Beste Hondenballen kopen (Recensie) in 2023

Hoewel er een breed assortiment aan speeltjes voor honden bestaat, van touwspeeltjes tot kauwspeeltjes tot frisbees en interactieve gadgets, zullen honden altijd voor een hondenbal kiezen. Of uw hond nu een Labrador of een Shih Tzu is, rol of gooi een bal en ze zullen er graag achteraan gaan, hem apporteren en, als ze goed getraind zijn, de bal naar u terugbrengen. Aangezien speelgoedballen zo’n belangrijk deel uitmaken van de speelactiviteiten van honden, is het onze inherente verantwoordelijkheid als huisdierouders om ze alleen de duurzaamste, veiligste en leukste speelgoedbal te geven waar ze mee kunnen spelen. Ons team heeft een lijst opgesteld met de beste hondenballen voor honden om u te helpen de beste bal voor uw huisdier te kiezen.

Gerelateerd: beste hondenspeeltjes en hondenspeelgoed kopen, review en aanbieding
beste hondenballen

De Beste Hondenbal overzicht

Wobble Wag Giggle Bal+ Honden Touw (30cm)- Honden bal – Honden speeltjes – Honden speelgoed intelligentie

Wobble Wag Giggle Bal+ Honden Touw (30cm)- Honden bal - Honden speeltjes - Honden speelgoed intelligentie

Bekijk de dagprijs

Wobble wag giggle Ball kenmerken:

 • Geen batterijen nodig
 • buizen in de binnenzijde Ball geluiden en giggles, als opgerold of schud geproduceerd
 • quietschelement, door uw natuurlijke instincten te spelen
 • 6 koppeling tassen toestaan elke afmetingen hond Pick it up
 • houdt honden gelukkig, gezond en fit
 • honden plezier voor jong en oud
 • Ontworpen voor de binnen of buiten
 • Gemaakt van flexibel en duurzaam Pet Safe, van Vinyl zonder ftalaten
 • 14 cm voor honden over 40 lbs

Chuckit Ultra Ball Hondenspeelgoed – Oranje – M – 2 ballen

Chuckit Ultra Ball Hondenspeelgoed - Oranje - M - 2 ballen

Bekijk de dagprijs

De Ultra Ball van Chuckit is gemaakt van duurzaam, natuurlijk rubber. Ze zijn daardoor erg sterk en gaan lang mee. De ballen stuiteren goed en zijn gemakkelijk schoon te maken. De bal blijft drijven op het water. Door de opvallende kleur zijn de ballen goed terug te vinden. Geschikt voor de Chuckit pro ball launcher Medium.

Magic Roller Ball – Honden Speelgoed – Premium Rolling Ball – Automatisch Rollende bal

Magic Roller Ball – Honden Speelgoed – Premium Rolling Ball – Automatisch Rollende bal

Bekijk de dagprijs

Raakt jouw hond maar niet uitgeput en heb jij niet altijd tijd om te spelen? Dankzij de Magic Roller Ball kan jouw trouwe viervoeter altijd spelen!

Ideaal voor drukke baasjes….
Dit speeltje rolt volledig uit zichzelf in willekeurige richtingen over de grond. Hierdoor kan jouw hond altijd zelfstandig spelen. De automatisch rollende bal zal blijven rollen tot je hem handmatig uitschakelt.

Stimuleert de gezondheid…
De Magic Rolling Ball stimuleert de gezondheid en ontwikkeling van jouw huisdier. De speelbal zorgt er namelijk voor dat de zintuigen van je huisdier op een positieve manier geprikkeld worden.

Een gelukkig huisdier…
Daarnaast voorkomt de automatisch rollende bal ook eenzaamheid. Aangezien jouw harige vriend altijd voldoende afleiding heeft vermaakt hij zich urenlang.

 • Voldoende beweging voor jouw hond
 • Voorkomt eenzaamheid van je huisdier
 • Altijd een fit huisdier
 • Stimuleert de ontwikkeling en groei
 • Hond kan volledig zelfstandig spelen
 • Voorkomt ongewenst gedrag
 • De bal neemt ook stof mee van de vloer
 • Geschikt voor diverse rassen

Langzame Voedingsbal – Hondenspeelgoed – Rood – 7 cm

Langzame Voedingsbal - Hondenspeelgoed - Rood - 7 cm

Bekijk de dagprijs

Het flexibele rubberen materiaal kan letsel voorkomen. Gemaakt van natuurlijk rubber, dat veilig is voor tanden en tandvlees.

Effectief helpen de honden tanden te reinigen, tandvlees en tong te masseren, tandplak en tandsteenteelt te verminderen en zo een verscheidenheid aan mondziekten te voorkomen.

hondenkoekjes kan tussen de doornen worden geplaatst, wat de aandacht van de hond zal trekken.

Met een geur van munt, die verfrissende lucht voor uw hond zal brengen.

Kan ook worden gebruikt voor hondentraining en hondenspel, wat goed is voor de ontwikkeling van de hond intelligentie en de gezondheid van het lichaam door plezier en beweging aan het leven van de hond toe te voegen.

Kong Jumbler Ball – Assorti – M/L – Hondenspeelgoed

Kong Jumbler Ball - Assorti - M-L - Hondenspeelgoed - Ø14 cm

Bekijk de dagprijs

Deze bal is van het merk Kong. Laat je hond hem apporteren, of laat hem er lekker op kauwen. Honden zijn hier dol op!

Vustin 6-Delige Honden Speelgoed Set – Honden Ballen Set – Honden Speelgoed Intelligentie – Helpt Bij Ontwikkeling Hond – Honden Speeltjes voor Kleine en Middelgrote Honden – Puppy Speelgoed Inclusief Voedingsbal

Vustin 6-Delige Honden Speelgoed Set

Bekijk de dagprijs

Het is vroeg in de morgen, je moet naar je werk maar ziet de zielige blik van je hond. Jouw trouwe viervoeter weet dat je straks weer weggaat en hij of zij gaat een eenzame en saaie dag tegemoet. Als gevolg gaat alle energie naar het blaffen om de postbode die langskomt of om een klein geluidje in het huis. Is dit herkenbaar? Ja? Gelukkig introduceert Vustin deze multifunctionele honden speelgoed set zodat jouw hond het niet erg vindt als jij weer weggaat en daarnaast bevordert de set ook nog eens de ontwikkeling van jouw hond!

Veelzijdige honden speelgoed set

Doordat jouw hond eindelijk zijn of haar energie kwijt kan met behulp van deze zes ballen kan je met een gerust hart naar je werk. Doordat de hond constant aan het spelen is met de ballen zal er geen verveling plaatsvinden en dus zal er eindelijk minder geblaf plaatsvinden als er bijvoorbeeld een voetganger voorbijloopt.

 • Oranje bal met zachte stekels (ø6.5 cm). Met deze bal kan jouw hond lekker kauwen en de stekels zullen een prikkelend gevoel geven.
 • Kleurrijke bal van touw (ø6 cm). Deze bal is niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens lekker stevig.
 • Groene interactieve voedingsbal (ø7.5 cm).Deze massagebal heeft meerdere functies, zo kun je brokjes tussen de rubberen tandjes plaatsen. Vervolgens is het de taak van je hond om ze eruit te halen, en dat is nog niet zo makkelijk! De rubberen tandjes zorgen ervoor dat het tandvlees gemasseerd wordt tijdens het spelen. Daarnaast voorkomen de rubberen tandjes dat er tandplak en tandsteen ontstaat.
 • Rode zware bal (ø7.5 cm). Deze harde en zware bal is ideaal om jouw hond te leren apporteren. Een echte ‘must-have’ onder de hondenballen.
 • Gele interactieve bal (ø8.25 cm). Deze multifunctionele bal kun je vullen met brokjes. Binnenin de bal is het een doolhof, als je een brokje erin doet, dan je hem niet gelijk weer eruit krijgen. Om het brokje er weer uit te laten komen, zal de bal net zo lang moeten rollen totdat hij de uitgang weer heeft gevonden. Dit helpt jouw hond met probleemoplossend denken.
 • Blauwe/witte piepende bal (ø8.25 cm). Dit balletje is ideaal voor wanneer jouw hond zich verveelt. Zodra de hond erin bijt zal er een piepend geluid uit het speeltje komen en dit prikkelt de zintuigen van de hond. Als resultaat zal je hond niet meer willen stoppen met spellen!

Wicked Ball 2.0 – Extra sterk – Automatische speelbal – Honden speelgoed – 3 standen – USB charging – Blauw – 8 cm

Wicked Ball 2.0 - Extra sterk - Automatische speelbal - Honden speelgoed - 3 standen - USB charging - Blauw - 8 cm

Bekijk de dagprijs

Spelen, spelen, spelen. Je viervoeter springt tegen je op en je ziet in zijn ogen dat hij maar één ding wilt: spelen! Overkomt het jou ook dat je dan verontschuldigend terug moet kijken…want, je moet naar werk, een verjaardag of er zijn vrienden over de vloer.

Als hij zich maar in z’n eentje kon vermaken…

We willen jou helpen om van dit vervelende gevoel af te komen en zorgen dat jouw trouwe viervoeter een leuke tijd heeft, zelfs als hij alleen is.

En dat is precies wat nu mogelijk is met dit nieuwe innovatieve hondenspeeltje: de Wicked Ball.

Met dit hondenspeelgoed zal jouw hond erom veel plezier beleven en zal de tijd voorbij vliegen.

De Wicked Ball is een interactief dierenspeelgoed dat jouw hond tot 8 uur lang kan vermaken, incl. rustpauzes. De speelgoedbal heeft 3 verschillende instellingen, kies handmatig voor de snelheid-modus die bij jouw hond past. Daarna is deze honden speelbal in een klein uurtje opgeladen door middel van een USB.

 • Niet kapot te krijgen
 • Duurzaam en veilig voor jouw hond
 • Mooi fel design
 • Waterbestendig
 • 3 standen
 • opgeladen in 60 minuten
 • Geschikt voor zowel harde ondergrond als tapijt
 • Mogelijk om een brokje in de bal te plaatsen, om de wat luiere dierenvrienden aan te trekken
 • Systeem om obstakels te vermijden
 • Geen applicatie nodig

Gdsbrands© – Honden Speelgoed – Hondenspeeltjes – Hondenbal – Hondenspeelgoed – Honden Speelgoed Intelligentie – Snackbal Hond – Honden Bal – Kauwspeelgoed Hond – Groen

Gdsbrands© - Honden Speelgoed - Hondenspeeltjes - Hondenbal

Bekijk de dagprijs

Hondenspeelgoed Rubber Bal Met Munt
Deze speelbal voor honden is gemaakt van sterk en stevig rubber. Dit speelgoed is naast goed voor vermaak ook goed voor de tandverzorging en het tandvlees van de hond. Dit komt door het gebruik van rubber materiaal in combinatie met de spikes. Leuk speelgoed voor honden wat tegen een stootje kan!

 • Leuke rubberen bal voor honden
 • Ideaal voor spelen met jouw hond samen
 • Gemaakt van sterk en stevig tandvriendelijk materiaal
 • De speelbal heeft een doorsnede van 6 centimeter
 • Kan perfect gebruikt worden als apporteer speelgoed

Magic Roller Ball – Honden speelgoed interactief – honden bal – Magic Rolling Ball – Honden bal bewegend – Puppy bal interactief – Automatisch Rollende bal

Magic Roller Ball - Honden speelgoed interactief

Bekijk de dagprijs

Wilt jouw hond of kat ook niets anders dan spelen? Dan is de magic rolling ball echt iets voor jouw lieve viervoeter! De magic rolling ball is het ideale speeltje dat door blijft rollen.

Door de vorm van de magic rolling ball zal hij in een willekeurige richting door de ruimte zich bewegen. De ball vindt altijd zijn weg en zal pas stoppen wanneer jij hem zelf uitgeschakeld.

De magic rolling ball wordt geleverd met 4 beschermhoesjes, is een hoes vies? Stop de hoes dan in de wasmachine en gebruik een van de andere beschermhoezen.

 • Speeltijd voor jouw hond of kat,
 • Beweging
 • Volledig zelfstandig spelen
 • Milieuvriendelijk materiaal – Elektrische speelgoed – Grappig om te spelen – Vooral heel veel lol!

Happy Pet Grubber Voetbal – Apporteren – Ø 18 cm

Happy Pet Grubber Voetbal

Bekijk de dagprijs

Happy Pet Grubber Interactive Voetbal 18 cm De Happy Pet Grubber voetbal is perfect hondenspeelgoed om samen met jouw hond mee te apporteren.Deze Grubber voetbal is een andere dan alle andere! Door de afwijkende vorm stuitert de bal allerlei verschillende kanten op, afhankelijk van hoe hij neerkomt. Ook zorgen de open vlakken ervoor dat het voor jou als baas makkelijker is om de bal vast te houden, dus zo kun je er makkelijk met je hond mee stoeien of apporteren. Een leuke, originele en zeer functionele bal voor jouw hond dus!- Leuk gevormde bal voor de hond- Stuitert alle kanten op door de aparte vorm- Uitermate geschikt voor interactie met jouw hond Afmetingen: 18 cm8 cm

Jolly Egg – Hondenspeelgoed – 30 cm – Rood

Jolly Egg - Hondenspeelgoed - 30 cm - Rood

Bekijk de dagprijs

Het Jolly Egg is een van de leukste stukken speelgoed voor uw hond. Het ei leent zich perfect voor activiteiten buiten.

Het Jolly Egg is gemaakt van hard plastic. De vorm zorgt ervoor dat uw hond het ei moeilijk in zijn bek kan krijgen waardoor het alle kanten op schiet. Het ei staat garant voor een leuke en actieve tijd, voor zowel hond als baas.

Het Jolly Egg is gemaakt van 100% niet giftig polyethyleen plastic. Het ei blijft drijven en is extra duurzaam.

Beeztees Sumo Team – Hondenspeelgoed – Oranje – 25x15x7,5 cm

Beeztees Sumo Team - Hondenspeelgoed

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Sumo Team is super sterk hondenspeelgoed gemaakt van natuurlijk rubber. Dit speeltje is speciaal bedoeld, om samen met jouw hond te kunnen spelen. Twee stevige rubberen ringen zijn met elkaar verbonden, zodat je een trekspelletje kunt spelen. Op deze manier ben je interactief bezig met jouw hond, wat zorgt voor wederzijds respect en vertrouwen en het stimuleert de samenwerking. De bal in het midden van de ringen is voorzien van ribbels. Deze ribbels zorgen ervoor dat spelenderwijs het gebit van jouw hond wordt gereinigd. – Gemaakt van natuurlijk rubber – Interactief speelgoed – Reinigt spelenderwijs het gebit – Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren Afmeting: 24x15x7,5 cm – 30+ kg

JW HOL-EE ROLLER Small

JW HOL-EE ROLLER Small

Bekijk de dagprijs

Gemaakt van natuurlijk duurzaam rubber. Door zijn speciale vormgeving is de Hol-ee Roller uitermate geschikt om traktaties in te stoppen. Daarnaast is de Hol-ee Roller makkelijk weg te gooien en te schoppen daarbij is de Hol-ee Roller zacht in de bek van de hond.

Verkrijgbaar in de volgende maten: De Jumbo Hol-ee Roller heeft de diameter van ca. 19 cm De Large Hol-ee Roller heeft diameter van ca. 15 cm De Medium Hol-ee Roller heeft diameter van ca. 13 cm De Small Hol-ee Roller heeft diameter van ca. 9 cm Wordt assorti geleverd in de kleuren rood, groen en blauw. Tip:
Voor extra speelplezier gebruik men de Flossy Bone

Chuckit Ultra Ball – XXL

Chuckit Ultra Ball - XXL

Bekijk de dagprijs

Chuckit ultra ball XXLDeze rubberen ballen zijn ideaal voor de leukste apporteerspelletjes. Door het materiaal waar ze van gemaakt zijn stuiteren ze hoog op en blijven ze drijven op water. Jouw trouwe viervoeter zal met veel plezier achter deze ballen aangaan!
Materiaal: rubberKleur: oranje met blauwAfmeting: ø 10 cm
Deze ballen zijn in meerdere maten beschikbaar

Hondenbal speelgoed – honden speelgoed – Honden bal|Honden speeltjes|Honden speelgoed|Puppy speelgoed|Hondenspeeltjes|Hondenspeelgoed|Bal|Speelbal hond|Puppy speelgoed|Geschikt voor elke hond|Alternatief voor magic roller bal

Vrolijke viervoeter hondenbal

Bekijk de dagprijs

Wat is een hond zonder zijn bal? Deze kleurige bal is de vriend van elke viervoeter. Dit hondenspeeltje is geschikt voor iedere pup of kleine hond. Urenlang speelplezier gegarandeerd met deze hondenbal.

De hondenbal is speciaal gemaakt van rubber, voor een nog speelsere ervaring. Een bijkomend voordeel hiervan is dat rubber een zacht materiaal is en daardoor vriendelijk is voor uw vloer. Door de speelse kenmerken van de bal zal uw hond urenlang ermee willen spelen. H

Beweging is gezond voor jouw hond.
Iedereen weet dat op tijd bewegen belangrijk is. Spelenderwijs kan u bijdragen aan de ontwikkeling van uw hond. Deze hondenbal draagt bij aan deze ontwikkeling.
Kenmerken:

 • Goed voor de ontwikkeling van jouw hond
 • Goed voor het gebit
 • Laat je viervoeter zelfstandig spelen, leren en ontwikkelingen
 • De bal is gemaakt van duurzaam materiaal

Doxie® Rubber Hondenspeelgoed Ballen – Kauwballen – Speelgoed Hond – Hondenspeelgoed – Kauwspeelgoed Hond – Met Stekels – Zonder Piep – ⌀ 6 cm – Set van 3 – Mix

Doxie® Rubber Hondenspeelgoed Ballen

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar leuke hondenspeelgoed ballen waar je huisdier lekker op kan kauwen? Dan zijn deze kauwballen precies wat je nodig hebt!

De hoge kwaliteit van hondenspeelballen Doxie® garanderen ideaal speelplezier. Deze rubberen hondenballen zijn ook het perfecte middel om je kleine vriend te trainen!

✓ VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID
Deze ballen bevatten rubberen stekels die ervoor zorgen dat het tandvlees spelenderwijs wordt gemasseerd. Bovendien zorgt dit ervoor dat tandplak en tandsteen worden voorkomen. Ideaal voor de ontwikkelingsfase!

✓ VEEL SPEELPLEZIER
Deze rubberen ballen zijn ideaal voor de leukste apporteerspelletjes. Door dit materiaal kunnen de ballen goed stuiteren en blijven ze drijven op water. Ze passen ook goed in de ballenwerper. Jouw trouwe viervoeter zal met veel plezier achter deze ballen aangaan!

✓ GEEN GEPIEP
De ballen bieden een uitstekende manier om je huisdier te trainen en voorkomt verveling en prikkelbaarheid. De ballen piepen niet, dus het baasje zal geen last hebben van vervelend geluid!

✓ MAKKELIJK EN VEILIG IN GEBRUIK
Het materiaal is niet schadelijk voor uw huisdier. De ballen zijn makkelijk schoon te maken met gebruik van water en/of zeep.

Het perfecte speelgoed voor honden die houden van apporteren en kauwen!

Honden Speelgoed – Hondenspeeltjes – Hondenbal – Hondenspeelgoed – Honden Speelgoed Intelligentie – Honden Bal – Snackbal Hond – Kauwspeelgoed Hond – Blauw – 6 Cm

Snackbal Hond - Kauwspeelgoed Hond

Bekijk de dagprijs

Ben jij op zoek naar Honden Speelgoed? Deze Hondenbal is het ideale Hondenspeeltje. De rubberen tandjes van de bal hebben een positief effect op het gebit van jouw hond en het tandvlees wordt gemasseerd. Daarnaast is het ook bevorderend voor de intelligentie. Je kan zelf kiezen wat voor snoepjes/koekjes je in de bal stopt. Door het sterke materiaal is dit Hondenspeeltje niet stuk te krijgen. Dit is de ideale bal voor jouw hond!

 • Veilig
 • Goed voor het gebit
 • Tandvleesmassage
 • Bevorderend voor de intelligentie
 • Onverwoestbaar
 • Zowel voor grote als kleine honden
 • Zowel voor oude als jonge honden

Kong Squeezz Ball XL – Piepend Speelgoed – 9 cm – Rood/Blauw/Groen

Kong Squeezz Ball XL

Bekijk de dagprijs

De KONG Squeezz Ball heeft een verzonken pieper met de veiligste en grappigste piep van alle speeltjes die er zijn. Het is geweldig voor apporteerspelletjes, de onregelmatige sprongen en piepjes garanderen eindeloos plezier. Laat de hond niet alleen met dit speelgoed.

Kong signature balls large 8,5 cm 2 st

Kong signature balls large 8,5 cm 2 st

Bekijk de dagprijs

De KONG Signature Balls in maat L 8,5 cm per 2 stuks is hondenspeelgoed in de vorm van zeer duurzame ballen met veel stuitervermogen en het KONG-logo.
Met deze leuke bal wordt ieder apporteerspel een feest! Kong komt met dit hondenspeelgoed met een extreem duurzame bal. Deze leuke rode bal draagt het witte KONG logo en is ideaal om samen met jouw hond mee te spelen. De bal stuitert extra hoog voor extra veel speelplezier!

Kong hond Crunch-air tennisbal, medium net a 3 stuks.

Kong hond Crunch-air tennisbal, medium net a 3 stuks

Bekijk de dagprijs

Het draait allemaal om het gekraak! KONG Crunch Air creërt dat knauwgevoel waar honden zo gek op zijn en bevredigt het natuurlijke jachtinstinct en de behoefte tot kauwen. De KONG Crunch Air stuitert perfect, waardoor interactief spel alleen nog maar spel leuker wordt. Het speeltje is ook duurzaam, zodat honden nóg langer kunnen apporteren, achtervolgen en erop kauwen. Bovendien is het KONG Tennismateriaal ontworpen dat het zachter is voor de tanden en het tandvlees van honden, zodat je ze er keer op keer mee kan belonen.

Honden speelgoed – Hond – puppy speelgoed – Ballenkanon

Ballenkanon

Bekijk de dagprijs

De automatische Woof Boss ballenwerper van A.K.A. is de premium keuze in automatische apporteer speelgoed. U kunt zowel binnens- als buitenshuis spelen en tussen de drie en negen meter werpen. Het is een geweldige manier om uw hond veel te laten bewegen op een speelse manier. Soms heeft u gewoon even geen tijd om met uw hond te spelen. Via deze weg houdt de hond zichzelf elk moment van de dag bezig en bovendien wordt de hond er lekker moe van, zodat ze een tevreden en rustige hond zal zijn.

 • Werpt tussen de 3 en 9 meter (3 verschillende standen)
 • Voor binnen en buiten gebruik
 • Makkelijk mee te nemen
 • 6x C batterij (niet inbegrepen) of een voedingskabel (meegeleverd)
 • Waterafstotend, niet waterbestendig
 • Premium 2020 dierenspeelgoed
 • 3 Kleine tennisballen meegeleverd

Adori Tennisballen – Geel – 3 x

Adori Tennisballen - Geel - 3 x

Bekijk de dagprijs

Setje tennisballen voor je viervoeter
De Tennisballen van Adori is een setje met drie tennisballen. Honden spelen graag met tennisballen, maar echte tennisballen zijn natuurlijk bedoeld voor de sport en het kan zonde zijn om deze aan je hond te geven. Met dit setje tennisballen kan je hond alsnog genieten van deze leuke gele ballen. Je kan de bal zelf weggooien, maar deze past ook in de Adori Werpstick voor meer gemak tijdens het spelen.

Speel samen met je hond
Om ervoor te zorgen dat je hond zich niet gaat vervelen en zijn energie kwijt kan is het belangrijk dat hij gevarieerd en voldoende speelgoed heeft. Met een tennisbal kan je eindeloos apporteerspellen spelen. Om de band met je hond te versterken is het belangrijk dat je regelmatig met je hond speelt. Door het apporteeraspect zal de baas hond relatie worden versterkt.

Beste Hondenballen Koopgids & FAQ

Als je in je favoriete dierenwinkel kijkt, krijg je een heleboel opties voor de beste speelgoedballen. Ze zijn er in alle maten en vormen en ook met een paar andere extra’s waarvan je je afvraagt of je huisdier ze eigenlijk wel nodig heeft. Nou, wij weten hoe verbijsterend het kan zijn om de juiste voor uw huisdier te kiezen. Sta ons toe om u te verlichten met onze koopgids voor de beste speelgoedballen voor honden.

Het belang van hondenballen en lichaamsbeweging

Speelgoed is net zo belangrijk voor de groei en ontwikkeling van jonge kinderen als voor puppies en honden. Hoewel het gemakkelijk is om balspeelgoed af te doen als niets meer dan eenvoudige bolvormige voorwerpen, zeggen deskundigen dat deze een zeer belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling.

Spelen met speelgoedballen geeft uw huisdier iets te doen. Hoewel het waar is dat het idee van een hond vandaag de dag meer lijkt op een schoothondje, werden deze huisdieren in de eerste plaats gefokt om te werken. Duizenden jaren lang hebben ze de mens geholpen en bijgestaan in zijn bezigheden. Ze jaagden en apporteerden wild, hoedden kudden en vee, en verdedigden zelfs het gezin en het bezit van hun meester.

Lang voordat ze de mens begonnen te helpen, waren honden echter al druk bezig met het zoeken naar voedsel, het jagen op prooien, het verdedigen van hun territorium en zelfs het verzorgen van de jonge leden van hun roedel. Honden leiden een complex en druk leven, lossen problemen op die hun overleving ondermijnen, en hebben zelfs een sociale interactie met andere honden in de omgeving. Simpel gezegd gedijen honden een stuk beter wanneer ze iets te doen krijgen.

Het feit dat honden een zeer sedentaire levensstijl leiden, heeft een zeer ernstig effect en dit kan worden afgeleid uit het stijgende aantal ouders dat klaagt over gedragsproblemen bij hun respectieve honden. Dierengedragsdeskundigen zijn van mening dat het gebrek aan lichaamsbeweging ertoe leidt dat honden zich presenteren met een verscheidenheid aan gedragsproblemen bij honden, zoals de volgende.

 • Destructief kauwen, krabben en zelfs graven
 • Ongewone hyperactiviteit en hyperprikkelbaarheid met inbegrip van verhoogde activiteit tijdens de nacht
 • Ruw spel en bijten
 • Ongedurigheid, op mensen springen, vooral kinderen, en voorwerpen en meubilair omstoten
 • Vuilnis rapen, scharrelen en ander onnodig of onnodig speurgedrag
 • Overlast geven door blaffen, janken en janken en ander aandachttrekkend gedrag
 • Buitensporig roofzuchtig spel en onnodige sociale activiteiten

Een actieve hond is een gezonde hond

Gedragsproblemen bij honden ontstaan door een gebrek aan activiteit. Sommige baasjes denken dat een ruime tuin voldoende is om de hond aan beweging te laten doen. Helaas is dit niet noodzakelijkerwijs het geval. Ze zullen geen rondjes om uw tuin rennen zonder dat u ze dat opdraagt. Daarom moet u met ze communiceren en gadgets of voorwerpen gebruiken om ze te verleiden hun spieren te gebruiken.

Bijvoorbeeld, het geven van speelgoedballen telt niet echt als beweging, tenzij u ze gooit of gooit. Zeker, ze zullen er op kauwen, maar dit is geen krachtige oefening die hen de verschillende gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging oplevert. U moet de bal gooien, ze laten rennen, hem laten apporteren en hem weer bij u terug laten brengen. Doe dit een paar keer en je zult je hond hevig laten hijgen.

Vergelijk dit met het simpelweg geven van de bal aan uw hond zonder ook maar enige interactie van uw kant. Ze zullen erop kauwen en er misschien mee rennen. Maar hoe vaak denkt u dat ze gaan rennen als u ze er niet toe aanzet?

Honden hebben leiding nodig, vooral over wat ze moeten doen. Het zijn in wezen net jonge kinderen die op zoek gaan naar iets anders om te doen als je ze niet iets constructievers te doen geeft. We zeggen allemaal dat onze honden kleine bundels van vreugde zijn en er is een heel goede reden waarom. Ze zitten vol energie die moet worden besteed. Door ze werk te geven krijgen ze de kans om deze energie op een constructievere manier te besteden. Zo niet, dan zullen zij deze energie aan iets anders besteden. Dit ‘iets anders’ wordt gemakkelijk vertaald in gedragsproblemen bij honden. Enkele van de meer bekende voordelen van lichaamsbeweging bij honden zijn de volgende.

Minimaliseert, zo niet elimineert, gedragsproblemen bij honden

De verschillende gedragsproblemen bij honden die we hierboven hebben opgesomd zijn slechts enkele van de vele problemen die kunnen worden opgelost als u uw hond maar laat spelen en bewegen. Misschien niet met zijn favoriete speelgoedbal, maar zolang u hem zin of doel geeft aan zijn bestaan, hoeft hij zich niet te vervelen. De enorme hoeveelheid energie die hij heeft om zinvol bezig te zijn, zal hij ook goed en constructief kunnen gebruiken.

Verbetert behendigheid en flexibiliteit van de gewrichten

Rennen en springen kan het bewegingsbereik van de gewrichten van de hond aanzienlijk vergroten. Dit helpt voorkomen dat bepaalde ziekten zich ontwikkelen, terwijl het de algemene beweeglijkheid en flexibiliteit van uw huisdier verbetert. Dit kan veel gevolgen hebben voor hun algemene gezondheid. Een beter bewegingsbereik van de gewrichten bevordert een betere beweging of mobiliteit. Door een grotere mobiliteit kunnen honden veel beter van hun bestaan genieten.

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Beweging, in het algemeen, verbetert de cardiovasculaire gezondheid. Natuurlijk verhoogt uw huisdier de hartslag. Maar een belangrijker fysiologisch effect is dat de verhoging van de hartslag een compensatiemechanisme stimuleert dat zorgt voor een toename in de kracht van de samentrekkingen van de hartspier. Net als mensen die regelmatig sporten, hebben zij een beter hartminuutvolume. Dit kan leiden tot een beter uithoudingsvermogen op de lange termijn. Uw hond kan dezelfde voordelen behalen. Verbetering van zijn cardiovasculaire gezondheid verbetert de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar alle weefsels van zijn lichaam. En zoals we allemaal weten, zijn zuurstof en voedingsstoffen belangrijk voor het leven.

Vermindert constipatie en andere spijsverteringsproblemen

In relatie tot de verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, zal uw hond ook drastische verbeteringen ervaren in zijn spijsverteringsstelsel, met name in de afvoer van afvalstoffen door de darmen. Een betere bloedtoevoer naar het spijsverteringskanaal zorgt voor een betere spijsvertering, die op zijn beurt alle voedingsstoffen levert die uw huisdier kan gebruiken.

Vergroot het vertrouwen van uw hond

U gelooft het misschien niet, maar dierengedragsdeskundigen zeggen dat lichaamsbeweging kan helpen het vertrouwen van uw hond in zichzelf te vergroten. Dit geldt vooral als uw hond het schuchtere of verlegen type is. Dit betekent ook minder incidentie van honden pesten en andere problemen die geassocieerd worden met een laag zelfbeeld bij honden. Het is misschien moeilijk te geloven, vooral omdat er geen definitieve literatuur bestaat die de psychologie van de hond het best kan beschrijven. Echter, gebaseerd op bestaande studies en algemene observaties, zijn honden die hun dagelijkse beweging krijgen beter in hun vel zitten en meer zelfvertrouwen hebben dan honden die niet genoeg beweging krijgen.

Helpt om een gezonder gewicht te behouden

Het kauwen op een speelgoedbal zal niet echt leiden tot een significante vermindering van het gewicht van uw hond; hem een aantal rondjes laten rennen rond uw tuin kan dat wel. Net zoals mensen die op de bank liggen zwaarlijvig worden, geldt dat ook voor honden die elke dag niets anders doen dan liggen en wachten op hun volgende maaltijd. Zwaarlijvigheid brengt een hele reeks problemen met zich mee. U kunt deze problemen voorkomen door uw huisdier te betrekken bij een meer energieke fysieke activiteit, zoals apporteren. U hoeft niet eens zelf te gooien. In plaats daarvan kunt u een van die automatische apporteermachines gebruiken die op de markt zijn, het apparaat het werk laten doen, en kijken hoe uw huisdier een gezonder gewicht behoudt.

Verschillende soorten hondenballen

Het kiezen van de juiste bal speelgoed voor uw hond betekent dat je ook moet kijken naar de verschillende soorten ballen in de markt. Er zijn er die meer zijn ontworpen als tennisballen, terwijl er ook zijn die komen in verschillende stijlen, zoals voetballen en zelfs voetballen. Er zijn ballen die worden geleverd met extra functies, zoals gaten voor het grijpen en ook voor het inbrengen van traktaties. Bovendien zijn er balspeeltjes die het best met de hand gegooid kunnen worden, terwijl er ook zijn die in apporteerballen-machines passen. Ze zijn er ook in verschillende materialen. Technisch gezien heeft u bij het kiezen van een bal voor uw huisdier een overvloed aan mogelijkheden die het kiezen van de juiste bal bijzonder uitdagend kunnen maken.

Veiligheidstips bij het kiezen van de beste hondenballen

Zoals alles kunnen ook ballenspeeltjes voor honden aanzienlijke veiligheidsproblemen opleveren. Daarom is het net zo belangrijk om de volgende veiligheidstips in gedachten te houden bij het kiezen van het beste balspeelgoed voor uw huisdier.

 • Koop altijd een balspeeltje dat geschikt is voor de grootte van uw huisdier. Het is even belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ballen waar uw huisdier bij kan, de juiste grootte hebben; u riskeert verstikking of zelfs het per ongeluk inslikken van de hele bal.
 • Blijf weg van producten die schadelijke chemicaliën zoals BPA en andere chemische additieven bevatten. De veiligheid van uw huisdier is verankerd in de afwezigheid van deze schadelijke chemicaliën op het balspeeltje dat ze uiteindelijk met hun mond zullen grijpen.
 • Wees voorzichtig met waar je de bal naartoe stuitert. Je zou de bal in een straat kunnen laten stuiteren of misschien zelfs in een rivier waar de stroming uitzonderlijk sterk kan zijn.
 • Houd altijd toezicht op uw huisdier wanneer het met zijn speelgoed speelt, of het nu een balspeeltje of een ander speeltje is.

Waar moet u op letten bij het kopen van hondenballen voor uw huisdier?

Er zijn bepaalde dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van ballen voor uw hond. Deze zijn als volgt.

Grootte

Dit is een van de belangrijkste overwegingen, vooral voor de veiligheid en het comfort. U wilt niet dat hij zo groot is dat het voor uw huisdier heel moeilijk wordt om hem met zijn bek vast te grijpen. Je wilt ook niet dat de bal te klein is in verhouding tot de grootte van je huisdier, omdat dit het risico op verstikking verhoogt, wat kan leiden tot een diergeneeskundig noodgeval. Hoe groter de bal, hoe gemakkelijker hij te zien is; hoe kleiner hij is, hoe moeilijker het voor uw huisdier is om hem te zien.

Duurzaamheid

Let op hoe de fabrikant van de speelgoedbal zijn product beoordeelt. Als er staat dat het voor lichte tot matige kauwers is, verwacht dan niet dat het lang meegaat als uw huisdier een echte krachtkauwer is. Hoewel dit iets te maken heeft met de materiaalconstructie van de bal, een andere overweging bij het kopen van speelgoedballen voor uw hond, is het meer een functie van hoe goed u het kauwgedrag en de kaaksterkte van uw huisdier begrijpt. Vergeet niet, het kan worden bestempeld als ‘matige kauwer’, maar als het materiaal waarvan de bal is gemaakt gewoon niet geschikt is voor de bijtkracht van uw huisdier, dan zult u waarschijnlijk op korte termijn een andere set ballen moeten kopen.

Materiaal

In het vorige punt hebben we gezegd dat het materiaal dat voor de productie van een hondenspeelbal wordt gebruikt van invloed is op de duurzaamheid ervan. Dit is echter maar één deel van de vergelijking. Het kan duurzaam zijn voor lichte tot matige kauwers, maar zeker niet voor krachtkauwers. Als u op zoek bent naar duurzaamheid, dan biedt industrieel rubber het beste. Als u de voorkeur geeft aan licht rubber dat met vilt is bedekt, zoals tennisballen, wilt u er dan niet mee spelen in de buurt van water, omdat het doorweekt kan raken als het nat is. Bovendien, als u liever in een vrij klein hondenpark speelt, wilt u geen bal met een hoge stuiterkracht, omdat die alleen maar over de omheiningen heen stuitert. Zorg ervoor dat u de voor- en nadelen begrijpt van elk type materiaal dat gebruikt wordt voor de constructie van de speelgoedbal.

Gewicht

U kunt ook het gewicht van de bal in overweging nemen. Zelfs als u erin slaagt om apporteerballen te gebruiken en u uw arm te sparen van het gooien van een echt zware bal, vergeet dan niet dat uw huisdier de bal met zijn bek zal grijpen. Als de bal te zwaar is, kan hij hem misschien niet dragen. Als hij te licht is, kunt u hem niet zo ver gooien als u wilt. Bovendien, als het vrij zwaar is, zult u meer ruimte nodig hebben om het in te gooien.

Beste hondenballen FAQ:

V: Waarvan moeten hondenballen voor zware kauwers gemaakt zijn?

A: Er zijn bepaalde materialen waarvan bekend is dat honden er een hekel aan hebben of die sterk genoeg zijn om herhaaldelijk krachtig kauwen te weerstaan.

Nylon en rubber zijn bijvoorbeeld twee van de meest gebruikte materialen voor het maken van hondenbalspeelgoed dat speciaal is ontworpen voor krachtkauwers. Nylon is bijzonder duurzaam en bestand tegen bijtkrachten van honderden kilo’s per vierkante inch. Hetzelfde geldt voor rubber. Kong maakt een van de meest onverwoestbare rubber materialen voor hondenbalspeeltjes, een prestatie die zij hebben geleverd met hun Classic Kong hondenkauwbal.

Er zijn ook hondenbalspeeltjes met een touwbevestiging. Deze zijn ook extra zwaar, zodat ze een uitstekende keuze zijn voor zware kauwers. Er zijn ook nieuwere materialen die gepatenteerd zijn, wat betekent dat ze alleen voorkomen in producten die ontworpen en gemaakt zijn door dezelfde maker van het supersterke materiaal.

V: Hoe krijg ik mijn hond aan het spelen met speelgoedballen?

A: Een zeer belangrijke verantwoordelijkheid van elke huisdierouder is hun huisdieren te leren hoe ze de verschillende gadgets of voorwerpen die voor hun huisdieren worden gekocht, moeten gebruiken. Zoals we al in de eerste delen van deze koopgids hebben vermeld, moeten honden worden aangeleerd hoe ze met hun speelgoedballen moeten spelen. Anders geef je ze niet alle voordelen die alleen beweging kan bieden. Dus hoe krijg je je hond aan het spelen met speelgoedballen?

Het eerste wat u moet doen is uw hond aanmoedigen om achter de bal aan te gaan. Als hij de bal eenmaal te pakken heeft, beloon hem dan met de motivator van zijn keuze. Dat kan een traktatie zijn of veel knuffels of zelfs allebei. Je kunt zelfs met je huisdier spelen. Zorg ervoor dat u de bal verwijdert zodra u de beloning geeft. Oefen dit vele malen en beloon je hond elke keer als hij de bal met zijn bek grijpt. Uw doel is om de bal te gooien en uw hond te krijgen om erachteraan te rennen, zelfs zonder de beloning.

Hondentrainers raden eigenlijk aan om uw huisdier tegen te houden terwijl u het commando geeft om achter de bal aan te rennen. De natuurlijke reactie van uw huisdier is om tegen u in te blijven rukken. Zodra de bal ongeveer halverwege de beoogde bestemming is, kunt u uw greep loslaten en uw hond naar de bal zien rennen. Apporteerballen kunnen hierbij helpen, zodat u uw hond kunt vasthouden terwijl de bal over enige afstand wordt gelanceerd. Zodra de bal de grond raakt kunt u uw hond loslaten. Zodra uw hond consequent achter de bal aan rent, zelfs zonder daarvoor een beloning te krijgen, kunt u beginnen met het trainen van het apporteer-aspect van het apporteerspel.

Inhoudsopgave