Amerikaanse Bulldog Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Amerikaanse Bulldog is gedrongen en gespierd, maar ook behendig en gebouwd voor het opjagen van loslopend vee en het helpen bij het werk op de boerderij. In feite, zijn sommige bekend om te springen zes meter of meer in de lucht.
Amerikaanse Bulldog
American Bulldogs zijn intelligent en aanhankelijk, wat ze tot geweldige, beschermende familie honden maakt; hoewel, ze hebben een hoge behoefte aan beweging en vereisen een ervaren, actieve huisdier ouder. Ze kunnen variëren in uiterlijk, omdat er meerdere types zijn, waaronder de Bully of Classic type, ook wel bekend als het Johnson type, de Standard of Performance type, ook wel het Scott type, en hybriden van de twee.

Met geduldige training en zorg, kunnen American Bulldogs liefdevolle familie metgezellen zijn. Als u op zoek bent naar een liefdevolle, energieke beste maatje, dan is dit misschien wel de hond voor u!

fransebulldogvriend-1

Meer over dit ras

American Bulldogs zijn over het algemeen vrolijke, familie-liefhebbende honden die het goed doen in huizen waar ze veel ruimte hebben om te zwerven.

Een grote, omheinde achtertuin is praktisch een must-have voor een van deze energieke honden, hoewel de behoefte aan beweging kan variëren per specifiek type en ras. Ze kunnen prima leven in de stad, zolang ze maar voldoende worden uitgelaten, en ze kunnen zelfs goede jogging of hardloop maatjes zijn.

Ze kunnen er echter niet goed tegen om lange tijd alleen gelaten te worden, en ze kunnen zich opgesloten voelen in een appartement. Als niet aan hun fysieke en mentale stimulatiebehoeften wordt voldaan, kunnen ze zich gaan vervelen en destructief worden.

American Bulldogs hebben ervaren eigenaren nodig die geduldig zijn met de training en vroeg beginnen met socialisatie. Zolang ze goed getraind zijn, kunnen ze goed opschieten met kinderen en andere huisdieren, hoewel het nog steeds belangrijk is om ze onder toezicht te houden zoals u dat met elke hond zou doen.

Of ze nu worden gebruikt voor de jacht en het werk op de boerderij of gewoon om lekker tegen hun mensen aan te kruipen, de American Bulldog is een uitstekende, trouwe metgezel en een bekwame waakhond.

Hoogtepunten

  • Hoewel ze lang geleden werden gebruikt voor bull baiting, zijn ze sindsdien werkhonden voor boerderijen en familie metgezellen geworden.
  • Het ras stierf bijna uit tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar het ras is sindsdien nieuw leven ingeblazen en loopt geen gevaar om te verdwijnen.
  • Er zijn meerdere soorten American Bulldogs in de moderne tijd, en hoewel ze vroeger meestal wit waren, zijn ze er nu in een verscheidenheid van patronen en kleuren.
  • Dit ras doet het niet goed als ze lange uren alleen thuis worden gelaten, en ze hebben een grote behoefte aan beweging. Ze zijn niet geschikt voor het leven op een appartement en geven de voorkeur aan een grote, omheinde tuin waarin ze kunnen rondscharrelen.
  • Door hun uiterlijk worden ze vaak verward met de Dogo Argentino, wat een heel ander ras is. Ze kunnen ook worden verward met American Pit Bull Terriers, hoewel de American Bulldog de neiging heeft een stuk groter te zijn.
  • American Bulldogs kunnen wantrouwend zijn naar vreemden en territoriaal, wat ze tot goede waakhonden kan maken. Ze vereisen socialisatie training, zodat ze weten hoe ze zich moeten gedragen rond uitgenodigde gasten.

Geschiedenis

De voorouder van de Amerikaanse Bulldog is de Old English Bulldog, die naar Noord-Amerika werd gebracht door immigranten uit de arbeidersklasse die hun werkhonden wilden houden om te helpen op de boerderijen. In plaats van bezorgd te zijn over het behoud van raszuiverheid of bepaalde genetische eigenschappen, fokten de vroege boeren de honden met de beste werkkwaliteiten voor allround werk op de boerderij. De behendigheid, intelligentie en loyaliteit van het ras maakte hen zeer nuttig voor het hanteren van vee, evenals voor de jacht. Wilde varkens waren een invasieve soort die niet inheems waren in het Amerikaanse zuiden en die geen natuurlijke roofdieren hadden, en de sterke kaken en gespierde bouw van de Amerikaanse Bulldog was perfect voor de jacht op hen.

Er is ook een triest deel van de geschiedenis van de Amerikaanse Bulldog. Ze werden oorspronkelijk gebruikt in de barbaarse sport van bull baiting. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was de Amerikaanse Bulldog bijna uitgestorven totdat een paar fokkers het zuiden afstruinden naar exemplaren om het ras nieuw leven in te blazen. Vandaag is de Amerikaanse Bulldog niet met uitsterven bedreigd en is hij meestal een gezinsvriendelijke metgezel.

Grootte

Dit ras is een stuk groter dan de Engelse of Franse Bulldoggen. Aanbiddelijke American Bulldog puppies worden 20 tot 28 centimeter hoog en 60 tot 120 pond tegen de tijd dat ze volwassen zijn.

Hoewel deze maten worden beschouwd als standaard voor het ras, kunnen American Bulldogs een stuk groter of kleiner worden.

Persoonlijkheid

American Bulldogs zijn vriendelijk, intelligent en aanhankelijk, hoewel die aanhankelijke aard er vaak toe leidt dat ze territoriaal zijn en overdreven wantrouwig tegenover vreemden. Dit maakt ze heerlijke familie honden en waakhonden, zelfs voor gezinnen met kinderen, maar ze zullen socialisatie training nodig hebben, vooral als pup, om goed om te gaan met onbekende mensen of andere honden die langskomen voor een bezoekje. Gelukkig maakt hun intelligentie hen zeer aanpasbaar en trainbaar.

De Amerikaanse Bulldog is een speels ras dat veel beweging nodig heeft, en ze doen het goed in gezinnen die in staat zijn om actief te blijven met veel wandelingen en speeltijd. Ze zijn niet het beste ras om te houden in appartementen of kleine ruimtes waar ze hun energie niet kwijt kunnen. Als ze lichamelijk of geestelijk niet gestimuleerd worden, kunnen ze vernielzuchtig worden en op dingen kauwen die niet mogen.

Gezondheid

De Amerikaanse Bulldog is over het algemeen een gezond ras met een levensverwachting van 10 tot 16 jaar. Sommigen hebben aanleg voor bepaalde medische aandoeningen zoals cataract, schurft, of hypothyreoïdie. Als ze op jonge leeftijd aan zwaarlijvigheid lijden, kunnen ze heup- of elleboogdysplasie ontwikkelen.

Het ras is enigszins brachycephalisch, wat betekent dat ze een korte snuit hebben. Dit kan het voor hen moeilijker maken om warm weer te verdragen, vooral tijdens het sporten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende water hebben en ze in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze geen moeite hebben met ademhalen.

Verzorging

De meeste zorg die nodig is voor de gezondheid van een Amerikaanse Bulldog bestaat uit het voorzien in hun behoefte aan beweging en mentale stimulatie. Doet hij dat niet, dan kan dat leiden tot angst, verveling en destructief gedrag. Zolang aan deze behoeften wordt voldaan, is de rest vrij standaard.

Breng regelmatig een bezoek aan de dierenarts, controleer wekelijks de oren, knip maandelijks de nagels en onderhoud het gebit. Een van de problemen waar u mee te maken kunt krijgen is de kans op kwijlen, wat gebruikelijk is bij bullenrassen. U moet ervoor zorgen dat u uw hond afveegt als dat nodig is, tenzij u een grote hoeveelheid kwijl in uw hele huis wilt.

Voeding

Een American Bulldog dieet moet worden samengesteld voor een groot tot reusachtig ras, en hun hoge energieniveau moet in aanmerking worden genomen. Hun behoeften zullen veranderen van pup tot volwassen hond.

Het is het beste om uw dierenarts of een professionele voedingsdeskundige te vragen naar de specifieke voedingsbehoeften van uw hond. Bespreek met hen hoe u een passend dieet voor uw hond kunt samenstellen.

Vachtkleur en vachtverzorging

American Bulldogs komen voor in verschillende kleuren. Traditioneel zijn ze wit met vlekken van gestroomd, rood, of zwart, maar er zijn heel wat meer kleurvariaties aan het ras in de moderne tijd. Ze kunnen patronen hebben die schakeringen van zwart, rood, gestroomd, bruin, of fawn bevatten.

American Bulldogs hebben meestal zwart op de neus en de randen van de ogen, maar ze kunnen ook roze tinten hebben. Hun oogkleur is meestal bruin. Hoewel dit de rasstandaard is, zijn sommige Amerikaanse Bulldoggen bekend als merle of hebben een vacht met blauwe tinten.

American Bulldogs hebben een korte vacht die het hele jaar door matig verhaart, en ze vereisen geen uitgebreide vachtverzorging. Wekelijks borstelen moet het onder controle houden met baden als dat nodig is.

Kinderen en andere huisdieren

Zoals bij de meeste rassen, moet socialisatie training vroeg beginnen voor Amerikaanse Buldoggen. Zolang ze goed worden opgeleid, zijn Amerikaanse Buldoggen geweldig met kinderen en zijn ze zeer loyaal aan alle leden van het gezin. Het is ook belangrijk om kinderen te leren hoe ze op de juiste manier met dieren moeten omgaan om incidenten te voorkomen. Zelfs met goed opgeleide honden, moet u altijd toezicht op hen houden wanneer ze spelen met kinderen om ervoor te zorgen dat dingen niet uit de hand lopen. American Bulldogs zijn grote dieren, en al te energiek spel kan verwondingen veroorzaken.

Hetzelfde kan worden gezegd voor interacties met andere huisdieren. Zolang American Bulldogs gesocialiseerd en getraind zijn, kunnen ze meestal goed opschieten met andere honden. Spelen moet onder toezicht gebeuren, vooral met kleinere honden die zich gemakkelijk kunnen bezeren wanneer ze spelen met een grote, gespierde Amerikaanse Bulldog. Over het algemeen is dit ras vriendelijk, maar er kunnen verwondingen ontstaan wanneer ze te graag ruw willen spelen of hun eigen kracht niet kennen.

Is een Amerikaanse bulldog gevaarlijk

Amerikaanse bulldog is niet gevaarlijk naar mensen of kinderen toe. Hij ziet eruit als een stoere hond zonder angst maar vertoond geen verdere agressie in normale omstandigheden.