Eurasier Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Eurasier is een ras van middelgrote honden van het type Spitz dat oorspronkelijk uit Duitsland afkomstig is. Deze honden staan bekend als zeer slim, loyaal, en gelijkmatig gehumeurd.
Eurasier
Eurasiers kunnen onder vele andere namen bekend staan, zoals Eurasian, Eurasian Spitz, Eurasian dog, en het meest in het bijzonder, Wolf-Chow. Je kunt Eurasier honden vinden in asielen en ras-specifieke reddingen, dus vergeet niet te adopteren!

Deze honden zijn zeer solide waakhonden en roedel-georiënteerd, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met gezinnen en zelfs kinderen. Eurasiers doen het echter niet goed als ze alleen worden gelaten, vooral niet in een kamer alleen. Ze doen het het beste als ze deel uitmaken van een gezin en, wanneer ze alleen gelaten worden, kunnen ze angstig en depressief worden.

Zie hieronder voor alle hondenraskenmerken en feiten over Eurasiers!

Meer over dit ras

Kenmerken

  • De Eurasier is een rashond die afstamt van Spitz-type honden die oorspronkelijk uit Duitsland komen.
  • De vachten van Eurasiers zijn vaak een mix van de vachten en kleuren van hun Chow Chow en Wolfspitz’ afstammelingen. De belangrijkste kleuren van Eurasiers zijn zwart, black and tan, fawn, rood, en wolf sable.
  • Eurasiers staan bekend als vrij allergie-vriendelijk. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, en hoewel ze een dikke vacht hebben, zijn ze gemakkelijk te borstelen.
  • De meeste Eurasiers eten op een gecontroleerde manier, zijn niet geneigd tot overeten, en nemen voedsel met de hand op een zeer delicate manier – ze hebben een zachte mond.
  • Eurasiers zijn zeer familiegerichte honden. Het zijn goede waakhonden, maar ze gedragen zich over het algemeen niet agressief tegenover vreemden.

Geschiedenis

De Duitse fokker Julius Wipfel begon met het mengen van Chow-Chows met Wolfspitz honden, en later Samojeden, in de jaren 1960. Het mengen resulteerde in de moderne Eurasier, hoewel het ras oorspronkelijk bekend stond als de Wolf Chow. In 1973, erkende de Federation Cynologique Internationale, een internationale federatie van nationale kennel clubs, het ras als de Eurasier, een naam die werd gekozen om zowel hun Europese en Aziatische achtergrond te weerspiegelen. Zij bestempelden het ras als een Spitz of Primitief type.

De United Kennel Club (UKC) erkende de Eurasier in 1996 als een Noordelijk ras. Hoewel deze honden populair zijn in Duitsland en Zwitserland, zijn ze minder bekend in de Verenigde Staten. Er zijn slechts ongeveer 9.000 Euraziatische honden in de hele wereld vandaag, maar hun populariteit groeit naarmate meer mensen het ras en de aantrekkingskracht van de honden als familie metgezellen ontdekken.

Grootte

De Eurasier, ontstaan uit een kruising van zowel de Chow-Chow als de Wolfspitz, is een groot tot middelgroot ras, meer lang dan groot van gestalte.

De meeste wegen tussen de 40 en 70 pond en variëren in hoogte tussen de 20 en 24 centimeter.

Persoonlijkheid

De Eurasier is een rustige en gelijkmatige hond die vasthoudt aan een roedelmentaliteit. Dit betekent dat het zeer familiegerichte honden zijn. Ze zijn alert op hun omgeving en altijd waakzaam, waardoor ze hun roedel of familie goed kunnen beschermen.

Ze zijn echter meestal niet agressief tegen anderen. Omdat het familiegerichte honden zijn, vinden ze het meestal prettig om iemand bij zich te hebben. Ze nemen ook hun tijd bij het ontmoeten van nieuwe mensen en honden, hoewel ze meestal niet naar buiten toe agressief tegen hen zullen zijn.

Deze trouwe pups schieten goed op met kinderen en andere huisdieren, vooral als ze met hen zijn grootgebracht.

Dit hondenras heeft een zeer zachte persoonlijkheid in het algemeen en ze genieten van een gezinsomgeving waar ze voortdurend met iemand zijn waar ze zich prettig bij voelen. Zo niet, dan worden ze snel angstig en depressief.

Het activiteitenniveau van de Eurasier is gemiddeld tot redelijk. Ze genieten van dagelijkse wandelingen maar zijn niet overdreven actief of energiek. Ze zijn intelligent en gehoorzaam, wat het voor hen gemakkelijk maakt om nieuwe vaardigheden of trucjes te leren.

Gezondheid

Het Eurasier ras kan aanleg hebben voor een aantal van dezelfde aandoeningen waar ook de Chow-Chow en Wolfspitz mee te maken hebben. Hoewel de meeste, zo niet allemaal, over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, wat de reden is waarom het belangrijk is voor een goede verzorging en regelmatige dierenartscontroles

Enkele van de meer voorkomende gezondheidsproblemen waar Eurasier aan lijden zijn

  • Heupdysplasie
  • Patellaire luxatie
  • Hypothyreoïdie
  • Oogproblemen.

Verzorging

Zoals alle honden moeten Eurasiers regelmatig door de dierenarts worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn en dat er geen onderliggende problemen zijn. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen voor uw specifieke hondenras om ze gezond te houden.

Zoals veel honden met een dikke vacht, verharen Eurasiers veel. Minstens een of twee keer per jaar verharen ze hevig en dat duurt ongeveer drie weken. Om dit onder controle te houden, moet u uw hond borstelen en een warm bad geven. Föhn hun vacht ook grondig om losse haren te verwijderen, maar zet de warmtebron op een lage stand om brandwonden te voorkomen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet luid tegen de vloer klikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

De Eurasier is geen overdreven actieve hond. In feite zouden veel eigenaren hun Eurasiers als lui omschrijven. Een wandeling van 30 tot 60 minuten per dag is voldoende beweging voor dit ras, hoewel ze ook graag binnenshuis of in de achtertuin actief willen spelen.

Voeding

Het ideale dieet van een Eurasier is samengesteld uit middelgrote rassen met een gemiddelde energie. Eurasiers zijn relatief lichte eters, en kunnen kieskeurig of terughoudend lijken te zijn in het eten. Ze eten op een gecontroleerde manier, zijn niet geneigd zich te overeten, en nemen voedsel met de hand op een zeer delicate manier – ze hebben een zachte mond.

Zoals bij alle honden zullen de voedingsbehoeften van de Eurasier veranderen van puppy- tot volwassenheid en zullen ze blijven veranderen tot op hoge leeftijd. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Eurasier, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie, en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

De vachten van Eurasiers zijn vaak een mix van de vachten en kleuren van hun Chow Chow en Wolfspitz afstammelingen. De hoofdkleuren van Eurasiers zijn zwart, black and tan, fawn, rood, en wolf sable.

Eurasiers hebben een dubbele vacht, waarbij de onderlaag kort, zacht en dik is, en de bovenlaag pluiziger, ruwer en van gemiddelde lengte. Ze hebben een langere vacht op de buik, de staart en de stuit, de achterkant van hun voorpoten, op de achterkant van hun hoofd en in hun nek, waardoor het lijkt of ze manen hebben. Eurasiers staan bekend als vrij allergievriendelijk. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, en hoewel ze een dikke vacht hebben, zijn ze gemakkelijk te borstelen.

Kinderen en andere huisdieren

Eurasiers zijn rustige en gelijkmatige honden, waardoor ze goed omgaan met kinderen van alle leeftijden, vooral als ze met hen opgroeien. Het zijn grote tot middelgrote honden en ze kunnen meestal goed omgaan met opgewonden kinderen, omdat ze ook niet agressief zijn. Maar Eurasiers zijn vaak gereserveerd tenzij ze je kennen en het zal tijd kosten voor ze aan vreemden warmlopen. Dat gezegd hebbende, is het het beste dat kinderen leren en begrijpen hoe ze deze honden op de juiste manier kunnen benaderen en ermee kunnen spelen.

Als het op andere huisdieren aankomt, hebben Eurasiers tijd nodig om ze te leren kennen. Hoewel ze niet agressief zijn of zich niet snel laten uitlokken, blijven ze gereserveerd ten opzichte van honden en andere huisdieren die ze niet kennen of waarmee ze niet vertrouwd zijn. Maar met de juiste socialisatie en tijd, zullen ze uiteindelijk warmlopen voor andere huisdieren als ze lang genoeg bij hen in de buurt zijn.

Nogmaals, Eurasiers kunnen het prima vinden met kinderen, andere honden en katten. Het komt echt aan op training, socialisatie en het geluk van het lot.