Beste puppyvoer kopen


Als u een nieuwe puppy in huis hebt, een schattige kleine puppy waar u goed voor wilt zorgen, is de aankoop van het beste puppyvoer een must! Maar met zo veel merken en referenties die de markt overspoelen, is het niet altijd gemakkelijk om de juiste voeding te vinden voor de grootte, het ras of het gewicht van uw viervoeter. Met onze koopgids en de 8 soorten brokken die we hieronder hebben besproken, kunt u de juiste keuze maken.

U zult merken dat het beste puppyvoer niet voor alle dieren hetzelfde is en dat u op veel parameters moet letten, waaronder samenstelling en merk. Bent u klaar om uw hond te plezieren met puppyvoeding van hoge kwaliteit?

beste puppyvoer

Het beste hondenvoer puppy in 2022

Royal Canin Labrador Retriever Puppy

Royal Canin Labrador Retriever Puppy
Je Labrador Retriever pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. Labrador Retriever Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand en zijn gezonde gewicht de eerste 15 maanden te ondersteunen.

Bekijk de dagprijs

Eukanuba Kip

Eukanuba Dog Puppy Large Breed - Kip
Omdat Puppy’s van grote rassen zo snel groeien, is dit hondenvoer ontwikkeld met speciaal afgestemde hoeveelheden energie, calcium en fosfor voor de optimale groei van botten en gewrichten.

Bekijk de dagprijs

Husse Valp Lam en Rijst

Husse Valp Lam
Valp Lam & Rijs is een glutenvrij super premium product gemaakt van goed verteerbare ingrediënten, die geschikt zijn voor pups met een gevoelige spijsvertering.

Bekijk de dagprijs

Carocroc Premium

Carocroc Premium
Geëxpandeerde, lichtverteerbare, krokante brokjes bestemd voor pups en jonge opgroeiende jonge honden van middelgrote en grote rassen. Bevat alle bouwstoffen in de juiste verhouding, welke nodig zijn voor een gezonde, vitale en krachtig ontwikkelde jonge hond met een sterk beendergestel en glanzend haarkleed.

Bekijk de dagprijs

Pro Plan Sensitive Skin Zalm

Pro Plan Puppy Medium Sensitive Skin
Dit nutritioneel uitgebalanceerde puppyvoer bevat Optiderma®, een combinatie van specifieke voedingsstoffen uitgebalanceerd om te voldoen aan de behoeften van uw puppy van een medium ras.

Bekijk de dagprijs

Cavom Compleet

Cavom Compleet Puppy-Junior - Hondenvoer - 20 kg
Deze volledige hondenbrokken van Cavom zijn ontwikkeld voor pups van 4 á 5 weken tot ongeveer 6 á 7 maanden. Bij dit voer zijn granen zoals maïs, tarwe en rijst bijna geheel weggelaten, waardoor de kans op een overgevoeligheidsreactie minimaal is.

Bekijk de dagprijs

Edgard & Cooper Scharrelkip

Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Adult - Hondenvoer - 7kg
Dit graanvrije recept met heerlijk verse scharrelkip (zonder gedroogd of gedehydreerd vlees) is caloriearm en rijk aan hoogwaardige eiwitten. Er zit ook prebiotica in voor een gezonde darmflora.

Bekijk de dagprijs

Royal Canin Maxi

Royal Canin Maxi
Tot de leeftijd van 3 maanden wordt het skelet van de Maxi pup opgebouwd en heeft hij twee maal zoveel energie nodig als een volwassen hond. Vanaf de achtste maand begint de pup zijn spiermassa te ontwikkelen. In dit stadium heeft hij nog steeds een grote behoefte aan hoge energieniveaus maar deze moeten goed onder controle worden gehouden om de kans op dik worden, wat kan leiden tot bot- en gewrichtsproblemen, te voorkomen. Bovendien moet ook het calciumgehalte zorgvuldig in de gaten gehouden worden, aangezien een teveel even schadelijk voor de pup kan zijn als te weinig.

Bekijk de dagprijs

Lees meer over ROYAL CANIN® hondenvoer.

Prins ProCare Puppy

Prins ProCare Puppy
ProCare puppy & junior is een hoogwaardige voeding speciaal voor de pup en jonge hond. De met zorg geselecteerde voedingsstoffen ondersteunen een gezonde groei. Vitaminen en mineralen dragen bij aan een goed werkend immuunsysteem en een aangepast calcium en fosforgehalte zorgt voor een optimale ontwikkeling van botten en gewrichten.

Lees meer over: Prins hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Acana Heritage grote rassen

Acana Heritage grote rassen
De verschillende ACANA HERITAGE25 voedingen zijn Biologically Appropriate™ voedingen, welke de oorsprong zijn van onze traditie – het bereiden van honden en kattenvoeding van verse regionale ingrediënten gefokt, gevangen of geteeld in onze omgeving door boeren, telers en vissers die we kennen en vertrouwen.

Bekijk de dagprijs

Orijen Whole Prey Kip Kalkoen

Orijen Whole Prey Kip Kalkoen

Bekijk de dagprijs

Wellness Core Grain Free

Wellness Core Grain Free
Je wilt je puppy natuurlijk de beste van de beste brokken aanbieden. Puppy Original Large Breed van Wellness Core is een natuurlijke en complete voeding voor puppy’s van grote rassen van 2 tot 18 maanden oud, met toegevoegde vitaminen en mineralen. Een voeding rijk aan proteïnen met kip dat wordt aangevuld met onder andere superfoods, plantenextracten en voedingssupplementen. De voeding is daarnaast ook nog eens graanvrij.

Bekijk de dagprijs

Koopgids

Om ervoor te zorgen dat uw puppy in de best mogelijke conditie opgroeit, is het belangrijk om de juiste voeding voor hem te kiezen. Hier zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van het beste voer voor uw puppy.

Net als bij een kind zal de voeding die u uw jonge hond geeft de rest van zijn leven beïnvloeden, in positieve of negatieve zin. Het is dus belangrijk om de maaltijden van uw puppy niet te lichtzinnig te kiezen.

De ingrediënten in de brokken

De samenstelling van het voer voor uw puppy is uiteraard het belangrijkste punt, omdat u er zeker van kunt zijn dat de gebruikte ingrediënten van goede kwaliteit zijn, dat ze in de behoeften van uw kleine harige vriend voorzien en dat ze voorkomen dat hij ziek wordt.

In het algemeen moet u zoeken naar natuurlijke ingrediënten met een hoog eiwitgehalte, een hoog gehalte aan vitaminen en vetzuren voor de vitaliteit en de vacht van uw hond, vetzuren (omega 3 en omega 6) voor de opbouw van sterke tanden en botten, en natuurlijke antioxidanten.

Sommige brokjes, zoals Eukanuba Growing Puppy, zijn ontwikkeld om de spijsvertering van een puppy te verbeteren. Als pup is de darmflora van uw hond niet zo sterk als die van een volwassene, dus een evenwichtige voeding zal helpen. In deze context zijn brokken met te veel granen niet aan te bevelen en daarom vindt u in onze selectie producten met een laag graangehalte of zelfs zonder granen. Anderzijds zijn er vezels (in groenten en fruit) nodig om de doorvoer te verbeteren.

Het is het beste brokken met toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen te vermijden, evenals brokken die as bevatten, zoals bepaalde Royal Canin puppybrokken, aangezien dit alleen dient om het volume van het voer te vergroten zonder enige voedingswaarde te bieden.

Voor pups waarvan bekend is dat ze een moeilijke overgang hebben, kunnen we Bosch Mini Junior brokjes aanbevelen, ideaal voor Franse bulldogs.

De voordelen en deugden van het voedsel

Het kiezen van kwaliteitsvoer voor puppy’s betekent ook het analyseren van de veronderstelde voordelen van elk product. Het doel van uw aankoop is natuurlijk om uw puppy te voeden, maar wat belangrijker is, om ervoor te zorgen dat aan al zijn voedingsbehoeften wordt voldaan. Dit is de sleutel tot optimale groei!

Met dit in het achterhoofd zijn er een aantal punten die u in overweging moet nemen:

  • Voedingscapaciteit, met voedselrantsoenen voor de pup naar gelang zijn grootte en gewicht. In het algemeen vindt u de instructies op de verpakkingen van de brokken en hoeft u alleen deze instructies te volgen
  • Het effect op de vacht: de vacht van de puppy moet zijdeachtig en glanzend zijn, wat synoniem is met kwaliteitsbrokjes. Sommige producten beweren hypoallergeen te zijn, wat een extra garantie is voor hun heilzame werking
  • Voldoende energie: het beste puppyvoer geeft hem de kracht die hij nodig heeft voor zijn dagelijkse activiteiten, zodat hij vol vitaliteit zit!
  • Botsterkte – bepaald door calcium, zink, kalium en andere voedingsstoffen, dit zorgt ervoor dat uw puppy sterk groeit en stevige botten heeft voor jaren van pijnloze wandelingen en renpartijen. Dit zal ook in de tanden te voelen zijn.

Grootte brokjes

Niet alle puppy’s hebben dezelfde kaakgrootte, tandgrootte of sterkte, en daarom moet goed worden nagedacht over de grootte en de consistentie van de brokjes. U zult voor een Chihuahua niet dezelfde brokjes kiezen als voor een Duitse Herder of een Greyhound!

Het is beter kleine of middelgrote brokjes te kiezen om goed kauwen te bevorderen en daardoor de spijsvertering te vergemakkelijken.

Puppy activiteit

Wat de beste brokjes voor uw puppy zijn, hangt ook af van zijn lichaamsbeweging. Als hij zijn dagen doorbrengt in een flat of in een beperkte ruimte, zijn speciale lijnbrokjes (zoals die van Brit Care voor puppy’s) geschikter omdat ze niet te calorierijk zijn. Hetzelfde geldt als u merkt dat uw hond bijzonder gulzig is… Net als wij hebben ook zij ondeugden!

Anderzijds kan een jonge, levendige hond gemakkelijk de rijkere, calorierijkere Lifelongs consumeren die Amazon aanbiedt, zonder het risico te lopen te veel te eten!

Het merk van de brokken

Sommige merken brokken worden aanbevolen door dierenartsen, en wij kunnen u alleen adviseren het advies van deze specialisten op te volgen. In het algemeen betekent dit dat kwaliteitscontroles zijn uitgevoerd en dat de recepten van deze voedingsmiddelen zijn ontwikkeld met de hulp van voedingsdeskundigen en diëtisten, die zich ervan hebben vergewist dat het product evenwichtig is en dat er geen risico’s voor de pup aan verbonden zijn.

Dit is een zeer belangrijk punt, want het gaat om de gezondheid van uw huisdier!

Vaak gestelde vragen

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Bij het kiezen van het juiste hondenvoer voor uw hond moet u rekening houden met het ras, de grootte en het gewicht van uw huisdier. Vervolgens moet u de samenstelling van de brokken analyseren en nagaan of de voordelen van elk product overeenstemmen met de behoeften van uw huisdier.

U moet nagaan of de brokken goed zijn voor de groei als u een puppy te voeden hebt, of er rekening wordt gehouden met bijzondere situaties (gesteriliseerde honden, drachtige of zogende teven, bejaarde dieren, enz.

Hoeveel gram brokjes voor een puppy?

Afhankelijk van ras, leeftijd, grootte en activiteit, zal de juiste hoeveelheid voeding niet dezelfde zijn voor puppies. Kijk daarom op de verpakkingen van de brokken, waarop de juiste dosering voor elk dier staat aangegeven.

Houd er rekening mee dat een puppy tijdens zijn eerste levensmaanden op een gefractioneerde manier eet, met 2 tot 4 maaltijden per dag. Tussen de leeftijd van 4 en 7 maanden zal hij zijn echte tanden krijgen, zijn darmflora zal sterker zijn en hij zal in staat zijn om in twee porties te eten. Speciale puppyvoeding wordt over het algemeen aanbevolen tussen 2 en 15 maanden.

Als indicatie kunt u deze cijfers gebruiken als basis voor een dagelijkse dosering:

  • Ongeveer 110 gram brokjes voor honden tot 5 kilo
  • 150-210 g brokjes voor pups van 5 tot 12 kg
  • 250 – 360 g tussen 12 en 25 kilo
  • 400 – 500 g voor de zwaarste pups, die meer dan 25 kg wegen en minder dan 45 kg wegen
  • Ongeveer 800 g voor grote puppy’s van meer dan 45 kg

Wat zijn de beste merken hondenvoer?

Sommige merken staan bekend om de speciale aandacht die zij besteden aan het hondenvoer dat zij produceren en verkopen. Deze omvatten Purina Pro Plan, Eukanuba, Royal Canin, Perfect Fit, Bosch,…

Puppyvoeding: tot welke leeftijd moet uw puppy worden gevoed?

Nogmaals, de grootte van uw puppy zal van invloed zijn op de maximumleeftijd tot welke u dit voer aan uw kleine vriend moet geven. Hoe groter het ras, hoe langer uw hond een puppy zal blijven! Dit betekent dat de babyvoeding langer kan worden gegeven.

Voor een kleine hond raden wij aan om tussen 8 en 12 maanden over te schakelen op volwassen brokken, voor een middelgroot ras is dat tussen 12 en 15 maanden, terwijl grote honden kunnen wachten tot hun 20e/25e maand.

Recente artikels