenen - Furminator

Bekijk de dagprijs

Deze milieuvriendelijke ontharingsborstel voor je hond wordt geleverd met 2 verzorgingshandschoenen voor de vacht. In slechts 10 minuten verwijder je 95% van de loszittende haren in de ondervacht. De haren blijven in de borstel zitten en kunnen eenvoudig worden verwijderd. De borstel ligt lekker in de hand en voor de hond is het borstelen prettig omdat het de jeuk vermindert. Let op de maat wanneer je een borstel aanschaft. Maat L is bedoeld voor honden met een haarlengte van meer dan 5 centimeter en werkt niet goed bij kortharige honden.

 • Beste oplossing tegen haaruitval
 • Makkelijk in gebruik
 • Niet elektrisch
 • Nooit meer irritaties
 • Geen dure hondensalons meer
 • Haaruitval wordt met 95% verminderd
 • Ergonomisch anti-slip handvat
 • Milieuvriendelijk

Furminator Furflex ontharingsborstel inclusief handvat

Furminator Furflex Deshedding Combo Dog Large

Bekijk de dagprijs

Deze furminator beschikt over superieure techniek om de losse haren in de ondervacht van de hond te verwijderen. Omdat de kam van roestvrij staal is gemaakt, is deze uiterst hygiënisch en is die eenvoudig schoon te maken. Er is dus geen ruimte voor bacteriën om zich op deze kam te vestigen en de huid van je hond te bereiken. Bijzonder is dat deze kam te gebruiken is voor kortharige en langharige honden. De speciale gebogen vorm is aangepast aan het lichaam van de hond en glijdt eenvoudig door de bovenvacht.

 • Verwijdert voorzichtig los haar uit de ondervacht
 • Innovatieve deShedding gebogen rand die past bij de natuurlijke lichaamsvorm van honden voor maximaal comfort en prestaties
 • Roestvrijstalen rand biedt antibacteriële en hygiënische eigenschappen

Furminator XL (kortharig)

Furminator Hond Kortharig - Hondenborstel - XL

Bekijk de dagprijs

Deze borstel is speciaal gemaakt voor de grotere hond. Er zijn twee formaten voor XL en XS honden. De haarlengte mag maximaal 5 centimeter zijn om de borstel efficiënt te gebruiken. Daarmee verwijder je 90% van de loszittende haren in de ondervacht. De furminator is gepatenteerd en wordt onder toepassing van strenge productie-eisen gemaakt. Hierdoor is deze veilig voor de vacht en huid van je hond en niet belastend voor het milieu. De hond vindt een borstelbeurt meestal prettig omdat de.jeuk van het verharen hierdoor afneemt.

Furminator mini (kortharig)

Furminator hond mini korthaar kortharig mini - 1 ST

Bekijk de dagprijs

Dit is het kleine formaat in het assortiment van furminators. De mini is geschikt voor kleine kortharige honden. Maar ook voor grotere honden kan je deze gebruiken voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals de poten en de oksels. De kam gaat eenvoudig door de bovenvacht zodat je de ondervacht kan ontdoen van loszittende haren. De gepatenteerde furminators zijn gemaakt zonder schadelijke stoffen. Ze tasten de vacht of de huid van de hond derhalve niet aan. Ook voor het milieu zijn de borstels niet schadelijk. Met de handige knop kan je de haren eenvoudig uit de borstel verwijderen.

Furminator Roskam hondenborstel

Furminator Hond Roskam - Hondenborste

Bekijk de dagprijs

Bij een goede verzorging van de vacht hoort ook een roskam. Hiermee masseer je de huid van de hond en borstel je tegelijk zijn vacht. Je verwijdert hiermee vuil en losse haren en zorgt tevens dat klitten en andere ongerechtigheden uit de vacht worden verwijderd. Door de handgreep ligt de roskam prettig in de hand en kan je de hond snel borstelen voordat deze te ongeduldig wordt. De roskam is zonder schadelijke stoffen gemaakt en veilig voor het milieu. Er zijn meerdere formaten derhalve ook een exemplaar voor jouw hond. Honden vinden de roskam vaak prettig.

Furminator Deshedding Combo hondenborstel (Small)

Furminator Furflex Deshedding Combo Dog Small

Bekijk de dagprijs

Een innovatieve kam voor kleine honden, zowel langharig als kortharig. Door de speciale gebogen vorm bereikt de kan probleemloos de ondervacht om deze voorzichtig te kammen. De loszittende haren worden daardoor verwijderd, zodat ze niet in de woning terecht komen. De kam is van roestvrij staal en daardoor hygiënisch en anti+bacterieel. Ook reinigen is geen probleem en je kan verzekerd zijn van een lange levensduur. De furminator is gepatenteerd en bij de productie worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Borstelen vermindert de jeuk bij de hond aanzienlijk.

Furminator Slicker Brush harde hondenborstel (Large)

Furminator Hond Slicker Brush - Hondenborstel - Hard - L

Bekijk de dagprijs

Deze borstel is bedoeld voor langharige honden met een haarlengte van meer dan 5 centimeter. De borstel is beschikbaar in een harde en een zachte versie. Het handvat ligt aangenaam in de hand waardoor een borstelbeurt snel en efficiënt gaat. De tanden van de borstel gaan soepel door de bovenvacht en verzorgen de ondervacht op een voorzichtige manier. De huid van de hond wordt niet geraakt met deze borstel. De haren zijn eenvoudig te verwijderen door de afstand tussen de tanden. Een handige borstel die duurzaam is gemaakt en ook vele jaren meegaat. Er zijn meerdere formaten verkrijgbaar.

Furminator hondenborstel (XL – kortharig)

Bekijk de dagprijs

De furminator heeft bewezen om het verharen tot 90% te verminderen en de vacht van je hond mooi te houden. Ook dierenartsen raden de furminator aan voor de verzorging van de vacht van de hond. Deze XL is bedoeld voor grote kortharige honden. De kam gaat door de bovenvacht om de ondervacht te kunnen borstelen. Daar bevinden zich de de loszittende haren die voor de hond jeuk beteken en uiteindelijk in de woning terechtkomen. Met deze furminator kan je 90% van de overlast van hondenharen voorkomen. Met een handig knopje kan je de haren eenvoudig uit de furminator verwijderen.

Furminator Hond Dual Brush – Hondenborstel

Bekijk de dagprijs

De tweezijdige borstel van FURminator helpt bij het verwijderen van vervilting losse haren en klitten bij uw hond zonder de vacht of huid te beschadigen.

Wat je nog moet weten voordat je een furminator aanschaft

Welke FURminator moet ik gebruiken voor kortharige honden?

Deze kleine, handige currykam heeft sinds 2002 heel wat stof doen opwaaien bij eigenaars van huisdieren. Met de speciale kortharige spiegel brengt de fabrikant nu ook het juiste verzorgingsinstrument voor de korte, gladde of ruige vacht op de markt. We bekijken dit verzorgingsproduct hieronder in detail om te zien wat u kunt bereiken met een FURminator voor kortharige honden.

Een fundamenteel verschil met FURminator is de vachtverzorging tussen huisdieren, zoals kat, hond en paard. Voor honden kunnen we de deShedding fur grooming tools onderscheiden voor kortharige honden en langharige honden. Bovendien zijn er geschikte kammen voor elke maat. Zij verschillen in de lengte van de roestvrij stalen rand, in het formaat en in het zwenkoppervlak. De met rubber beklede handgreep blijft voor alle modellen gelijk.

 • FURminator voor zeer kleine honden
 • FURminator voor kleine honden
 • FURminator voor middelgrote honden
 • FURminator voor grote honden

Het spreekt vanzelf dat de roestvrij stalen rand korter is voor zeer kleine honden, zoals dwergspitsmuizen en chihuahua’s, dan voor de grotere rassen, zoals Duitse Doggen of Weimaraners.

De fabrikant belooft 99 procent verwijdering van losse haren. Een of twee keer per week goed aanbrengen en gedurende 10-20 minuten op een droge vacht gebruiken is een vereiste. De natte vacht kleeft aan elkaar en maakt het de tanden onnodig moeilijk om hun eigenlijke grip te ontwikkelen.

De voordelen van de FURminator in vachtverzorging

HANDLEIDING: Als we de FURminator van dichtbij bekijken, komen de voordelen duidelijk naar voren. Allereerst heeft deze grooming tool een met rubber beklede ergonomische handgreep die heel goed in de hand ligt. Aan het uiteinde van de kop is een uitsparing waar u een lint doorheen kunt halen om de kam aan een haakje te hangen en hem zo altijd bij de hand te hebben.

STAINLESS STEEL EDGE: FURminator heeft een speciale roestvrijstalen rand ontwikkeld die, bij correct gebruik, de ondervacht en losse haren voorzichtig maar effectief uit de vacht trekt volgens het deShedding principe. Daardoor worden verwondingen van de huid of onaangename gevoelens voor uw hond vermeden. Door de licht gebogen vorm is deze kam ontworpen om zich aan te passen aan de individuele contouren.

DRUKTOETS: Een ander gepatenteerd kenmerk is de FURejector-drukknop boven de roestvrijstalen rand. De kam neemt haar en ondervacht op en laat het pas los als u deze knop zachtjes indrukt. Houd de kam boven de vuilnisbak en gooi het overgebleven bont schoon en gemakkelijk weg.

BESCHERMENDE BAR: De randen en tanden zijn relatief scherp. Daarom is in de FURminator een SkinGuard beschermstang geïntegreerd. Dankzij de afgeronde plastic hoeken zou de kam zeer soepel en gemakkelijk over de huid moeten glijden. Tegelijkertijd beschermt deze strip de tanden tegen voortijdige slijtage.

De nadelen

In dit verband zou ik het willen hebben over enkele nadelen van dit vachtverzorgingsproduct. Kammen vanaf het begin is niet geschikt voor elke hond, vooral niet voor honden met een korte vacht.

U moet voorzichtig beginnen en uw huisdier laten wennen aan de bewegingen van de kam. Bovendien raad ik af om het hoofd met de borstel te verzorgen. Als uw viervoeter schokkerig beweegt of wegspringt, kunt u de controle over de tanden verliezen, wat verwondingen kan veroorzaken.

Een zachtere borstel met zachte kleppen zou hiervoor meer geschikt zijn. Wat dacht je van de dubbele borstel van FURminator? Het combineert twee functies in één verzorgingsinstrument. Last but not least is de FURminator voor langharige en kortharige rassen aanzienlijk duurder in vergelijking met eenvoudige kammen en borstels. In ruil daarvoor belooft de fabrikant een hoge stabiliteit en kwaliteit en een duurzaamheid van enkele jaren.

Hoe gebruik je een furminator?

De furminator gebruik je door de kam met lange halen van boven naar beneden te halen. Wees daarbij voorzichtig en zet niet te veel kracht op de kam. De meeste honden vinden de behandeling prettig omdat het een soort massage is en de jeuk vermindert. Als jouw hond niet meteen komt aanlopen als jij de borstel pakt, gun deze dan de tijd om eraan te wennen. Dat duurt meestal niet lang. Als de hond ongedurig wordt en weg wil lopen, laat deze dan gaan. Een onvrijwillige behandeling zorgt ervoor dat de hond een volgende keer minder animo zal hebben. Let erop dat je de hele vacht verzorgt. Voor moeilijke plaatsen, zoals de poten en de oksels, is een kleine furminator meer geschikt. Met een dagelijkse behandeling van maximaal 10 minuten voorkom je 90% van de normale verharding. Als de hond echt in de rui is, kan je kiezen voor twee behandelingen per dag of een langere borstelperiode achtereen.

Stap-voor-stap instructies: het juiste gebruik van de FURminator voor kortharige honden

Stap 1: Dagelijks borstelen en verzorgen

De aanschaf van het juiste verzorgingsinstrument is de eerste stap naar een doordachte hygiëne. U moet een paar minuten per dag uittrekken voor de verzorging. Het is het beste om dit te combineren met een terugkerende routine. Als de avond rustig is, kunt u uw hond een paar minuten borstelen. De meeste viervoeters komen tot rust tijdens de verzorging en vinden dit een aangename vorm van genegenheid van hun baasje. Dit versterkt ook jullie band.

Stap 2: Controleer de huid

Voordat u de FURminator voor kortharige honden gebruikt, moet u eerst de huid van uw hond controleren. Dit zou relatief gemakkelijk moeten zijn met een korte vacht. Zorg ervoor dat er geen ontstekingen, korstige laesies, bulten of zweren zijn.

Stap 3: Breng de FURMINATOR correct aan
De FURminator bestaat uit een handvat en een getande borstelkop. Deze speciale structuur maakt het mogelijk oude huiddeeltjes, losse haren, ondervacht en vuil te verwijderen bij de eerste trek over de vacht. Werk met de hondenkam in de richting van de groei van de vacht en kam nooit tegen de groei in. Dit zou uiterst onaangenaam zijn voor uw hond. Bovendien zal het glanzende effect niet worden bereikt. Houd de deShedding grooming tool zonder druk in de hand en ga er zachtjes mee over de vacht. De innovatieve roestvrijstalen rand dringt diep door in de bovenvacht en verwijdert zachtjes en zonder kracht de ondervacht en losse haren.

Stap 4: Kam voorzichtig met de FURminator – vooral gevoelige gebieden

Met de FURminator voor kortharige honden hebt u een grondig verzorgingsinstrument in handen. Je moet voorzichtig zijn rond gevoelige delen van het lichaam, zoals de anus, buik, benen en genitaliën. U moet vooral op deze plaatsen minder intensief poetsen. Beweeg de kam in zachte en lange bewegingen over het lichaam. Voor extra veiligheid heeft de FURminator een speciale Skin Guard huidbeschermer en afgeronde hoeken. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot huidirritatie en -ontsteking.

Stap 5: verwijder haar en ondervacht van de FURminator

Het schoonmaken van de deShedding kam is net zo eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de FURejector drukknop boven op de roestvrij stalen rand naar beneden te drukken. Op hetzelfde moment, duwt het haar uit de kam. Ik vind dit een van de grootste voordelen naast de intensieve verzorging.

Vele meesters en meesteressen kennen immers het onaangename neveneffect, het rondvliegende haar, wanneer zij naar de kam of borstel grijpen. Met de FURminator voor kortharige honden kunt u de vachtverzorging ’s avonds doen terwijl u TV kijkt of in de hondenmand ligt, zonder meteen naar de stofzuiger en bezem te grijpen.

Sinds wanneer is de FURminator voor kortharige honden verkrijgbaar?

Het beginpunt gaat terug tot 2002. FURminator is zich gaan verdiepen in de hulpmiddelen en oplossingen voor een doordachte en gezonde vachtverzorging om zo innovatieve producten voor dagelijks gebruik te ontwikkelen. Er ontstond al snel een hype rond de currykammen en -kammen, omdat ze moeiteloos in een paar vegen dode, losse en dode haren uit de vachtstructuur trekken.

Waaraan herken ik de originele FURminator voor kortharige honden?

Deze speciale handkrulkam is een gepatenteerd product. Helaas heeft het succes ervan een groot aantal imitators aangetrokken. De fabrikant zelf geeft hints en tips over hoe u de originele FURminator kunt herkennen.

De nadruk ligt op integrale veiligheid, die met namaakverzorgingsproducten niet kan worden gegarandeerd. De kopieën breken gemakkelijker, houden een zeker risico op verwondingen in en kunnen meestal de kwaliteit van het origineel niet evenaren.

Daarom heeft de fabrikant unieke identificatiekenmerken ontwikkeld om het voor klanten gemakkelijker te maken de echte FURminator voor kortharige honden te herkennen. Daartoe behoren de merkopdruk op de voorkant en de bovenste clip, waarmee u het verzamelde haar uit de kam haalt wanneer u erop drukt. Bovendien is de FURminator verkrijgbaar in unieke kleuren en designs, zoals

 • geel en maat XS
 • in groen en maat S
 • in oranje onder maat M
 • in blauw en de grootte L

FURminator hond maat M

Deze hondenborstel is geschikt voor middelgrote honden en kan de ondervacht voorzichtig verwijderen in slechts een paar vegen. Dit vachtverzorgingsproduct is beschikbaar voor kortharige en langharige honden. Als dit de eerste keer is dat u deze speciale kam gebruikt, moet u de laatste versie 2.0 kopen.

Deze is niet alleen qua ontwerp beduidend anders dan de vorige versie 1.0, maar FURminator heeft ook extra bescherming en een comfortrand toegevoegd aan de roestvrijstalen rand. Dit is om de verzorging te vergemakkelijken en regelmatig kammen nog comfortabeler te maken voor uw hond. FURminator zal u echter vragen om hiervoor extra te betalen. Versie 2.0 kost meer dan zijn voorganger.

Deze borstel is geschikt voor middelgrote honden van 9-23 kg. De FURminator voor kortharige honden moet worden gebruikt tot een haarlengte van 5 cm om het gewenste effect te bereiken. Geschikte rassen zijn bijvoorbeeld de Staffordshire Bull Terrier, de Beagle, de Berner Hound of de Ierse Terrier.

Wat hetzelfde blijft, is de hoge effectiviteit. Met één tot twee toepassingen per week kunt u 99% van alle losse haren en de ondervacht verwijderen. Na de eerste paar weken zou u een glanzend effect in de vacht van de hond moeten opmerken.

Als de klus geklaard is, haalt u het deksel over de roestvrijstalen randen om de duurzaamheid van de FURminator te verhogen. Daarbij wordt de toplaag niet beschadigd of ruw afgesneden. Vooral als uw viervoeter midden in een vachtwissel zit, kunt u bij regelmatig gebruik een aanzienlijke verbetering bereiken.

Inhoudsopgave