Amerikaanse Eskimohond Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

Door bewonderaars “de mooie hond” genoemd, is de American Eskimo Dog, of “Eskie,” een opvallende hond met zijn witte vacht, lieve uitdrukking, en zwarte ogen. Ze zijn een Scandinavisch hondenras, een lid van de Spitz familie.
Amerikaanse Eskimo Dog
Eskies zijn levendige, actieve gezelschapshonden die zich graag vermaken en meedoen met alle gezinsactiviteiten. Ze zijn extravert en vriendelijk met familie en vrienden, maar gereserveerd met vreemden. Hoewel de Eskie een kleine hond is – 10 tot 30 pond – hebben ze een grote-hond houding.

Zie hieronder voor een volledige lijst van hondenraskenmerken en feiten over de Amerikaanse Eskimo Honden!

Meer over dit ras

Misschien is het zijn witte pluizige vacht. Of zijn parmantige persoonlijkheid. Of intelligentie. Wat “het” ook is, de American Eskimo Dog heeft het in overvloed, en hij gebruikt het om zijn eigenaars te boeien.

De Eskie is in de eerste plaats een gezelschapshond, een toegewijd gezinslid dat gedijt in het midden van familie-activiteiten. Hij is vrolijk, aanhankelijk, soms luidruchtig, en zeer slim – zo slim dat hij wordt beschouwd als een van de meest intelligente hondenrassen. Hij is een onafhankelijke denker, nieuwsgierig, met een onnatuurlijk vermogen om problemen op te lossen. Hij blinkt uit in activiteiten waarbij hij zijn hersenen moet gebruiken, zoals gehoorzaamheidstraining, kunstjes, behendigheid, conformatie, en andere hondensporten.

Interessant is dat Eskies ooit favoriete circusartiesten waren. Met zijn schattige uiterlijk en vermogen om snel te leren, reisde de Eskie rond de Verenigde Staten in de late 19e eeuw, en verbaasde het publiek met zijn verbazingwekkende trucs.

Met intelligentie komt echter onafhankelijkheid. De Eskie is een vrijdenker, en degenen die hem kennen raden gehoorzaamheidstraining aan vanaf de puppytijd. Anders is deze slimme hond zijn baasje te slim af. Training leert hem de juiste hondenmanieren en respect voor zijn roedelleider – u.

Ondanks zijn kleine gestalte, denkt de Eskie groot. Hij is een uitstekende waakhond en zal het komen en gaan van vreemden aankondigen door te blaffen – hij kan zelfs een probleemblaffer worden als hij te lang alleen gelaten wordt. Hoewel hij zich na verloop van tijd opwarmt bij mensen die hij niet kent, is zijn eerste instinct wantrouwend. De Eskie neemt zijn waakhond taken zeer serieus, hoewel hij niet overdreven agressief is.

Als u een ras wilt dat veel te zeggen heeft, overweeg dan de Amerikaanse Eskimo Hond. Dit ras is zeer luidruchtig en laat zich horen in blaffen, gieren en zelfs mompelen. Veel eigenaren beweren dat hun Eskies tegen hen “praten”.

Als de Eskie niet praat, is hij misschien aan het kauwen. De meeste zijn fervente kauwers en hebben een constante voorraad kauwspeeltjes nodig om te voorkomen dat ze “illegale” huishoudelijke artikelen opeten (en om hun tanden schoon en gezond te houden).

De vriendelijke Eskie gaat uitstekend om met andere honden, katten en kinderen (hoewel geen enkele hond van welk ras dan ook zonder toezicht bij een jong kind mag worden achtergelaten).

Als het op activiteit aankomt, heeft de Amerikaanse Eskimo Dog de neiging om druk te zijn. Hij houdt ervan om in beweging te blijven, vooral als hij jong is. (Oudere Eskies worden vaak rustiger, en geven er de voorkeur aan om geaaid en geknuffeld te worden in plaats van rond te rennen). Veel eigenaren houden meer dan een Eskie zodat de honden elkaar kunnen vermaken, hoewel eenzame Eskies het ook heel goed doen in drukke huishoudens. Eskies zijn uitstekende appartement honden, zolang ze regelmatig worden uitgelaten en voldoende mogelijkheden krijgen om te bewegen.

De American Eskimo Dog is een mooie, actieve metgezel voor een huishouden van één persoon of voor een groot gezin. Een goed opgevoede Eskie geeft zijn gezin jarenlang plezier en vreugde.

Hoogtepunten

  • Eskies zijn vrolijke, actieve, intelligente honden. Ze gedijen op activiteit. Plan om uw Eskie bezig te houden met trainingslessen, spelletjes, ravotten in een hondenpark, of wandelingen. Een drukke Eskie zal zich waarschijnlijk niet vervelen – een toestand die u wilt vermijden bij dit ras, omdat verveling leidt tot overmatig blaffen, ongepast kauwen, en ander vervelend gedrag.
  • De Eskie heeft het nodig om bij zijn familie te zijn, dus plan niet om hem voor lange periodes alleen te laten, anders kan hij verlatingsangst ontwikkelen.
  • Als u een zelfverzekerde leider bent, zult u genieten van het leven met een Eskie. Als u dat niet bent, zult u geneigd zijn een Eskie te hebben die u leidt.
  • Vertrouw zelfs een goed getrainde en goed gesocialiseerde Eskie niet met kleine huisdieren zoals vogels, hamsters, en gerbils. De kans is groot dat hij bezwijkt voor zijn instincten en de achtervolging inzet.
  • Om een gezonde hond te krijgen, koop nooit een puppy van een onverantwoordelijke fokker, puppy molen, of dierenwinkel.

Geschiedenis

De Amerikaanse Eskimohond is een lid van de Spitz-familie. Spitz honden zijn Scandinavische honden met een vosachtig gezicht, een overvloedige vacht, een staart die over de rug wordt gedragen, en kleine, gespitste oren. Er is een grote verscheidenheid in de grootte van de Noordse rassen, van de kleine Pomeranian tot de grote Samojeed.

De ware oorsprong van de Amerikaanse Eskimo Hond is onbekend. Wat wel bekend is, is dat in de Verenigde Staten, kleine, witte Spitz-type honden vaak werden aangetroffen in Duitse immigranten gemeenschappen. Deze honden waren zeer waarschijnlijk afstammelingen van de witte Duitse Spitz, witte Keeshonden, of grote witte Pomeranians die naar Amerika kwamen met hun Duitse families. Ze kwamen collectief bekend te staan als Amerikaanse Spitz honden.

De American Eskimo Dog was een populaire entertainer in de vele circussen die door de Verenigde Staten reisden gedurende de 19e eeuw. Met zijn briljante witte vacht en verbazingwekkende vermogen om trucs uit te voeren, was de Eskie een favoriete showman. Deze wijdverspreide aandacht hielp het ras te populariseren.

In 1917 werd de Amerikaanse Spitz omgedoopt tot de American Eskimo Dog, hoewel vandaag niemand echt weet waarom. De American Eskimo Dog Club of America werd opgericht in 1985, en in 1995, erkende de Amerikaanse Kennel Club het ras in de Niet-Sportieve Groep.

Grootte

De American Eskimo Dog is er in drie maten: Toy, Miniature, en Standard. Toys zijn 9 tot 12 inch groot en wegen ongeveer 10 pond. Miniatures zijn 12 tot 15 inch groot en wegen ongeveer 20 pond. Standaards zijn 15 tot 19 inch groot en wegen ongeveer 30 pond.

Persoonlijkheid

Niet alleen heeft de American Eskimo Dog een winnend uiterlijk, maar hij heeft ook een winnende persoonlijkheid. Hij is pittig, slim, speelt hard, en houdt van stevige lichaamsbeweging. Omdat hij van nature wantrouwend is naar vreemden, is hij een uitstekende waakhond.

Eskies moeten regelmatig de kans krijgen om hun energie kwijt te kunnen en hun drukke geest te gebruiken. Anders kunnen ze onstuimig worden en zich vervelen, wat meestal leidt tot blaffen en kauwen. Een verveelde American Eskimo Dog kan een ravage aanrichten in uw huis en tuin.

De wilskrachtige Eskie heeft ook een zelfverzekerde eigenaar nodig die de leiding kan nemen in het onderwijzen en leiden van hem. Hij leert echter snel, dus trainen is leuk en zeer succesvol.

Zorg ervoor dat u dit ras niet te veel alleen laat. Hij maakt graag deel uit van een gezin en kan verlatingsangst krijgen als hij lange tijd alleen wordt gelaten. Als u niet thuis bent, is het verstandig om de Eskie in een bench of kennel te laten, met stevig kauwspeelgoed, om hem bezig te houden en uit de problemen te houden tot u weer thuis bent.

Gezondheid

Niet alle Amerikaanse Eskimo Honden zullen één of alle van deze ziektes krijgen, maar het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt.

  • Heupdysplasie: Dit is een erfelijke aandoening waarbij het dijbeen niet goed in het heupgewricht past. Sommige honden vertonen pijn en kreupelheid aan één of beide achterpoten, maar andere vertonen geen uiterlijke tekenen van ongemak. (Röntgenonderzoek is de meest zekere manier om het probleem vast te stellen.) Hoe dan ook, artritis kan zich ontwikkelen naarmate de hond ouder wordt. Met honden met heupdysplasie mag niet worden gefokt – dus als u een puppy koopt, vraag de fokker dan om bewijs dat de ouderdieren op heupdysplasie zijn getest en vrij zijn van problemen.
  • Ziekte van Legg-Calve-Perthes: Deze aandoening betreft het heupgewricht. Als uw Eskie Legg-Perthes heeft, is de bloedtoevoer naar de kop van het dijbeen (het grote bot van de achterpoot) verminderd, en begint de kop van het dijbeen, die met het bekken verbonden is, uiteen te vallen. De eerste symptomen, mank lopen en atrofie van de beenspier, treden meestal op als puppy’s vier tot zes maanden oud zijn. Operatie kan de aandoening verhelpen, wat meestal resulteert in een pijnvrije pup.
  • Progressieve Retinale Atrofie (PRA): Bij deze familie van oogziekten treedt een geleidelijke achteruitgang van het netvlies op. In een vroeg stadium van de ziekte worden zieke honden nachtblind; naarmate de ziekte voortschrijdt, verliezen ze overdag hun gezichtsvermogen. Veel aangetaste honden passen zich goed aan hun beperkte of verloren gezichtsvermogen aan, zolang hun omgeving maar hetzelfde blijft.
  • Juveniele cataract: Deze aandoening kan een probleem zijn voor sommige relatief jonge (minder dan zes jaar oud) Eskies. Men denkt dat dit erfelijk is. Wanneer u een pup van een American Eskimo Dog koopt, vraag dan zeker aan de fokker of haar voorraad gecertificeerd is door de Canine Eye Registration Foundation, en vraag om de certificaten te zien.

Verzorging

Hoewel hij het zowat overal goed doet, zal het geen verrassing zijn dat de American Eskimo Dog houdt van koude klimaten. Een van de geneugten van het hebben van een Eskie is hem te zien spelen in de sneeuw, waar de meeste Eskies dol op zijn en urenlang in zullen spelen. Velen houden ook van spelen in het water.

De Eskie doet het goed in een verscheidenheid van huizen, van appartementen tot grote huizen met tuinen – zolang hij maar een huishond is. Dit ras is niet geschikt voor een leven in de achtertuin. Hij is het gelukkigst als hij bij zijn gezin is.

Amerikaanse Eskimohonden hebben veel beweging nodig. Het zijn inderdaad grote honden in kleine verpakkingen, en ze kunnen destructief worden als ze niet regelmatig beweging krijgen. Ze doen het goed in drukke gezinnen omdat hun energie hen helpt om iedereen bij te houden.

Scheidingsangst kan een probleem zijn voor zowel Eskie als de eigenaar. De beste manier om met dit probleem om te gaan is om het helemaal te vermijden. Laat de hond niet te lang alleen en als u hem toch alleen laat, doe hem dan in een bench met veel stevig speelgoed om hem bezig te houden.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 1/2 tot 1,5 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: Hoeveel uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, metabolisme en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het is bijna vanzelfsprekend dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een hond die op de bank zit. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt maakt ook een verschil – hoe beter het hondenvoer, hoe meer het zal bijdragen aan de voeding van uw hond en hoe minder u ervan in de voerbak van uw hond hoeft te schudden.

Voor meer informatie over het voeden van uw Eskie, zie onze richtlijnen voor het kopen van het juiste voer, het voeden van uw puppy, en het voeden van uw volwassen hond.

Vachtkleur en vachtverzorging

De witte, pluizige American Eskimo Dog heeft een dubbele vacht met een dichte ondervacht en een langere bovenvacht. Het haar is recht zonder krul of golf. Hij heeft een uitgesproken kraag rond de hals. Zijn voor- en achterpoten zijn goed bevederd, en de vacht aan zijn staart is overvloedig. Hij is meestal zuiver wit, of wit met crème.

Eskies verharen veel, en ze moeten vaak geborsteld worden om de hoeveelheid vacht die in huis achterblijft te beperken, en om vervilting te voorkomen (vooral achter de oren). Twee tot drie keer per week grondig borstelen wordt aangeraden.

Ondanks zijn lichte kleur is de Eskie verbazend gemakkelijk schoon te houden. De vacht van een Eskie bevat olie, waardoor vuil zich er niet aan kan hechten. Als een Eskie vuil wordt, borstelt het vuil er meestal zo weer uit, zolang de vacht maar droog is.

Eskies moeten maar eens in de paar maanden in bad, afhankelijk van hoe vuil ze worden. Te vaak in bad gaan kan huidproblemen veroorzaken, omdat het de huid van een Eskie droog en geïrriteerd maakt. Tenzij ze erg vuil zijn, hebben Eskies zelden een hondengeur.

Hun oren moeten een keer per week worden gecontroleerd op vuil, roodheid, of een slechte geur die kan duiden op een infectie, en vervolgens wekelijks worden schoongeveegd met een watje bevochtigd met een zachte, pH-gebalanceerde oorreiniger. Hun teennagels moeten minstens een keer per maand geknipt worden.

Kinderen en andere huisdieren

De Eskie is een uitstekende familiehond die aanhankelijk is met iedereen, inclusief kinderen van alle leeftijden, andere honden, en katten. Natuurlijk moeten volwassenen altijd toezicht houden op interacties tussen kinderen en honden; het hoge energieniveau van de Eskie kan overweldigend zijn voor zeer jonge kinderen, dus toezicht is vooral belangrijk.

De Eskie krijgt geen hoge cijfers voor het leven in vrede met kleine zoogdieren en vogels, die hij de neiging heeft te achtervolgen.