Mogen honden bananen eten?

Bananen zijn de perfecte snack om naar toe te gaan. Ze zijn zoet, geven energie en zitten in hun eigen handige wikkel. Maar kunnen honden bananen eten? Purina experten zeggen ja – bananen zijn een geweldige traktatie voor uw hond.
mag een hond bananen eten
In tegenstelling tot andere vruchten, die giftige bestanddelen kunnen bevatten, is elk deel van een banaan veilig voor uw hond om te eten. Maar dat wil niet zeggen dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Onze experts leggen uit hoe en wanneer u uw hond deze vrucht kunt laten eten zonder de spijsvertering te verstoren.

Mogen honden bananen eten?

Ja, honden mogen bananen eten. Ze krijgen misschien niet alle voedingsvoordelen die mensen uit deze vrucht halen, maar bananen zijn een goede en motiverende traktatie.

Als u zich afvraagt “Kunnen puppies bananen eten?”, raadpleeg dan uw dierenarts. Puppy’s hebben een specifiek dieet nodig voor hun groei en ontwikkeling. Toegevoegde calorieën uit bananen en ander fruit kunnen dit verstoren.

Zijn bananen goed voor honden?

Gepelde bananen zijn het beste voor honden, maar als hij er een in zijn geheel opeet, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bananenschillen zijn niet giftig voor honden. “Dat wil niet zeggen dat je hond niet kan overgeven of diarree kan krijgen als hij een hele banaan eet,” zegt Jan Dempsey, Senior Nutritionist bij Purina. “Die reactie betekent dat zijn systeem niet gewend is om alle vezels die een bananenschil bevat te verteren.” Het is altijd het beste om deze vrucht te pellen en in de juiste portiegroottes te snijden.

Ondanks het lage risico (in tegenstelling tot druiven of kersen), zijn bananen niet zo voedzaam als je zou denken. Omdat de porties klein zijn, maken de heilzame voedingsstoffen misschien niet het verschil. Dat is prima, volgens Dempsey. Ze legt uit: “Bananen bevatten wel bepaalde voedingsstoffen zoals kalium. Maar als je hond een compleet en uitgebalanceerd dieet volgt, vertrouw je niet op de banaan om iets essentieels te leveren.”

Wanneer zijn bananen slecht voor honden?

Net als andere vruchten, bevatten bananen natuurlijke suiker. Te veel van elk type suiker kan gewichtstoename veroorzaken, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Om deze negatieve effecten te voorkomen, moet je de 90/10 regel volgen. Negentig procent van de dagelijkse calorieën van uw hond moet uit zijn hondenvoer komen en de andere tien uit traktaties.
bananen
Sommige mensen denken dat bananen de symptomen van spijsverteringsproblemen zoals diarree verbeteren. Volgens Dempsey, “Bananen zijn geen wondermiddel voor honden met diarree of constipatie.” In plaats van uw hond meer bananen te voeren, let op zijn voedselinname en verminder de hoeveelheid om te zien wat hij verdraagt. Als de diarree en andere symptomen niet binnen 24 uur verdwijnen, bel dan uw dierenarts.

Bananen serveren voor honden

Zoals eerder gezegd, vraag uw dierenarts voordat u uw hond of puppy nieuw voedsel geeft. Hij kan u vertellen wat de beste portiegrootte is, afhankelijk van zijn leeftijd, grootte en meer. Om een banaan aan uw hond te geven, schilt u hem en snijdt u hem in de juiste grootte, waarna u de traktatie met uw pup deelt.

Als uw hond verse bananen niet lekker vindt, probeer ze dan ingevroren. “Het invriezen van een vrucht of groente is een andere manier om de textuur te veranderen en het interessant te maken. In de ogen van een dier maakt het waarschijnlijk een ander soort traktatie, omdat het een andere textuur en temperatuurervaring is,” zegt Dempsey. Bevroren bananen zijn een bijzonder smakelijke en verfrissende traktatie op warme dagen.

Als u deze aanbevelingen opvolgt, kunt u met een gerust hart uw hond speciale traktaties zoals bananen geven. Als u meer vragen heeft zoals “Kunnen honden bananen eten?”, hebben onze experts soortgelijke vragen over ander fruit en groenten beantwoord.