Mogen honden druiven eten?

Honden eten graag mensenvoeding, en er zijn genoeg soorten fruit en groenten waar ze veilig van kunnen genieten. Terwijl sommige een voedzame en smakelijke traktatie zijn voor uw pup, kunnen andere groenten en fruit ernstige schade aanrichten.
mogen honden druiven eten
Als u zich afvraagt “Kunnen honden druiven eten?” is het antwoord een volmondig nee. Zowel druiven als rozijnen zijn slecht voor honden. Ze kunnen ernstige reacties veroorzaken en kunnen zelfs dodelijk zijn. Lees verder om erachter te komen waarom druiven en rozijnen niet goed zijn voor honden, leer de tekenen van giftigheid en ontdek alternatieve traktaties voor uw pup.

Kunnen honden druiven of rozijnen eten?

Nee, honden kunnen geen gepelde of pitloze druiven of rozijnen eten – dat zijn gedroogde druiven – en ze zijn in geen enkele hoeveelheid veilig. De exacte oorzaak van toxiciteit bij honden nadat ze een druif hebben gegeten is niet bekend, evenmin als de hoeveelheid. Sommige honden kunnen ernstiger reageren dan andere.

Omdat we zo weinig weten over druiven en hun toxiciteit, zegt Purina Senior Nutritionist Jan Dempsey: “Veel mensen bewaren fruit zoals druiven in een schaal op het aanrecht of op tafel. Voor de veiligheid van uw huisdier moet u ervoor zorgen dat ze buiten bereik zijn. Hij kan in de verleiding komen om iets te proberen, simpelweg omdat het binnen handbereik is en hij uw gedrag heeft geobserveerd en herkent dat het fruit voedsel is.”

Symptomen van Druivenvergiftiging

Helaas zijn nieuwe geuren verleidelijk voor honden. Als u druiven of rozijnen eet, kan uw pup in de buurt zijn in de hoop dat u er een op de grond laat vallen. Als hij een of meer druiven of rozijnen binnenkrijgt, kan hij een of meer van de volgende symptomen vertonen:

  • Verminderde eetlust
  • Lethargie of zwakte
  • Braken en/of diarree binnen een paar uur na inname
  • Buikspiersamentrekking
  • Uitdroging
  • Verhoogde dorst en urineproductie
  • Verminderde of geen urineproductie

druiven

Wat als uw hond een druif of rozijn eet?

Als dit niet wordt behandeld, kunnen honden nierfalen krijgen, wat fataal kan zijn. Als uw hond een druif of rozijn eet, onderneem dan snel actie en bel uw dierenarts. Hij of zij kan u aanraden te gaan braken. Laat hem niet braken als hij ademhalingsmoeilijkheden heeft of tekenen van shock vertoont.

Verschillende andere ziekten kunnen soortgelijke symptomen veroorzaken, dus raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker weet of hij een druif of rozijn heeft gegeten. Hij of zij kan u meer advies geven zodat u niet onnodig moet braken of andere behandelingen moet geven.

Veilige traktatie-opties voor uw hond

Hoewel druiven slecht zijn voor honden, zijn er een aantal vruchten en bessen die u zonder zorgen aan uw hond kunt voeren. De beste manier om uw hond te trakteren is door hem smakelijke traktaties te geven die speciaal zijn samengesteld voor zijn voedingsbehoeften.

Traktaties mogen niet meer dan 10 procent van het totale calorieverbruik van uw pup op een dag uitmaken.

We krijgen veel vragen van bezorgde hondeneigenaars over wat wel en niet veilig is voor hun hond om te eten. De vragen variĆ«ren van voor de hand liggende (“Mogen honden steakbotten eten?“) tot trendy (“Kunnen honden quinoa eten?”). Bekijk meer “Kunnen honden … eten” artikelen om te zien welke andere voedingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw hond, zoals kersen, avocado’s en uien.