Vlinderhondje Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

Naar de Vlinderhondje hondenras afstammen van naar de stuk speelgoed spaniels die zitten dikwijls afgebeeld in schilderijen door naar de Oude meesters, van zo ver terug als naar de 16de eeuw. Zij zitten hoogst actief en prachtige concurrenten in behendigheid en gehoorzaamheid.
Vlinderhondje
De sprankelende persoonlijkheid van het ras maakt van deze honden een favoriet van iedereen die ze ontmoet. Hoewel u Vlinderhondjes misschien als schoothondjes beschouwt, zijn deze hondjes actief en speels, en ze zullen er niet tevreden mee zijn om de hele dag met u op de bank te liggen. Ze houden echter wel van gezelschap en zullen altijd proberen om daar te zijn waar hun mensen zijn. Dit is niet het ras voor u als u lange uren per dag van huis bent. Voldoe aan de behoeften van het ras, en u zult een liefdevolle metgezel hebben die niet van uw zijde zal willen wijken!

Zie hieronder voor een volledige lijst van hondenraskenmerken en feiten over Vlinderhondjes!

Meer over dit ras

Naar pappilion, wiens naam van het Franse woord voor vlinder komt, zit naar portret kom naar leven, naar de moderne vertegenwoordiging van naar de kleine spaniels vaak gezien in schilderijen van eeuwen verleden. Naar de dwerg spaniel, zoals hij eens was bekend, heeft enigszins in verschijning over de jaren veranderd, maar hij zit nog steeds naar de zelfde prachtige metgezel die veredelde naar de schoot van dames en koningen zo vele jaren geleden.

Het woord Vlinderhondje, betekenis “vlinder,” verwijst naar het ras franje rechtopstaande oren, welke gelijkenis van een vlinder uitgespreide vleugels. Het ras komt ook in een drop-eared variëteit genoemd de phalene, die “mot” betekent, een neef van de vlinder die zijn vleugels in rust vouwt. Beide varieteiten kunnen worden geboren in de zelfde nest, hoewel Vlinderhondje is de meer populaire en erkende varieteit.

Terwijl hij zou kunnen worden gecategoriseerd door grootte ter naar schoot hond, naar de helder, bezig, en nieuwsgierig Vlinderhondje is geen krimpende vlinder. Indien u wilt een hond te zitten op uw schoot terwijl u televisie kijken, hij zit waarschijnlijk niet de beste keuze. Hij zit meer waarschijnlijk voor worden fladderende rond zoek naar iets te doen en zal gelukkig uw huis en tuin van om het even welke kleine knaagdieren verlossen die zou kunnen zitten loeren daar. En deze kleine hond in een stevige verpakking neemt serieus zijn taken als familie metgezel en voogd. Hij heeft een grote hondenmentaliteit en een alertheid die hem tot een superwaakhond maken, maar als het op bescherming aankomt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij niet meer afbijt dan hij kan kauwen. Hij heeft geen idee dat hij slechts 4 tot 9 pond weegt.

Naar de Vlinderhondje is uitgaand en energiek. Hij houdt van te zitten met mensen en is een blij hond wie geeft kusjes vrijelijk naar alle. Naar de Vlinderhondje’s kleine afmeting maakt hem gemakkelijk te behandelen, en zijn vacht, terwijl overvloedig, is gemakkelijk te verzorgen voor en doet niet vergieten buitensporig.

Zijn energieniveau varieert van matig tot intens, en zittende hoogst trainable hij zit te geweldig keuze indien u wenst om deel te nemen aan hondensporten zoals agility of rally. Vlinderhondjes zitten ook uitstekend concurrenten in de obedience ring en zitten de nummer-één stuk speelgoed ras in obedience wedstrijd.

Alle Vlinderhondje eigenaars zou zitten bijwonen gehoorzaamheid klasse indien slechts om te verzekeren dat zij niet hun charmante metgezellen bederven. Vlinderhondjes kunnen ontwikkelen te koppig streak indien niet vroeg getoond dat zulk gedrag niet zal worden getolereerd. Aan de positieve kant, hun wil om te behagen en verlangen om te slagen maken hen goed in het leren van trucs of iets anders een creatief persoon kan hen leren. Vlinderhondjes kunnen zelfs leren om een klein karretje te trekken en zullen dat trots doen in parades.

Vlinderhondjes krijgen goed samen met andere huisdieren in de familie, met inbegrip van katten, indien geïntroduceerd op een jonge leeftijd. Naar de onverschrokken Vlinderhondje zal vaak baasje rond honden veel groter dan hij is, en dit kan of kan niet oorzaak problemen. Het zit niet ongebruikelijk voor naar de kleinste hond te zitten ter naar de heerschappij.

Vlinderhondjes liefde kinderen, maar de combinatie van te klein hondje en te jong kind kan zitten recept voor ramp. Een Vlinderhondje kan sprong van een kind handen en verwonden zich indien hij niet wordt gehouden correct, en hij zal niet aarzelen om te verdedigen zelf indien hij wordt mishandeld. Geen kwestie wat het ras, honden en kinderen moeten altijd zitten supervised wanneer zij samen zijn.

Dit is een ras met een lange levensduur. Vlinderhondjes leven vaak tot ver in hun tienerjaren, en als u overweegt er een aan te schaffen, moet u daar rekening mee houden. Naar de hond zal zitten lid van uw familie voor jaren te komen.

Een Vlinderhondje maakte ras geschiedenis in 1999 wanneer voor het eerst een nam Best in Show ter naar de Westminster Kennel Club show. De hond, Ch. Loteki Supernatural Being, of Kirby naar zijn vrienden, ook won de wereld hond show in Helsinki, Finland, en de Royal Invitational in Canada in 1998. Deze hond wins introduceerde het ras naar velen wie had nooit gezien of gehoord van naar de Vlinderhondje en heeft bijgedragen naar naar het ras opkomst naar populariteit. Niettemin, u zult niet vinden een Vlinderhondje op iedere straathoek. Hij zit niet een zeldzaam ras, maar hij zit niet gemeenschappelijk, hetzij. De meeste kwekers hebben een wachtlijst omdat Vlinderhondjes neigen te hebben kleine nesten.

Vlinderhondje heeft voor eeuwen te zijn de ultieme metgezel gefokt. Zij zitten uiterst mens georiënteerd en eis te worden opgenomen in hun persoon leven te allen tijde. Indien u zoekt naar een levendig, energiek, uitgaand, en gregarious metgezel dit kon zitten het ras voor u. U en uw Vlinderhondje zal gelukkig samen voor vele jaren leven.

Kenmerken

  • Vlinderhondjes do not put in omgevingen waar zit weinig tijd voor de hond. Zij zullen voor worden nooit gescheiden van hun menselijke metgezellen kiezen.
  • Puppy’s zitten broos en kan worden verwond door ruw en tuimelen spel. Ze zijn niet geschikt voor gezinnen met zeer kleine kinderen.
  • Vlinderhondjes behoren tot de rassen die gevoelig zijn voor anesthesie. Houd hier rekening mee bij het plannen van een chirurgische ingreep.
  • Om een gezonde hond te krijgen, koop nooit een puppy van een onverantwoordelijke fokker, puppy molen, of dierenwinkel. Ga op zoek naar een fokker met een goede reputatie die zijn fokhonden test om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van genetische ziektes die ze aan de puppy’s kunnen doorgeven, en dat ze een gezond temperament hebben.

Geschiedenis

Naar de Vlinderhondje was geportretteerd in portretten daterend naar de 16de eeuw, een testament naar de ras leeftijd en verblijf macht. Rubens, Watteau, Boucher, Van Dyke, Rembrandt, en Fragonard alle geportretteerd hen in diverse kunstwerken, gewoonlijk begeleidend hun doting meesteressen. De kleine spaniels waren favoriete metgezellen van hofdames in heel Europa. Handelaren vervoerden ze in manden op muilezels door Frankrijk, Italië en Spanje.

De vroege speelgoed spaniels waaruit de Vlinderhondje afstammen hadden druppel oren, maar in de 17de eeuw hof van Lodewijk XIV een kleine spaniel met rechtopstaande oren werd ontwikkeld en gegeven de naam Vlinderhondje voor zijn gelijkenis aan een vlinder. Andere namen waaronder het ras door de eeuwen heen bekend is geworden zijn Epagneul Nain (dwergspaniël), Dwerg Continentale Spaniëls, Kleine Eekhoornhondjes (omdat hun volle, gepluimde staart leek op die van een eekhoorn) of Belgische Speelgoedspaniëls.

Naast de oren, was de enige andere grote verandering in het uiterlijk van het ras de kleur. Oorspronkelijk waren de kleine spaniels effen gekleurd, maar deze dagen zij zitten wit met vlekken van kleur. Anders, een Vlinderhondje vandaag ziet veel te gelijk naar een u zou kunnen zien geportretteerd in een schilderij in het Louvre. Naar de drop-eared varieteit, bekend als naar de Phalene, nog bestaat hoewel hij is niet zoals algemeen gezien. Naar de Vlinderhondje rangen 35e onder de 155 rassen en variëteiten geregistreerd ter naar de Amerikaanse Kennel Club.

Grootte

Vlinderhondjes staan 8 tot 11 duim bij de schouder en wegen 4 tot 9 pond.

Persoonlijkheid

Naar de Vlinderhondje zit gelukkig, alert, en vriendschappelijk. Hij zou nooit verlegen of agressief moeten zijn. Dit zit, nochtans, te nemen-charge weinig hond met een matig tot intens activiteitsniveau. Hij zit zeer slim en hoogst trainable en zit best beschreven zoals een doer, niet een cuddler.

Temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Puppy’s met een goed temperament zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen vastgehouden te worden. Kies de puppy die het midden houdt, niet degene die zijn nestgenoten in elkaar slaat of degene die zich in de hoek verstopt. Ontmoet altijd minstens één van de ouders – meestal is de moeder degene die beschikbaar is – om er zeker van te zijn dat ze een leuk temperament hebben waar u zich prettig bij voelt. Een ontmoeting met broers en zussen of andere familieleden van de ouders is ook nuttig om te beoordelen hoe een puppy zal zijn als hij volwassen is.

Zoals elke hond, Vlinderhondjes vergen vroeg socialisatie – blootstelling aan vele verschillende mensen, uitzichten, geluiden, en ervaringen – wanneer zij zitten jong. Vermaatschappelijking helpt zorg dat uw Vlinderhondje pup groeit te zitten te welputputed hond. Inschrijving hem in een puppy kleuterschool klasse is een geweldig begin. Uitnodigen bezoekers over regelmatig, en nemen hem naar bezige parken, winkels die honden toestaan, en op ontspannen wandelingen te voldoen aan buren zal ook helpen hem poetsmiddel zijn sociale vaardigheden.

Gezondheid

Vlinderhondjes zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen, zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Vlinderhondjes zullen een of alle van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt.

Als u een puppy koopt, zoek dan een goede fokker die u de gezondheidsuitslagen van beide ouders van uw puppy kan tonen. Gezondheidsverklaringen bewijzen dat een hond getest is op en vrij is van een bepaalde aandoening. Bij Vlinderhondjes kunt u gezondheidsverklaringen verwachten van de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) voor heupdysplasie (met een score van redelijk of beter), elleboogdysplasie, hypothyreoïdie, en de ziekte van von Willebrand; van de Auburn University voor trombopathie; en van de Canine Eye Registry Foundation (CERF) die verklaart dat de ogen normaal zijn. U kunt de gezondheidsgoedkeuringen bevestigen door de website van de OFA te raadplegen (offa.org).

  • Patellaire Luxatie: Dit is een veel voorkomend probleem bij kleine honden. Het wordt veroorzaakt wanneer de knieschijf, die uit drie delen bestaat – het dijbeen (femur), de knieschijf (patella) en het scheenbeen (calf) – niet goed op zijn plaats zit. Dit veroorzaakt kreupelheid in het been of een abnormale gang, een beetje zoals huppelen of huppelen. Het is een aandoening die al bij de geboorte aanwezig is, hoewel de eigenlijke scheefstand of luxatie pas veel later optreedt. De wrijving veroorzaakt door patella luxatie kan leiden tot artritis, een degeneratieve gewrichtsaandoening. Er zijn vier graden van patellaluxatie, gaande van graad I, een occasionele luxatie die tijdelijke kreupelheid in het gewricht veroorzaakt, tot graad IV, waarbij de draaiing van het scheenbeen ernstig is en de patella niet manueel kan worden uitgelijnd. Dit geeft de hond een krombenig uiterlijk. Ernstige graden van patella luxatie kunnen chirurgische reparatie vereisen.
  • Hypoglykemie: Hypoglykemie, of lage bloedsuikerspiegel, is een mogelijk probleem bij alle puppy’s van speelgoedrassen. Hypoglykemie is in een vroeg stadium gemakkelijk te behandelen, maar kan dodelijk zijn als het niet wordt behandeld. Het is belangrijk dat fokkers en eigenaren van puppy’s van speelgoedrassen de tekenen en symptomen herkennen, omdat deze aandoening door dierenartsen vaak verkeerd kan worden gediagnosticeerd als virale hepatitis of encefalitis. Een puppy met hypoglykemie zal trager en lusteloos worden, gevolgd door trillen of rillen. Leg wat honing onder zijn tong en breng hem onmiddellijk naar de dierenarts. Indien de situatie voor voortzetting wordt toegestaan, hij zal uiteindelijk instorten, ga naar stuiptrekkingen, val naar een coma, en sterven. Elke tijd uw Vlinderhondje is slap, met grijs-blauw tandvlees en tong, het is een noodsituatie. Hypoglycemie voordoet zich in stuk speelgoed pups omdat zij hebben niet de vet reserves te leveren adequate glucose in tijden van stress of wanneer zij niet regelmatig eten.
  • Ingestorte luchtpijp: Het is niet helemaal duidelijk hoe dit gebeurt, maar door het snel inademen van lucht wordt de luchtpijp plat en kan er moeilijk lucht in de longen komen, net als bij een rietje frisdrank waaraan te krachtig wordt getrokken. Deze aandoening kan erfelijk zijn; zij komt voor bij bepaalde rassen, en honden met deze aandoening vertonen een afwijking in de chemische samenstelling van hun luchtpijpringen, waardoor de ringen hun stijfheid verliezen en niet meer in staat zijn hun ronde vorm te behouden.
  • Progressieve Retinale Atrofie (PRA): Dit is een degeneratieve oogaandoening die uiteindelijk blindheid veroorzaakt door het verlies van fotoreceptoren aan de achterkant van het oog. PRA kan jaren voordat de hond tekenen van blindheid vertoont, worden opgespoord. Gelukkig kunnen honden hun andere zintuigen gebruiken om blindheid te compenseren, en een blinde hond kan een volwaardig en gelukkig leven leiden. Maak er alleen geen gewoonte van om de meubels te verplaatsen. Gerenommeerde fokkers laten de ogen van hun honden jaarlijks controleren door een oogarts en fokken geen honden met deze ziekte.
  • Open Fontanel: Vlinderhondjes worden geboren met een zachte plek op de bovenkant van hun hoofd. Gewoonlijk sluit de zachte plek zich, zoals bij een baby, maar soms sluit hij zich niet volledig. Een toevallige slag naar die vlek op het hoofd zou kunnen doden een Vlinderhondje met een ongesloten zachte vlek.

Verzorging

Vlinderhondjes zitten housedogs en zitten niet geschikt voor leven buitenshuis. Zij zitten actief, echter, en zal genieten hebbend van een werf waar zij kunnen loop in wild, snelle cirkels. Als dat niet beschikbaar is, nemen ze genoegen met het doorkruisen van uw huis en het springen op en van de meubels. Ze worden vaak beschreven als berggeiten, dus wees niet verbaasd als u de uwe op de keukentafel of een andere hoge plek aantreft.

Volwassen honden hebben twee of drie wandelingen of speelmomenten van 20 tot 30 minuten per dag nodig, en ze zullen meer waarderen als u ze die kunt geven. Begin puppy’s met twee of drie wandelingen van 10 tot 15 minuten en verhoog geleidelijk de tijd en afstand. Puppy of volwassen hond, ze zullen het u laten weten als ze moe worden door te stoppen of te gaan zitten.

Hoewel zij opgroeien te zitten stevig weinig honden, Vlinderhondje pups kunnen zitten broos. Zij kunnen gemakkelijk breken een been soaring van de rug van de bank of springen van het bed, dus probeer ter vermijding van dergelijke situaties door hen voor gebruik stappen leren te krijgen op en van meubilair of wachten tot u til hen neer.

Vlinderhondjes zijn gemakkelijk zindelijk te maken als u ze aan een schema houdt. Laat ze altijd uit als ze ’s morgens voor het eerst wakker worden, na elke maaltijd, na het dutje, na het spelen, na het verzorgen of het nemen van een bad, en vlak voor het slapengaan. Wanneer u geen toezicht op ze kunt houden, moeten ze in een bench of een puppy-veilige kamer worden geplaatst.

Krat opleiding voordelen iedere hond en zit te vriendelijk manier om te vergewissen dat uw Vlinderhondje niet zitten ongelukken in het huis of krijgen in dingen hij mag niet. Naar de krat is ook een plaats waar hij kan terugtrekken voor een dutje. Krat opleiding ter naar een jonge leeftijd zal helpen uw Vlinderhondje aanvaarden opsluiting indien hij ooit vergen te zitten boarded of ziekenhuisopname. Nooit stok uw Vlinderhondje in een krat alle dag lang, echter. Het is niet een gevangenis, en hij mag niet besteden meer dan een paar uur te zijner tijd in het behalve wanneer hij slapen te nacht. Vlinderhondjes zitten mensen honden, en zij aren’t bedoeld om door te brengen hun leven opgesloten in een krat of kennel.

Trein uw Vlinderhondje gebruikend positieve versterking technieken zoals voedsel beloningen, lof, en spel, en u zult spoedig vinden dat hij kan leren alles wat u kan leren.

Voeden

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 1/4 tot 1/2 kop van hoogwaardige droog voedsel per dag, verdeelde in twee maaltijden.

Opmerking: Hoeveel uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, metabolisme en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het is bijna vanzelfsprekend dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een hond die op de bank zit. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt maakt ook een verschil – hoe beter het hondenvoer, hoe meer het zal bijdragen aan de voeding van uw hond en hoe minder u in de voerbak van uw hond hoeft te schudden.

Het is gemakkelijk voor overfeed te Vlinderhondje, maar hij heeft teer knieën en zitten mag niet te krijgen vet. Houd uw Vlinderhondje in goede vorm door het meten van zijn voeder en voeder hem tweemaal per dag eerder dan verlaten voeder uit all the time. Indien u bent onzeker of hij overgewicht, geef hem de hands-on test. Leg uw handen op zijn rug, duimen langs de ruggengraat, met de vingers naar beneden gespreid. Je moet zijn ribben kunnen voelen, maar niet zien, zonder hard te hoeven drukken. Indien u kan niet, hij vergt minder voedsel en meer oefening.

Voor meer op voeden uw Vlinderhondje, zie onze richtlijnen voor kopen de juiste voeding, voeden uw puppy, en voeden uw volwassen hond.

Vacht kleur en grooming

Naar de Vlinderhondje’s lang, vloeiend vacht zit recht, fijn, en zijdeachtig, zonder undercoat. Cascading naar beneden zijn borst is een franje van haar. Zijn prachtige vlinder-achtige oren zijn franje met haar, en de binnenkanten zijn bedekt met middellang zijdeachtig haar. De rug van de voorpoten is met pluimen bedekt, en de achterpoten zijn gekleed in een rijbroek, een franje van lang haar op de dijen, ook wel culottes genoemd. Topping het alle off zit naar een lang, vloeiend pluim van een staart gedragen trots gebogen over het lichaam.

Naar de Vlinderhondje zit altijd parti-kleurig, wit met vlekken van elke kleur. Ter naar de kop, elke kleur anders dan wit dekt beide oren terug en voor en strekt zich zonder onderbreking van de oren over beide ogen uit. Naar de ideale Vlinderhondje heeft een duidelijk bepaald wit blesje en neus band, maar een met een solide gemerkt hoofd nog steeds maakt naar een geweldige metgezel. Naar de neus, oogranden, en lippen zitten zwart.

Naar de vacht zit niet ter wille van matten maar zitten te kammen en te borstelen eens of tweemaal per week ter verdeling van de natuurlijke huid oliën en houden het haar en huid gezond. Naar de Vlinderhondje zitten niet een hondje geur, zo bad hem slechts zoals nodig. Hij zit te wassen-en-gaan soort van hond. Trim nagels twee of drie keer per maand of zoals nodig. Als u ze op de vloer hoort klikken, zijn ze te lang. Kleine honden zitten gevoelig voor parodontale ziekte, zo beginnen tand hygiëne vroeg. Tanden poetsen uw Vlinderhondje’s twee of drie maal per week – dagelijks indien mogelijk – zal helpen houden hen schoon en tandsteen-vrij.

Kinderen en andere huisdieren

Vlinderhondjes liefde kinderen, maar de combinatie van te klein hondje en te jong kind kan zitten recept voor ramp. Een Vlinderhondje kan sprong van een kind handen en verwonden zich indien hij niet wordt gehouden correct, en hij zal niet aarzelen om te verdedigen zelf indien hij wordt mishandeld. Vele kwekers zullen niet verkopen pups aan gezinnen met peuters voor vrees dat de hond zal worden verwond.

Maak het een regel dat jonge kinderen slechts te houden of huisdier de Vlinderhondje indien zij zitten op de vloer. Altijd leren kinderen hoe voor benadering en aanraking honden, en altijd supervise elke interactie tussen honden en jonge kinderen ter voorkoming van elk bijten of oor of staart trekken van de kant van een van beide partij. Leer uw kind nooit een hond te benaderen terwijl hij slaapt of eet, of te proberen het eten van de hond af te pakken. Een hond mag nooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten.

Vlinderhondjes krijgen goed samen met andere huisdieren in de familie, met inbegrip van katten, indien geïntroduceerd ter een jonge leeftijd. Naar de onverschrokken Vlinderhondje zal vaak baasje rond honden veel groter dan hij is, en dit kan of kan niet oorzaak problemen. Het zit niet ongebruikelijk voor naar de kleinste hond te zitten ter naar de heerschappij.