Beste tennisballen voor honden voor apporteerspelletjes

Het is geen geheim dat honden dol zijn op tennisballen. De kleine, flexibele vorm maakt ze gemakkelijk te dragen door honden van alle maten.

Eigenaren zijn er ook dol op. Als ik in mijn lokale hondenpark ben, zie ik tientallen baasjes apporteren met tennisballen – ze hebben de perfecte maat om te gooien.
Jack Russell Terrier die in park met tennisbal in mond loopt
Ik durf te beweren dat tennisballen een van de populairste hondenspeeltjes zijn die er zijn. Maar het zal u misschien verbazen dat het favoriete speeltje van uw hond schadelijk kan zijn voor zijn gezondheid.

Maar maak je geen zorgen, we hebben je gedekt! We hebben meer dan 100 uur besteed aan het testen en beoordelen van meer dan 30 verschillende tennisballen. We hebben honderden apporteerspelletjes gespeeld met een ballenwerper en met onze armen, tot we dag na dag uitgepoept waren.

Hier zijn slechts een paar van de verschillende tennisballen die we getest hebben…
Honden tennisballen wachten om getest en beoordeeld te worden om de beste te vinden
We hebben elke tennisbal beoordeeld op duurzaamheid, kwaliteit, werpgemak en geschiktheid voor verschillende rassen. Dit alles om een simpele vraag te beantwoorden…

Welke tennisbal is het beste voor uw hond?

Ontdek samen met ons wat tennisballen zo gevaarlijk maakt voor honden en welke hondveilige alternatieven u in plaats daarvan zou moeten gebruiken.

Waarom zijn tennisballen gevaarlijk voor uw hond?

Zoals ik al eerder aanstipte, kan dit populaire hondenspeeltje al snel dodelijk zijn.

Voordat we kijken naar hond-veilige tennisbal alternatieven, laten we een kijkje nemen op de vraag waarom die groene, fuzzy bal zo gevaarlijk is voor uw hond.

1. Tennisballen zijn een verstikkingsgevaar

Akita hond jaagt tennisbal op zandstrand
Laten we beginnen met de grootste bedreiging… Verstikking.

Als je een tennisbal in je handen knijpt, merk je dat hij een beetje meegeeft, toch?

Nou, de kaak van uw hond is aanzienlijk krachtiger dan uw handen. Zelfs een kleine hond kan een tennisbal samendrukken tot de helft van zijn grootte…
Jack Russell Terrier die een tennisbal in zijn mond samenperst terwijl het spelen apporteert in park
Op zich is dat geen probleem. Maar als een samengedrukte bal achter in de bek van uw hond terechtkomt, kan hij weer zijn volledige grootte aannemen en de luchtwegen van uw hond blokkeren. Dit is vooral een probleem voor grotere honden. De grotere bek geeft de bal meer kans om zich een weg te banen naar de achterkant van de keel – vooral als uw hond meer dan één tennisbal tegelijk grijpt.

Het komt vaker voor dan u denkt. Om de paar maanden kom je wel een nieuwsbericht tegen van een hond die gered is van het stikken in een tennisbal.

2. Tennisballen kunnen worden ingeslikt

Grote honden zijn meer dan opgewassen tegen de taak om een tennisbal door te slikken.

Als je een Labrador hebt, weet je precies wat ik bedoel. De sterke kaken van deze honden kunnen een tennisbal in één hap verpletteren. Vooral sommige honden vinden het een uitdaging om te proberen een tennisbal kapot te maken.

Een gebroken tennisbal kan worden ingeslikt, en de stukjes zijn scherp genoeg om de organen van uw pup ernstige schade toe te brengen.

De hond van actrice Mandy Moore heeft onlangs een tennisbal ingeslikt en moest een spoedoperatie ondergaan. Hoewel de meeste incidenten met tennisballen niet zo nieuwswaardig zijn, vond ik online veel verslagen van andere hondenbezitters die soortgelijke ervaringen hadden.
Engelse Bulldog die met zijn tanden de groene pluisjes van een tennisbal haalt
Kleinere honden lopen ook risico. Die scherpe tanden kunnen het groene pluis van een tennisbal gemakkelijk afscheuren en afpellen. Als uw hond dit opeet, kan dit leiden tot verstikking of zelfs darmverstopping.

3. Tennisballen slijten de tanden

Dalmatische hond die op donzige tennisbal met tanden kauwt
Op het eerste gezicht voelt een tennisbal zacht aan. Nou, kijk eens wat er gebeurt als je hem met matige druk op en neer over je arm wrijft. Voelt aan als schuurpapier, toch?

Ja, tennisballen schuren veel meer dan je denkt. En het wordt nog erger. Bij voortdurend gebruik komen vuil, stenen en zand vast te zitten in het haar, waardoor het nog grover wordt.

Als uw hond zich vastklemt aan een tennisbal, schuurt het pluis tegen de tanden van uw hond, waardoor ze afslijten. Na verloop van tijd kan dit leiden tot ernstige gebitsproblemen.

Hoe slecht tennisballen precies zijn voor het hondengebit is een onderwerp van discussie onder veterinaire specialisten. Sommigen zeggen dat u zich waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken over gebitsproblemen, tenzij uw hond een ballenfanaat is en uren achter elkaar kauwt. Maar in combinatie met de eerdere zorgen, ontstaat het beeld van een hondenspeeltje dat met voorzichtigheid moet worden gebruikt.

Is een tennisbal dodelijk voor uw hond? Waarschijnlijk niet. Maar de bovenstaande gevaren zijn reëel. Uiteindelijk zijn tennisballen bedoeld om op een tennisbaan te slaan, niet om door uw hond achterna gezeten te worden of om aan geknaagd te worden.

Gezien de ruime beschikbaarheid van hondveilige tennisballen, zie ik weinig reden om terug te grijpen naar een traditionele, groen pluizige tennisbal.

Wat is een hondentennisbal en heeft uw hond er een nodig?

Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht van tennisballen te zien. De monden van kleinere honden en puppies kunnen in het donzige gedeelte van de tennisbal bijten om hem mee te nemen…
Frans Bulldogpuppy die tennisbal in mond draagt
En, grotere honden hebben geen moeite om er hun kaken omheen te winden…
Gele Labrador die in grasachtig gebied met tennisbal in mond loopt
Ze blijven drijven, wat betekent dat uw hond de bal kan apporteren in uw zwembad, in een meer of zelfs op het strand…
Chocolade Labrador zwemt achter tennisbal aan die in water drijft op strand
Zelfs als ze niet van water houden…
Hond probeert tennisbal te bereiken die in water drijft
Ze passen perfect in ballenwerpers…
Golden Retriever wachtend op tennisbal in balwerper die bij park wordt gelanceerd
En, ze zijn de bal bij uitstek in apporteerspelletjes!
Corgi speelt apport, jaagt tennisbal op gras in park
Een tennisbal voor honden neemt al deze elementen en verbetert ze in alle opzichten. Als het aankomt op begeleide apporteerspelletjes, kan een green-fuzzy tennisbal daar gewoon niet tegenop.

Je zou kunnen zeggen dat als je de groene pluisjes weghaalt, het niet langer tennisballen zijn. Ik ben het met je eens. Maar om het eenvoudig te houden, noem ik ze in de rest van dit artikel tennisballen voor honden.

Hondentennisballen zijn speciaal ontworpen voor gebruik door honden. Ze kunnen verder worden gegooid, stuiteren hoger, zijn gemakkelijker schoon te maken en zijn bestand tegen scherpe, puntige tanden.

Misschien kijk je naar de kosten van deze hondveilige tennisballen en trek je je neus op. Ik snap het. Voor hetzelfde geld kun je in bulk tennisballen kopen bij de plaatselijke dollarwinkel.

Maar waar je voor betaalt is veiligheid. Zoals ik hierboven al zei, zijn tennisballen niet ontworpen voor honden en kunnen ze in bepaalde gevallen schadelijk zijn. Voor velen van u zal de kleine meerprijs de gemoedsrust waard zijn.

Omdat honden er in alle soorten en maten zijn, zijn honden-tennisballen dat ook. Variërend van 2 inch voor kleine honden, zoals Teckels en Yorkies, tot 4 inch voor Sint Bernards of Alaska Malamutes – er is voor elke hond wat wils.

En ja, voordat u het vraagt, deze ballen kunnen allemaal gebruikt worden met uw favoriete ballenwerper. Ballen van 2½ inch, wat vergelijkbaar is met een tennisbal, passen prima in een medium ballenwerper, de meest voorkomende soort.

Let wel op dat als je een kleinere of grotere bal kiest, je een specifieke ballenwerper moet kopen – of gooi hem op de ouderwetse manier, waardoor je arm een workout krijgt!
Kong rubberen bal zittend in ballenwerper schep
Sommige merken gaan nog een stapje verder en bieden speciale functies die het apporteerspel verbeteren.

Sommige hebben gaten die fluiten als ze gegooid worden…
Klein gaatje in zijkant van hondentennisbal die fluit bij het gooien
Sommige hebben een onregelmatige vorm die in willekeurige richtingen stuitert als hij landt…
Close up van onregelmatige bal die in willekeurige richtingen stuitert
Sommige hebben uitsparingen die het uw hond makkelijker maken om te ademen wanneer hij de bal terug in zijn bek heeft…
Hondentennisbal met uitsparingen voor gemakkelijker ademen
Deze honden tennisballen geven een geheel nieuwe draai aan het apporteren en staan hoog genoteerd in onze beste hondenspeelgoed gids.

Nu de grote vraag…

Heeft uw hond een tennisbal voor de hond nodig?

Naar mijn mening, de enige eigenaren die niet zouden profiteren van een hond tennisbal zijn degenen die niet spelen fetch met hun pup. Als u dat bent, geef dan uw geld uit aan een ander speeltje, zoals een touwtrekspeeltje.

Maar voor wie wel apporteert, of dat nu in een open grasveld is of in de gang van uw huis, is een hondentennisbal een aanzienlijk betere optie dan een gewone tennisbal.

Besloten dat een tennisbal voor honden het juiste speelgoed is voor uw pup? Geweldig! Nu, alles wat je hoeft te doen is check out deze top performers om de beste hond tennisbal om te spelen fetch met uw pooch kiezen!

De beste hond tennisballen

In onze jacht om de beste te vinden, hebben we meer dan 30 verschillende tennisballen getest en beoordeeld.

Het was een lange reis, waarbij we bal na bal gooiden tot onze armen moe werden. Maar na meer dan 100 uur testen, hebben we de competitie teruggebracht tot 6 winnaars – elk uniek op hun eigen manier.

Om te beginnen, laat ik u zien wat de beste tennisbal is voor de meeste honden. Vanaf daar, doe ik aanbevelingen voor degenen die op zoek zijn naar iets meer gespecialiseerd, zoals een tennisbal die willekeurig stuitert wanneer hij landt, een zwaar ontwerp voor krachtkauwers en een andere die fluit wanneer je hem gooit.

1. De beste all-round tennisbal voor honden

Chuckit! Ultra beste all-round tennisbal voor de meeste honden
Chuckit! Ultra Bal

Het beste voor de meeste honden

Een stuiterende, duurzame tennisbal voor honden van alle groottes.

Bekijk de dagprijs

Past bij ballenwerper Ja
Drijft Ja
Gaten Nee
Piepjes Nee

Van alle alternatieven voor de tennisbal voor honden die ik heb beoordeeld, is de Chuckit! Ultra Ball verreweg de meest populaire. En ik zal er geen doekjes om winden… Die populariteit is welverdiend. Voor de prijs, kwaliteit en prestaties, het is de gouden standaard van tennisbal alternatieven.
Franse Bulldog die Chuckit! Ultra Bounce Tennisbal in mond bij park
Chuckit! claimt dat hun Ultra Ball verder gegooid kan worden en hoger stuitert dan een gewone tennisbal. Na honderden worpen met en zonder ballenwerper te hebben getest, kan ik met zekerheid zeggen dat ze op beide punten gelijk hebben.

Deze bal is iets zwaarder dan een tennisbal, waardoor hij bij het werpen een grotere afstand kan afleggen. En omdat hij een rubberen oppervlak heeft in plaats van een groen pluisje, stuitert hij zeker hoger. De hogere stuit is veel merkbaarder op harde oppervlakken dan op gras.
Chuckit! Ultra honden tennisbal close up shot op rubber ondergrond
Het rubber aan de buitenkant houdt ook aanzienlijk beter stand in vergelijking met een gewone tennisbal. Onze hard hakkende Labrador heeft tijdens onze tests drie tennisballen kapot geslagen. De Ultra Ball deed het veel beter met slechts een paar tandafdrukken.

Omdat deze ballen hol zijn, blijven ze drijven in het water. Als de bal in je zwembad stuitert of als je hem in de rivier gooit, is hij er makkelijk uit te vissen.
Chuckit! Ultra verschillende maten van de bal naast elkaar vergeleken
De Chuckit! Ultra is verkrijgbaar in 4 maten…

klein 5 cm
Medium 6 cm
Groot 7 cm
X-Large 9 cm
XX-Large 10 cm

Als uw ballenwerper een tennisbal van normale grootte vasthoudt, dan past de medium (2½ inch) er perfect in.
Chuckit! Ultra honden tennisbal zittend in schep van ballenwerper
De andere maten zijn goed als uw pup aan de uitersten van de rasgrootte van de hond zit. Omdat er geen pluis is voor kleinere honden om vast te houden, raad ik aan een kleinere maat te kiezen. Ik vond dat chihuahua’s net wegkwamen met een small, hoewel zelfs die op het randje van te groot was.

En dat is alles wat er over te zeggen valt. De Chuckit! Ultra is betrouwbaar. Voor de prijs, komt niets anders in de buurt. Als je op zoek bent naar een pluisvrije bal ter grootte van een tennisbal om mee te apporteren, dan is dit je beste keus.

Opmerking: Hoewel de Chuckit! Ultra zich tijdens onze tests goed hield, zijn er online berichten die suggereren dat de naad kan splijten of zich een rond gat kan vormen. Dit bleek vooral een probleem te zijn bij gebruik door honden met krachtige kaken, zoals Pitt Bulls of Staffordshire Terriers. Ik heb dit niet kunnen repliceren, maar als uw hond een agressieve kauwer is, dan is mijn volgende aanbeveling misschien geschikter.

2. Beste hond tennisbal voor krachtige kauwers

West Paw Jive winnaar van de beste premium tennisbal voor honden categorie
West Paw Jive

Beste voor power kauwers

Een bal voor zwaar gebruik die zelfs de krachtigste kaken kan weerstaan.

Bekijk de dagprijs

Past op ballenwerper Ja
Drijft Ja
Gaten Nee
Piepjes Nee

Sommige honden spelen ruw. Neem bijvoorbeeld onze Pit Bull tester, Petal. Elke keer als ze een gegooide tennisbal vangt, besteedt ze de volgende paar seconden agressief schudden en bijten van de bal met haar machtige kaken. Zodra ze tevreden is dat haar vangst “dood” is, geeft ze de bal terug, klaar om opnieuw gegooid te worden.

Als uw hond een sterke kauwer is die graag tennisballen verscheurt, dan zal de Jive van West Paw uw apporteerspel doorstaan zonder aan stukken te worden geknaagd.
Close up van het oppervlak van blauwe West Paw Jive hond tennisbal
De Jive is gemaakt van een FDA-compliant heavy-duty rubber dat vrij is van schadelijke stoffen zoals BPA en latex. Maar de belangrijkste reden waarom hij deze categorie heeft gewonnen, is zijn duurzaamheid. Het rubber heeft een zeer lichte meegevendheid en slijt ongelooflijk goed. Tijdens het testen vertoonde onze bal slechts lichte slijtplekken en krassen – en onze honden waren niet zachtzinnig!

We vonden de duurzaamheid van de West Paw Jive zo goed dat we hem hebben aanbevolen in onze meest onverwoestbare hondenspeelgoed review.

Zoals je zou verwachten van een stevig speeltje, weegt de Jive aanzienlijk meer dan een gewone tennisbal. Als je hem binnenshuis laat stuiteren, zal hij met een luide klap de grond raken en is hij zwaar genoeg om een raam of andere breekbare voorwerpen in je huis te breken. Daarom raad ik deze bal alleen aan voor gebruik buitenshuis.
West Paw Jive bal voor honden verschillende maten naast elkaar vergeleken
De West Paw Jive is verkrijgbaar in 3 maten…

X-Klein 5 cm
Klein 6,5 cm
Groot 8 cm

De small is ongeveer even groot als een gewone tennisbal en past in een ballenwerper van standaardformaat.

Voor miniatuur honden, zoals chihuahuas, raad ik aan de volgende maat te nemen – de extra small.
Kleine Jack Russel die met blauwe West Paw Jive Bal in gras speelt
Een andere leuke eigenschap is dat deze bal een beetje onvoorspelbaar is. Als je goed kijkt, zie je dat de Jive Ball niet helemaal rond is. In plaats daarvan heeft hij kleine delen die uitsteken.

Afhankelijk van hoe de bal landt, kan hij in een heel andere richting stuiteren. Onze honden leken van deze onverwachte verrassing te houden, omdat de bal halverwege de worp van richting veranderde.

Ik geef toe dat deze bal aan de dure kant is. Voor dezelfde prijs zou je er vier van mijn top keuze kunnen kopen. Maar voor die prijs krijg je meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Dan is er nog de garantie van West Paw. Als u niet van dit product houdt, krijgt u van West Paw uw geld terug of kunt u een ander product uit hun assortiment kiezen. Eerlijk gezegd heeft u niets te verliezen door deze bal te kopen!

Ik moet echter benadrukken dat dit in geen geval een onverwoestbare honden tennisbal is. Ondanks wat de fabrikant beweert, bestaat een onbreekbare bal gewoon niet. Tenminste, nog niet…

Hoewel de West Paw Jive bestand is tegen apporteerspelletjes, is hij niet geschikt als speciaal kauwspeeltje. Als u uw hond urenlang op deze bal laat werken, dan zal uw hond hem uiteindelijk doorprikken en breken. Maar voor begeleide apporteerspelletjes is hij een vermaak voor zelfs de sterkste kaken.

Als u een hond heeft die ruw speelt of graag een hogere prijs betaalt voor een premium hondenspeeltje gemaakt in de VS, dan is er veel om van te houden aan de West Paw Jive.

3. Beste honden tennisbal voor honden met een plat gezicht

Chuckit! Breath Right beste tennisbal alternatief voor honden met een plat gezicht
Chuckit! Adem Rechts

Het beste voor honden met een plat gezicht

Het open rasterwerk zorgt voor een gemakkelijke ademhaling, zelfs tijdens hectische spelletjes apporteren.

Bekijk de dagprijs

past bij ballengooier Ja
Drijft Ja
Gaten Ja
Gaten Nee

Toegegeven, ik had niet gepland dat er een beste hondentennisbal voor honden met een plat gezicht zou komen. Maar na het zien van de moeite die Jasmine, onze mopshond tester, had met gewone honden tennisballen, vond ik dat het nodig was.

Jasmine heeft al moeite genoeg met een tennisbal van normale grootte. Elke keer als ze hem probeert op te pakken, duwt haar snuit hem verder weg. Dit maakte apporteerspelletjes voor mij wel heel gemakkelijk! Ik hoefde de bal maar één keer te gooien, en het duurde een paar minuten voordat ze hem kon oprapen – meestal door de bal tegen een muur te gooien.

Maar het was toen ze de bal terugbracht dat ik iets opmerkte – het overmatig hijgen en hijgen. Begrijp me niet verkeerd… Jasmine hijgt normaal door haar mond als ze stil zit. Maar met een bal in haar mond, klonk het uitzonderlijk gespannen. Als je een hond hebt met een samengeknepen gezicht, zoals een Pekingees of Franse Bulldog, zou je hetzelfde kunnen opmerken.

Deze overmatige piepende ademhaling was merkbaar in alle behalve één bal… De Chuckit! Breathe Right.
Close up op Chuckit! Adem Rechts oranje hond tennisbal open traliewerk structuur
De Breathe Right bal zorgt ervoor dat uw hond gemakkelijk kan ademen, zelfs wanneer zijn kaken rond een bal zijn gewikkeld. Dit wordt bereikt door het uitgeholde, traliewerk ontwerp. Het maakt niet uit hoe uw pup deze bal oppakt, er is een onbelemmerde weg waarlangs uw hond kan ademen.

Ik merkte ook dat deze bal iets minder kwijlerig werd dan de andere tennisbalalternatieven die ik heb beoordeeld. Ik vermoed dat dit komt omdat Jasmine de bal aan de randen kon oppakken zonder dat ze de hele bal in haar bek hoefde te duwen.

De Breathe Right is verkrijgbaar in 4 maten…

klein 5 cm
Medium 6 cm
Groot 3 inches
X-Large 7 cm

Chuckit! Breath Right honden tennisbal klein, medium en groot naast elkaar vergeleken
De medium was de perfecte maat voor onze mopshond tester omdat ze de randen kon vastpakken. Ik zou de kleine maat niet aanraden voor iets anders dan een speelgoedras.

Hoewel Chuckit! ook grotere ballen maakt, raad ik ze niet aan. De ballen zijn licht van gewicht, en een Boxer of grotere Bulldog zou er in een mum van tijd doorheen kunnen kauwen. Hoewel ik geen grote platte tester bij de hand had, baseer ik dit op het feit dat onze onstuimige Labrador het grote formaat snel verpletterde. Alleen kleine of zachtaardige honden.
Franse Bulldog speelt apport met Chuckit! Adem rechts tennisbal
Het is ook de moeite waard om te vermelden dat je traktaties in de gaten van de bal kunt stoppen. Zoals u zich kunt voorstellen, was dit het favoriete onderdeel van onze mopshond tester. Ze rolde de bal door mijn woonkamer terwijl ze probeerde de traktaties er uit te halen. Hoewel de Breathe Right je traktatie dispenser niet zal vervangen, is het een handige functie waar je gebruik van kunt maken.

Het duidelijke nadeel van dit open ontwerp is de werpafstand. Het lichtere gewicht en het open ontwerp ging gewoon niet zo ver, zelfs niet als het gebruikt werd in een ballenwerper. Voor onze mopshond met kleine, stompe pootjes was deze kortere afstand geen probleem. Het maakte deze bal ook geschikter om binnenshuis mee te spelen.

Voor kleine honden die geobsedeerd zijn door apporteren, vooral die met een samengedrukt gezicht, is dit de tennisbal voor uw pup.

4. Beste grillige stuiter tennisbal voor honden

Sodapup Crazy Stuiterbal - De beste stuiterbal
SodaPup Crazy Bounce

Beste stuiterbal voor honden tennisbal

Een zware bal gemaakt van natuurlijk rubber die van richting verandert als hij stuitert.

Bekijk de dagprijs

Past bij ballenwerper Ja (Groot)
Drijft Nee
Gaten Nee
Piepjes Nee

De term onregelmatige bal omvat elke bal die van richting verandert wanneer hij stuitert. Het resultaat is een onvoorspelbare achtervolging voor uw hond – hij moet van richting veranderen terwijl hij achter de bal aanrent die willekeurig links en rechts stuitert. Perfect om energieke honden en puppies te vermoeien!

Erratic ballen zijn niet perfect rond zoals een gewone tennisbal. In plaats daarvan hebben ze uitstekende delen of vlakke gebieden. Wanneer de bal op deze delen terechtkomt, verandert hij van richting. Door de onvoorspelbare stuit van deze ballen zijn ze niet geschikt om binnenshuis te spelen, zoals je zou verwachten.

Zoals ik tijdens het testen ontdekte, verschilt de definitie van onvoorspelbaar van merk tot merk. De Chuckit! Erratic Ball, bijvoorbeeld, week slechts lichtjes af van zijn koers wanneer hij gegooid werd. De ondergrond had ook invloed op hoe willekeurig elke stuit was – hardere ondergronden resulteerden in een meer drastische verandering van richting.
SodaPup Crazy Bouncer rubber noppen close up
Als het op willekeurig stuiteren aankwam, was geen enkele bal te vergelijken met de Crazy Bounce van SodaPup. Met zijn zes uitstekende noppen is hij een stuk hobbeliger dan een traditionele tennisbal. Aan één kant van de bal zit een klein lipje, maar dat heb ik er voor het spelen met een schaar afgeknipt.
SodaPup Crazy Bounce Tab die moet worden afgesneden voor gebruik
Onze Doberman Pinscher tester was helemaal weg van de manier waarop deze bal stuiterde en over de grond wiebelde alsof hij leefde. Houd de bal echter goed in de gaten, want onze tester raakte de bal een paar keer uit het oog omdat hij over zijn hoofd in tegengestelde richting terugstuiterde.

Nadat ik alle verschillende grillige ballen had bekeken, concludeerde ik… Ze zijn ongeschikt voor oudere honden of honden met heupproblemen. Na het zien van onze honden die halverwege de ren van richting veranderen om de bal bij te houden, denk ik dat het belastend zou zijn voor oudere honden.

Het massief rubberen ontwerp is ook verrassend zwaar, vooral in vergelijking met een traditionele tennisbal. Als je een kleinere hond hebt, zoals een Chihuahua of Pomeranian, dan is deze bal waarschijnlijk te zwaar.

Aan de andere kant, dit dichte ontwerp is perfect voor honden die hun eigen kracht niet kennen. Onze Labrador, die van tennisballen hield, en zelfs een Deense Dog puppy in het plaatselijke hondenpark die mee wilde doen, hebben deze bal niet gebroken toen ze hem terugbrachten. Dat wil niet zeggen dat deze bal geschikt is om op te kauwen, maar onder toezicht kan hij tegen een stootje.

Na honderden spelletjes apporteren, had de Crazy Bounce slechts een paar tandafdrukken. Ik was eigenlijk onder de indruk van hoe weinig schade de bal had. Tegen die tijd hadden onze grotere honden de andere honden-tennisballen ernstig beschadigd.
SodaPup Crazy Bounce beste grillige hondenbal zittend in schep van ballenwerper
Met 3 inch op het breedste punt, kon ik deze in een grote ballenwerper stoppen. Ik moest echter wel mijn handen gebruiken. Het was moeilijk om de Crazy Bounce van de grond te rapen met de ballenwerper alleen.

De Crazy Bounce doet zijn naam eer aan. Grillig, willekeurig stuiteren. Als dat is wat je wilt in een bal, dan wordt het niet beter dan dit.

5. De beste piepende tennisbal voor honden

Planet Dog Orbee Tuff Squeak beste piepende honden tennisbal
Orbee-Tuff Squeak Bal

De beste piepende tennisbal voor honden

Een stevige piepende bal die net zo leuk is om te apporteren als om terug te brengen.

Bekijk de dagprijs

Past bij ballenwerper Ja (Groot)
Drijft Ja
Gaten Nee
Piepjes Ja

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen… ik beveel piepballetjes met enige reserve aan omdat ik tijdens het testen een patroon zag. Na het jagen op een bal, honden beet op de bal en realiseerde zich dat het piepte. Ze raakten meer geïnteresseerd in het kauwen op de bal dan in het terugsturen, waardoor het spel eindigde.

Maar als je echt een piepend speeltje wilt, dan kan ik alleen maar de Orbee-Tuff Squeak aanraden.
Close Up van Orbee Tuff Squeak Bal van Planet Dog
Het verbaasde ons niet dat hij elke andere piepbal voor honden die we bekeken, overtrof. Toegegeven, in deze categorie lag de lat vrij laag. De Nerf en Kong bulk piepende tennisballen waren inconsistent in kwaliteit, en de Chuckit! Ultra Squeak Balls was de pieper al binnen de eerste twee uur kapot.

Eerst en vooral is dit de duurzaamste piepbal die je ooit zult tegenkomen. Als je een kauwmonster voor je huisdier hebt, zoals een Rottweiler, dan zal niets anders het zo goed uithouden. Nogmaals, dit is niet onverwoestbaar, maar het is zo slijtvast als het maar kan voor spelen onder toezicht.

Interessant is dat de bal is doordrenkt met muntolie. Ik merkte dat onze honden de bal daardoor gemakkelijker konden vinden, vooral bij het snuffelen in lang gras.
Planet Dog Orbee Tuff Squeak Bal
Helaas heeft dit alles wel een prijs. Net als de West Paw Jive is dit een van de duurste tennisbalalternatieven op de markt. Maar in de prijs is een vervangingsgarantie inbegrepen. Op het moment van schrijven zal Planet Dog het speeltje één keer vervangen in het geval het faalt. Hoewel dit de prijs aantrekkelijker maakt, zul je ineenkrimpen als je een krap budget hebt.

Maar de belangrijkste reden waarom je deze tennisbal boven een andere bal koopt is de pieper. Zoals je zou verwachten van een bal voor zwaar gebruik, is er iets meer druk nodig om hem te laten piepen dan bij een pluche bal. Maar zelfs onze kleine Jack Russell kon de bal laten piepen.
Hond speelt met Planet Dog Orbee-Tuff Squeak in gras bij park
De bal is er maar in één maat. Met 3 centimeter is hij net iets groter dan een standaard tennisbal. Dit maakt hem te groot voor een middelgrote ballengooier. We hadden echter geen problemen met een grote Chuckit! om de bal op te pakken en door het park te gooien.

Nogmaals, ik beveel piepende tennisballen onder voorbehoud aan. Maar als een pieper een essentieel kenmerk voor je is, dan is dit zo goed als het kan worden. Voor alle anderen, kijk naar mijn volgende aanbeveling – het maakt geluid, maar alleen als je het gooit!

6. Beste fluitende hond tennisbal

Chuckit! Whistler Ball beste fluitende hondenbal winnaar
Chuckit! Whistler

Beste fluitende hondentennisbal

Een stuiterbal die een fluitend geluid maakt als hij gegooid wordt.

Bekijk de dagprijs

Past bij balwerper Ja
Drijft Nee
Gaten Ja
Gaten Nee

Weinig ballen werden met zoveel enthousiasme achterna gezeten als de Chuckit! Whistler Ball. Rondom de bal zitten vier gaten. Twee gaan dwars door het midden, zodat uw hond kan ademen met de bal in zijn bek. Maar het zijn de andere twee gaten waaraan de Whistler Ball zijn naam dankt.
Close up van blauwe Chuckit! Whistler rubberen honden tennisbal
Wanneer de bal gegooid wordt, gaat de lucht over deze gaten en maakt een duidelijk fluitend geluid. Hoe luid dit geluid is, hangt helemaal af van de kracht waarmee je gooit. Hoe harder je gooit, hoe luider het gefluit.

Nu moet ik zeggen dat zachte worpen, bijvoorbeeld onderhands naar binnen gooien of korte worpen in de achtertuin, helemaal geen geluid maakten. De bal ging gewoon niet snel genoeg om een fluitend geluid te maken.

Maar waar deze bal echt uitblinkt is in een groot, open veld. Toen ik de bal in mijn ballenwerper stopte en hem lanceerde, kon ik het gefluit al van meer dan 100 meter afstand horen.

Tijdens het testen hadden we een Duitse korthaar Pointer die al vooruit rende voordat de bal gegooid was. Helaas betekende dit gedrag dat ze een paar ballen uit het oog verloor toen ze van achteren langs haar hoofd vlogen. Dankzij het fluitende geluid kon ze de bal echter gooi na gooi gemakkelijk lokaliseren. Als u het zat bent om naar ballen te lopen die uw hond niet kan vinden, dan zou dit de oplossing voor u kunnen zijn.

Het is geen bijzonder luid fluitje. Maar je moet niet vergeten dat honden een ongelooflijk gevoelig gehoor hebben. Ik heb geëxperimenteerd met het heen en weer bewegen van de bal met een snelheid die zo zacht mogelijk was. Terwijl ik het nauwelijks kon horen, kwam mijn hond in de andere kamer aangerend.

De Chuckit! Whistler is verkrijgbaar in 3 maten…

klein 5 cm
Medium 6 cm
Groot 7,3 cm

Chuckit! Whistler ballen klein, medium en groot naast elkaar vergeleken
De Whistler Balls worden geleverd in een twee-pack, een oranje en de andere blauw. Terwijl wij de oranje bal makkelijker te vinden vonden onder struiken en in lang gras, bleken onze honden de blauwe makkelijker te vinden. Toch is het leuk om een reserve bij de hand te hebben – ballen zijn net pennen, ze gaan altijd verloren.

De gaten hebben ook een nadeel. Als je deze bal in een zwembad, rivier of meer gooit, zinkt hij als een baksteen. Blijf liever op open velden.

Wat de kwaliteit betreft, is de bal gemaakt van een zwaar rubber dat goed stuitert. Na honderden potjes apporteren vertoonde de bal, op een paar krasjes na, nauwelijks tekenen van slijtage. Toch is de enige reden om deze bal boven een andere op onze lijst te verkiezen, het fluitende geluid.

De Whistler Ball is een geweldig alternatief voor een piepende tennisbal voor honden. En omdat hij geen geluid maakt als hij in de bek van uw hond zit, zal hij hem eerder terugsturen. Een echte aanrader!

De tennisballen voor honden die het niet gehaald hebben

Laten we eerlijk zijn… Een bal is een basisspeeltje voor honden. Om eerlijk te zijn, elke tennisbal die je koopt kan de klus klaren. Immers, als je het kunt gooien en uw hond kan het terug te brengen, dan werkt, toch?

Dat gezegd hebbende, niet elke bal kan een winnaar zijn. Terwijl onze top picks beter presteerden, kwamen de volgende honden tennisballen op de een of andere manier te kort.

Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat dit slechte tennisballen zijn. Sommigen hebben zich goed geweerd en werden maar net verslagen door onze topkeuzes. Andere waren veel minder goed. Op basis van onze tests zien we echter weinig reden om deze ballen te verkiezen boven onze aanbevelingen hierboven.

Voor binnenshuis was de StarMark Durafoam-bal geweldig. Hij is zacht, niet te stuiterend en verrassend duurzaam voor een redelijke prijs. Als je alleen in de huiskamer apporteert, is er veel aan deze bal om van te houden. Maar buiten kan hij niet zo ver worden gegooid en stuitert hij niet zo hoog als onze aanbevelingen hierboven.

De Nerf UltraPlush Trackshot, daarentegen, was veel minder geschikt. Met zijn 4½ inch is hij te groot voor kleine honden en hij is duurder dan de meeste andere ballen die we bekeken hebben.

De Chuckit! Strato Ball heeft een gat in het midden om gewicht te besparen en stuitert hoger dan elke andere bal die we getest hebben. Helaas is de claim dat de bal hoger drijft niet waar. Door het gat ligt de bal lager in het water, waardoor hij tijdens het zwemmen moeilijker te zien is voor de hond. Ze zijn ook duurder dan onze nummer één.

De Chuckit! Erratic Ball belooft een willekeurige stuiter wanneer hij landt, waardoor uw hond gedwongen wordt om halverwege de achtervolging van richting te veranderen. Bij het spelen op gras merkten we nauwelijks een verandering in de richting van de bal na het stuiteren. Hij past alleen in een bepaalde richting in een ballenwerper, en de groene kleur maakte hem moeilijker te vinden in hoog gras.

De Kong Ball hondenbal is een grote, zware rubberen bal. Zelfs met twee gaten en een holle kern om het gewicht te verminderen, is dit ding stevig. Hoewel het zeker duurzaam is en bestand tegen de krachtige kaken van een Duitse herder, zou ik bezorgd zijn als deze bal je pup op de snuit zou raken. Geen goede keuze voor honden die ballen vangen tijdens het rennen. En, hij is zeker niet geschikt voor gebruik binnenshuis. Hij was stevig en zwaar genoeg dat onze kleinste tester er geen interesse in had.

De Kong Rubber Ball Extreme was een duurzamere versie van die hierboven. Het heeft dezelfde problemen tegen een hogere prijs.

De JW Pet iSqueak was een van de weinige honden tennisballen die kapot ging tijdens onze test. De squeaker stierf binnen de eerste apporteersessie, en kort daarna verscheen er een merkbare breuk.

De Ethical Pets Super Safe Silicone Ball was een andere bal die al snel brak tijdens het testen en is een uitstekend voorbeeld van waarom je niet veel siliconen hondenballen op de markt ziet.

Piepende honden tennisballen, zoals die van Hyper Pet of de Kong Squeak Air, waren aantrekkelijk omdat ze in bulk konden worden gekocht voor een betaalbare prijs. Echter, de kwaliteit verschilde dramatisch, zelfs in dezelfde verpakking. Sommige waren te hard, terwijl andere gemakkelijk splijten. En, ze hebben nog steeds de tennisbal fuzz die kan worden afgepeld. Niet aan te bevelen.

Ten slotte hebben we alle grote merken tennisballen getest, waaronder Penn, Wilson, Dunlop, Gamma en Slazenger. Bij het gooien in het plaatselijke hondenpark zag ik geen verschil tussen hardcourt- en all-surface-tennisballen. Zoals je zou verwachten, waren ze allemaal constant van goede kwaliteit. Het kwaliteitsverschil met de gewone ballen die we bij de dollar store en onze plaatselijke Petco kochten, was verbluffend. Als je het bij de beproefde tennisbal wilt houden, raden we je aan alleen deze merkballen te kopen, omdat je dan gegarandeerd een tennisbal van goede kwaliteit hebt. Ze bieden echter nog steeds geen oplossing voor de eerder in het artikel geschetste problemen, namelijk dat ze schadelijk kunnen zijn voor honden.

Conclusie

Als je zo ver bent gekomen, gefeliciteerd! U weet nu welke tennisbal ideaal is voor uw hond.

Een samenvatting van onze resultaten…

De beste honden tennisballen die we getest hebben:

  1. Chuckit! Ultra Ball – De beste allrounder
  2. West Paw Jive Ball – Best voor krachtpatsers
  3. Chuckit! Breathe Right Ball – De beste voor honden met een plat gezicht
  4. SodaPup Crazy Bounce Ball – De beste stuiterbal
  5. Planet Dog Orbee-Tuff Squeak Ball – De beste piepende bal
  6. Chuckit! Whistler Ball – De beste fluitbal

Welke tennisbal gebruik jij om met je pooch te spelen? Laat het me weten in de reacties hieronder!