Trimtafel voor hond kopen – Overzicht van de beste trimtafels

Er zijn vele trimtafels beschikbaar voor honden maar welke is het meest geschikt voor jouw hond, misschien denk je wel dat een trimtafel niet nodig is. In dat geval doe jij jezelf en je hond te kort. Ook als je maar zelden je hond trimt, is zo’n tafel gewoon erg handig om je hond te borstelen, kammen of op welke wijze dan ook te verzorgen.
honden trimtafel
Een trimtafel is over het algemeen verstelbaar en heeft een stang waaraan je de riem van de hond kan bevestigen. Hierdoor kan je de tafel zo instellen dat jij in een goede houding kan staan als je de hond verzorgt. Het dier zelf heeft nog voldoende bewegingsruimte maar kan niet van de tafel springen. Daarom is een trimtafel veiliger voor de hond en beter voor jouw rug. Hieronder vind je een lijst met trimtafels die de gebruikers aanbevelen en goed door de testen zijn gekomen.

Beste trimtafel voor je hond kopen overzicht

Topmast elektrische trimtafel

Topmast Trimspecial Elektrische Trimtafel 107 x 60 x 51-91 cm

Bekijk de dagprijs

Het is een feit dat je bereid moet zijn om flink te investeren om deze trimtafel van Topmast aan te schaffen. Wat krijg je dan voor dat forse bedrag? Deze tafel is van extra zware kwaliteit en heeft een dubbele verstelbare trimarm die je met je voeten kan bedienen. Tijdens de verzorging kan je de tafel dus in de ideale stand zetten om op de meest efficiënte manier te werken. Deze tafel zie je met regelmaat in de trimsalons. De tafel werkt op het elektriciteitsnet en de bediening is eenvoudig na wat oefening. De tafel heeft een antislip-laag en de speciale coating zorgt ervoor dat deze ook tegen de nagels van de hond bestand is. De tafel kan tot 100 kilo worden belast.

 • Inclusief trimlus
 • Stevig werkblad met mooie anti-slip toplaag
 • Hammercoating extra verharde laklaag
 • Elektrische voetbediening voor in te stellen werkhoogte
 • Afmetingen werkblad: 107 x 60 cm
 • Variabele werkhoogte: 51 – 91 cm
 • Belastbaar tot 100 kg

VidaXL Inklapbare trimtafel met dubbele aanlijnoptie voor honden

VidaXL Inklapbare Honden Trimtafel Met Dubbele Aanlijnoptie - 91 x 61 cm - Zwart

Bekijk de dagprijs

De goedkopere tafel van VidaXL beschikt over twee aanlijnlussen aan een verstelbare stang. Hierdoor is het mogelijk altijd de juiste hoogte te vinden voor jouw hond. De stang kan ook verwijderd worden zodat je de tafel na het inklappen makkelijk kan opbergen. Deze neemt dan erg weinig ruimte in beslag. De tafel is geschikt voor een hond van maximaal 60 kilo. De VidaXL staat erg stabiel als je kiest voor een gladde ondergrond. Het tafelblad is van metaal en voorzien van een anti-sliplaag voor de veiligheid van de hond. De coating geeft extra bescherming, zodat het blad lang mooi blijft.

Maxx hondentrimtafel met aanlijnoptie

Maxx Honden Trimtafel Met Aanlijnoptie - Zwart - 97 x 61 x 155cm

Bekijk de dagprijs

Deze Maxx trimtafel voor honden is gemaakt om makkelijk te kunnen meenemen. De aanlijnstang is afneembaar en de tafel kan je inklappen. Zowel de stang als de tafel zijn in hoogte verstelbaar waardoor je altijd de juiste hoogte kan vinden voor de verzorging. Het frame is gemaakt van roestvrijstaal en blijft derhalve lang mooi. Het tafelblad is van gepoedercoated metaal met een beschermlaag en kan tegen een stootje. De tafel is bedoeld voor honden met een gewicht tot 60 kilo. Deze goedkope tafel is efficiënt om bijvoorbeeld mee te nemen naar hondenshows. Dan kan je ter plekke je hond voorbereiden.

Topmast XL trimtafel met dubbele trimarm

Trimtafel Topmast XL met dubbele trimarm. RVS 115x60cm

Bekijk de dagprijs

Deze trimtafel van Topmast is XL en geschikt voor grote honden. De tafel staat erg stabiel en heeft rubberen noppen onder de poten. Er is een stang met een dubbele aanlijnoptie. De lussen zijn ook op het tafelblad te bevestigen als de hond ligt. Het frame is van stevig roestvrij staal. Op het tafelblad zit een laag rubber. Dat zorgt ervoor dat een nerveuze hond niet snel zal slippen en voelt minder kil dan een metalen toplaag. Erg handig is het mandje dat onder de tafel zit. Hierin kan je de verzorgingsspullen opbergen die je even niet gebruikt. De tafel is opvouwbaar en heeft een hoogte van 65 centimeter.

VidaXL hydraulisch verstelbare hondentrimtafel met aanlijnoptie

VidaXL Hydraulisch Verstelbare Honden Trimtafel Met Aanlijnoptie - Zwart -108 x 60 cm

Bekijk de dagprijs

Het onderstel van deze stevige tafel is hydraulisch verstelbaar in de hoogte. Dat betekent dat je de gehele verzorging kan afwikkelen zonder de hond van de tafel te moeten halen of de aanlijnstang in hoogte te moeten verstellen. De tafel is ook inklapbaar en neemt weinig ruimte in beslag als je deze opbergt. Het frame is gemaakt van stevig metaal en de tafel is derhalve ook erg solide. De afmetingen zijn ruim zodat je ook een grotere hond op de tafel kan behandelen. Hou rekening met een maximaal gewicht van ongeveer 60 kilo. Op de tafel zit een rubberlaag. Hierdoor slipt de hond niet weg tijdens de verzorging en voelt het tafelblad prettig aan de poten. De prijs voor deze tafel is relatief hoog vanwege het onderstel dat je met de voeten kan bewegen.

 • Kleur: zwart
 • Materiaal: rubberen tafeloppervlak/MDF
 • Materiaal: poedercoat stalen frame
 • Stalen aanlijnoptie
 • Afmetingen: 115 x 60 x 128-177 cm (l x b x h)
 • Afmetingen tafelblad: 108 x 60 cm (l x b)
 • Werkhoogte: 54 tot 93 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 60 Kg
 • Levering inclusief 1 aanlijn lus
 • Hydraulisch in hoogte verstelbaar
 • Gemakkelijk te monteren en te demonteren

Topmast XL trimtafel

Topmast Trimtafel XL Verstelbaar + Trimarm 110 x 60 cm - Hond Trimmen Hondenverzorging

Bekijk de dagprijs

Een solide tafel van het bekende merk topmast met wielen. De tafel van Topmast weegt 37 kilo en de rubberen luchtbanden zijn dan ook plezierig om deze eenvoudig te kunnen verplaatsen. Als je de stevige poten hebt uitgeklapt staat de trimtafel erg stabiel. Zoals alle trimtafels van dit merk is ook deze goed afgewerkt. Het stalen frame zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. De aanlijnstang is in hoogte verstelbaar. Het tafelblad is ruim en voorzien van een pvc-laag die een antislip werking heeft en ook tegen een stootje kan. Onder de tafel hangt een metalen mandje waarin je de spullen kunt opbergen als je deze even niet gebruikt 7. Hydraulische trimtafel voor honden met aanlijnoptie

Een in hoogte verstelbare trimtafel is efficiënt omdat de hele verzorging in één sessie kan geschieden. Deze merkloze tafel is via bediening met de voeten eenvoudig op de juiste hoogte in te stellen. Daarbij is de tafel ook makkelijk te monteren en te demonteren. Hierdoor kan je de tafel meenemen of eenvoudig opbergen. Het frame is van staal met een coating en de tafel is voorzien van een rubberen laag. De tafel is ruim genoeg voor een grote hond tot 60 kilo. De aanlijnstang is in hoogte verstelbaar. Deze tafel is niet bepaald goedkoop, maar wordt aangeprezen door onder meer professionele gebruikers.

Hydraulisch Verstelbare Honden Trimtafel Met Aanlijnoptie

Hydraulisch Verstelbare Honden Trimtafel Met Aanlijnoptie - Trimtafels voor honden - Zwart -108 x 60 cm

Bekijk de dagprijs

Met deze honden trimtafel wordt het verzorgen van je geliefde viervoeter vele malen eenvoudiger. Of het nu thuis, in de trimsalon of onderweg is, omdat de tafel hydraulisch in hoogte verstelbaar en gemakkelijk te demonteren is, is hij perfect voor transport. Opbergen wanneer de tafel niet nodig is, is ook veel gemakkelijker dan bij andere modellen.

Het met rubber beklede en daardoor antislip werkoppervlak maakt het staan ​​voor het dier comfortabel en veilig tijdens de verzorging. Het gepoedercoate stalen oppervlak is gemakkelijk schoon te maken in geval van een ongelukje. De hydrauliek van de voet biedt niet alleen voordelen tijdens het transport, maar ook tijdens de verzorging zelf: ongeacht de grootte van het dier kan elke hond en kat op de optimale hoogte worden gebracht dankzij de traploze hoogteverstelling.

Met de praktische lus met kliksluiting worden de wat wildere kandidaten in toom gehouden, zodat een passende behandeling gemakkelijk en veilig is voor mens en dier.

 • Afmetingen (LxBxH): 108 x 60 x 55,5 – 92,5 cm,
 • Afmetingen tafelblad: 108 x 60 cm,
 • Hoogteverstelling: 55-5 – 92,5 cm,
 • Materiaal: Metaal, MDF, Rubber,
 • Maximale belasting: 60 Kg

Waarom zou je een trimtafel aanschaffen voor de hond?

Er zijn diverse redenen om een trimtafel voor je hond aan te schaffen. De belangrijkste reden is dat je het jezelf zo een stuk makkelijker maakt bij de verzorging van je hond. Je kunt er een stuk makkelijker bij en dit is veel beter voor je rug. Het is veel gemakkelijker om je hond te trimmen. Zo hoef je niet steeds naar de trimsalon en kun je het trimmen gewoon zelf doen. Trimmen is nodig om de vacht van je hond optimaal te verzorgen. Zeker met een langere vacht zal je hond minimaal eens per jaar getrimd moeten worden. De kosten voor de trimtafel heb je er dus zo uit, want een bezoekje aan de trimsalon is uiteraard ook niet gratis.

Welke soorten trimtafels zijn er te koop?

Trimtafels zijn grofweg te verdelen in twee soorten:

 • een gewone trimtafel
 • een hydraulische trimtafel

Wat is het verschil tussen hydraulische/elektrische tafels en gewone trimtafels? De hydraulische versie, ook wel elektrische trimtafel genoemd, kun je eenvoudig in hoogte verstellen. Wil je echt je rug ontlasten, dan is een hydraulische trimtafel gewoon de beste optie. Dit is weliswaar wat duurder dan een standaard vaste trimtafel, maar je kunt deze precies op de juiste hoogte instellen. Zo staat de trimtafel helemaal afgesteld naar jouw wensen.

Waar moet je op letten bij de keuze van een trimtafel?

Waar moet je op letten bij de keuze van een trimtafel? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een trimtafel. Deze vragen kun je jezelf stellen voor je overgaat tot de aanschaf van een trimtafel:

 • Is de trimtafel in hoogte verstelbaar? / Gaat het om een normaal of hydraulisch model?
 • Hoe kan ik de trimtafel bedienen?
 • Heeft de trimtafel een antislip-laag voor de veiligheid van mijn hond?
 • Is de tafel gemakkelijk te monteren en demonteren?
 • Hoe compact kan ik de trimtafel opbergen?
 • Hoe ruim is het tafelblad?
 • Wat is het maximale gewicht dat de trimtafel aan kan?
 • Hoeveel kost de trimtafel?

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen vind je eenvoudig de juiste trimtafel voor je hond. Wanneer je de hond echt regelmatig trimt, is het belangrijk om voor een verstelbare trimtafel te kiezen, bij voorkeur met elektrische bediening. Zo kun je de tafel eenvoudig op de juiste hoogte instellen, vaak zelfs tijdens het verzorgen van de hond. De trimtafel dient ook een antislip-laag te hebben voor extra veiligheid van je hond. Tenslotte wil je niet dat je viervoeter uitglijdt tijdens de verzorging. Wanneer je de tafel opbergt na gebruik, wil je uiteraard niet dat die in de weg staat. Tenslotte gebruik je een trimtafel voor een trimbeurt doorgaans maar 1 of 2 keer per jaar. Wil je de trimtafel ook gebruiken om je hond te borstelen of te kammen? Dan heb je wellicht wel een plaatsje in huis waar de trimtafel gewoon kan blijven staan.

Verder hangt de keuze voor de juiste trimtafel uiteraard af van het ras van je hond. Hoe groot is de hond? Hoe zwaar is je huisdier? Controleer de afmetingen van het tafelblad en check of de trimtafel van jouw voorkeur het gewicht van jouw hond kan dragen. Uiteraard is het ook van belang om naar de prijs van de trimtafel te kijken. Een trimtafel betaalt zichzelf doorgaans gewoon terug, omdat het je een bezoek aan de trimsalon bespaart. Neem een budget in je hoofd en kijk welke trimtafels daarbinnen vallen. Dit zijn allemaal dingen om je te realiseren voor je een trimtafel voor je hond aanschaft.

De keuze aan trim tafels is relatief groot. De meeste zijn snel en gemakkelijk op te zetten en zijn dus ook geschikt voor mobiel gebruik. Alvorens tot aankoop over te gaan, moet u echter beslist goed kijken en zorgvuldig overwegen of de tafel ook aan de gestelde eisen voldoet.

Belangrijke criteria zijn:

 • Beoogd gebruik
 • Laadvermogen
 • mobiliteit
 • ruimtebehoefte
 • Uitrusting
 • Prijs

Beoogd gebruik

Het belangrijkste criterium is waarschijnlijk het beoogde gebruik.

 • Worden honden in alle maten gekapt of is de hondenkapper gespecialiseerd in kleine of grote honden?
 • Is één tafel voldoende, of bestaat de mogelijkheid en de noodzaak om in de lokalen verschillende trimtafels onder te brengen?
 • Wordt er een mobiele dienst aangeboden?

Laadvermogen

Een trimtafel moet geschikt zijn voor het gewicht van de honden die erop worden getrimd. Hondentrimmers verzorgen niet alleen kleine honden. Het is niet ongewoon voor grote honden zoals newfoundlander of St. Bernards om ook een professionele vachtverzorging te vereisen.

Deze honden hebben veel gewicht dat de tafel moet dragen. Als ze ook nog onrustig zijn en moeilijk te kalmeren, moet de tafel een heel bijzondere last dragen.

Mobiliteit

Indien een mobiele dienst wordt aangeboden, moet de trimtafel ook dienovereenkomstig worden ontworpen. Het moet gemakkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten zijn en in het eigen voertuig van de klant passen. De tafel moet echter dezelfde stabiliteit hebben als een vaste tafel.

Benodigde ruimte

Alvorens de tafel te kopen, moet rekening worden gehouden met de benodigde ruimte. Niet elke salon heeft genoeg ruimte voor elke trimtafel. Er moet voldoende vrije ruimte rond de tafel zijn, zodat de trimsalon zich gemakkelijk kan bewegen en snel en gemakkelijk van plaats kan veranderen. Vaste tafels hebben hier duidelijk meer plaats nodig en kunnen ook niet zomaar snel opzij geschoven worden.

Uitrusting

Naar behoefte bestaan er tafels die elektrisch in hoogte verstelbaar zijn of die met eigen spierkracht kunnen worden versteld. De eerste zijn natuurlijk praktisch en eenvoudig. Deze tafels zijn echter ook omvangrijker en bieden weinig mobiliteit.

Individueel in hoogte verstelbare tafelpoten zijn ideaal. Zij kunnen oneffenheden in de vloer compenseren en de tafel is altijd stabiel en stevig. Wielen kunnen net zo praktisch zijn. Zij zorgen ervoor dat de tafel gemakkelijk en zonder inspanning kan worden verplaatst.

Het is belangrijk te overwegen of de tafel verlicht moet worden of dat de verlichting op een andere manier wordt beveiligd. Extra apparatuur zoals glasplaten of speciale antisliplagen zijn mogelijk, maar meestal duur. Speciale houders en manden voor accessoires zoals hondentondeuses, hondenscharen, hondenkammen en ander gereedschap maken het werk gemakkelijker.

Prijs

Zoals met alles, is de prijs van een trimtafel doorslaggevend. Daarom moet de aankoop van de tafel goed doordacht zijn. Welke kenmerken zijn absoluut noodzakelijk, wat is luxe?

Hier is het belangrijk om goed na te denken, zodat de tafel geen al te groot gat in het budget slaat. In ieder geval moet de tafel passen bij de stijl van de salon en dus ook bij de gewenste klantenkring.

Trimtafels voor grote honden

Bij het kiezen van de juiste trimtafel is de grootte van de honden die in de salon zullen worden getrimd van cruciaal belang. Als alle rassen moeten worden behandeld, dan moet ook worden verwacht dat grote rassen tot 80 kg zullen willen worden getrimd. Deze honden kunnen niet zomaar op de tafel getild worden. Voor deze honden is een elektrisch in hoogte verstelbare tafel essentieel.

Dit is vooral belangrijk voor hondenrassen zoals de Landseer, Newfoundland, St. Bernard of de Reuzenschnauzer. Voor deze honden is ook een groot werkoppervlak met een hoge belastbaarheid van essentieel belang. Het is moeilijk voor te stellen wat er zou gebeuren als de tafel de belasting niet zou kunnen weerstaan.

Deze tafel is stevig en ideaal voor professionals. Een groot werkoppervlak van 120 x 65 centimeter is ideaal voor grote honden. Het werkblad is bekleed met rubber, antislip en gemakkelijk schoon te maken.

De tafel kan elektrisch met een handschakelaar worden versteld van 42 tot 96 centimeter. Zo kan de hond gemakkelijk opstaan zonder te worden opgetild. Dankzij het stabiele ontwerp is probleemloos werken gegarandeerd, zelfs bij onrustige dieren.

Trimtafel voor kleine honden

Een trimtafel voor kleine viervoeters is ideaal als u ook alleen gespecialiseerd bent in de dwergen, zoals kleine terriërs, Shitsu’s, teckels of poedels. Deze tabel kan aanzienlijk kleiner zijn.

Dit betekent dat een kleiner werkoppervlak volstaat en het laadvermogen niet zo groot hoeft te zijn. Vooral voor kleine honden zijn mobiele trimtafels die gemakkelijk kunnen worden ingeklapt, bijzonder praktisch.

Deze tafel is hydraulisch inklapbaar en in hoogte verstelbaar. Met een maximale belasting van 60 kilogram is hij ideaal voor kleine honden. Het werkblad, dat 108 x 60 centimeter meet, heeft een antislip rubberen oppervlak.

Met een gewicht van ongeveer 25 kilogram en de geringe afmetingen is hij ideaal voor mobiel gebruik.

Trimtafels voor mobiel gebruik

Hondenbezitters die een langharige hond houden en hem zelf willen trimmen, besparen veel geld als zij een opvouwbare trimtafel kopen die ook mobiel kan worden gebruikt. De kosten van de trimtafel betalen zichzelf snel terug wanneer regelmatige bezoeken aan de trimsalon niet meer nodig zijn. Mobiele trimtafels worden in de handel in grote hoeveelheden aangeboden. Zij kunnen worden gebruikt als beginnersmodel, maar ook voor professioneel gebruik. Hondentrimmers die hun klanten thuis bezoeken, kunnen mobiele trimtafels gewoon in de auto laden en meenemen. De grootte en de constructie van een trimtafel moeten worden afgestemd op de persoonlijke behoeften en de grootte en het gewicht van de hond.

Hondentrimmers hebben het niet zo makkelijk. Om het aantal en het soort klanten zo ruim mogelijk te kunnen indelen, moet de mobiele Trimmtisch zo groot en stabiel mogelijk zijn. Alleen op deze manier kunnen zelfs grote honden op de trimtafel worden getrimd, indien nodig. Vóór de aankoop moet dus niet alleen worden gelet op de prijs van een trimtafel, maar ook op het draagvermogen (opgegeven in kilogram), de afmetingen wanneer de tafel is opgezet en ingeklapt. Opdat een mobiele trimtafel ook werkelijk met de eigen personenauto kan worden vervoerd, moet de kofferruimte worden opgemeten, zodat duidelijk wordt of de pakmaat er ook zonder problemen in past.

Als u online een trimtafel wilt kopen, vindt u niet alleen een enorme keuze aan verschillende trimtafels, maar ook talrijke beoordelingen van klanten over de verschillende modellen. Deze zijn interessant om te lezen, omdat ze informatie geven over de ervaringen die andere hondeneigenaren of trimmers hebben gehad met de respectieve trimtafels. Het lezen van de beoordelingen en ervaringen van klanten is daarom in ieder geval aan te bevelen.

Trimtafels voor professioneel gebruik

Trimtafels voor professioneel gebruik zijn bijzonder zwaar en stabiel. Ze kosten vele malen meer dan een mobiele trimtafel. Toch bieden stabiele en wiebelvrije trimtafels voor professioneel gebruik veel voordelen. Ze staan stevig en glijden niet weg. Het bovenblad van de tafel kan meestal elektrisch in hoogte worden versteld. Zo kunnen zelfs grote en zware honden zonder problemen worden opgetild en naar een andere plaats worden gebracht. Professionele, elektrisch bediende trimtafels hebben hun vaste plaats. Na gebruik kan de tafel niet eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen om ruimte te besparen.

Indien mogelijk moet een trimtafel niet te groot en te breed worden gekocht. De honden die op de tafel moeten worden getrimd en gekapt, mogen niet te ver van het lichaam van de hondentrimmer af staan. Hoe verder de armen van de hond moeten worden gestrekt bij het trimmen, hoe zwaarder het werk zal zijn. Het is dus niet altijd gemakkelijk een goede middenweg te vinden als de ervaring met trimmen nog niet zo groot is. Een vertrouwend gesprek met een ervaren hondentrimmer kan zeer informatief zijn wanneer aspirant-trimmers of hondeneigenaren die hun hond zelf willen trimmen op zoek zijn naar de juiste trimtafel. Op de juiste trimtafel, voelt de hond zich comfortabel en veilig. De hondentrimmer staat ontspannen en kan zich volledig concentreren op het trimmen van de hond. Dit is echter alleen mogelijk als de trimtafel zo wordt gekozen dat aan alle belangrijke behoeften van mens en hond kan worden voldaan. Het is dan ook niet ongewoon dat professionele hondentrimmers niet alleen over een vaste, elektrische trimtafel beschikken, maar ook over een tweede mobiele trimtafel, die niet alleen onderweg bij huisbezoeken kan worden gebruikt, maar ook in het eigen atelier, wanneer een kleine trimtafel juist de meeste voordelen biedt, omdat de hond klein is.

Let op de hygiëne

Een trimtafel moet er altijd schoon, netjes en hygiënisch uitzien, niet alleen wanneer hij professioneel wordt gebruikt, commercieel om honden te trimmen. Daarom is het belangrijk dat de oppervlakken van de trimtafel robuust zijn en gemakkelijk kunnen worden ontsmet. Te veel randen en hoeken maken het niet alleen moeilijk om te ontsmetten, ze kunnen ook verwondingen veroorzaken bij mens en dier. Ronde hoeken zijn gemakkelijk schoon te maken en voorkomen dat de hond zich bezeert tijdens het trimmen als hij snel nerveus en angstig wordt. Wielen zijn handig omdat de trimtafel dan gemakkelijk heen en weer kan worden geschoven, maar ze moeten ook stevig kunnen worden vastgezet, zodat de tafel de nodige steun biedt. Bij het schoonmaken van de trimtafel mag geen spleetje over het hoofd worden gezien waarin geschoren hondenhaar kan vallen. Daarom is het belangrijk dat bij de aankoop van een trimtafel ook de nodige toebehoren worden aangeschaft, zoals ontsmettingsmiddel voor de ontsmetting van het oppervlak, borstels om het haar uit spleten en kieren te kunnen borstelen en voldoende wegwerpmateriaal voor een hygiënische ontsmetting van het oppervlak. Om ervoor te zorgen dat de aanschaf van een verzorgingstafel geen slechte aankoop wordt, moet u nadenken over alle belangrijke aspecten van het gebruik en het schoonmaken ervan en een lijst maken van wat u van een perfecte verzorgingstafel verlangt.

Vastzetten en fixeren van de hond

Of het nu een tafel voor grote of kleine hondenrassen is, een apparaat genaamd een galg kan zeer nuttig zijn bij beide opties. De galg is een apparaat dat gebruikt kan worden om de hond losjes vast te zetten. Dit vergemakkelijkt het werk.

Nadat de houdlus aan de hals van de hond is bevestigd, is hier bijzondere voorzichtigheid geboden. In geen geval mag de hond, indien hij op deze wijze is gefixeerd, alleen worden gelaten. Hij kan zichzelf ernstig verwonden door van de tafel te springen.

Tips als je een tafel gaat bestellen

Volg het bovenstaande lijstje met vragen op om te zien welke trimtafel bij je past. Vergeet verder ook niet de bijbehorende accessoires te bestellen. Je kunt hierbij denken aan een handige scharenset, maar ook aan een trimkam. Meestal kun je de trimbenodigdheden voor je hond in een handige set aanschaffen, zodat je meteen alles bij de hand hebt. Voor honden zijn er ook speciale tondeuses ontwikkeld. Een hondentondeuse is automatisch en in principe gebruiksvriendelijker van een schaar, waarbij je zelf al het werk moet doen. Verder kun je overwegen om een waterblazer aan te schaffen, zodat je de hond na het wassen droog kunt blazen. Zo voorkom je dat een natte hond door je woning rent.

Samenvatting

Een trimtafel is onmisbaar als jij zelf je hond wilt trimmen. Op lange termijn kan je dit veel kosten besparen. Je hoeft immers niet meer naar de trimsalon. Er zijn veel soorten trimtafels en de keuze is niet altijd eenvoudig. Daarom is het verstandig om naar reviews van anderen te kijken en op te zoeken wat specialisten ervan zeggen. De keuze voor de beste trimtafel is gevallen op de Topmast Trimspecial Elektrische Trimtafel, wat volgens de experts echt de beste keuze is. Deze trimtafel is ook geschikt voor professioneel gebruik. Het is een ruime tafel die ook gebruikt kan worden voor grotere honden. De trimtafel kan een gewicht tot 100 kg dragen. Verder is de trimtafel eenvoudig verstelbaar en kun je zelfs tijdens het verzorgen van je hond de tafel eenvoudig verstellen door deze met je voeten te bedienen. Verder is het fijn dat er een antislip-laag op zit, zodat je hond niet uit kan glijden. Optimaal gebruiksgemak voor jou én veilig voor je hond dus. Kies voor de beste trimtafel voor de beste zorg voor je hond.