Pomsky

Schattig, dom en geschikt voor het leven in een appartement, de Pomsky is een hond die graag in het middelpunt van de belangstelling staat, en met hun schattige uiterlijk en speelse capriolen krijgen ze vaak de aanbidding waar ze naar hunkeren.
Pomsky hondenras
Hun onfortuinlijke start als een designerras gemengd tussen Siberische Husky en Pomeriaanse ouders heeft hen niet weerhouden van het verdienen van populariteit bij hondenliefhebbers. Helaas zijn degenen die zich haasten om Pomsky-pups van fokkers te kopen vaak overweldigd en onvoorbereid op hun behoeften.

Daardoor belanden deze honden van gemengde rassen soms in de zorg voor asielen of reddingen. U moet altijd eerst aan adoptie denken. Veel groepen kunnen u helpen bij het vinden van Pomsky’s die voor altijd een thuis zoeken als dit het gemengde ras voor u is.

Zie hieronder voor de volledige lijst gemengde hondenrassen en feiten over Pomskies!

Pomsky Hondenras Foto’s

Meer over dit ras

De Pomsky is een designhond die een hybride is van de Pomeranian en de Siberische Husky. Schattige Pomsky’s hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken en zijn een van de meest populaire rassen van 2017. Door het grootteverschil van de ouderdieren worden Pomskies bijna altijd gefokt door middel van kunstmatige inseminatie, omdat natuurlijk fokken onveilig zou zijn. Dit is een duur proces, wat betekent dat fokkers veel geld vragen voor Pomskies.

Het verlangen naar Pomskies moedigt fokkers alleen maar aan om aan de vraag te voldoen, waardoor honden in asielen zonder thuis achterblijven. Bovendien kopen veel mensen Pomskies omdat ze schattige puppy’s zijn, maar ze zijn niet voorbereid op de verantwoordelijkheid voor het bezit van een hond, vooral niet een met de specifieke behoeften van de Pomsky. Achtertuinfokkers profiteren ook van de Pomsky-manie door puppy’s uit te lokken en ze goedkoop te verkopen aan kopers zonder de gezondheid of raszuiverheid te garanderen. Wees op je hoede voor degenen die goedkope of gratis Pomsky-puppies aanbieden en overweeg in plaats daarvan de adoptie van een shelter of redding. Verschillende Pomsky’s zijn in opvangcentra of bij reddingen terechtgekomen omdat mensen ze opgeven als ze zich realiseren dat ze niet klaar zijn om aan de behoeften van een Pomsky te voldoen, dus het zou niet te lang moeten duren voordat je er een vindt die beschikbaar is voor adoptie.

Hoogtepunten

  • De Pomsky’s dikke vacht maakt hem toleranter voor koud weer dan de meeste andere soorten schoothonden.
  • Pomsky’s zijn zeer flexibel, hebben geen grote ruimte nodig en hebben slechts een matige bewegingsbehoefte, waardoor ze goede huishonden zijn.
  • De vacht van het ras is er in verschillende kleuren, net als bij de ouderrassen.
  • Pomskies zijn vocale honden die de neiging hebben om yappy te zijn als ze niet goed getraind zijn.
  • Socialisatie met andere honden en mensen is belangrijk, vooral op jonge leeftijd.
  • Pomskies zijn zeer goed te trainen, maar kunnen wat koppigheid vererven van de Siberische Husky, dus ze zijn het meest geschikt voor ervaren hondenbezitters.

Geschiedenis

De geschiedenis van het Pomsky hondenras is niet lang, vooral omdat het ras recentelijk is ontworpen en gecreëerd door middel van kunstmatige inseminatie. Omdat het ras zo nieuw is, zijn de meeste normen voor het uiterlijk of de eigenschappen van het ras nog niet vastgesteld. Het zal nog enkele jaren en generaties duren voordat het ras wordt erkend en de normen worden gevormd.

Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een Pomsky, is er geen reden om te vertrouwen op een fokker van designhonden. Houd asielen in de buurt in de gaten, en u kunt een kijkje nemen bij de Pomeranian en Siberische Husky reddingsgroepen, omdat zij soms proberen een thuis te vinden voor mixen van deze rassen.

Grootte

De Pomsky is een kleine tot middelgrote hond die ergens tussen de Pomeranian en Siberische Husky ouders van het ras valt. Er is enige variatie in grootte, omdat de rasstandaard niet vaststaat, maar het is vrij veilig om aan te nemen dat een Pomsky niet veel zwaarder is dan 38 pond als hij volgroeid is, en dat is aan de hogere kant van het gewicht van de Pomsky.

Persoonlijkheid

De Pomsky is een beetje een komiek en heeft de neiging om te weten dat zijn schattige capriolen met veel bewondering zullen worden onthaald door menselijke toeschouwers. Ze zijn zeer aanpasbaar aan veranderingen, en hun gematigde bewegingsbehoeften maken ze vrij geschikt voor het wonen in een appartement, zolang ze maar minstens één lange wandeling per dag krijgen. Dat gezegd hebbende, ze hebben de neiging om hun Husky ouders te erven praatzieke huilende en jankende neigingen samen met hun Pomeriaanse ouders ‘voorliefde voor yapping. Dit maakt ze zeer vocale honden die op de zenuwen van de buren kunnen werken. Ook verliezen ze een ton, dus wees bereid om overal haar te vinden en heb wat pluisrollen en een stofzuiger bij de hand.

Pomskies hebben de neiging om zich vast te klampen aan een favoriet familielid, hoewel ze met alle mensen in het huishouden kunnen opschieten. Socialisatie is erg belangrijk en moet op jonge leeftijd beginnen. Pomskies kunnen nerveus zijn rond vreemden als ze niet goed gesocialiseerd zijn.

Gezondheid

Pomskies kunnen de gemeenschappelijke gezondheidsproblemen van zowel de Husky als de Pomeranian ouders ontwikkelen. Ze zijn genetisch vatbaar voor aandoeningen zoals allergieën, heupdysplasie, ontwrichte knieën (luxerende patella’s), oogproblemen, epilepsie, hartziekten, instortende luchtpijp en huidproblemen. Ze zijn ook bijzonder gevoelig voor tandproblemen, dus het is belangrijk om de tanden regelmatig te reinigen.

Verzorging

Pomskies hebben gematigde bewegingsbehoeften die moeten worden bevredigd met ten minste één goede wandeling per dag. Ze kunnen veel energie hebben, en hebben misschien wat extra speelsessies nodig voordat ze zich kunnen ontspannen.

Hun dikke vacht maakt Pomskies geschikt voor koud weer, dus wees voorbereid om zich te bundelen en neem ze het hele jaar door mee naar buiten. Ze doen het ook goed met speelgoed dat hen mentaal stimuleert, want Pomskies zijn intelligente honden die zich kunnen vervelen als ze niet worden uitgedaagd.

De training kan zwaar zijn, want sommige Pomskies erven koppigheid van de Siberische Husky, maar ze zouden het goed moeten vinden om nieuwe dingen te leren als je ze voorziet van voedingsmotivators en veel lof.

Voeding

Pomskies zijn energierijke honden en hebben een dieet nodig dat aan hun behoeften voldoet. Omdat de rasstandaard niet is vastgesteld, is het moeilijk om met zekerheid te zeggen wat de individuele honden zullen moeten eten. Het is het beste om uw dierenarts of een huisdiervoedingsdeskundige te vragen naar de voedingsbehoeften van uw specifieke hond. Meestal hebben ze een dieet nodig dat geschikt is voor een kleine tot middelgrote hond.

Vachtkleur en verzorging

Pomskies hebben een zachte, pluizige dubbele vacht die veel borstelen vereist om te onderhouden. De dikke vacht houdt ze zeer comfortabel bij koude temperaturen. Pomskies hebben de neiging om veel te vervagen, en hoewel borstelen helpt, kun je nog steeds verwachten dat je haar in de buurt van het huis vindt. Vachtkleuren variëren, net als de Pomeranian en Husky ouders van het ras. Ze zijn er in grijs en wit, bruin of roodbruin, blauw, zuiver wit en meer. De nagels moeten om de paar weken worden getrimd en de tanden moeten dagelijks worden gepoetst, omdat het ras gevoelig is voor tandproblemen.

Kinderen en andere huisdieren

Pomskies zijn vaak op hun hoede voor kleine kinderen die misschien niet goed getraind zijn in het omgaan met dieren, en ze kunnen knabbelen als ze zich ongemakkelijk of bedreigd voelen. Ze kunnen opschieten met andere honden als ze gesocialiseerd zijn, vooral als ze met hen zijn opgevoed, hoewel de hoge prooidrijfveer die ze van de Husky erven betekent dat ze misschien graag jacht maken op kleinere dieren zoals katten. Het is het beste om ze vroeg te socialiseren, vooral als u van plan bent om ze in een huishouden met kinderen of andere huisdieren te hebben.