Franse Bulldog Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Franse Bulldog heeft een lange geschiedenis als gezelschapshond. Gecreëerd in Engeland als een miniatuur Bulldog, vergezelden ze Engelse kantwerksters naar Frankrijk, waar ze hun “Frenchie” bijnaam kregen.

Naast het zijn metgezellen, dienden ze ooit als uitstekende rattenvangers, maar vandaag de dag is hun taak gericht op het zijn van fantastische familie vrienden en show honden. Zelfs mensen die op een appartement wonen en mensen die voor het eerst een huisdier nemen, zullen dol zijn op dit aanhankelijke ras.
Franse Bulldog
Uitgelaten hond raadt deze hondendraagtas aan voor het reizen met uw kleine Franse Bulldog. U moet ook pick-up deze hondenborstel en massager voor uw kortharige pup!

Zie hieronder voor een volledige lijst van honden raskenmerken en feiten over de Franse Bulldoggen!

fransebulldogvriend-1

Meer over dit ras

De Franse Bulldog heeft vleermuisoren maar is vreemd genoeg erg mooi. Esthetisch gezien, zijn andere rassen ontegenzeggelijk meer glamoureus en opzichtig, maar schoonheid is in het oog van de toeschouwer en wat velen zien in de Franse Bulldog zijn de eigenschappen die dit ras een van de beste gezelschapshonden in de wereld van vandaag maken.

De Franse Bulldog is klein maar fors van bouw met een krachtig gespierd lichaam. Hij heeft een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht die past bij zijn gemoedelijke persoonlijkheid. De Frenchie houdt van spelen, maar hij brengt zijn dagen ook graag ontspannen op de bank door.

Die liefde voor spelen en ontspannen houding komen terug in hun trainingssessies. Franse Buldoggen zijn intelligent, en trainen is gemakkelijk zolang u het op een spel laat lijken en het leuk houdt. Ze zijn vrije denkers en zijn niet het ideale ras voor wedstrijden in gehoorzaamheid of behendigheid, hoewel sommigen de uitdaging zijn aangegaan. Deze vrijdenkende aanpak kan ook leiden tot een koppig karakter, en als ze besluiten om hun hielen in te graven is er geen houden meer aan.

Fransoosjes zijn liefdevolle metgezellen die gedijen bij menselijk contact. Als u een buitenhond wilt die lange tijd alleen gelaten kan worden, is de Frenchie niet het ras voor u. Dit is een hond die zijn menselijke metgezellen net zo graag met liefde overlaadt als dat hij zelf van eenzelfde behandeling houdt. Over het algemeen schieten ze met iedereen goed op, ook met kinderen. Ze kunnen echter territoriaal en bezitterig zijn tegenover hun mensen, vooral in de aanwezigheid van andere honden. Socialisatie is een must voor dit ras, maar met hun gemakkelijke kameraadschap is dit een plezierige taak.

Met een aard die zowel humoristisch als ondeugend is, moet de Franse Bulldog leven met iemand die consequent, streng en geduldig is met alle capriolen en eigenaardigheden die hem zowel frustrerend als verrukkelijk maken.

Franse Buldoggen zijn uitstekende waakhonden en zullen hun mensen waarschuwen bij het naderen van vreemden, maar het is niet hun stijl om te blaffen zonder reden. Ze kunnen beschermend zijn ten opzichte van hun huis en familie en sommigen zullen proberen om beide met hun leven te verdedigen.

Franse Buldoggen hebben niet veel ruimte nodig en doen het heel goed in appartementen of kleine woningen. Een paar wandelingen van 15 minuten per dag moeten voorkomen dat ze te zwaar worden. Houd de Frenchie in een koele, comfortabele omgeving. Hij is gevoelig voor warmte-uitputting en heeft een omgeving met airconditioning nodig. Dit is geen hond die op een warme dag buiten kan blijven.

Franse Buldoggen zijn prachtige gezelschapshonden met een zacht karakter. Als u thuis werkt, ligt de Frenchie graag de hele dag aan uw voeten of volgt u van kamer naar kamer. Mensen die van ze houden beschrijven ze als ondeugende goof ballen en kunnen zich geen leven zonder hen voorstellen. Ze zijn een constante aanwezigheid en ze houden van je met alle kracht in hun kleine lichaampjes, wat keer op keer bewijst dat schoonheid van binnen zit.

Hoogtepunten

 • Franse Buldoggen hebben niet veel beweging nodig, maar wel dagelijkse wandelingen om ze op een gezond gewicht te houden.
 • Franse Buldoggen kunnen niet goed tegen hitte en moeten op warme dagen in de gaten worden gehouden om ervoor te zorgen dat ze zich niet overbelasten.
 • Franse Buldoggen kunnen gemakkelijk te trainen zijn, maar ze kunnen ook koppig zijn. Wees streng en geduldig bij het trainen van dit ras.
 • Als u waarde hecht aan netheid is de Franse Bulldog misschien niet de hond voor u, want hij is gevoelig voor kwijlen, winderigheid en soms verharen. Hij kan ook moeilijk zindelijk te maken zijn.
 • Franse Buldoggen kunnen een rustig ras zijn en staan niet bekend als een ras dat vaak blaft, hoewel er uitzonderingen op elke regel zijn.
 • Omdat ze niet de neiging hebben om buitensporig te blaffen, zijn Franse Buldoggen uitzonderlijke appartement honden.
 • Hoewel het belangrijk is om altijd toezicht te houden op jonge kinderen en honden wanneer ze samen zijn, doet de Franse Bulldog het heel goed met kinderen.
 • Franse Buldoggen zijn geweldige waakhonden, maar ze kunnen territoriaal worden. Ze staan ook graag in het middelpunt van de belangstelling, wat kan leiden tot gedragsproblemen als ze te veel aandacht krijgen.
 • Franse Buldoggen zijn gezelschapshonden en doen het goed als ze menselijk contact hebben. Het is geen ras dat lange tijd alleen gelaten kan worden of buiten kan leven.
 • Om een gezonde hond te krijgen, koop nooit een puppy van een onverantwoordelijke fokker, puppy molen, of dierenwinkel.

Geschiedenis

De Franse Bulldog komt oorspronkelijk uit Engeland en werd gecreëerd om een speelgoed-versie van de Bulldog te zijn. Het ras was erg populair onder kantwerksters in de stad Nottingham en toen veel kantwerksters emigreerden naar Frankrijk voor betere kansen, brachten ze natuurlijk hun kleine bulldogs met zich mee.

De Franse Bulldog floreerde in Frankrijk en Europa, en zijn charme werd al snel ook ontdekt door Amerikanen. De Verenigde Staten zagen hun eerste Franse Bulldog op de Westminster Kennel Club show in 1896. Het ras kreeg al snel de bijnaam “Frenchie,” en het is nog steeds een liefkozende naam die vandaag de dag wordt gebruikt.

Grootte

Over het algemeen is een Franse Bulldog ongeveer 11 tot 12 centimeter groot. Reuen wegen 20 tot 28 pond, teven 16 tot 24 pond.

Persoonlijkheid

Dit is een slimme, liefhebbende hond die veel tijd met zijn mensen wil en moet doorbrengen. De Franse Bulldog is een vrolijke vrijbuiter en verdraagt training goed als het op een positieve manier gebeurt met veel voedselbeloningen, complimenten en spel.

Gezondheid

Niet alle Fransoosjes zullen een of alle van deze ziekten krijgen, maar
het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt.

 • Heupdysplasie: Heupdysplasie is een erfelijke aandoening waarbij het dijbeen niet goed in de bekkenkom van het heupgewricht past. Heupdysplasie kan bestaan met of zonder klinische symptomen. Sommige honden vertonen pijn en kreupelheid aan één of beide achterpoten. Naarmate de hond ouder wordt, kan artritis ontstaan. Röntgenonderzoek naar heupdysplasie wordt gedaan door de Orthopedic Foundation for Animals of het University of Pennsylvania Hip Improvement Program. Met honden met heupdysplasie mag niet worden gefokt. Vraag de fokker om bewijs dat de ouderdieren getest zijn op heupdysplasie en vrij bevonden zijn van problemen.
 • Brachycefaal Syndroom: Deze aandoening komt voor bij honden met een korte kop, vernauwde neusgaten, of een langgerekt of zacht gehemelte. Hun luchtwegen zijn in verschillende mate geblokkeerd en kunnen van een luidruchtige of moeizame ademhaling tot een totale instorting van de luchtwegen leiden. Honden met brachycephalisch syndroom snuiven en snuiven vaak. De behandeling varieert afhankelijk van de ernst van de aandoening, maar omvat zuurstoftherapie en chirurgie om de neusgaten te verbreden of het gehemelte in te korten.
 • Allergieën: Allergieën zijn een veel voorkomend probleem bij honden. Er zijn drie soorten allergieën: voedselallergieën, die worden behandeld door bepaalde voedingsmiddelen uit het dieet van de hond te verwijderen; contactallergieën, die worden veroorzaakt door een reactie op een plaatselijke stof zoals strooisel, vlooienpoeder, hondenshampoos en andere chemicaliën, en worden behandeld door de oorzaak van de allergie weg te nemen; en inhalatieallergieën, die worden veroorzaakt door allergenen in de lucht, zoals pollen, stof en schimmel. De medicatie voor inhalatieallergieën hangt af van de ernst van de allergie. Het is belangrijk op te merken dat oorontstekingen vaak gepaard gaan met inhalatieallergieën.
 • Hemivertebrae: Dit is een misvorming van een of meer wervels waardoor deze de vorm hebben van een wig of driehoek. Deze misvorming kan alleen voorkomen of samen met andere misvormingen van de wervels. Hemivertebra kan geen problemen veroorzaken, maar kan ook druk uitoefenen op het ruggenmerg. Dit kan leiden tot pijn, zwakte, en of verlamming. Er is geen behandeling voor de aandoening, tenzij er druk op het ruggenmerg is.
 • Patellaire Luxatie: Ook bekend als “slipped stifles,” dit is een veel voorkomend probleem bij kleine honden. Het wordt veroorzaakt wanneer de knieschijf, die uit drie delen bestaat – het dijbeen (femur), de knieschijf (patella) en het scheenbeen (calf) – niet goed op zijn plaats zit en naar binnen en naar buiten glijdt (luxeert). Dit veroorzaakt kreupelheid of een abnormale gang (de manier waarop de hond beweegt). Het is een aangeboren aandoening, wat betekent dat de aandoening al bij de geboorte aanwezig is, hoewel de eigenlijke scheefstand of luxatie pas veel later optreedt. De wrijving veroorzaakt door patella luxatie kan leiden tot artritis, een degeneratieve gewrichtsaandoening. Er zijn vier graden van patella luxatie, variërend van graad I, een incidentele luxatie die tijdelijke kreupelheid in het gewricht veroorzaakt, tot graad IV, waarbij de draaiing van het scheenbeen ernstig is en de patella niet met de hand kan worden uitgelijnd. Dit geeft de hond een krombenig uiterlijk. Ernstige graden van patella luxatie kunnen chirurgische reparatie vereisen.
 • Intervertebrale Disc Disease (IVDD): IDD treedt op wanneer een tussenwervelschijf in de wervelkolom scheurt of hernieert en omhoog duwt in het ruggenmerg. Wanneer de tussenwervelschijf in het ruggenmerg drukt, wordt de zenuwoverdracht langs het ruggenmerg belemmerd. Een tussenwervelschijfaandoening kan worden veroorzaakt door trauma, ouderdom, of gewoon door de fysieke schok die optreedt wanneer een hond van een bank springt. Wanneer de tussenwervelschijf scheurt, voelt de hond meestal pijn en de gescheurde tussenwervelschijf kan leiden tot zwakte en tijdelijke of permanente verlamming. De behandeling bestaat meestal uit niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDS) die speciaal voor honden zijn gemaakt. Geef uw hond nooit Tylenol of andere NSAID’s die voor mensen zijn gemaakt, want die kunnen giftig zijn. In sommige gevallen kan een operatie helpen, maar die moet binnen een dag of zo na het letsel worden uitgevoerd. U kunt uw dierenarts ook vragen naar lichamelijke revalidatie. Behandelingen zoals massage, watertrainers en elektrische stimulatie zijn beschikbaar voor honden en kunnen veel succes hebben.
 • Ziekte van Von Willebrand: Dit is een bloedaandoening die zowel bij mensen als honden kan voorkomen. Het beïnvloedt het stollingsproces als gevolg van de verlaging van de von Willebrand factor in het bloed. Een hond die lijdt aan de ziekte van von Willebrand vertoont symptomen zoals bloedneuzen, bloedend tandvlees, langdurige bloedingen na een operatie en langdurige bloedingen tijdens de loopsheid of na het werpen. Af en toe wordt bloed in de ontlasting gevonden. Deze aandoening wordt meestal vastgesteld bij uw hond tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar en kan niet worden genezen. Wel kan de aandoening worden behandeld met onder meer het dichtschroeien of hechten van verwondingen, transfusies met de von Willebrand-factor vóór de operatie, en het vermijden van bepaalde medicijnen.
 • Gespleten gehemelte: Het gehemelte is het dak van de mond en scheidt de neus- en mondholte. Het bestaat uit twee delen, een hard en een zacht deel. Een gespleten gehemelte heeft een spleet die bilateraal of unilateraal loopt en in grootte kan variëren van een klein gaatje tot een grote spleet. Een gespleten gehemelte kan zowel het harde als het zachte gehemelte afzonderlijk of gezamenlijk aantasten en kan een gespleten lip veroorzaken. Puppy’s kunnen met een gespleten gehemelte worden geboren, of een gespleten gehemelte kan het gevolg zijn van een verwonding. Een gespleten gehemelte komt vrij vaak voor bij honden, maar veel puppy’s die met een gespleten gehemelte worden geboren, overleven het niet of worden door de fokker geëuthanaseerd. De enige behandeling voor een gespleten gehemelte is een operatie om het gat te dichten, hoewel niet alle honden met een gespleten gehemelte een dergelijke operatie nodig hebben. Het is belangrijk om een diagnose en behandelingsadvies van uw dierenarts te krijgen.
 • Verlengd zacht gehemelte: Het zachte gehemelte is het verlengstuk van het dak van de mond. Wanneer het zachte gehemelte langwerpig is, kan het de luchtwegen belemmeren en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. De behandeling voor een verlengd zacht gehemelte is het operatief verwijderen van het overtollige gehemelte.

Als u een puppy koopt, zoek dan een goede fokker die u de gezondheidsuitslagen van beide ouders van uw puppy kan tonen. Gezondheidsverklaringen bewijzen dat een hond getest is op en vrij is van een bepaalde aandoening.

Verzorging

Franse Buldoggen hebben niet veel beweging nodig. Ze hebben een vrij laag energieniveau, hoewel er uitzonderingen op elke regel zijn. Om hun gewicht laag te houden, hebben ze echter dagelijkse beweging nodig in de vorm van korte wandelingen of speeltijd in de tuin. Veel Franse Buldoggen houden van spelen en zullen een groot deel van hun tijd doorbrengen met verschillende activiteiten, maar ze zijn niet zo energiek dat ze een grote tuin of lange perioden van lichaamsbeweging nodig hebben. Dit ras is gevoelig voor hitte-uitputting en mag niet worden uitgelaten bij hete temperaturen. Beperk wandelingen en actief spel tot koele ochtenden en avonden.

Houd er bij het trainen van een Franse Bulldog rekening mee dat hoewel ze intelligent zijn en meestal graag willen behagen, het ook vrije denkers zijn. Dat betekent dat ze koppig kunnen zijn. Veel verschillende trainingstechnieken zijn succesvol bij dit ras, dus geef niet op als een bepaalde methode niet werkt; probeer gewoon een andere techniek. Om de interesse van uw Fransoos te wekken, moet u proberen de training als een spel te laten lijken met veel plezier en prijzen.

Het is belangrijk om uw Franse Bulldog puppy in een bench te trainen, zelfs als u van plan bent om hem de vrijheid van het huis te geven wanneer hij volwassen is. Ongeacht het ras, puppy’s ontdekken dingen, komen in dingen die ze niet zouden moeten doen, en kauwen op dingen die hen kunnen schaden. Het kan duur zijn om vernielde voorwerpen te repareren of te vervangen en om de rekeningen van de dierenarts te betalen, dus bench-training is goed voor uw portemonnee en uw humeur en voor het welzijn van uw puppy.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 1 tot 1,5 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: Hoeveel uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, metabolisme en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het is bijna vanzelfsprekend dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een hond die op de bank zit. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt maakt ook een verschil – hoe beter het hondenvoer, hoe meer het uw hond zal voeden en hoe minder u in de voerbak van uw hond hoeft te schudden.

Vachtkleur en vachtverzorging

De vacht van de Franse Bulldog is kort, glad, glanzend en fijn. De huid is los en gerimpeld, vooral bij het hoofd en de schouders, en heeft een zachte textuur.

Franse Buldoggen komen in een verscheidenheid van kleuren, met inbegrip van fawn, crème, verschillende tinten gestroomd – een vacht patroon met spikkels en strepen van lichte en donkere aftekeningen – zoals zwart gestroomd en de opvallende tijger gestroomd, en gestroomd en wit, bekend als gestroomd pied. Franse Buldoggen kunnen elke kleur hebben behalve effen zwart, lever (een effen roodachtig-bruin met bruin pigment op de lippen en neus), muis (een licht staalgrijs), en zwart met wit of tan.

Loop weg van elke fokker die je vertelt dat een bepaalde kleur zeldzaam is en dus meer geld waard is. Omgekeerd, vergeet niet dat je niet zomaar een puppy van een bepaalde kleur en geslacht kunt bestellen. Uw hart hebben verpand aan een fawn teefje is een recept voor teleurstelling als het nest alleen maar crème en gestroomde reuen bevat.

Franse Buldoggen zijn vrij gemakkelijk te verzorgen en hoeven slechts af en toe geborsteld te worden om hun vacht gezond te houden. Ze verharen gemiddeld. Begin op jonge leeftijd met de vachtverzorging van uw Frenchie en leer uw puppy op een tafel of vloer te staan om deze ervaring voor u beiden gemakkelijker te maken. Wanneer u de vacht van uw puppy verzorgt, neem dan de tijd om te controleren op korstjes, huidletsels, kale plekken, ruwe, schilferige huid of tekenen van infecties. Controleer ook de oren, ogen en tanden op afscheiding of nare geurtjes. Beide zijn tekenen dat uw Frenchie naar de dierenarts moet.

Maak de oren regelmatig schoon met een vochtige warme doek en ga met een wattenstaafje langs de rand van het kanaal. Steek het wattenstaafje nooit in de gehoorgang zelf. Als de randen van de oren droog zijn, breng dan spaarzaam minerale olie of babyolie aan. De olie kan ook gebruikt worden op een droge neus.

Franse Buldoggen hebben geen natuurlijke nagelslijtage en moeten hun nagels regelmatig laten knippen. Dit voorkomt splijten en scheuren, wat pijnlijk kan zijn voor de hond.

Houd de gezichtsrimpels schoon en droog om bacteriële infecties te voorkomen. Wanneer u uw hond in bad doet, neem dan de tijd om de huid tussen de plooien goed droog te maken. Geef uw Franse Bulldog maandelijks of zo vaak als nodig een bad, en gebruik een hondenshampoo van hoge kwaliteit om de natuurlijke oliën in zijn huid en vacht te behouden.

Franse Buldoggen zouden gemakkelijk te verzorgen moeten zijn, en met de juiste training en positieve ervaringen tijdens de puppytijd, kan het verzorgen een geweldige tijd zijn voor u en uw Frenchie. Als u zich ongemakkelijk voelt bij een bepaald aspect van de vachtverzorging, zoals het knippen van de nagels, breng uw hond dan naar een professionele trimsalon die de behoeften van Franse Buldoggen begrijpt.

Kinderen en andere huisdieren

Franse buldoggen schieten goed op met kinderen, en ze zijn niet zo klein dat ze niet in een huishouden met een peuter kunnen leven. Dat gezegd hebbende, mag een hond nooit alleen gelaten worden met een jong kind. Het is gewoon een kwestie van gezond verstand om toezicht te houden en ervoor te zorgen dat geen van beide de ander prikt of op een andere manier lastig valt.

Als ze tijdens hun puppytijd aan hen worden gesocialiseerd, kunnen Fransoosjes goed opschieten met andere honden en katten. Overmatig verwende Fransoosjes kunnen echter jaloers worden op andere honden, vooral als die andere honden aandacht krijgen van de eigen persoon van de Fransoos.