Prins hondenvoer kopen en review

Jouw hond verdient het beste. Dan is Prins hondenvoer dé keuze voor jou en je huisdier. Deze producten bestaan uit honderd procent natuurlijke ingrediënten. Er worden geen geur- kleur- of smaakstoffen aan toegevoegd, alleen de natuurlijke aroma’s zijn aanwezig. Het is gebleken dat veel honden de smaak van Prins hondenvoer zeer smakelijk vinden. Wat betreft de samenstelling en inhoud zijn er verschillen per product. Maak de keuze op basis van de leeftijd en stem de porties af op het gewicht. Als je hond verder nog andere soorten voeding krijgt dien je hier rekening mee te houden. Hier zijn de top Prins hondenvoer producten met een korte beschrijving over ieder product.

Lees ook: beste hondenvoer merken en kopen
prins hondenvoer

Beste prins hondenvoer kopen overzicht

1. Prins Procare Standard Fit Adult – 30 kg: Beste klantervaringen

Prins Procare Standard Fit Adult - 30 kg

Bekijk de dagprijs

Als je een volwassen hond bezit zonder specifieke diëtaire behoefte dan kun je niet om de Prins Procare Standard Fit Adult heen. Deze voeding biedt alle voedingsstoffen voor gezonde honden die actief zijn maar niet overdreven veel energie verbruiken. De smaak wordt door veel honden gewaardeerd. Een natuurlijke toevoeging die het vermelden waard is in de Prins Procare Standard Fit Adult hondenvoeding is zalmolie. Dit zorgt voor een gebalanceerde darmflora en een vacht die glanzend en vol is. Bewaar de verpakking na openen in een luchtdichte container om de versheid te waarborgen.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 2 zakken
 • Inhoud: 30 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

2. Prins Procare Standaard Fit – 15 KG – Beste keuze

Prins Procare Standaard-Fit - 15 KG

Bekijk de dagprijs

Dit Prins hondenvoer is met name geschikt voor honden die al wat ouder zijn. In de loop der jaren zal een hond minder energie verbruiken en minder goed eten. De verbranding daalt, het reukvermogen neemt af waardoor de eetlust terug zal nemen. Deze Prins Procare Standaard Fit brokken hebben een heerlijke geur die jouw hond zal doen watertanden. Er zitten naar verhouding minder eiwitten in deze voeding wat betekent dat de nierfunctie minder op proef wordt gesteld. De verrijkte vezels zorgen ervoor dat de hond het juiste gewicht behoudt. Als je graag ziet dat jouw oudere hond zich goed voelt dan is Prins Procare Standaard Fit zeker een uitstekende keuze.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 2 zakken
 • Inhoud: 15 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

3. Prins Procare Super Active – 2 x 3 kg – Onze keuze

Prins Procare Super Active - Hondenvoer - 2 x 3 kg

Bekijk de dagprijs

Voor hondenbezitters met een zeer energieke hond in (en buiten) huis is er geen beter krachtvoer dan Prins Procare Super Active. Als jouw hond graag ravot, wandelt, rent en buiten speelt dan moet het voer voldoende energie bieden. Deze brokken verteren snel waardoor de opname in het systeem optimaal is. Dit betekent direct veel energie waar jouw hond van zal opbloeien. Klanten zijn zeer enthousiast over dit product, er zijn eigenlijk geen punten van kritiek te melden. Heb je een jonge, energieke hond in huis die altijd in is voor plezier? Trakteer jouw spring-in-het-veld dan op Prins Procare Super Active hondenbrokken.

Gerelateerd: beste hondenbrokken kopen en review

Kenmerken

 • Leeftijd: 1-12 maanden (pup) / 1-2 jaar (junior) / 2-8 jaar (volwassen)
 • Verpakking: 2 zakken
 • Inhoud: 6 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

4. Prins Procare Puppy & Junior – 3 kg

Prins Procare Puppy & Junior - Hondenvoer - 3 kg

Bekijk de dagprijs

Als eerste gefeliciteerd met jouw nieuwe puppy, jullie gaan een bijzondere tijd tegemoet. Dit is een zeer belangrijke levensfase, een goede start maak je zeker met Prins Procare Puppy & Junior diervoeding. Je kunt starten met deze voeding vanaf de leeftijd van vier weken. Na het eerste levensjaar kun je overstappen naar voeding voor wat oudere honden, de groei zal dan afnemen. Als je merkt dat de brokjes te klein worden en de hond niet meer kauwt maar direct slikt dan is het moment zeker aangebroken om over te stappen. Om verstoringen te voorkomen is het aan te raden nieuw voer in het begin te mengen met Prins Procare Puppy & Junior zodat de hond geen maag- of darmklachten krijgt.

Gerelateerd: beste puppyvoer kopen

Kenmerken

 • Leeftijd: 1-12 maanden (pup) / 1-2 jaar (junior)
 • Verpakking: 1 zak
 • Inhoud: 3 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

5. Prins Procare Lam & Rijst – 2 x 3 kg

Prins Procare Lam & Rijst - Hondenvoer - 2 x 3 kg

Bekijk de dagprijs

Honden zijn van nature carnivoren, dit betekent een voedingspatroon dat voornamelijk uit vlees bestaat. De samenstelling van Prins Procare Lam & Rijst is gemaakt voor honden met overgevoeligheid voor bepaalde stoffen of een voedselallergie. Omdat de brokken licht verteerd worden heeft dit een positieve uitwerking op de huid. Ook in het darmkanaal presteren deze brokken uitzonderlijk goed. Wanneer je kiest voor dit product is het beter om geheel over te stappen zonder gewenningsfase. Daarnaast adviseren we ook geen ander voer te geven om problemen te voorkomen. Zichtbaar resultaat kan enkele weken op zich laten wachten na overstappen op Prins Procare Lam & Rijst.

Kenmerken

 • Leeftijd: 2-8 Volwassen
 • Verpakking: 2 zakken
 • Inhoud: 6 KG
 • Biologisch: Nee
 • Graanvrij: Nee

Prins Procare Standaard-Fit – 15 KG

Prins Procare Standaard-Fit - 15 KG

Bekijk de dagprijs

Natuurlijk gezonde voeding voor de volwassen hond van middelgrote en grote rassen

ProCare Standaard-Fit is een ideale voeding voor de volwassen hond met een gemiddeld energieverbruik. Dankzij een aangepast energiegehalte helpt deze voeding de hond in optimale conditie te blijven. Hoogwaardige ingrediënten als zalmolie en FOS (fructo-oligo-sacchariden) zorgen voor een gezonde voeding die bijdraagt aan een gezonde huid en vacht, een optimale vertering en een evenwichtige darmflora.

ProCare Standaard-Fit is bijzonder geschikt voor volwassen honden tot een leeftijd van ca. 8 jaar.

Prins Procare Senior Support – Hondenvoer – 15 kg

Prins Procare Senior Support - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

ProCare senior is een hoogwaardige voeding die ondersteuning biedt aan je hond op leeftijd. Een verlaagd eiwitgehalte en aangepaste hoeveelheid mineralen ontlasten de nieren. Door de toevoeging van glucosamine en chondroïtine wordt het kraakbeen extra ondersteund en de gewrichten soepel gehouden. De natuurlijke vezels die in de voeding zitten dragen bij aan een optimale stofwisseling en handhaving van het juiste gewicht waardoor je oudere hond zich prima kan blijven bewegen.

 • Smaak: VLEES
 • Voor levensfase: SENIOR
 • Inhoud: 15 KG

Gerelateerd: Senior hondenbrokken kopen

Prins Procare Hypoallergic Senior – Lam & Rijst – Hondenvoer – 15 kg

Prins Procare Hypoallergic Senior - Lam & Rijst - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

ProCare Lamb & Rice Senior is een geperste voeding voor oudere honden vanaf ca. 8 jaar met een gevoelige huid en vacht. Deze volledige voeding is hypoallergeen, wat de kans op een overgevoeligheidsreactie vermindert, en ondersteunt de spieren en gewrichten om jouw seniorhond gezond en fit te houden. Alle producten van Prins zijn 100% natuurlijk, vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en proefdiervrij.

Hypoallergeen
Geselecteerde dierlijke eiwitbron als lam vermindert de kans op een overgevoeligheidsreactie, deze voeding bevat verder geen tarwegluten.

Ondersteunt immuunsysteem
Vitaminen en mineralen zoals vitamine D, zink en selenium ondersteunen het immuunsysteem van de oudere hond.

Soepele spieren en gewrichten
Ingrediënten als zalmolie, glucosamine en chondroïtine ondersteunen de gewrichten van de oudere hond.

SAMENSTELLING: granen (rijst 25%), vlees en dierlijkebijproducten (gedehydreerd lam 18%, glucosamine 500mg, chondroïtine 500mg),oliën en vetten (zalmolie 0.5%), plantaardige bijproducten (FOS 0.05%), suiker,gist.

Prins Procare Resist Calm – Hondenvoer – 7,5 kg

Prins Procare Resist Calm - Hondenvoer - 7,5 kg

Bekijk de dagprijs

ProCare RESIST is een hoogwaardige voeding verrijkt met kruidenextracten. Deze mix van kruiden maakt de voeding zeer geschikt voor honden die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Honden die ziek zijn geweest of herstellende zijn na een operatie kunnen een verminderde weerstand hebben. Daarnaast kunnen ook angst, stress en hormonale schommelingen voor een verlaagde weerstand zorgen, waardoor de hond gevoeliger wordt voor ziekten en infecties. De kruidenextracten zorgen voor een extra ondersteuning van het immuunsysteem en verhogen de weerstand van je hond. Hierdoor verbetert ook de algehele conditie van je hond! Dit uit zich in een gezonde glanzende vacht en optimale spijsvertering. ProCare RESIST is speciaal geschikt voor honden vanaf 18 maanden met een verminderde weerstand. Na het verdwijnen van de klachten kun je overstappen op een andere voeding uit het ProCare assortiment.

 • Smaak: VLEES
 • Voor levensfase: ADULT
 • Inhoud: 7,5 KG

Prins Procare Protection Sterilised 15 KG

Prins Procare Protection Sterilised 15 KG

Bekijk de dagprijs

Prins Procare protection sterilised is een complete geperste voeding speciaal voor je hond van middelgrote of grote rassen die gesteriliseerd of gecastreerd is.

Gecastreerde of gesteriliseerde honden hebben een grotere kans op overgewicht, daarom bevat deze voeding een verlaagd vetgehalte om je hond op een gezond gewicht te houden. L-carnitine bevordert daarnaast een optimale vetverbranding. De toevoeging van taurine, L-carnitine en vitaminen E en C dragen ook bij aan een optimale functionering van de hartspier van je hond.

Deze voeding is verrijkt met kruidenextracten en Schüssler celzouten en 100% natuurlijk, dus volledig vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen.

Prins Protection Croque Mini Basic Excellent – Hondenvoer – 2 x 2 kg

Prins Protection Croque Mini Basic Excellent

Bekijk de dagprijs

Protection Croque Mini Basic Excellent is een product van het merk Prins

Prins Fit Selection Zalm & Rijst – Hondenvoer – 15 kg

Prins Fit Selection Zalm & Rijst - Hondenvoer - 15 kg

Bekijk de dagprijs

De producten van Fit Selection zijn net als alle andere Prins producten samengesteld met hoogwaardige en goed verteerbare ingrediënten. Fit selection is daarmee een gezonde en complete gezondheidsvoeding welke zeer geschikt is voor de familiehond. Deze smakelijke en krokante brok is er in 2 varianten, Kip&Rijst en Zalm&Rijst.

 • Hogere verteerbaarheid
 • In vrolijke klavervorm
 • Een krokante brok, ideaal voor honden met aanleg voor tandplak

Prins Procare Basic Excellent – Hondenvoer – 10 kg

Prins Procare Basic Excellent - Hondenvoer - 10 kg

Bekijk de dagprijs

ProCare STANDAARD-FIT is een ideale voeding voor de volwassen hond met een gemiddeld energieverbruik. Dankzij een aangepast energiegehalte helpt deze voeding je hond in optimale conditie te blijven. Hoogwaardige ingrediënten als zalmolie en FOS (fructo-oligo-sacchariden) zorgen voor een gezonde voeding die bijdraagt aan een gezonde huid en vacht, een optimale vertering en een evenwichtige darmflora.

 • Smaak: VLEES
 • Voor levensfase: ADULT
 • Inhoud: 10 KG

Prins Procare Junior Performance – Hondenvoer – 10 kg

Prins Procare Junior Performance - Hondenvoer - 10 kg

Bekijk de dagprijs

ProCare croque junior Performance is een hoogwaardige voeding speciaal voor de pup en jonge hond. De toevoeging van lecithine zorgt voor een optimale vetstofwisseling. Vitaminen en mineralen dragen bij aan een goed werkend immuunsysteem en een aangepast calcium en fosforgehalte zorgt voor een optimale ontwikkeling van botten en gewrichten. Je pup krijgt een gelijkmatige opbouw en zal evenwichtig opgroeien tot een volwassen hond. Soms kan het weken van de brokjes voor pups van kleine rassen noodzakelijk zijn. Wanneer je pup niet meer kauwt op de brok, mag je de overstap maken naar de ProCare croque super Performance. Dit is een grotere brok en stimuleert je pup beter te kauwen, wat de stofwisseling ten goede komt. De samenstelling van de ProCare croque junior Performance is vrijwel identiek aan de ProCare croque super Performance waardoor de overstap geen problemen geeft.

ProCare croque junior Performance is bijzonder geschikt voor pups en jonge honden vanaf 4 weken tot een leeftijd van ca. 12 maanden. Daarna kun je overstappen op de ProCare croque super Performance of ProCare croque BASIC Excellent. Meng gedurende minimaal 7 dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot u geheel bent overgestapt.

Prins Hypolallergic Sensible – Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg

Prins Hypolallergic Sensible - Graanvrij - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

Prins Procare Sensible hypoallergic is een 100% natuurljke voeding speciaal voor honden met een gevoelige spijsvertering of gevoelige huid- en vacht, deze voeding is graanvrij en hypoallergeen.

Toegevoegde voedingsvezels als Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS) zorgen voor een evenwichtige darmflora en Omega-3 vetzuren (0.4%) dragen bij aan een verbeterde conditie van de gevoelige huid en zorgen voor een glanzende vacht van je hond.

Prins procare croque super performance hondenvoer 2x 10 kg

Prins procare croque super performance hondenvoer 2x 10 kg

Bekijk de dagprijs

Bewust gezonde voeding voor opgroeiende en actieve honden

ProCare croque Super Performance is een hoogwaardige voeding speciaal voor opgroeiende en actieve honden die in de kracht van hun leven zijn. De toevoeging van lecithine zorgt voor een optimale vetstofwisseling. ProCare croque Super Performance houdt uw hond in goede conditie en zorgt voor een gezonde en glanzende huid en vacht. Essentiële vetzuren leveren voldoende energie voor uw actieve hond. De hoge verteerbaarheid zorgt voor een optimale opname van alle voedingsstoffen. Zo blijft uw hond actief en speels zoals u van hem gewend bent! Door de grote brok is de ProCare croque Super Performance zeer geschikt voor de zogenaamde ‘schrokkers?. De grote brok stimuleert het kauwen, een belangrijk onderdeel van de vertering van de voeding!

ProCare croque Super Performance is bijzonder geschikt voor actieve en/of drachtige en zogende honden tot een leeftijd van ca. 8 jaar.

SAMENSTELLING: granen, vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige bijproducten, oliën en vetten (0.5% zalmolie), suiker, gist.

ANALYTISCHE BESTANDDELEN: Vocht 9.0%, Ruw eiwit 24.0%, Ruw vet 17.0%, Ruwe as 7.0%, Ruwe celstof 3.0%.

MINERALEN: Calcium 1.4%, Fosfor 1.0%, Kalium 0.6%, Magnesium 0.1%, Natrium 0.4%

Waar je op moet letten als je Prins hondenvoer koopt

In de supermarkt zijn er enorm veel producten en merken levensmiddelen te koop, voor honden is dit niet anders. Er zijn merken hondenvoer, soorten voer voor jonge of juiste oudere honden, een keuze maken is niet eenvoudig. Ga je voor de grootste zak hondenvoer voor de laagste prijs? Dan zit je met een kleine hond al snel met brokken die niet meer vers zijn. Prins hondenvoer heeft producten voor zowel grote als kleine honden zodat je altijd verzekerd bent van verse voeding. Ook verbrandt niet iedere hond hetzelfde aantal calorieën en de behoefte kan per hondenras of individuele hond afwijken. De voornaamste overeenkomst tussen Prins hondenvoer is de kwaliteit; die is altijd prima in orde.

Prins hondenvoer per leeftijd

Om snel de juiste keuze te kunnen maken is het goed om te beginnen met de leeftijdsklasse van je hond. Een pup heeft andere behoeften dan een senior hond. Dit is van toepassing op de bouwstoffen, het aantal calorieën en ook de staat van het gebit. Bij Prins hondenvoer kun je kiezen uit drie soorten voeding:

 • Voer voor puppy’s tot 1 jaar.
 • Voer voor volwassen honden tussen 1 en 8 jaar.
 • Voer voor senioren honden vanaf 8 jaar.

De beste keuze is afhankelijk van de individuele hond, de leeftijden geven slechts een indicatie van de juiste voeding.

Welke soorten Prins hondenvoer kun je kiezen?

Voordat je een bestelling plaatst is het goed om te weten welke soorten voeding je kunt kopen voor jouw hond. Hier zijn de zeven meest voorkomende soorten hondenvoeding met de unieke eigenschappen per product:

1. Complete voeding

De meeste honden vallen binnen standaard grenzen wat betreft de behoefte aan voedingsstoffen. Het gewicht kan afwijken, wat van invloed zal zijn op de porties die je geeft en de behoefte van de hond. Een complete voeding biedt eigenlijk alles wat een gezonde hond nodig heeft om gezond te blijven. De fabrikant heeft een gebalanceerde mix gemaakt van bouwstoffen, vitaminen, mineralen en voedingsvezels vanuit verschillende bronnen. Als je deze voeding aan je hond geeft dan hoef je in principe niets anders meer te geven. Vind je het wel prettig om bijvoorbeeld ook nat voer te geven dan moet je de aanbevolen hoeveelheid brokken verlagen. Zeker bij honden die de voerbak tot op de bodem schoonlikken ligt anders het risico op overgewicht op de loer.

2. Dieet voeding

Er zijn verschillende oorzaken die speciale dieet voeding kunnen vereisen. Bespreek altijd eerst de mogelijkheden met de dierenarts voor je Prins dieet voeding geeft, die kan bepalen of dit de juiste oplossing is. Zo zijn er honden die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen, of een (chronische) aandoening hebben waardoor standaard voeding niet verantwoord is. Denk hierbij aan overgewicht, diabetes of falen van nieren of lever. Wanneer een hond last heeft van een aandoening, of overgevoelig is voor specifieke ingrediënten, dan kan eten gaan tegenstaan. Ze worden kieskeurig en vinden niet zomaar alles goed. Prins hondenvoer biedt uitstekende opties om te variëren en ook honden die op dieet zijn voldoende opties te bieden. Smaak telt, ook voor honden.

3. Verse vleeswaren

Jouw hond met de pot mee laten eten is niet verstandig, er worden aan vleesproducten vaak ingrediënten toegevoegd die niet geschikt zijn voor honden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor broodbeleg of worstjes die voor het baasje bestemd zijn. Geef jouw hond daarom niet een stukje worst of een schijfje ham, alleen al het zout zal al snel teveel zijn. Steeds meer hondeneigenaars kiezen ervoor om zelf het (nat) voer te bereiden op basis van vers vlees. Dit is mogelijk mits je rekening houdt met hygiëne en een gebalanceerde samenstelling. Prins hondenvoer is ook verkrijgbaar als houdbare worst voor een sappige lekkernij die helemaal is afgestemd op de behoeften van honden. Zo hoef je niet zelf gehakt te malen wat je veel tijd en moeite zal besparen.

4. Voeding voor sportieve prestaties

Over het algemeen zijn honden zeer energieke dieren die houden van spelen en hard werken. Hier hoort ook voeding bij die aansluit op de verbranding van het dier. Zo is er Prins sportvoeding op de markt met veel energie waar een sportieve hond de dag mee kan doorkomen. Daarbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid calorieën maar ook bouwstoffen. Dit voer levert snelle energie wat lange tijd aanhoudt. Als je een zeer actieve hond hebt met voldoende mogelijkheden om energie kwijt te raken moet je zeker kijken naar Prins hondenvoer dat gemaakt is voor sport en spel.

5. Voer als beloning

Een hond moet je trainen om sociaal te zijn, om commando’s te volgen en nog veel meer. Door steeds een beloning te geven bij goed gedrag of de juiste respons kun je de training sneller en leuker laten verlopen. Een paar brokjes uit de grote zak voer is een optie, toch is het eigenlijk beter om voor deze momenten echt een traktatie voor de dag te halen. Sommige soorten fruit zijn hiervoor geschikt maar andere juist niet. Snoepjes die voor mensen bedoeld zijn moet je niet geven, chocolade is zelfs levensgevaarlijk voor honden. Met hondensnoepjes of pasta voor honden in een tube kun je de hond belonen voor goed gedrag. Bekijk het assortiment Prins hondenvoeding om verantwoord jouw hond te belonen.

6. Granenvrije voeding

Net zoals mensen bepaalde allergieën of overgevoeligheid kunnen hebben voor specifieke stoffen geldt dit ook voor honden. Met name overgevoelig zijn voor granen en graanproducten komt regelmatig voor bij honden. Het zijn namelijk van nature carnivoren die toch al moeite hebben met het verwerken van suikers, in graanproducten zitten veel koolhydraten en vezels die ze niet kunnen verteren. Als jouw hond niet goed kan omgaan met granen dan is hiervoor granenvrij Prins hondenvoer in zowel worst als brokjes verkrijgbaar. Ook hierbij geldt weer het advies om het indien nodig te bespreken met de huisarts. Let uiteraard ook goed op de conditie en uiterlijk van je huisdier. Daar is veel informatie uit af te lezen.

7. Voeding in uitzonderlijke situaties

Dan zijn er nog tijden in een hondenleven die gepaard gaan met meer stress en momenten van spanning. Als een hond met problemen te kampen heeft is het van belang om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem optimaal functioneert. Een gezonde hond van lijf en leden kan doorgaans ook beter omgaan met stress en spanning. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, tijdelijk elders verblijven zoals bij vakantie of in onrustige situaties zoals tijdens de jaarwisseling. In principe hebben we het hierbij niet over ‘comfort food’ maar juist over ‘superfood’ om de weerstand op peil te brengen.

Daarom kies je voor Prins hondenvoer

Als je van je hond houdt, dan houd je van Prins hondenvoer. Deze producten zijn samengesteld met oog op het welzijn van jouw trouwe viervoeter. Ze staan al ruim een halve eeuw garant voor hoogwaardige diervoeding voor honden van alle rassen, leeftijd en gewicht. Let goed op de informatie op de verpakking, de producten van Prins zijn gebalanceerd voor de verschillende types hond. Het is goed om te weten dat het voer voor honderd procent bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn alle soorten Prins hondenvoer vrij van proefdieren wat goed is voor het algemeen dierenwelzijn.