De rustige en liefste hondenrassen


Honden staan er natuurlijk om bekend dat ze lief en trouw zijn. Al zijn er ook rassen die juist meer waakzaam en beschermend zijn. De vraag is dan dus: wat is het liefste hondenras? Of er echt een verschil tussen zit, valt te bezien. Dit ligt immers ook aan de hond zelf. Bovendien spelen natuurlijk ook de omstandigheden waarin de dieren opgroeien. Een zwerfhond reageert heel anders op mensen dan pups die in gezellige gezinnen geboren worden.
liefste honden
Bovendien is ook het omgekeerde waar. Een hond die van nature van een ras is dat wat agressiever reageert, kan juist heel lief zijn door de juiste opvoeding in een goede omgeving. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de opvoeding die je de hond geeft, dus denk hier niet te lichtzinnig over. Ook niet wanneer je honden van anderen ziet. Het ene ras laat zich natuurlijk ook gemakkelijker trainen dan het andere. In dit artikel leer je daarom meer over de verschillende rassen en hun positieve kwaliteiten. Daar kan je dan je voordeel mee doen.

De eigenschappen van de Duitse Herder

duitse herder
Wie kiest voor een Duitse herder, kiest voor een intelligente hond. Tegelijkertijd is dit ook het ras dat honden voortbrengt die erg op hun baasjes gesteld zijn en erg aanhankelijk zijn. Om een Duitse herder goed in de hand te houden is het belangrijk dat je er duidelijke regels op na houdt. Daarnaast moet je veel spelen en wandelen met deze honden. Het was immers niet voor niets ooit een herder. Nu is het een geschikte huishond waar je tot wel 13 jaar plezier van kunt houden in het gezin. Duitse herders worden ook gebruikt bij de politie en als blinde-geleidehond.

De leukste trouwe poedel

Poedel
Wanneer je kijkt naar de poedel, dan zal je merken dat dit een hond is met vier hele belangrijke karaktereigenschappen. Je hebt de intelligente, geduldige, vrolijke en trouwe hond. Dit betekent dus dat je er eigenlijk wel zeker van kan zijn dat je een lieve hond in huis haalt wanneer je de poedel kiest. Het is een echte gezelschapshond die bijvoorbeeld goed bij mensen op hogere leeftijd past. Terwijl ook in een gezin deze hond een plaats kan hebben. De poedel is wel intelligent en kan dus gemakkelijk gewoontes aanleren die niet passen bij jou. Wees dus wel streng.

Let wel ook op met het temperament van de poedel. Wanneer er bijvoorbeeld gebeld wordt aan de deurbel, kan deze hond in blaffen uitbarsten. Dat benadrukt nog eens dat streng zijn van belang is. Zoals je er ook goed aan doet om even op te letten in gezinnen met kleine kinderen. Hoewel de poedel langer haar heeft, is het niet zo dat mensen met allergieën hier veel last van zullen hebben. Dat is dus een voordeel. De hond kan tot wel 16 jaar oud worden.

Het enthousiasme van de leuke labradoodle

labradoodle
Wil je een leuke hond die ook lekker enthousiast is? Dan kies je voor de labradoodle. Dit is eigenlijk een kruising tussen een labrador en een poedel. De dikke vacht met krullen is natuurlijk aantrekkelijk. Zoals ook de energie en de vriendelijkheid van deze hond veel mensen aanspreekt. Het is een waaks ras, maar niet het type dat direct flink gaat blaffen bij alles dat anders is dan normaal. Het temperameent van de poedel is bewaard gebleven in dit ras, maar de labradoodle is wel goed in het aanleren van gewoontes. De hond wordt zo’n 12 tot 15 jaar.

Kiezen voor de kleine rustige chihuahua

Chihuahua mini hond
De chihuahua is een actief en waaks ras. Ook al is het maar een klein diertje. De omvang is direct ook get gevaar. Je denkt dat je een zachtaardige aanpak nodig hebt om het dier te beschermen. Dit is echter juist precies wat je niet moet doen. Ook de Chihuahua is uiteindelijk gewoon een hond. Het is belangrijk dat het dier gezelschap heeft en lekker bezig kan zijn. Pas op in gezinnen met jonge kinderen, het kleine dier is immers wel kwetsbaar. De honden worden lekker oud, tot wel 20 jaar.

Gezinsuitbreiding met een klein Maltezer leeuwtje

Maltezer
Ook een Maltezer leeuwtje is klein van stuk, maar wel een echte aanwinst in het gezin. De Maltezers zijn lekker actief. Dat maakt het ook leuk voor jong gezinnen omdat er lekker mee te spelen is. Deze hond is niet graag alleen. Daarnaast is onderhoud van de vacht ook erg belangrijk. Een klein nadeel is dat het diertje gevoelig is voor oorontsteking. Pas daar dus op. Aan de andere kant is het een slim hondenras en houden Maltezers ook van lekker spelen. Gemiddeld worden ze zo’n 15 jaar oud.

Een lieve teckel om je gezelschap te houden

teckel
De teckel is onder meerdere namen bekend in de maatschappij. Sommige mensen zullen namelijk spreken over de dashond. Je kent dit ras van het langgerekte lichaam en de korte pootjes waarop het staat. Het is eigenlijk ook een jachthond. Daardoor kan het voorkomen dat het dier wat graag blaf. Het is een echte eigenzinnige hond. Daardoor is het ook heel dapper. Het beestje is zelden bang en gaat ook gewoon de strijd aan met de grotere honden. Aan de andere kant houdt de teckel ook wel gewoon van gezelschap. Wanneer je dus voor veel liefde zorgt, maar wel streng bent in de opvoeding, heb je de ideale hond. De dashond wordt zo’n 15 jaar.

De rustige labrador in de familie opnemen

Labrador Retriever
Het enthousiasme van de labrador is natuurlijk overal bekend. Het is het soort hond dat veel energie heeft en daardoor ook wat lomp kan zijn. Het is dus vooral in jonge jaren van belang dat het dier lekker veel beweging krijgt. Wanneer de labrador wat ouder wordt zakt dit. Je hebt te maken met een ras dat als jachthond en als drugshond wordt ingezet. Wel is het een hondenras dat graag opdrachten voor het baasje uitvoert. Wanneer je geduld hebt en veel liefde aan de hond geeft, past deze perfect in de familie, ook met kinderen. De hond wordt ongeveer 12 jaar oud.

Het gezelschapsras beagle

beagle
De beagle is de Engelse jachthond. Dus veel buiten spelen is voor dit dier het best. Lekker rennen en onderzoeken is wat de beagle graag doet. Dat betekent dus dat je als baasje ook graag buiten moet zijn. De beagle houdt bovendien ook van gezelschap, dus dat past goed. Bij een gevoel van eenzaamheid gaat de hond slopen en blaffen. Heeft het dier gezelschap, dan is het een echte familievriend om van te genieten.

De grote mastiff kiezen

Tibetaanse Mastiff
Ook grote honden kunnen heel lief zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de Mastiff. Het is een rustig dier, dat wel opkomt voor zijn baasje en familie. De mastiff is het oerras waaar bijvoorbeeld de boxer en de buldog van afstammen. Deze hond kan dus ook goed waken. Zowel voor ouderen als voor kinderen is het een lief dier. Het is ook fijn dat de hond goed op te voeden is. Al blijft achterdocht wel een rol spelen bij mensen die de hond niet kent. De gemiddelde leeftijd licht op ongeveer 8 jaar. Let op want de hond kan tot 75 centimeter hoog worden.

De rust van de Engelse buldog

Engelse buldog
De buldog was ooit een hond die werd ingezet om tegen stieren te vechten. Tegenwoordig is dat wel anders, want het is juist een rustig ras dat vooral lief is en houdt van de nodige aandacht. Wanneer het leven lekker geroutineerd en voorspelbaar is, is de buldog in zijn element. Dat komt ook door het beperkte uithoudingsvermogen. Deze hond is weliswaar lief, maar toch niet heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Let daar dus wel op.

Dobermann als waakhond

Dobermann
Ook de dobermann is een wat grotere hond die 70 tot 75 centimeter groot kan worden. Het is het waakse type en kan veel blaffen. Gelukkig is het blaffen in grote mate af te leren, al zal de hond het altijd wel een beetje in zich blijven houden. De Dobermann is lief, maar heeft wel strenge regels nodig in huis.

De gemakkelijke Australische herder

australische herdershond met frisbee
Een Australische herder is niet heel groot. Het is het type dat goed geschikt is om in gezinnen te houden. Al is dit niet in alle gevallen waar. Er moet wel ook voldoende mogelijk zijn om te bewegen. Anders gaat de hond zich vervelend gedragen. Daarom is het dus slim om zelf ook sportief te zijn en veel aandacht voor de hond te hebben. De Australische herder is slim en heeft voortdurend fysieke en geestelijke uitdagingen nodig. Verveelt dit dier zich, dan kan het een last zijn voor kinderen, andere huisdieren of zelfs voor willekeurige voorbijgangers.

Het buitentype Siberische Husky

Siberische Husky
Een Siberische Husky is een sledehond en is daarom vooral geschikt als er gewerkt moet worden. Het is wel een lieve hond. Het zal je niet verbazen dat kou geen probleem is, maar ook warmte hoeft geen hinder te geven. Het is wel belangrijk dat de hond de energie kwijt kan en dus veel kan spelen in de buitenlucht. De husky is vriendelijk en zachtaardig van karakter in alle gevallen.

Een golden retriever in huis

Golden Retriever
De golden retriever is eigenlijk een jachthond. Toch is het dier vriendelijk en rustig. Daardoor past het goed in het gezinsleven. Al moet je wel zeker zijn dat je voldoende beweging kan bieden. De hond is altijd op zoek naar uitdaging. Omdat ook geestelijke uitdagingen goed zijn, is het een goede hond voor blindengeleiden en om hulp te bieden.

Honden voor het gezinsleven

De overeenkomst tussen al deze rassen is wel dat ze goed zijn om in gezinnen te verblijven. Ze willen graag pleasen. Ook passen ze vaak bij kinderen. Wanneer je andere rassen bekijkt, kom je vaak bij jachthonden uit. Die passen dan weer minder goed bij gezelligheid. Dat betekent echter niet dat deze honden minder lief zullen zijn. Het betekent alleen dat ze een ander karakter hebben. Eigenzinnigheid en lief zijn kunnen echter prima samengaan.

Kiezen voor de pomsky

Pomsky hondenras
Nog altijd komen er nieuwe hondenrassen bij. Denk bijvoorbeeld aan de pomsky. Dit is een soort hond dat sterk in opkomst is. Ze zien er leuk uit en zijn erg gezellig. Het is een kruising tussen een pomeriaan en een husky. Dat betekent dus een goed karakter in combinatie met veel energie. Doordat de hond deze eigenschappen deelt met beide rassen, is er een unieke soort hond ontstaan die perfect bij veel verschillende soorten gezinnen lijkt te passen.

Recent Posts