Beste Puppyvoeding voor grote hondenrassen 2023 kopen, review en aanbiedingen

Puppyvoer voor grote rassen is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van puppy’s van grote rassen. Vergeet niet dat pups van reuzenrassen zorgvuldig gecontroleerde voeding nodig hebben om gezond en normaal op te groeien. Het kiezen van het verkeerde puppy hondenvoer (zoals een voer met te veel calcium) kan leiden tot permanente botschade en heupaandoeningen bij grote rassen. Details in deze gids.
Puppyvoeding voor grote hondenrassen

Hill’s Science Plan – Kip Puppyvoeding

Het beste puppyvoer voor grote rassen in 2022
Hill's Science Plan
Als u op zoek bent naar de beste voeding voor uw rashond, heeft Hill’s Science Diet een goede reputatie en brengt voedingskennis in zijn speciaal samengestelde voeding voor puppy’s van grote rassen.

Bekijk de dagprijs

Met het optimale calciumgehalte om te voeden zonder de botgroei te snel aan te wakkeren, is het een goede formule voor de gezondheid van het bewegingsapparaat naarmate de puppy ouder wordt. De vijf belangrijkste ingrediënten zijn kippenmeel, volkoren, volkoren haver, volkoren sorghum, maïsglutenmeel. Vitaminen en mineralen zijn ook uitgebalanceerd om zijn ontwikkeling te ondersteunen en hem de beste start in het leven te geven.

Naast sterke spieren, tanden en botten krijgt u ook DHA uit natuurlijke visoliën voor de ontwikkeling van de hersenen, en glucosamine en chondroïtine voor een effectieve groei van het gewrichtskraakbeen. Voedzaam, smakelijk en vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen, Hill’s Science heeft een lange levensduur voor uw hond in gedachten. Hill’s Science Large Breed Puppy Kibble is echter niet langer geschikt voor puppy’s ouder dan één jaar.

Royal Canin – Duitse Herder Hondenvoer

Het beste instapvoer voor puppy’s van grote rassen
Royal Canin - Duitse Herder
Deze puppybrokjes zijn bedoeld voor puppy’s jonger dan 15 maanden. Het versterkt niet alleen het immuunsysteem en de spijsvertering van uw hond, maar zorgt ook voor een gecontroleerde groei.

Bekijk de dagprijs

Deze brokjes zijn bedoeld voor puppy’s jonger dan 15 maanden. Het biedt een gepatenteerde formule die rijk is aan antioxidanten, met name vitamine E, die het immuunsysteem van uw hond verbetert. Dit voer is bijzonder licht verteerbaar, aangezien de L.I.P.-eiwitten die bij het ontwerp ervan zijn gebruikt, voor deze eigenschap zijn bestemd. Deze voeding bevat psyllium en prebiotica, dat zijn bacteriën die het darmslijmvlies beschermen en versterken. Het geeft uw kleine hond ook een zijdezachte, gezonde vacht.

De vorm en grootte van de kaken zijn zorgvuldig berekend om ervoor te zorgen dat de kaakontwikkeling van uw puppy optimaal is. De producenten hebben ook de fosfor-calciumcombinatie intelligent uitgebalanceerd om de botvorming te bevorderen. Met deze puppybrokjes blijft uw puppy de juiste grootte, gewicht en vorm houden tijdens zijn groei.

Josera – Graanvrij Puppyvoer voor Young Star 15 kg

Het beste voer voor puppies van grote rassen
Josera - Graanvrij Puppyvoer
Dit verteerbare en voedzame puppyvoer voor grote rassen heeft een formule die uitstekend geschikt is voor de beoogde ontvangers. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf acht maanden.

Bekijk de dagprijs

Deze puppybrokjes zijn vooral rijk aan eiwitten, wat perfect is voor de groei van grote rassen. Zij worden volledig geproduceerd door een familiebedrijf in Duitsland. In 2018 kregen deze brokken een zeer goede beoordeling in de ecologische test uitgevoerd door Oko-Test. Het recept zorgt voor een perfecte dosering van eiwitten, vetten, fosfor en calcium.

De brokjes zijn ook gecertificeerd GMO-vrij, zonder toegevoegde tarwe, zonder granen, zonder toegevoegde suiker of zuivelproducten, zonder kleurstoffen en ten slotte zonder conserveringsmiddelen. Het recept is vooral gebaseerd op gevogelte en aardappelen. Dit maakt het een bijzonder gemakkelijk te verteren voedingsmiddel. Het is ook goed voor het kwetsbare spijsverteringsstelsel van puppy’s van grote rassen. Dit voer is geschikt voor puppy’s vanaf hun achtste maand tot ze volwassen zijn.

Purina Pro Plan – Puppyvoeding voor grote rassen

Een uitstekend alternatief
Purina Pro Plan - Puppyvoeding voor grote rassen
Purina ProPlan Large is het voer voor puppy’s van grote rassen. Met het keurmerk van Purina biedt deze voeding alle voedingsstoffen van dierlijke eiwitten en alle voordelen van colostrum, de eerste melk van de moeder.

Bekijk de dagprijs

Een van de meest populaire merken hondenvoer, Purina’s Pro Plan assortiment omvat dit smakelijke droogvoer met kip en rijst, speciaal geformuleerd voor honden van grote rassen. Samengesteld om een constante groei te behouden bij grote, reusachtige rassen, zal uw puppy geen maat missen met deze rijke, knapperige portie.

Naast hele kip krijgt uw hond glucosamine voor de ontwikkeling van gewrichten en kraakbeen, omega 6 voor huid en haar, en het vetzuur DHA, een zeer belangrijk vetzuur voor de ontwikkeling van hersenen en ogen. En als zijn buikje een beetje knorrig is, is het voer verrijkt met levende probiotica om alles rustig en spijsverteringsgezond te houden. De lijst van ingrediënten bevat echter ook maïs, dus wees voorzichtig als u daar gevoelig voor bent.

Hoe kies je puppyvoer voor grote rassen

Er zijn verschillende criteria om te overwegen bij het kiezen van het beste puppyvoer voor grote rassen. Hier zijn degene die wij het belangrijkst vinden.
puppyvoer voor grote rassen kiezen

Criterium 1: Leeftijd van de hond

Puppy’s kunnen geen volwassen hondenvoer eten, zelfs niet af en toe. Een jonge hond heeft andere voedingsstoffen nodig dan een oudere hond. Puppyvoeding bevat meer eiwitten, calcium en, in het algemeen, een hogere energie-inname. U moet een product zoeken dat op het etiket van de verpakking vermeldt dat het geschikt is voor de leeftijd van uw hond.

Criterium 2: Grootte van het hondenras

Honden van kleine rassen hebben niet dezelfde soort voedingsstoffen nodig als honden van grote rassen. De grootte van de hond is ook belangrijk omdat het voer wordt aangepast aan de kaak van de pup. In die zin heeft hondenvoer voor kleine rassen meestal de vorm van brokjes, met een korreliger textuur dan het voer voor honden van grote rassen.

Criterium 3: Ingrediënten

Het hoofdbestanddeel van het voer moet vlees zijn, aangezien honden vleesetende dieren zijn. De ingrediënten moeten echter op het etiket van de verpakking worden vermeld. Ze staan in aflopende volgorde, met vermelding van het percentage van elk. De kwaliteit is beter wanneer het vlees vers, gedehydrateerd of gehydrolyseerd is. Het zal lager zijn als het gaat om vleesmeel, vleesderivaten of vleesbijproducten.

Criterium 4: Voedingswaarden

Eiwit is de belangrijkste voedingsstof in de voeding van een puppy. Een voeding met tussen 20% en 40% eiwitten is een goed product. Vet levert energie, maar kan ook leiden tot overgewicht. Een hondenvoer bevat tussen 7% en 20% vet. Als uw puppy vatbaar is voor zwaarlijvigheid, kies dan een product met een verlaagd vetgehalte.

Criterium 5: Persoonlijke smaak van de pup

Niet alle producten smaken hetzelfde. De puppy zal dit merken, dus hij kan een voorkeur hebben voor één in het bijzonder of er zelfs een hekel aan hebben. U wilt het beste voor uw huisdier en er zijn er veel op de markt, dus als het ene u niet bevalt, probeert u het andere.

Puppyvoeding is zeer belangrijk voor hun ontwikkeling. Slechte voeding kan hun groei beperken en op middellange termijn tot gezondheidsproblemen leiden.

Wat moet je zoeken in puppyvoer voor grote rassen?

Wat moet je zoeken in puppyvoer voor grote rassen
Het beste puppyvoer voor grote rassen moet het volgende bevatten

  • Proteïnen van hoge kwaliteit: hiertoe behoren verschillende vleessoorten, die de nodige energie en vitaliteit kunnen leveren.
  • Glucosamine en chondroïtine: twee bestanddelen die gezond kraakbeen en gezonde gewrichten bevorderen.
  • Fosfor en mineralen: voor sterkere botten en een goede spierontwikkeling.
  • Colostrum: essentieel voor de voeding van alle pups, het versterkt hun afweer en bevordert het spijsverteringsproces.

Calciumsupplementen, overtollig vet of plantaardige eiwitten moeten worden vermeden, aangezien pups van grote rassen deze over het algemeen minder verdragen dan andere honden.

Wanneer moet een puppy vast voedsel gaan eten?

Puppy’s moeten vast voedsel gaan eten als ze zes weken oud zijn, omdat ze dan niet meer alle calorieën uit de moedermelk kunnen halen die ze nodig hebben. Dit is het moment waarop u de overstap moet maken en uw puppy droog- of natvoer moet gaan geven.

Hoeveel keer per dag moet een puppy eten?

Net als baby’s, moeten puppies vaker gevoed worden. Dat komt omdat ze nog in de groei zijn. Een puppy moet drie of vier keer per dag eten. Het is raadzaam dit altijd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats te doen.

De verschillende soorten voeding voor puppy’s van grote rassen

Naast het huishoudelijk voer biedt de markt verschillende soorten voer voor puppy’s van grote rassen. Er zijn echter drie types die alle gamma’s omvatten.

Puppyvoer voor grote rassen

Puppyvoer voor grote rassen
Puppyvoer voor grote rassen is in principe droogvoer. Ze zijn meestal in de vorm van knapperige zakjes. De vorm van de brokken kan variëren en is geschikt voor alle leeftijden en grootten van honden. Ze zijn perfect om op te kauwen.

Voordeel: de brokjes kunnen voor langere tijd worden bewaard. Ze zijn ook gemakkelijker te verteren door hun lage watergehalte.

Nadelen: In vergelijking met andere soorten worden brokken minder gewaardeerd door honden.

Voor wie is het? Dit soort voer is meer geschikt voor pups van grote rassen die op jonge leeftijd al een goed gebit hebben.

Pate voor puppy’s van grote rassen

Pate voor puppy's van grote rassen
In tegenstelling tot brokken bevatten puppy pasteitjes tussen 70 en 80% water. Ze zijn verkrijgbaar als blikvoer, gehaktballetjes of vleespuree. Ze zijn ook erg mals.

Voordeel: dit type hondenvoer is gemakkelijker te kauwen. Het is ook populairder bij honden vanwege de smaak en de geur.

Nadelen: Taarten hebben een kortere houdbaarheid. Het duurt ook langer om ze te verteren.

Voor wie is het? Dit soort puppyvoer voor grote rassen is het meest geschikt voor honden met een laat of zwak gebit.

Premium voeding voor honden van grote rassen

Premium voeding voor honden van grote rassen
Deze categorie combineert de twee vorige types met de extra bonus van een formule. Deze producten zijn over het algemeen alleen verkrijgbaar bij dierenartsen en deskundigen op het gebied van hondenvoeding.

Voordeel: hun formules zijn aangepast aan elke puppy van een groot ras. Zij combineren ook de perfecte grootte van de stukken en de meest geschikte inname voor elke maat.

Nadelen: Ze zijn vrij moeilijk te vinden in supermarkten of gewone kleinhandelaars.

Voor wie is het? Dit soort voer is geschikt voor puppy’s van alle rassen, ongeacht hun grootte, gebit of leeftijd.

Zelfgemaakte of industriële voeding voor puppy’s van grote rassen

Puppy’s van grote rassen vereisen veel aandacht voor hun voeding voor hun goede ontwikkeling. Vaak rijst de vraag of zij zelfgemaakt voedsel of industrieel voedsel moeten krijgen.

Industrieel voedsel

Het eerste en meest gebruikte industriële puppyvoer voor het fokken van puppy’s van grote rassen zijn puppybrokjes. Het merendeel van de industriële puppyvoeding wordt aangepast aan de leeftijd, de levensstijl en de behoeften van de puppy. Industrieel voer kan als compleet worden beschouwd omdat het speciaal voor honden is ontwikkeld en de formule ervan door professionals op dit gebied is ontwikkeld. Het is rijk aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor de pup: mineralen, energie, eiwitten, vetten en vitaminen.

Zelfgemaakt voedsel

Het valt niet te ontkennen dat zelfgemaakt voedsel de gezondste oplossing is. De eigenaar of de trainer kan zelf de ingrediënten voor het voer kiezen. Op die manier kan de voeding zeer gevarieerd zijn en kan de eigenaar zorgen voor de nodige voedingsstoffen: eiwitten, koolhydraten en vitaminen. De voeding kan bestaan uit vlees, groenten, zetmeel of granen, enz. Bovendien kan de puppy profiteren van een gezonde voeding, zonder risico op uitputting en op advies van een dierenarts na overleg met de eigenaar.

Conclusie

Puppyvoer voor grote rassen is vooral aan te bevelen voor wie de kracht en de tijd heeft om het voer dagelijks te bereiden. De eigenaar die het geduld en de discipline heeft om de voeding van zijn puppy te volgen, kan kiezen voor een zelfgemaakte voeding. Dit zal gebeuren op voorwaarde dat de eigenaar advies inwint bij een dierenarts of een deskundige om een goede groei van de pup te waarborgen. Industrieel voedsel, daarentegen, is het beste alternatief. Het levert de dagelijkse hoeveelheid en de essentiële bijdragen voor de gezondheid van zijn hond. Bovendien zal hij geen tijd verliezen met de bereiding ervan, want de industriële voeding is een kwaliteitsvoeding die gegarandeerd wordt door laboratoria die gespecialiseerd zijn in honden van grote rassen en puppy’s.

Waarom puppyvoer voor grote rassen kopen?

Waarom puppyvoer voor grote rassen kopen
Voeding is een van de belangrijkste en meest noodzakelijke elementen voor een goede groei van de puppy. Daarom moet je alles doen wat nodig is om het te krijgen.

1. Een evenwichtige voeding

Rasechte puppyvoeding is het resultaat van uitgebreid onderzoek in puppylaboratoria. Ze bevatten alles wat een puppy nodig heeft. Deze voeders zijn gevarieerd en bevatten vlees, groenten, granen… een complete en evenwichtige voeding om aan de pups te geven.

2. Om tijd te besparen

Het vergt geduld, zorg en kennis om een puppy goed te voeden als u besluit het zelf te doen. Hondenvoer is al een kant-en-klare voeding. Geef het aan de puppy’s tijdens het eten, geef er water bij en het werk is gedaan.

3. Voedsel rijk aan voedingsstoffen

Aangezien puppyvoer voor grote rassen allerlei ingrediënten bevat, spreekt het voor zich dat het de voedingsstoffen levert die uw puppy nodig heeft om te groeien. Bovendien worden deze voedingsstoffen gedoseerd in een evenwichtige en voldoende hoeveelheid. Al deze voedingsstoffen voorzien de pups van de energie die ze dagelijks nodig hebben. Al deze voedingsstoffen voorzien de pups van de energie die ze dagelijks nodig hebben.

4. Een voedsel dat zorgt voor een hoge verzadiging

Welke vorm het voer ook aanneemt, het is zo ontworpen dat het gemakkelijk door de puppy’s kan worden geconsumeerd. Het voer is zo ontworpen dat het gemakkelijk door de pups kan worden verteerd, zodat de pups geen last hebben van maagklachten, overeten of voedselvergiftiging. Bovendien is deze voeding voldoende om de pups tevreden te stellen zonder dat ze overgewicht krijgen.

5. Voor een goede vervolg voeding

Met voer voor puppy’s van grote rassen kan de voeding van de puppy beter worden gecontroleerd: de dagelijks te voeren hoeveelheid, de voederfrequentie en de vereiste inname staan al op de verpakking vermeld. De eigenaar of trainer heeft ook toegang tot de hoeveelheid ingrediënten in het voer en kan het dieet dienovereenkomstig aanpassen.

De verschillende merken puppyvoer voor grote rassen

Naar onze mening zijn de beste merken puppyvoer voor grote rassen in 2022 :

Josera

Josera is een voedingsmerk dat in 1941 door de familie Erbacher is opgericht. Het merk werd oorspronkelijk opgericht om voedsel voor boerderijdieren te ontwerpen en te produceren. Vandaag heeft het merk zelfs een online winkel. De puppybrokjes van grote rassen worden op deze site zeer goed verkocht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en smaken voor het grote plezier van kleine puppy’s.

Royal Canin

Royal Canin is een bedrijf dat in 1968 is opgericht door dierenarts Jean Cathary. Het eerste product van het merk was bedoeld om eczeem bij honden te behandelen. Het was gebaseerd op rijst, vlees, maïs en graanvlokken. Hun brokken voldeden toen aan de normen voor volledige en gecontroleerde voeding van puppy’s.

Hill’s

Bekend als “Hill’s pet nutrition”, is het merk begonnen in 1939. Het merk werd opgericht door Dr. Mark L. Morris Sr. die geloofde dat de kwalen van honden via hun voeding konden worden behandeld. Hun puppybrokjes voor grote rassen zijn allergeenvrij en zijn gemaakt voor alle rassen. Ze zijn ontworpen om een gezonde voeding te bieden die veilig is voor puppy’s.

Purina

William H. Danforth is de oprichter van het Amerikaanse hondenvoer merk Purina. Van 1983 tot heden heeft het merk naam gemaakt met zijn voedzame en hoogwaardige producten. Het merk wilde een zo evenwichtig en compleet mogelijke voeding bieden met een verscheidenheid aan voedingsstoffen in zijn brokken.

Brit Care

Brit Care is een wereldberoemd merk honden- en puppyvoer. Het is het merk bij uitstek, vooral voor fokkers en trainers die onvermurwbaar zijn over de voeding van hun honden. Hun puppyvoer voor grote rassen is zorgvuldig ontworpen voor elk rassentype om te voldoen aan de gevarieerde en groeiende behoeften van deze toekomstige honden.

Hoeveel kost puppyvoer voor grote rassen?

De onderstaande tabel geeft een idee van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: € 21 tot € 55
  • Middenklasse: € 55 tot € 69
  • Top of the range: + Meer dan 69

Tips

Geef altijd water bij het eten

Het is waar dat puppyvoer voor grote rassen een volledige voeding is. U moet er echter altijd voor zorgen dat het eten vergezeld gaat van water. Water is een belangrijk onderdeel van het speenproces van de puppy. Hoe dan ook, of het nu industrieel of zelfgemaakt voer is, het is van essentieel belang voor de groei en de goede gezondheid van de pup.

Een maaltijd drie keer per dag

Het is belangrijk dat de puppy op vaste tijden eet en er een gewoonte van maakt. De juiste frequentie voor het voeden van de puppy is drie keer per dag. In het bijzonder moet er zeven tot acht uur tussen twee voedingen zitten. Deze tijd geeft de puppy de kans om zijn voedsel goed te verteren. Het helpt de eigenaar van de pup ook om zijn tijd goed in te delen.

De hoeveelheid voedsel regelen

De hoeveelheid voedsel die de puppy krijgt, neemt toe naarmate hij groeit. Als hij gespeend wordt, heeft hij op 2 maanden 300 g voeding nodig. Op de leeftijd van 4 maanden wordt dit verhoogd tot 500 g per dag. De beste manier om deze hoeveelheid te reguleren is de instructies op de verpakking te volgen en het juiste product voor hun leeftijd en ras te kiezen.

Raadpleeg altijd een specialist

Als het gaat om de hoeveelheid, de keuze van het voer en de voederfrequentie, is het altijd het beste advies te vragen aan een specialist in puppyvoeding. Elk hondenras heeft zijn eigen behoeften en eisen op het gebied van voeding. Om ervoor te zorgen dat uw puppy de juiste voeding krijgt, zal zijn advies van groot nut zijn, want u mag niet tevreden zijn met de informatie op de verpakking van het voer.

Beperk traktaties tussen de maaltijden

Het is goed om puppy’s tussen de maaltijden door wat lekkers te geven. Het is echter belangrijk ze te beperken en ze zorgvuldig te kiezen. Suiker is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van het dier. Maar u moet voorrang geven aan trage suikers, zoals die in zetmeelrijke voedingsmiddelen voorkomen. Snelle suikers, zoals die in gebak of snoep, stimuleren de puppy slechts even en worden hem moe als het effect is uitgewerkt.

FAQ

Wanneer moet ik het voer van mijn puppy vervangen door voer voor volwassen honden?
Het kan moeilijk zijn om alleen al aan het uiterlijk te zien of een puppy volwassen is. Er zijn enkele grote rassen waarvan de pups eruit zien als volwassenen, ook al zijn ze nog puppy. Het hangt af van het ras van de pup. Uiterlijk kan bedrieglijk zijn, maar voor grote rassen geldt dat ze als volwassen worden beschouwd vanaf de leeftijd van twee jaar.

Wanneer moet ik mijn puppy van een groot ras eten geven?
Het is het beste om vaak kleine maaltijden te geven in plaats van twee grote maaltijden per dag. Zijn dagelijkse voeding, verdeeld in 3-4 kleine maaltijden, zal zijn energieniveau en eetlust tevreden houden. U kunt hem bijvoorbeeld om de zes uur voeden, om 7 uur ’s morgens, om 13 uur ’s middags en om 19 uur ’s avonds. Deze tijden moeten elke dag worden vastgesteld.

Hoe stimuleer je je puppy van een groot ras om goed te eten?
Eten hoeft niet saai te zijn, en dat geldt ook voor honden. Voor veel honden stimuleert verandering hen om te eten. Je kunt nieuwe ingrediënten proberen, zoals een beetje gewone yoghurt, dat helpt zijn darmen goed te laten werken. Zorg er echter voor dat hij altijd vers water ter beschikking heeft, zodat hij gehydrateerd blijft terwijl hij niet eet.

Wat is de juiste hoeveelheid voer voor een puppy van een groot ras?
De eerste stap bij het geven van nieuw hondenvoer aan uw puppy is het lezen van de portiegrootte-instructies op de verpakking, aangezien deze de ideale hoeveelheden per kilo gewicht opsplitsen. In het algemeen, voor een puppy van een groot ras dat tussen de 20 en 40 kilogram weegt. Hun dagelijks rantsoen varieert tussen 500 en 590 gram voedsel.