Broholmer Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Broholmer is een grote rashond uit Denemarken in Noord-Europa. Kalm, beschermend en vriendelijk, deze pup heeft enkele van de beste kwaliteiten van welk hondenras dan ook!
Broholmer
Broholmers gaan door een paar andere namen, zoals de Deense Mastiff of de Deense Broholmer. U kunt in staat zijn om deze honden te vinden op uw lokale asiel of rescues. Denk eraan te adopteren! Niet winkelen!

Deze beschermende honden kunnen het prima doen in appartementen, maar zijn, vanwege hun grote omvang, beter geschikt voor townhomes of iets groters, bij voorkeur met een tuin. Het zijn roedel honden en zijn graag in de buurt van mensen, dus grotere huishoudens of gezinnen met kinderen zijn perfect voor hen. Als u een beschermende, rustige, grote hond wilt die onvoorwaardelijk van u zal houden, dan is dit misschien de juiste hond voor u!

Zie hieronder voor alle hondenras eigenschappen en feiten over Broholmers!

Meer over dit ras

Kenmerken

  • De hoofdkleuren van een Broholmer zijn meestal bruin of tan, soms met witte aftekeningen of een zwart masker.
  • Deze grote pups zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Een goede borstelbeurt per week is waarschijnlijk voldoende, hoewel ze geen goede keuze zijn voor mensen met een allergie.
  • Omdat ze de neiging hebben een kortere vacht te hebben, is de Broholmer niet bijzonder geschikt voor extreme weersomstandigheden.
  • Broholmers zijn gevoelig voor gewichtstoename. Zorg ervoor dat uw hond minstens één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt, met een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.
  • De Broholmer heeft een rustige en vriendelijke houding en kan goed opschieten met kinderen van alle leeftijden, maar is het meest geschikt voor degenen die weten hoe ze voorzichtig met ze moeten spelen.
  • Deze honden zijn op hun hoede voor vreemden, maar zullen niet agressief zijn. Ze blaffen niet vaak, als ze al blaffen.

Geschiedenis

De Broholmer komt oorspronkelijk uit Denemarken, hoewel veel details van de geschiedenis van het ras niet duidelijk zijn. Teruggaand tot de Middeleeuwen, werd het Broholmer hondenras oorspronkelijk gebruikt om op herten te jagen. Uiteindelijk werden ze vooral gebruikt om grote boerderijen en landhuizen te bewaken.

Dankzij de inspanningen van graaf Dehested van Broholm werden deze grote honden rond de eeuwwisseling van de 18e eeuw zuiver gefokt en namen ze in aantal toe. Maar tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was de Broholmer bijna uitgestorven. In 1975 besloot een groep Broholmerliefhebbers de Vereniging voor de Reconstructie van het Broholmerras op te richten, die ook de steun kreeg van de Deense Kennel Club.

Hoewel het Broholmerras bijna was uitgestorven, zijn er toch enkele in asielen of bij reddingsgroepen terechtgekomen. Overweeg adoptie als u besluit dat dit het ras voor u is.

Controleer je plaatselijke asielen, zoek Broholmer reddingscentra op, of kijk bij ras-specifieke Mastiff reddingscentra, omdat ze veel op hen lijken en soms raszuivere honden in huis nemen. Help deze grote pups voor altijd een thuis te vinden.

Grootte

Hoewel het Broholmer hondenras al een tijdje bestaat, zijn er een paar normen als het gaat om hun grootte. Dat gezegd hebbende, kunt u verwachten dat een normale Broholmer aan de grotere kant is.

De meeste wegen 90 tot 150 pond en variëren in hoogte van 22 tot 30 centimeter bij de schouder. Velen kunnen echter kleiner of groter zijn dan normaal.

Persoonlijkheid

De Broholmer is een vriendelijke maar beschermende hond die graag bij zijn menselijke familie of roedel blijft. Omdat ze oorspronkelijk werden gebruikt om op herten te jagen en grote boerderijen te bewaken, zijn ze veel liever buiten dan binnen op de bank. De Broholmer speelt graag spelletjes zoals verstoppertje en achter een bal aan over het erf of in het park.

Het trainen van de Broholmer is vrij gemakkelijk, want ze zijn intelligent en bereid om het hun baasjes naar de zin te maken. Ze zijn op hun hoede voor vreemden, maar zijn niet agressief. Ze blaffen niet vaak, als ze al blaffen.

Deze pups zijn zeer geschikt als waakhonden en zijn uitstekende beschermers, vooral als u kinderen in huis heeft. Het zijn zeer intelligente honden. Met een vroege socialisatie en training kunnen deze pups met iedereen overweg.

Als ze hun dagelijkse beweging niet krijgen, kunnen ze gedragsproblemen krijgen, dus het is het beste om ze altijd minstens één keer per dag uit te laten voor actief spel. Als u een groot huishouden heeft of een gezin met kinderen, is deze hond misschien het meest geschikt voor u.

Gezondheid

De Broholmer is een rashond, maar kan vatbaar zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen waar elk groot hondenras mee te maken kan krijgen. Hoewel de meeste honden over het algemeen gezond zijn, kunnen sommigen vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goed te zorgen en regelmatig de dierenarts te laten controleren.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar de Broholmer aan lijden zijn

  • heupdysplasie
  • elleboogdysplasie
  • bloat

Verzorging

Zoals bij alle honden, moet u uw Broholmer regelmatig door de dierenarts laten nakijken om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

Broholmers zijn gevoelig voor gewichtstoename vanwege hun grootte en hebben een gemiddeld energieniveau. Zorg ervoor dat uw hond minstens één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt met, indien mogelijk, een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet tegen de vloer aanklikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Uw belangrijkste zorg met betrekking tot de verzorging van uw Broholmer zal het handhaven van de mondhygiëne zijn. Poets hun tanden dagelijks, want het kan een dure aangelegenheid worden als hun mondhygiëne verslechtert. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed kunt poetsen.

Voeding

Een ideaal Broholmer-dieet moet worden samengesteld voor een groot ras met een gemiddelde energie. Door hun grote omvang hebben ze de neiging om aan te komen als ze te veel eten krijgen, dus u moet zich houden aan een regelmatig voedingsschema en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties.

Zoals bij alle honden veranderen de voedingsbehoeften van de Broholmer van pup af aan naar volwassenheid en zullen ze ook op latere leeftijd blijven veranderen. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Broholmer’s, want er is veel te veel variatie tussen de individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie, en de gezondheid om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

De Broholmer wordt vaak verward met een English Mastiff als gevolg van hun grootte en gelijkenis. De hoofdkleuren van een Broholmer zijn meestal bruin of tan, soms met witte aftekeningen of een zwart masker.

De Broholmer heeft een korte, gladde vacht die dicht op de huid ligt. Ze zijn niet allergie-vriendelijk en zijn misschien geen goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën. Deze grote pups zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Een goede borstelbeurt per week is waarschijnlijk voldoende.

Omdat ze de neiging hebben een kortere vacht te hebben, is de Broholmer niet bijzonder geschikt voor extreme weersomstandigheden. In de winter heeft uw hond waarschijnlijk een vacht nodig en in de zomermaanden moet u misschien zonnebrandcrème aanbrengen op de oren, neus en gevoelige gebieden waar de vacht minder goed bedekt is.

Kinderen en andere huisdieren

Omdat de Broholmer een grote hond is, moet u ervoor zorgen dat hij goed getraind en gesocialiseerd is, zodat hij kleinere honden of kinderen in huis niet verwondt.

De Broholmer heeft een kalme en vriendelijke houding en kan goed opschieten met kinderen van alle leeftijden, maar is het meest geschikt voor degenen die weten hoe ze zachtjes met ze moeten spelen. Dat gezegd hebbende, voor kinderen die vroeg leren hoe ze een grote hond op de juiste manier moeten benaderen en ermee moeten spelen, kan de Broholmer een geweldige, actieve metgezel zijn. Houd altijd toezicht op speeltijd tussen kinderen en honden.

Wat andere huisdieren betreft, kan de Broholmer goed opschieten met andere dieren als ze langzaam en rustig worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal helpen dit soepel te laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg aan andere huisdieren wennen, vooral rond het huis.

Toch schieten veel Broholmers goed op met andere honden en katten, dus het komt echt aan op training, socialisatie en het geluk van het lot.