Agility Tunnel kopen: Test-, vergelijkings- en koopgids

De meeste honden zijn gek op een beetje spelen. Vooral als er wat rennen en ravotten bij komt kijken. Een heel parcours neerzetten is vaak geen optie in de tuin, maar een agility-tunnel is een mooi begin en kan vaak ook met andere zaken worden gecombineerd. Een dergelijk speelgoed is echter ook meer dan dat alleen. Het is de basis om de hond ook wat te leren en deze te trainen in gehoorzaamheid. Dat is plezier voor allebei en de hond krijgt ook de beweging die deze zo nodig heeft om in goede conditie te blijven. Maar welke agility-tunnel moet je kopen voor jouw hond? Hieronder staan er 6 die goed door de testen zijn gekomen en ook gebruikers tevreden hebben gesteld.
agility tunnel

beste agility-tunnel voor honden kopen overzicht

Pawise agility tunnel van 5 meter

Pawise Agility Tunnel 5 meter

Bekijk de dagprijs

Pawise heeft een naam hoog te houden op het gebied van hindernisbanen voor honden. Deze tunnel van 5 meter kan je combineren met diverse andere toestellen. De diameter van de tunnel is 60 centimeter. Dat betekent dat de meeste honden door deze tunnel heen kunnen. Het materiaal is nylon en dat gaat lang mee, ook als er regelmatig hondennagels overheen gaan. De tunnel is eenvoudig te plaatsen. Daarna kan de pret beginnen. Zodra de hond heeft begrepen wat de bedoeling is, kan ook de training beginnen. Er zijn diverse opties om gebruik te maken van een dergelijke tunnel. Hoe beter dat lukt, hoe beter de hond ook op andere gebieden is te trainen.

Topmast honden agility tunnel met opbergzak

Topmast Dog Agility Tunnel met opbergzak

Bekijk de dagprijs

Deze agility-tunnel is van het merk Topmast en wordt geleverd met een opbergzak. Dat laatste is erg handig omdat door de lengte van 5 meter het eenvoudiger is om de tunnel op die manier op te bergen. De tunnel is blauw en gemaakt van stevig nylon. Dit product van Topmast kan je vastzetten met de bijgeleverde haringen. Dat zorgt ervoor dat je de tunnel snel hebt opgezet en deze dan ook stevig blijft staan als de hond wat groter is. Gebruikers noemen dit een eenvoudige tunnel waar je voor een klein prijsje een goed product krijgt om je hond mee te trainen.

Beeztees agility tunnel

beeztees Agility Tunnel Large 525x60x60 cm

Bekijk de dagprijs

Deze tunnel van Beeztees wordt geleverd met een bevestigingsset. Je kan de agility-tunnel dus overal plaatsen en deze kan daarna niet meer wegrollen als de hond er doorheen rent. Dat is belangrijk omdat je huisdier uiteraard vertrouwen moet krijgen in dit speeltje en daarna met plezier meedoet. Deze tunnel is ook de basis voor een uitgebreide hindernisbaan en de eerste stap in de richting van een complete behendigheid-training voor de hond. De tunnel is met 5,25 meter een van de langste. De kleur is blauw en het materiaal nylon.

KELLYPET tunnel voor honden

KELLYPET Kattentunnel – Hondentunnel – Konijnentunnel - Kattenspeeltje - Hondenspeeltje – 4 Ingangen – Eenvoudig Inklapbaar - Roze

Bekijk de dagprijs

Deze tunnel heeft vier in-/uitgangen en is geschikt voor kleinere honden die al ervaring hebben met een rechte tunnel. De diameter is 30 centimeter en de lengte 80 centimeter. Het is derhalve eerder een echt speeltje dan een tunnel die je gebruikt voor agility-training. De tunnel is uitklapbaar en mag vrijwel overal worden geplaatst. De tunnel is van stevig materiaal en ziet er met de roze strepen op het zwart trendy uit. In de tunnel zit ingebouwde speeltjes. De tunnel is ook geschikt voor katten en konijnen. Speelplezier voor al je huisdieren!

 • Duurzaam en ultra-sterk
 • Geschikt voor katten, honden, konijnen
 • Geschikt voor kittens en puppy’s
 • Beschikt over ingebouwde speeltjes
 • 4 in en uitgangen
 • Inklapbaar en makkelijk mee te nemen

Blauwe agility hondentunnel met draagtas

Nieuwe agility hondentunnel 500x60 Met Draagtas - Blauw 401225

Bekijk de dagprijs

Voor een relatief klein bedrag krijg je deze merkloze agility-tunnel. De hond zal er beslist veel plezier van hebben en voor jou biedt het de mogelijkheid om je hond te trainen. Door de draagtas kan je de tunnel eenvoudig meenemen en overal plaatsen. De 12 meegeleverde haringen zorgen ervoor dat de tunnel stevig blijft staan en niet kan omrollen. De kleur van de tunnel is blauw en het materiaal is stevig nylon. Deze tunnel kan de basis vormen van een complete hindernisbaan.

 • Snelle opbouw en afbraak
 • Gemakkelijk te vervoeren
 • Incl. 12 haringen voor bevestiging aan de grond
 • Lengte: 5 meter
 • Incl. draagtas

Groene agility hondentunnel met draagtas

Nieuwe agility hondentunnel 500x60 Met Draagtas - Groen 401226

Bekijk de dagprijs

Deze tunnel van het merk Tectake wordt ook met draagtas geleverd. Dat is ideaal als je de tunnel elders wilt plaatsen. De tunnel heeft een lengte van 5 meter en een diameter van 60 centimeter. Dat betekent dat de meeste honden er doorheen kunnen. De tunnel is eenvoudig op te bouwen en met de bijgeleverde haringen zet je die stevig vast zodat deze ook blijft staan al je hond er snel doorheen rent. De kleur van deze agility-tunnel is fel groen en deze is gemaakt van stevig nylon. Met deze tunnel kan je de eerste stappen zetten om een band met je hond op te bouwen voor een verdere training.

Elroni Agility tunnel

Elroni Agility tunnel

Bekijk de dagprijs

Agility tunnel voor de training van honden. Bogen van verstevigd staal. Snelle en gemakkelijke opbouw. Incl. draagtas en haringen. Heeft een doorsnede van 60 cm en een lengte van 5 meter.

Trixie dog activity agility tunnel blauw 60 cmx5 mtr

Trixie dog activity agility tunnel blauw 60 cmx5 mtr

Bekijk de dagprijs

Trixie Dog Activity Agility Slurf Blauw 60cm x 5m

 • Van duurzaam polyester
 • Conform FCI reglement
 • Verhoging moeilijkheidsgraad t.o.v. de Basic tunnel
 • Voor een afwisselende behendigheidstraining
 • Met bodemankers en haringen
 • Snelle op- en afbouw
 • Met handige transporttas
 • Compact op te bergen
 • Incl. handleiding met tips en handigheidjes voor een optimale training

Agility-tunnel nylon 500×60 cm, blauw/zwart

Agility-tunnel nylon 500x60 cm, blauw-zwart

Bekijk de dagprijs

Deze Agility-tunnel van nylon is 5 meter lang en heeft een diameter van 60 cm door deze lengte ook zeer geschikt om er 1 of 2 bochten in te maken. Zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken. Agility ook wel behendigheid genoemd is een leuke manier om sportief bezig te zijn met je hond. Het uiteindelijke doel is om een parcours te maken met meerdere hindernissen die de hond steeds sneller achter elkaar kan nemen. Inhoud: Nylon tunnel van 500 cm x 60 cm inclusief haringen in een compacte draagtas.

Wat je nog moet weten voordat je een agility-tunnel koopt

Waarom zou je een agility-tunnel kopen voor je hond?

Als een hond eenmaal gewend is aan de tunnel zal hij er uren mee willen spelen. Gewoon op en neer rennen door het speeltje om lekker te bewegen en te ravotten. Dat is op zich natuurlijk meer dan genoeg reden om een exemplaar aan te schaffen. Maar er zijn ook meer voordelen. Uiteraard krijgt de hond door het spelen ook voldoende beweging maar het is tevens bedoeld om zijn agility dus de behendigheid te trainen. Het is ook altijd een onderdeel van een hindernisbaan.

Maar ook als jij je hond niet wil trainen voor dit soort wedstrijden kan je zelf ook de tunnel uitbreiden met andere toestellen. Op die manier heeft de hond nog meer plezier en kan jij deze ook trainen. Want als jij je hond meerdere manieren leert om te gaan met de tunnel, schept dat ook een extra band. De hond begrijpt na een tijdje beter wat jij wilt dat er moet gebeuren. Op die manier kan je de hond ook andere zaken eenvoudiger bijbrengen. Vaak is het verstandig om al te beginnen als de hond nog jong is. Maar als hondenliefhebber gaat het toch vooral om het plezier dat het dier zal hebben.

Wat voor soorten agility-tunnels zijn er?

Er zijn vele soorten tunnels leverbaar van diverse materialen en ook in verschillende prijsklassen. De standaard tunnel is recht en heeft 1 uitgang. Er zijn ook tunnels die je met een bocht kunt opzetten en met meerdere uitgangen. Ook in de lengte is er veel mogelijk. De kleinste tunnels zijn meestal zo’n 2 meter en de langste kunnen wel 6 meter zijn. Er zijn er met ingebouwde speeltjes bij de uitgang omdat veel honden dal leuk vinden. Wat de prijs betreft hoeft een tunnel niet echt een grote investering te zijn. Voor een paar tientjes heb je al een tunnel die lang meegaat en eenvoudig is op te zetten. Hieronder volgen een paar punten waar je op moet letten.

 • Als je hond nog niet gewend is om een agility-tunnel te gebruiken, kies dan altijd voor een exemplaar dat je recht kan opzetten. Dat maakt het voor de hond eenvoudiger om deze te gaan gebruiken. Later kan je ook meer complexe vormen kiezen
 • Kijk hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor het opzetten. Hou er rekening mee dat de hond voldoende ruimte moet hebben om aan te lopen en de tunnel te verlaten.
 • Gebruik je de agility-tunnel op meerdere plaatsen, kies dan voor een exemplaar met een draagtas en een niet te hoog gewicht.
 • Indien je de tunnel regelmatig opzet en weer afbreekt, neem er dan een waarvan je weet dat deze eenvoudig in het gebruik is.

Hoe wen je de hond aan de agility-tunnel?

Voor de hond vergt het vertrouwen om de tunnel in te gaan omdat deze immers niet weet wat er in het donker wacht. Het is dan ook van belang dat je erg veel geduld hebt bij het begin van de oefeningen. Zet geen druk op de hond want het moet voor het dier een leuk spel zijn en worden. Honden train je het beste met een kleine beloning. Neem bijvoorbeeld een paar snacks mee en beloon je hond als deze iets goed doet. Zorg ook altijd dat er vers drinkwater beschikbaar is. Om de hond op het gemak te stellen, kan je een kussen of deken meenemen met een bekende geur. Op die manier is er ook een vertrouwde rustplaats tussen de oefeningen door.

Koopgids voor Agility tunnels

Hier vindt u alles wat u moet weten over behendigheidstunnels en de juiste training. Hiermee willen wij u gedetailleerd adviseren om uw aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Wat is Agility eigenlijk?

Agility is een moderne hondensport die bedoeld is om de hond lichamelijk en geestelijk bezig te houden. Hond en baasje rennen door een hindernisbaan. Terwijl u als baasje commando’s geeft aan uw hond, moet de hond zo snel en foutloos mogelijk door de hindernissen rennen.

Het woord Agility komt oorspronkelijk uit het Engels en betekent vertaald in het Duits mobiliteit. Agility is een zeer bewegingsintensieve sport die de concentratie van zowel hond als mens op de proef stelt. Op lange termijn kan behendigheidstraining helpen om een meer vertrouwde communicatie met uw eigen hond op te bouwen.

Welke soorten agility tunnels zijn er?

De behendigheidstunnel is een zeer populaire hindernis in het behendigheidsparcours. Door de relatief lage aankoopprijs kan een Agility Tunnel ook worden gebruikt om een klein parcours in uw eigen tuin aan te leggen.

Bij de Agility Tunnel kan onderscheid worden gemaakt tussen hobby- en professioneel gebruik.

Agility Tunnel voor recreatief gebruik (speeltunnel hond)

Agility-tunnels voor recreatief gebruik, d.w.z. voor gebruik op uw eigen terrein, zijn vrij goedkoop. Er zijn modellen tussen 20-100 €. Ze zijn meestal gemaakt van nylon en kunnen snel worden gemonteerd en gedemonteerd.

Agility Toernooi Tunnel

Een toernooitunnel moet altijd voldoen aan de FCI-norm. Het verschil met de “vrijetijdstunnels” is vooral het gewicht en de bevestiging. Behendigheidstunnels voor toernooien of clubsport staan altijd vast. De meest typische bevestiging is met steunzandzakken.

Voor- en nadelen van een behendigheidstunnel

Behendigheid is een ideale training voor atletische honden. Maar ook buiten dat brengt de training met de Agility tunnel enkele voordelen met zich mee. Dit overzicht moet u helpen om te beslissen of de Agility Tunnel de moeite waard is voor u en uw hond.

Voordelen

 • versterkt de band tussen u en uw hond
 • de hond leert meer zelfvertrouwen op te bouwen
 • Agility tunnels zijn goedkoop en geschikt voor bijna elke hond
 • lichamelijke en geestelijke oefening tegelijk
 • verschillende oefeningsmogelijkheden
 • ook geschikt voor puppies
 • Nadelen

  • met wilde honden het risico lopen dat het materiaal scheurt
  • zonder de toevoeging van andere uitrusting kan het snel saai worden voor de hond

  Wat zijn de belangrijkste criteria voor de aankoop van een agility tunnel?

  Hier vindt u alle belangrijke aspecten die u moet overwegen alvorens een behendigheidstunnel te kopen.

  Materiaal

  De meeste agility tunnels voor recreatief gebruik zijn gemaakt van nylon. Zolang de naden goed zijn afgewerkt en de tunnel geen gaten vertoont, is ook dit materiaal volkomen toereikend.

  Een groot voordeel van nylon is dat het materiaal zeer licht is en gemakkelijk kan worden opgevouwen. U hebt dus de mogelijkheid om de Agility Tunnel na elke trainingssessie op te bergen.

  Een ander teken van goede kwaliteit is dat de tunnel niet na een paar dagen begint te scheuren. Vooral aan de binnenkant, waar de honden met hun klauwen de tunnelbodem kunnen raken, is te zien hoe goed het materiaal is verwerkt. Indien u hier reeds na enkele dagen kleine scheurtjes ontdekt, wijst dit op een mindere kwaliteit van de behendigheidstunnel.

  Lengte

  De lengte van de behendigheidstunnel is minder belangrijk. U moet rekening houden met de beschikbare ruimte in de tuin of op het terrein. Een langere tunnel heeft natuurlijk het voordeel dat je hem beter in een parcours kunt inbouwen.

  Als het er echter alleen om gaat de hond een beetje te vermaken en een nieuw commando te leren, is een behendigheidstunnel van 2 m lengte volkomen voldoende.

  Grootte van de hond

  De grootte van de hond gaat samen met de diameter van de tunnel. Hoe breder, hoe beter. Als u een grote hond hebt, moet u er dus voor zorgen dat de Agility Tunnel niet te laag is voor uw hond.

  Een richtlijn: Een Agility Tunnel met een diameter van 60 cm is een goede allrounder voor alle hondenrassen.

  Prijs

  De prijs is afhankelijk van het doel van de Agility Tunnel. Als beginner in behendigheid is het zinvol een goedkoop model te zoeken, om eerst uit te vinden of de hond er überhaupt plezier in heeft. Een hoogwaardige tunnel volgens de FCI-norm is meestal alleen de moeite waard voor clubs en hondenscholen of als aanvulling op de professionele training in uw eigen tuin.

  De prijs voor de vrijetijdsmodellen begint bij ongeveer 20 €.

  Omvang van de levering

  Vaak worden naast de Agility Tunnel ook praktische accessoires bijgeleverd. Wij hebben hier drie accessoires opgesomd die echt de moeite waard zijn.

  Ondersteunende zandzakken

  Nog stabieler is het vastzetten met behulp van ondersteunende zandzakken. Deze worden echter voornamelijk gebruikt in professionele behendigheidstrainingen.

  Transporttas

  Veel behendigheidstunnels worden geleverd met een praktische transporttas. Dit geeft u de mogelijkheid om op andere locaties te trainen of om de Agility Tunnel na elke trainingssessie gemakkelijk op te bergen.

  Agility tunnel: Hoe kun je trainen met je hond?

  Als u niet regelmatig met uw hond naar behendigheidstraining gaat, zult u zich waarschijnlijk afvragen hoe uw hond leert om op commando door de tunnel te rennen.

  Het commando “tunnel” is voor veel honden een grotere uitdaging dan de meeste hondeneigenaren in eerste instantie verwachten. De sleutel tot succes is langzaam en zonder angst trainen. Op deze manier kunnen zelfs onzekere honden leren om de behendigheidstunnel met succes te beheersen.

  Voor een zeer duidelijke uitleg van de structuur van het commando, bekijk deze video:

  Waarop moet je letten bij het gebruik van een Agility Tunnel?

  Als u de Agility Tunnel alleen als vrijetijdsbesteding voor uw hond gebruikt, hoeft u er niet veel aandacht aan te besteden. Toch willen wij u een paar tips geven over hoe u uw hond een veilige en leuke activiteit kunt bezorgen.

  Zorgen voor stabiliteit

  Om te zorgen dat de tunnel op zijn plaats blijft, moet hij goed worden vastgezet. Hoe de tunnel precies kan worden gestabiliseerd, verschilt van model tot model. De veiligste manier is het gebruik van haringen of steunzandzakken.

  Geduld en positieve bekrachtiging tijdens de training

  Onzekere honden zullen de tunnel in het begin een beetje vreemd vinden. Daarom is het belangrijk dat u niet te hoge verwachtingen van uw hond hebt en hem alle tijd van de wereld geeft. Sommige honden leren sneller, andere langzamer.

  Geen risico op verwondingen voor de hond

  Het is belangrijk dat u de tunnel zo plaatst dat de hond ook in een snel tempo uit de tunnel kan rennen. Dit betekent dat het einde van de tunnel niet tegen een muur of te dicht bij een ander obstakel mag liggen.

  Welke andere agility onderdelen zijn er voor honden?

  Er is een breed scala aan uitrusting in behendigheid. Naast de tunnel worden vaak de wip, springhordes, de loopbrug, slalom en hoepels gebruikt. Maar niet alle toestellen zijn geschikt voor leuke behendigheid in uw eigen tuin.

  Horden springen

  Spronghordes zijn goedkoop in aanschaf en vormen een essentieel onderdeel van elk behendigheidsparcours.

  Slalomstokken

  Slalompalen zijn ook ideaal voor leuke behendigheid in de tuin. Ze vormen een interessante uitdaging voor honden die al vertrouwd zijn met behendigheid.

  Behendigheid set

  Als u een heel parcours in de tuin wilt bouwen, moet u op zoek naar een behendigheidsset. Hier worden de belangrijkste cursusonderdelen bij u thuis afgeleverd. Een andere mogelijkheid om verschillende behendigheidshindernissen in één keer uit te proberen is de training in de club of in de hondenschool.

  FAQ – Veel gestelde vragen over behendigheidstunnels
  Wij hebben de antwoorden op de meest interessante vragen over sleeplijnen voor u op een rijtje gezet.

  Hoe wordt een Agility Tunnel bevestigd?
  De Agility Tunnel moet altijd stabiel zijn. Anders kan uw hond bang worden in de tunnel als die plotseling met hem meebeweegt. Voor stabilisatie worden meestal pinnen of steunzandzakken gebruikt.

  Is het de moeite om een behendigheidsset te kopen?
  Dat hangt af van wat voor soort hond je hebt. Honden die van beweging houden en een uitgesproken “will-to-please” hebben, beleven meestal veel plezier aan behendigheid. Als u niet zeker bent van uw hond, probeer dan eerst individuele hindernissen zoals de behendigheidstunnel.

  Welke oefeningen kan je met de hond doen als je de beschikking hebt over een agility-tunnel?

  De hieronder beschreven oefeningen zijn laagdrempelig. Maar voor een hond zijn de eerste stapjes vaak de moeilijkste. Vergeet dus niet om geduld te hebben en werk met beloningen. Dat hoeft niet altijd een snack te zijn. Een aai over de kop wordt ook begrepen.

  1. Snelheid en focus

  Indien de hond aan de tunnel gewend is, kan je met de eerste beginselen starten. Kies een speeltje dat favoriet is bij de hond. Ga achter de tunnel staan en gooi het speeltje over de tunnel. De hond zal het speeltje door de tunnel volgen. Hoe vaker het dier door de tuinnel gaat, hoe beter de snelheid zal worden. Daarna is het tijd om aandacht te besteden aan de focus. Gooi het speeltje bijvoorbeeld verder weg of laat de hond langer wachten voordat je het speeltje weggooit. De hond moet leren om op jou te wachten en zijn gedrag daarop aan te passen. Vergeet de beloning niet als de hond goed reageert.

  2. Draaien

  Zet hiervoor een houten stok bij het uiteinde van de tunnel. De hond weet inmiddels dat hij het speeltje door de tunnel moet volgen. Als de hond het speeltje heeft losgelaten. Neem jij dat mee en draai je er mee om de stok. Daarna gooi je het speeltje weer achter de tunnel. De bedoeling is dat de hond ook eerst een rondje draait om de stok voordat hij het speeltje door de tunnel gaat volgen. Een oefening die voor de meeste honden tijd zal kosten.

  3. De tunnel leren negeren

  Hierbij ga je naast de tunnel staan en gebaart je hond om bij te te komen. Dan gooi je het speeltje weer weg. Het is de bedoeling dat de hond leert begrijpen dat er een verschil is als jij naast de tunnel staat of erachter. Als jij er naast staat moet hij het speeltje volgen door naast de tunnel te blijven en deze niet te gebruiken. Vergis je niet, deze oefening is beslist niet eenvoudig en vraagt vooral veel geduld van jou.

  4. Over de tunnel springen

  Ga aan de andere kant van de tunnel staan en roep je hond. Deze zal in eerste instantie de neiging hebben om om de tunnel heen te lopen. Het zal een tijdje duren voordat de hond ook de optie kiest om over de tunnel te springen. Beloon een dergelijke actie dan meteen en daardoor zal de hond meestal snel begrijpen wat je van hem verlangt.

  5. Combineer de bovengenoemde zaken

  Als de hond eenmaal begrepen heeft waar het om draait, kan je het hele repertoire laten afdraaien.

  Nog enkele tips

  De eerste keren zal het voor de hond niet eenvoudig zijn om de donkere tunnel in te gaan. Een beetje aanmoediging en extra motivatie kan dan geen kwaad. Gooi bijvoorbeeld eens een snack zover mogelijk de tunnel in. Als de hond via de uitgang de tunnel verlaat, krijgt deze een extra beloning en anders niet. Er zijn tunnels waar je zelf ook doorheen kan kruipen en daarmee kan je de hond aansporen hetzelfde te doen. Naast de tunnel lopen en hem aanmoedigen is vaak ook een goede optie om het dier voldoende vertrouwen te geven.

  Inhoudsopgave